KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – CATE NORDIC BEAUTY 


Se on kuin appelsiinimarmeladia. Voisin sipaista sitä tuoreelle croissantille, jos sitä ei olisi tarkoitettu kasvoille ihonpuhdistukseen. Nyt kuitenkin nautin suupalan sijaan sen makeudesta meikinpoistossa. Hieron sitä kasvoille viehättyen sen valloittavasta tuoksusta ja katson, kun meikit sulavat silmistä ja iholta. Samaan aikaan suomalainen luonnonkosmetiikka kerää taas pisteitä puoleensavetävyydestä, kun CaTe Nordic Beauty astuu valokeilaan.


CaTe Nordic Beauty – mutkatonta ihonhoitoa kaikille ihotyypeille


Moni meistä tavoittelee arjessa mutkattomuutta. Oli kyse sitten liikkumisesta paikasta toiseen, perhearjesta tai muista askareista, soisi kaiken sujuvan mahdollisimman mutkattomasti – myös ihonhoidon osalta. Suomalainen CaTe Nordic Beauty onkin kiitänyt luonnonkosmetiikan estradille tarjoten auttavan kätensä ja tehdäkseen ihonhoidosta mahdollisimman sujuvaa, helppoa ja huoletonta. Mutta miten?

 


Helppous ja mutkattomuus vaativat asioiden yksinkertaistamista. Ihonhoidossa se tarkoittaa sitä, että 10 tuotteen sijaan rutiiniin valikoituvat välttämättömimmät samalla kun ylimääräiset purkit putoavat joukosta aiheuttamalla turhaa sekaannusta. Tämä koskee myös raaka-aineita: purkkiin ei sujauteta mitään ylimääräistä, ainoastaan olennainen.

CaTe Nordic Beauty tekee tuotteiden valinnasta vaivatonta, sillä valikoima on tiivis eikä sisällä kymmeniä erilaisia puhdistustuotteita tai voiteita, joista käyttäjä joutuu "arpomaan" itselleen omansa. Samalla tuotteista jokainen on tehty sopimaan ihan kaikille ihotyypeille. Mutkattomuutta hakeva voi siis huokaista helpotuksesta ja valita omansa kevyin mielin, sillä arpaonni osuu luultavasti kohdilleen ja se näkyy myös iholla.


CaTe Nordic Beauty loi luonnollisen ihonhoitokonseptin, joka sopii kaikille ihotyypeille


Kuulin CaTe Nordic Beautysta ensi kertaa viime syksyn I love me -messuilla. Tuolloin Porvoossa kehitetty suomalainen luonnonkosmetiikkasarja nautti uutuuden viehätyksestään ja keräsi joukon kotimaisesta kosmetiikasta kiinnostuneita ympärilleen. Messuhulinassa en ehtinyt selvittää,  mikä tai kuka on "Cate", mutta nimi jäi kummasti mieleen messujen jälkeenkin. Etenkin, kun messuilta mukaan saamani median tuotekassi sisälsi voiteen, joka kierrätysmateriaalista valmistetussa kartonkisessa tuubissaan erottui selkeästi muiden joukosta. Se oli CaTe-tuote.
Jo alussa minulle selkeni, että CaTe Nordic Beauty on oikeasti ammattilaisten kehittämä. Vaikka se on syntynyt intohimosta ihon kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, brändi rakentuu Terhi Vesan ja Carl Fageruddin aidon asiantuntemuksen ja vankan ammattitaidon pohjalle. 

Terhi on koulutukseltaan ravitsemus- ja elintarvikebiotekniikan maisteri sekä YAMK estenomi. Lisäksi hänellä on kosmetiikan tuoteturvallisuusarvioijan pätevyys. Carl puolestaan vastaa tuotteiden pakkauskonsepteista, sillä hänellä on laajasti kokemusta kosmetiikkateollisuudesta ja kansainvälisten kosmetiikkamerkkien tuotteistuksesta sekä valmistuksesta. Carl ja Terhi muodostavat CaTen, brändin, joka mahdollistaa mutkattoman, kaikille ihotyypeille sopivan luonnollisen ihonhoitokonseptin. Kokemuksia CaTe Nordic Beauty -tuotteista 


Kestävän kehityksen ehdoilla luotu sarja sisältää jutun julkaisuhetkellä 5 tuotetta. Jokainen niistä sisältää täysin luonnolliset raaka-aineet, joissa ekologisuus toimii vahvana pohjana siinä missä se on huomioitu pakkausmateriaalivalinnoissa ja tuotantotavoissakin. Sen sijaan, että CaTe olisi tehnyt kaiken hyvin, on se halunnut tehdä kaiken paremmin. Ilokseni se tulee esille myös tuotteiden sisällössä, josta löytyy myös sellaisia raaka-aineita, mitä kaikki muut suomalaiset luonnonkosmetiikkasarjat eivät ole tuotteisiinsa sisällyttäneet. 
Esimerkiksi CaTe Nordic Beautyn Renewing and Protecting Vitamin Oil -kasvoöljy yllättää bakuchiolilla, joka muutama vuosi sitten nousi todelliseksi hitiksi ihonhoidossa ja nauttii supersuosiostaan edelleen. Bakuchiol tunnetaan luonnonkosmetiikan vastineena retinolille, sillä se on 100% kasviperäinen, mutta tuo ihonhoidossa retinolin kaltaisia huikeita tuloksia: se tasoittaa ihon epätasaisuuksia silminnähden madaltaen samalla juonteita. Mikäli siis kärsit pigmenttiläiskistä tai aknearvista, saatat todellakin yllättyä, kun käytät bakuchiolia muutaman viikon! Itse kutsuin bakuchiolia "ilmiömäiseksi" blogissa jo vuonna 2020, kun hullaannuin sen vaikutuksista ensi kertaa.

CaTe Nordic Beautyn Renewing and Protecting Vitamin Oil -kasvoöljy on myös todella ihastuttava koostumukseltaan: se on samanaikaisesti kevyt ja silkkinen mutta silti ravitseva. Tuoksusta erottuu miedosti luomu tyrni ja kaura, josta varsinkin jälkimmäinen lumoaa lempeydellään. Olen kehunut kauraöljyn rauhoittavaa tuoksua niin monesti, etten pääse vieläkään eroon siitä, miten ihanasti se tyynnyttää ihonhoitorutiinin lomassa! CaTen kasvoöljy sisältää myös mustikkaa ja viinirypäleensiemenöljyä – unohtamatta skvalaania ja jojobaa, jotka ovat ihonhoidossa ne kaikkein eniten ihon omaa talia muistuttavat ja siksi täydellisesti iholle sulautuvaat öljyt.

Tutustu tuotteeseen ja nappaa omasi 1-vuotissynttäritarjouksella -30% täältä!

CaTe Nourishing Cleansing Balm puhdistusbalmi on herkkua iholle ja mielelle


Yksi sarjan ihastuttavimmista tuotteista on eittämättä CaTen Nourishing Cleansing Balm -puhdistusbalmi, joka nousi välittömästi yhdeksi uusista suosikeistani. Kuten tämän postauksen alussa kuvailin, se on kuin hienointa appelsiinimarmeladia! En pääse yli siitä, miten ihanaa tätä on levittää iholle etenkin iltaisin. Meikki ja päivän pölyt sulavat iholta niin helposti ja mutkattomasti. CaTen tavoite siis todellakin toteutuu, sillä tuote tekee ihonpuhdistuksesta stressitöntä ja sujuvaa. 

Puhdistusbalmi on myös siitä erityinen, että sen raaka-ainelista on todella lyhyt. Joukosta erottuu esimerkiksi suopapuu-uute, joka ei ole kotimaisessa kosmetiikassa "tusinatavaraa". Suopapuun sisältämät sapoiinit vaikuttavat ihoon kirkastavina ja rauhoittavina. Lisäksi suopapuu-uute edistää ihon joustavuutta ja on puhdistusteholtaan todella hellävarainen – myös esimerkiksi herkemmälle tai kutisevalle iholle. 

Koukuttavuudessaan kutsuva CaTen Nourishing Cleansing Balm todistaa, että kotimaisilla luonnonkosmetiikan markkinoilla on edelleen mahdollisuus erottua, kun kehittää jotain tarpeeksi erityislaatuista! Tähän on helppo ihastua.

Nappaa omasi 1-vuotissynttäritarjouksella -30% täältä.
Sarjan kolme muuta tuotetta ovat osmoottinen kasvovesi, tehokosteuttava seerumi sekä keramideilla, kauralla ja mustikkaöljyllä rikastettu kasvovoide. Näistä Super Hydrating Antioxidant Serum onnistui pokkaamaan Natural Beauty Awards 2023 -voiton ja omaa lähes yhtä koukuttavan tuoksun kuin "appelsiinimarmeladiksi" nimeämäni puhdistusbalmi. Lisäksi se jättää iholle erittäin silotetun, lähes liukkaan pinnan, mikä lienee varmasti osasyynä palkitsemiseen – onhan luonnonkosmetiikan silottava seerumi ilman silikonia monen todellinen toive.

Vaikka CaTen puhdistusbalmi ja öljy nousivatkin omiksi suosikeikseni, täytyy myöntää, että kartonkinen kasvovoidetuubi onnistuu ulkoisen olemuksensa lisäksi olemaan varsin valloittava sisällöltään. Koen, että kasvovoiteet vaativat kehitysprosessiltaan jotain entistä enemmän, sillä voiteelta vaaditaan vankkumatonta kosteustehoa, mutta sen oltava myös miellyttävä päiväkäytössä meikin alla. Ei siis liian tuhti, mutta ei liian kevytkään. CaTe on onnistunut tässäkin saavuttamaan kultaisen keskitien ja yhdistää nämä kaksi ominaisuutta Hydrating and Protecting Face Creamissa hurjan hyvällä tavalla. Lähes mattapinnan jättävä superkosteuttaja saa siis minulta äänensä!

Hydrating and Vitalizing Osmolytic Face Mist lienee ainoa CaTen tuotteista, joka muistuttaa perinteisempää tuttua ruusuvettä. Perinteinenkään ei ole pahasta, onhan ruusuvesi nauttinut suosiostaan jo vuosia. CaTe Nordic Beauty on halunnut upgreidata ruusuvetensä korkeammalle tasolle sillä, että siihen on sisällytetty myös luonnosta peräisin olevia osmolyyttejä. Nämä auttavat säilyttämään ihosolujen vesitasapainon eli toisin sanoen pitämään huolta siitä, että iho todella pysyy kosteutettuna ja voi siten hyvin. 

Millainen kuva CaTesta sitten kokonaisuudessaan jäi?

Erittäin hyvä. Erottuva. Ja erilainen.

CaTe Nordic Beauty on kotimaisen luonnonkosmetiikan markkinoilla uusi virkistävä tuulahdus, joka tuskin tulee unohtumaan seuraavan sarjan lanseerauksen tieltä. Huomioiden CaTen luonnonmukaisuuden, kestävää kehitystä korostavan tuotannon (pakkauksia myöten) sekä tuotteiden vegaanisen sisällön, saa CaTe varmasti pysyvän paikan monen peilikaapista – myös minulta!


Tutustu CaTe-tuotteisiin ja hanki omasi -30% kampanjahintaan 1-vuotissynttäreiden kunniaksi! 


Postauksessa esitellyt tuotteet:Tuotteet on kehitetty Porvoossa, valmistettu Ruotsissa. 
Jokainen tuote on 100% luonnonkosmetiikkaa ja vegaaninen.


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!