Postaus sisältää affiliate-linkkejä* 

Testailen vuoden aikana paljon erilaista kosmetiikkaa. Uusia tuotteita tulvii markkinoille vauhdikkaasti, ja pettämättömät kosmetiikka-aistini havaitsevat helposti mielenkiintoisia tuotteita, joiden pariin tekisi mieli sukeltaa samantien. Koska aika (ja kasvojeni pinta-ala) on kuitenkin rajallinen, hylkään helposti tuotteet, jotka eivät vakuuta samalta istumalta. Elämä on edelleen liian lyhyt hukattavaksi "huonoon" kosmetiikkaan, joka ei kouraise kaltaiseni kosmetiikkakonkarin sydäntä tarpeeksi tuntuvasti.

Joten vaikka uusi vuosi onkin jo hyvässä vauhdissa, palataanpa hetkeksi vuoden 2023 parhaisiin tuotteisiin, jotka vakuuttivat enemmän kuin tarpeeksi. Nämä ihonhoitotuotteet ja vuoden parhaaksi nimeämäni ravintolisä nimittäin pitävät pintansa myös vuonna 2024 ja totisesti ansaitsevat ykkösasemansa!


PARAS KASVOVOIDE 2023 – MASSADA IMMACULATE RETINOLIVOIDE


Retinolivoiteiden suosio kasvaa vuosi vuodelta. Syy sille on ilmiselvä: retinoli on yhtään liioittelematta se kaikkein tehokkain aineosa, jolla saa taatusti tuloksia ihonhoidossa. Vaikka se onkin ikääntymisen merkkien häivyttämisessä todellinen kuningatar, on se myös akneiholle loistava valinta: retinoli häivyttää tehokkaasti aknearpia ja samalla rauhoittaa tulehdusta. Mikäli siis haluat vauhdittaa ihon uudistumista ja silottaa ihoa näkyvästi, retinoli todellakin tekee taikansa!

Suosikkisarjoihini lukeutuva Massada toi vuoden 2023 alussa markkinoille bio-retinolia hyödyntävän Immaculate Creamin. Siinä missä perinteisten retinolivoiteiden kanssa täytyy olla auringolle altistumisen suhteen tarkkana, on bio-retinoli huomattavasti hellävaraisempi. Niinpä Massadan Immaculate-voidetta voi käyttää myös päiväsaikaan meikin kanssa – ja voi kuulkaas, tämä voide toimiikin meikin alla kuin unelma! 

Immaculate kohoaa heittämällä kärkeen kaikista testaamistani retinolivoiteista sen koostumuksen, tehon kuin miellyttävän tuoksunkin osalta. Ihonsävyn tasoittumisen huomaa jo päivissä, ja mattapinnan jättävä voide tekee ihosta silkkisen sileän! Liftaavan lakkakäävän ja bakuchiolin lisäksi Immaculate pistää pokeripöytään ässät jopa 95-vuotiaaksi elävällä afrikkalaisella mehikasvilajilla, jonka se on sisällyttänyt uniikkina raaka-aineena tähän retinolivoiteiden kuningattareen. Ainutlaatuisten raaka-aineiden kokonaisuus ilman silikonia ja muuta höttöä vakuuttaa vaativankin – voiko enempää toivoa? 


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat silottaa juonteita ja ryppyjä näkyvästi
 • toivot tasaisempaa ihonsävyä ja haluat häivyttää esimerkiksi aknearpia tai pigmenttiläiskiä
 • etsit voidetta, joka jättää lähes mattapinnan, mutta kosteuttaa silti tarpeeksi 
 • haluat oikeasti tehokkaan retinolivoiteen, jossa et maksa turhasta


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Löydät voiteesta yksityiskohtaisemman postauksen ja tarkemman arvioni täältä.

PARAS KASVOVESI 2023 – RIMITAOATS FACIAL MIST 


Suomalainen RimitaGreen sai aikaan varsin positiivisen pyörremyrskyn syksyn I love me -messuilla uuden kasvosuihkeensa ansiosta. Pienestä pullosta kuoriutui kosteutta janoavalle iholle todellinen timantti samalla kun lempeän nerolinen tuoksu sai messuvieraiden mielen hurmaantumaan. 

Kasvovesien suurkuluttajan käytin syksyn aikana RimitaOats Facial Mistiä jopa parikin kappaletta ja jäin silti kaihoisana haikailemaan kolmannen pullon perään. Kotimainen koivunmahla, tähtiyrtiksi nimitetty Lapin luonnosta peräisin oleva ruusujuuriuute sekä kauraksylitoli yhdessä hyaluronihapon ja glyseriinin kanssa tekevät nimittäin talven kuivattamasta ihosta siliteltävän pehmeän! Neroliöljy puolestaan pitää huolen siitä, että tuote tarjoaa myös tyyneyttä, sillä sen ansiosta suihkeella on myös mieltä rauhoittava vaikutus. Tässä on siis todellinen holistisen ihonhoidon huipputuote! 


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat suosia ihonhoidossasi kotimaisia tuotteita, joissa on luonnolliset raaka-aineet
 • etsit erityisen kosteuttavaa kasvovettä, joka varmasti pehmentää janoisimmankin ihon
 • arvostat ihonhoidossa positiivista vaikutusta myös mielen tasolla
 • pidät helppokäyttöisistä suihkemuodossa olevista kasvovesistä


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Voit lukea blogista tarkemman arvioni kasvosuihkeesta täältä.

PARAS PUHDISTUSGEELI 2023 – I+M NATURKOSMETIK CLEANSING GEL


Puhdistusgeelit ovat vaativa kategoria. Moni etsii parasta, mutta sellaista on vaikea löytää perinteisten kuivattavien geelien joukosta, jotka monesti liiallisella pesevyydellään kuluttavat ihon omaa suojakerrosta. Nyt siis puhdistusgeelien fanit huomio: Vuoden paras puhdistusgeeli on todellakin kultakimpale!

I+m Naturkosmetikin Cleansing Gel on kategoriassaan selkeä ykkönen. Se jäi jo vuoden 2023 alussa mieleeni niin syvästi, etten loppuvuoden aikana enää löytänyt parempaa, vaan päädyin hankkimaan tuotetta lisää. Sen kermaisen geelimäinen koostumus kaikessa pehmeydessään sai ihoni iloitsemaan sen hellävaraisuudesta samalla kun epäpuhtaudet pysyivät hallinnassa ja iho kirkastui entisestään! 

Vuoden "geelikuningatar" voi ylpeydellä esitellä INCI-listaansa, jonka joukkoon mahtuu monia monipuolisesti ihoa helliviä raaka-aineita, kuten aloe veraa, mustaseljanmarjaa, malvaa, arnikkia, melissaa, siankärsämöä sekä fenkolia. Kuningatar-tittelin viimeistelee vihreä savi, joka suorastaan pursuaa mineraaleja (kalsium, magnesium, kalium, mangaani, natrium, sinkki, pii...) ja samalla antaa puhdistusgeelille sen lempeän vaalean vihreän värin. Tässä on sulfaatiton, parabeeniton, silikoniton luonnonkosmetiikkatuote, joka ihastuttaa ihon! 


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat geelimäisen pesutuotteen, joka on hellävarainen eikä kuivata ihoa
 • suosit luonnonskosmetiikkaa, etkä halua kuluttaa ihoasi rajuilla puhdistustuotteilla
 • kärsit satunnaisista tai jatkuvista epäpuhtauksista ja haluat pitää ihosi kirkkaana
 • et halua maksaa puhdistustuotteesta maltaita, mutta haluat silti ihollesi parasta


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Löydät puhdistusgeelistä yksityiskohtaisemman postauksen täältä.

PARAS PUHDISTUSMAITO 2023 – MASSADA SENSITIVE CLEANSING MILK


Parhaan puhdistusmaidon valinta aiheutti poikkeuksellisen pitkän pohdinnan. En nimittäin muista, että viime vuonna olisi tullut yhtäkään uutta puhdistusmaitoa vastaan, joka olisi jäänyt mieleen leijailemaan ryhmänsä parhaana. Sen sijaan vanha tuttava löysi tiensä peilikaappini takaisin...

Massadan Puhdistusmaito kuuluu Sensitive-tuotelinjaan, josta olen palkinnut aiemmin parhaana jopa kaksi tuotetta. Kasvovettä olen käyttänyt vuosien varrella jo useamman pullollisen ja yhä aina vain palaan siihen uudelleen. Lisäksi prebioottinen kangasnaamio on kaikkien aikojen paras testaamani kangasnaamio eikä sen edelle mennyt viime vuonna yksikään uusi tulokas. Massada säilyttää siis ansaitusti asemansa parhaiden kangasnaamioidenkin osalta!

Sensitive Cleansing Milk hurmaa täyteläisellä ja rauhoittavalla koostumuksellaan. Vaikka monesti aamuisin tykkään pestä kasvot kevyellä tuotteella, tämä puhdistusmaito antaa aamuun ihanan startin sen lempeän laventelisella tuoksulla. Manteliöljyä, kehäkukkaa ja jojobaa sisältävä Massadan puhdistusmaito on yksi niistä harvoista puhdistusmaidoista, joka on jäänyt pysyvästi mieleen ja löytänyt tiensä takaisin käyttöön enemmän kuin kerran tai kaksi. Yhä aina vain jaksan innostua tästä!


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • pidät lempeistä puhdistusmaidoista ja haluat helliä herkkää ihoasi hellävaraisilla tuotteilla
 • rakastat rauhoittavia tuoksuja ja luonnollisen laventeliöljyn häivähdys ihonhoitorutiineissa on mieleesi 
 • haluat maitomaisen puhdistustuotteen, joka puhdistaa ihon tehokkaasti
 • suosit laadukkaita tuotteita, joista on jätetty pois turhat täyteaineet


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Voit lukea tarkemman arvioni tuotteesta täältä.

PARAS KASVOKUORINTA 2023 – IS CLINICAL ACTIVE PEEL SYSTEM KUORINTALAPUT


Erilaiset entsyymipohjaiset rakeettomat kuorintatuotteet ovat nousseet viime vuosina hurjaakin hurjempaan suosioon. Niiden avulla ihonhoidossa on mahdollisuus saada entistä parempia tuloksia ihon kirkastamisessa, etenkin, jos tuote on todella tasokas. Vuoden parhaaksi valitsemani kasvokuorinta anta iholle jopa mykistävän muodonmuutoksen: ihosta tulee näkyvästi tasaisempi nopeammin kuin uskaltaisi odottaakaan.

iS Clinical tunnetaan yhtenä USA:n suosituimmista ihonhoitosarjoista ja on käytössä suuressa osassa Yhdysvaltojen lääkäriasemia sekä ihonhoitoklinikoilla ympäri maata. Tarkkasilmäisimmät ovat saattaneet törmätä tuotteisiin myös julkisuuden henkilöiden suosittelemina, ja onpa sarja vilahtanut myös esimerkiksi Beverly Hillsin Täydellisten naisten hoitolakäynneillä (The Real Housewives of Beverly Hills). Itselläni on ollut iS Clinicalin tuotteista testissä vain yksittäisiä tuotteita, mutta jokainen niistä on osoittautunut äärettömän tehokkaaksi. Toisin sanoen: vaikka osa tuotteita on hintavampia, saa eurojensa vastineeksi näkyviä tuloksia.

Active Peel System on tuotepaketti, joka sisältää 15 pakkausta kahden kappaleen hoitoliinoja. Tarkoitus on pyyhkäistä iho ensi hoitoliinalla yksi, joka käynnistää iholla kontrolloidun kuorintavaiheen. Toisessa vaiheessa iho pyyhkäistään liinalla 2, joka neutralisoi ensimmäisen hoitovaiheen vaikutukset ja edistää hoidon uudistavaa vaikutusta. Liinoja voi käyttää tehokuurina joka toinen päivä tai esimerkiksi vain 1-2 kertaa viikossa. iS Clinical on hoitolasarja, joten sarjaa saa ainoastaan kauneushoitoloista tai heidän verkkokaupoistaan. Näitä on onneksi useita ympäri Suomen!


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • etsit näkyvästi ihoa uudistavaa ja ihonsävyä tasoittavaa tuotetta
 • rakastat tehokkaita tuotteita, mutta haluat kuorinnan silti olevan hellävarainen iholle
 • haluat häivyttää juonteita ja ryppyjä sekä silottaa ihoa
 • arvostat tuotteen ympäristöystävällisyyttä: pehmeät kuorintaliinat on valmistettu bambusta


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Löydät tarkempaa tietoa Active Peel System kuorintalapuista sekä raaka-aineista täältä.


PARAS SILMÄNYMPÄRYSVOIDE 2023 – TAIGA COSMETICS EYE CREAM ANTI-AGE


Silmänympärysalue on se, jossa eletty elämä näkyy herkimmin. Vaikka ikuinen nuoruus ei ole meistä kenellekään mahdollinen ja eletyn elämän kuuluukin näkyä, myönnän silti, että juuri silmänympärysvoide on minulla se, johon satsaan kaikkein mieluiten. Jostain kumman syystä oma peilikuva miellyttää enemmän, kun silmänaluset eivät muistuta pandakarhua... 

Kun Taiga Cosmetics asteli kotimaisen luonnonkosmetiikan estradille 2021, olin ensimmäinen, joka palkitsi juuri silmänympärysvoiteen vuoden parhaana tulokkaana. Seuraavana vuonna kunnianosoituksia sateli lisää, kun minä ja Karkkipäivän Sanni palkitsimme molemmat juurikin silmänympärysvoiteen Vuoden parhaana 2022. Enkä voi sille mitään, mutta vuosi 2023 on kolmas vuosi peräkkäin, kun valitsen edelleen tämän saman silmänympärysvoiteen ykköseksi, sillä yhä aina vain palaan tähän uudelleen kokeiltuani muita välissä. 

Taigan Anti-Age Eye Cream todella on kategoriansa eliittiä ja vieläpä kehitetty ja valmistettu Suomessa täysin luonnollisista ja vegaanisista raaka-aineista. Sen kuohkean kosteuttava koostumus levittyy silmänalusille unelmanpehmeästi tehden väsähtäneestä ilmeestä välittömästi avaramman oloisen. Jos kärsit aamuisin silmänalusten turvotuksesta, tarjoaa Taiga auttavan kätensä siihenkin koivunlehtiuutteen ja ruusunjuuren voimin. Tämä voide siis todella jaksaa hämmästyttää vuodesta toiseen ja vakuuttaa vaativammankin sy-ihon! Ei siis ihme, että se lumosi vastikään myös pohjoismaisen Nordic Natural Beauty Awardsin tuomariston (voittajatuote 2023).


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • etsit tehokasta kotimaista anti-age-silmänympärysvoidetta
 • haluat vähentää silmänalusten tummuutta, häivyttää ryppyjä sekä laskea turvotusta
 • arvostat ihonhoidossa kotimaisuutta, luonnonmukaisuutta ja ekologisuutta
 • kartat vahvoja hajusteita – tämä tuote on täysin hajusteeton!


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Lisää Taigan taustoista ja tarkemman arvioni silmänympärysvoiteista voit lukea blogista täältä ja täältä.

PARAS KASVOÖLJY 2023 – TERRANOVA SERUM 768 SKIN OIL


Seerumiseulani on poikkeuksellisen tiukka, mutta öljyjen suhteen olen entistä tarkempi. En siedä lähmäisyyttä tai tahmaisuutta, joten sisällön tulee olla kehittäjältään todellinen taidonnäyte vailla "sinnepäin" suuntaa. Vuoden parhaaksi kasvoöljyksi kirikin maaliviivalla tuote, joka jätti kilpailijansa katselemaan taa. 

Terranovan Serum 768 kasvoöljy nousi ylivoimaiseksi ykköseksi 16 luomulaatuisella luonnonöljyllään, jotka tekevät ihosta silkkisen sileän päivin öin ilman, että kukkaro köyhtyy liikaa. Tarkasti suunniteltu sisältö luo täydellisen koostumuksen, joka sopii monenlaisiin tilanteisiin – myös silloin, kun iho kaipaa extrahuolenpitoa ruusufinnin, atopian tai ihon tulehdustilan tiimoilta. 

Kokonaisvaltaisuuden kohotessa ihonhoidon vaatimustasossa yhä korkeammalle, on Terranova huomioinut tuotteessaan senkin: ripaus patsulia ja Frankinsensiöljyä tasapainottaa myös mieltä ja antaa öljyyn stressiä lievittävän lisämausteen, minkä moni toivottaa nykypäivän ihonhoitorituaaleissaan tervetulleeksi. Silkkinen ykkönen, joka rauhoittaa niin mielen kuin ihon!


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat löytää silkkisen öljyn, joka sisältää runsaasti ravitsevia raaka-aineita
 • suosit luonnonkosmetiikkaa, etkä halua tuotteessa olevan mitään ylimääräistä
 • etsit tuotetta, joka sopii myös anti-age-ihonhoitoon ja häivyttää ryppyjä
 • haluat nauttia samettisen pehmeästä ihosta ilman tahmaavaa tunnetta


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Lue tarkempi arvio kasvoöljystä aiemmasta postauksesta täältä.
PARAS KÄSIVOIDE 2023 – MOI FOREST AFTER CARE HAND CREAM


Käsivoiteen valinta voi kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa valikoimaa voisi verrata värikkääseen pallomereen, josta löytyy yhtä sun toista tuubia tarjolle. Valitettavan usein käsille myös kelpuutetaan se kaikkein edullisin ensimmäisenä eteen tuleva valinta, joka ei välttämättä vaali käsiä sillä arvokkuudella mitä ne ansaitsisivat. Sillä kyllä, käsien ihokin ansaitsee parasta!

Vuoden paras käsivoide 2023 onkin kategoriassaan varsin ainutlaatuinen suomalainen taidonnäyte: *Moi Forest After Care käsivoide antaa nimittäin käsillesi hellää huolenpitoa luonnollisilla raaka-aineilla, jotka vaikuttavat koko kehon hyvinvointiin! 

Rakastuin tämän vaaleanpunaisen tuubin sisältöön jo yli vuosi sitten sen hurmaavan, niaouli-öljyä sisältävän rauhoittavan tuoksun ja ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta. Kotimaisen kauran, karitevoin, koivunmahlan ja puolukkaöljyn lisäksi tämä voide ihastuttaa Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteella, joka tuttavallisemmin tunnetaan nimellä "metsäpöly". Suomalaisena innovaationa se vaikuttaa koko kehon mikrobiomiin ja sitä kautta vahvistaa immuunipuolustusta (kyllä, luit oikein!). Tässä on siis todellakin enemmän kuin "vain" käsivoide! 


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat tarjota käsillesi parasta mahdollista hoivaa
 • suosit sertifioitua luonnonkosmetiikkaa ja suomalaisia tuotteita
 • haluat vahvistaa immuunipuolustusta ja kokea metsäelämyksen kotioloissa
 • arvostat ekologisuutta ja vastuullisuutta: mm. tuubi on kartonkipakkausinnovaatio


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Moi Forestin innovatiivisista tuotteista löydät lisää tietoa heidän nettisivuiltaan täältä.

VUODEN PARAS SUIHKUTUOTE 2023 – RIMITAOATS SUIHKUÖLJY


Vartalonhoitotuotteet ovat jääneet Vuoden parhaat -koosteessa vähemmälle huomiolle, mutta tänä vuonna asiaan tulee muutos. Olisi suorastaan vääryys jättää RimitaOats suihkuöljy palkitsematta, sillä se todella on suihkuöljyjen ykkönen ja "maailman suloisin suihkuseuralainen", kuten Rimitalle antamani haastattelun otsikkokin kuuluu. 

Olen käyttänyt viimeisen parin vuoden aikana tätä tuotetta niin monta pullollista, että lopetin laskemisen jo ajat sitten. Rakastan sen lempeää nerolin tuoksua, joka onnistuu hektisenkin päivän jälkeen rauhoittamaan ylikierroksilla käyvän mielen eikä rasita migreeniherkänkään mieltä. Voisin todellakin uida tässä öljyssä!  

Koska juureni ovat Pohjanmaalla, arvostan tietenkin tuotteen alkuperää sekä ylipäätään kotimaisuutta ja täysin luonnollisia, vegaanisia raaka-aineita. Tuote puhdistaa vartalon ihon lempeästi tahmaamatta suihkun lattioita tai jättämättä lähmäistä tunnetta iholle. Iholle laskeutuu ainoastaan pehmeys ja hentoinen nerolin häivähdys, joka kuljettaa iltaisin levollisille unille! 


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • haluat käyttää vartalon iholla lempeästi peseviä tuotteita, jotka eivät kuivata ihoa
 • arvostat kotimaisuutta, luonnonmukaisuutta sekä ekologisuutta
 • rakastat aitoja, lempeitä tuoksuja, jotka tyynnyttävät myös mieltä 
 • pidät helppokäyttöisistä tuotteista – tämä pumppupullo on kätevä suihkussa!


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Voit lukaista aiempia blogikirjoituksia Rimitan tuotteista esim. täältä ja täältä.

PARAS RAVINTOLISÄ 2023 – HARMONIA KSM66 


On yksi erityinen ravintolisä, joka tukee hyvinvointiani niin merkittävästi, etten voi olla ojentamatta sille pystiä vuoden parhaana ravintolisänä.

Harmonia KSM66 tuli itselleni ensi kertaa tutuksi jo koronavuonna, mutta vasta viimeisen kahden vuoden aikana se on osoittautunut korvaamattomaksi hyvinvointini tukena. Tämä tuote on nimittäin stressaajan todellinen pelastus! Se parantaa kehon vastustuskykyä stressiin ja lisäksi tukee myös rentoutumista, nukahtamista ja unenlaatua. 

En voi sanoin kuvailla miten paljon tästä tuotteesta on ollut apua kaltaiselleni ikistressaajalle, joka on saanut kokea lähestulkoon kaikki stressin ikävät vaikutukset ja kamppaillut niiden kanssa ikänsä. Tuotetta on ollut ilo käyttää, sillä se on täysin luonnollinen, vastuullisesti tuotettu ja sen teho perustuu maailmaan myydyimpään, tutkituimpaan ja tunnetuimpaan ashwagandhanjuuriuutteeseen (KSM66). Pelkästään Ruohonjuuren sivuilla tuotteesta löytyy lähestulkoon 300 suosittelua, joten mikäli taistelet stressin kanssa, suosittelen lämpimästi antamaan Harmonia KSM66:lle mahdollisuuden tehdä arjesta tasapainoisempaa vahvistamalla kehon kykyä käsitellä stressiä. Tässä on nimittäin todellinen tyyneyttä tavoittelevan toivetuote!


Tuote on täydellinen sinulle, jos...

 • koet eläväsi hektisen arjen keskellä ja stressaat helposti
 • haluat lievittää stressin oireita ja saada samalla tukea parempaan uneen
 • arvostat ravintolisässä puhtautta ja luonnonmukaisuutta sekä kattavia tutkimuksia
 • haluat jaksaa paremmin ja tuntea olosi tyynemmäksi arjessa


Tilaa tuote seuraavista verkkokaupoista:Lue kattavampi arvio blogista tuotteen vaikutuksista täältä.Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!