KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – I+M NATURKOSMETIK / BEAUTY SHAMAN 


Kohtaamme elämässä jos jonkinlaisia haasteita. Toisinaan ne liittyvät ihonhoitoon. Arjen tuoksinassa tulee helposti tartuttua päivästä toiseen samoihin ihonhoitotuotteisiin, kunnes iho päättää heittäytyä hankalaksi stressin, hormonien, ruokavalion tai lämpötilavaihteluiden seurauksena. Siinä vaiheessa on aika pysähtyä ja tutkailla tuotteita tarkemmin. 


Miten hoitaa pintakuivaa ihoa, jossa on epäpuhtauksia?


Talviaikaan pintakuivuus on monella yleinen iho-ongelma. Ihoa kiristelee, sille pukkaa näppylää tai se ärtyy pakkaslukemien pistäessä parastaan ja kuivan sisäilman luodessa soppaan omat haasteensa. Vaikka saattaakin vaikuttaa mahdottomalta yhtälöltä huomioida talven tuomat vaihtelevat haasteet, hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen: myös pintakuivalle epäpuhtaalle iholle löytyy omat tuotteensa, jolla ihon saa nopeasti rauhoitettua lempein ja armollisin ottein!

Pintakuiva iho kaipaa ensisijaisesti vesikosteutta


Toisinaan pintakuivaa ihoa saatetaan erehtyä luulemaan ihotyypiksi. Pintakuivuutta voi kuitenkin esiintyä kaikilla ihotyypeillä, eli se ei itsessään ole ihotyyppi, vaan väliaikainen ihon tila, joka viestii kosteuden puutteesta. Tämä tarkoittaa sitä, että ihon uloin kerros kaipaa ensisijaisesti lisää kosteutusta ja nimenomaan vesikosteutta. Mutta mitä tuo vesikosteus sitten on?

Niin ihastuttavia kuin öljyt ihonhoidossa ovatkin, ne eivät itsessään kosteuta ihoa. Öljyt toimivat vesikosteuden lukitsijoina. Siksi ne vaativat alleen vesipohjaisen tuotteen. Tästä syystä kasvoöljyjen sekä tuhdimpien vedettömien balmien alle suositellaan aina suihkimaan reilummin kasvovettä tai levittämään vesipohjainen seerumi/voide, jotta iho on kostea ja öljyllä on jotain, minkä se voi lukita ihoon eli alla olevan kosteuden. 

Summa summarum: Kasvoöljyt, öljyseerumit ja erilaiset öljypohjaiset balmit antavat iholle rasvakosteutta ja kaikki vesipohjaiset tuotteet (kuten kasvovesi, seerumi tai voiteet) tuovat vesikosteutta. Avainsana pintakuivan ihon hoidossa on siis juurikin vesikosteutuksen lisääminen.

Pintakuivalle iholle voi syntyä helposti epäpuhtauksia ja näppylöitä


Suurimpia virheitä, mitä pintakuivan ihon hoidossa voi tehdä, on tarttua liian rajuihin ja ronskisti peseviin tuotteisiin, unohtaa kasvovesi kokonaan ja käyttää pelkkiä öljyjä. Toimimalla näin on omiaan synnyttämään iholle entistä enemmän näppylää ja kiristelevää tunnetta, joka ei ota kadotakseen. Tämä johtuu siitä, että näppylät ja tukkeumat saattavat olla juurikin pintakuivuudesta johtuva oire. Sen vuoksi kannattaa reagoida ensisijaisesti juuri pintakuivuuden hoitamiseen vesikosteutta lisäämällä. Kun pintakuivuus helpottaa, usein myös turhat näppylät häviävät. 

Seuraavilla i+m Naturkosmetik-tuotteilla helpotatkin huomattavasti pintakuivan ja epäpuhtaan ihon oireita!
Paras puhdistusgeeli & epäpuhtaan pintakuivan ihon tuotevinkit


i+m Naturkosmetik tunnetaan luonnonkosmetiikan pioneerinä. Vuonna 1978 kun luonnonkosmetiikka oli vielä suurelle osalle tuntematonta, oli i+m Naturkosmetik jo aikaansa edellä: kehittämässä eläinkokeettomia luonnollisia tuotteita, jotka ovat tänä päivänä kaiken lisäksi vielä sertifioidusti ilmastoneutraaleja. Puhumattakaan siitä, että täysin vegaani sarja hyödyntää pitkälle Reilun kaupan raaka-aineita ja lahjoittaa 25% myyntivoitoistaan hyväntekeväisyyteen!

Kun viime vuoden toukokuussa toin blogissa esille muun muassa sarjan aurinkotuotteita sekä kaikille ihotyypeille sopivia Clean Beauty -tuotelinjan tuoksuttomia tuotteita, huomasin intoilevani etenkin Ruusunmarja-kasvovoiteesta sekä kosteuttavasta seerumista. Ihastus oli pysyvä, sillä etenkin näin talviaikaan pintakuiva ihoni on nauttinut suuresti skvalaanipohjaisesta seerumista, joka liukuu iholle kuin unelma ja jättää sen tyynen rauhalliseksi vallitsevista sääolosuhteista huolimatta. Uskallankin suositella tätä tuoksutonta seerumia kenelle tahansa, joka kaipaa ihonhoitoon jotain yksinkertaista, toimivaa ja rauhoittavaa. Lyhyt INCI-lista lumoaa siinä missä puhdas koostumus!

i+m Naturkosmetik puhdistusgeeli – luonnonkosmetiikan paras puhdistusgeeli 2023


i+m Naturkosmetikin Cleansing Gel yllätti jo viime vuoden keväällä olemalla ihanan erilainen verrattuna tavanomaisiin kuivattaviin ja runsaasti vaahtoaviin puhdistusgeeleihin. Jo tuolloin ennustin tuotteesta vuoden parasta puhdistusgeeliä ja niinhän siinä sitten kävi, ettei tätä parempaa loppuvuonna tullut enää vastaan. Näin ollen i+m Naturkosmetik on ansaitusti paras puhdistusgeeli vuodelta 2023 ja saa kantaa kruunuaan ylpeänä.

Rakastan tässä puhdistusgeelissä sitä, että se on koostumukseltaan niin pehmeä. Yleensä puhdistusgeelit ovat ohutta litkua ja väriltään kirkkaita, mutta i+m on luonnonkosmetiikan pioneerinä luonut jotain täysin erilaista: aloe veraan pohjautuva puhdistusgeeli saa vihreän värinsä montmorilloniitistä, joka tunnetaan erityisen pehmeänä mineraalikivenä (=savena). Tästä puhdistusgeelistä ei jää pintakuivallekaan iholle ikävästi kiristelevää tunnetta!


i+m Puhdistusgeeli...

  • puhdistaa ihon hellävaraisesti
  • poistaa epäpuhtauksia
  • torjuu tukkeumia
  • ehkäisee mustapäitä
  • kosteuttaa ihoa
  • rauhoittaa tulehdusta

Sen lisäksi, että talintuotantoa vähentävä vihreä savi pursuaa mineraaleja, kuten kalsiumia, rautaa, magnesiumia, kaliumia, mangaania, natriumia, sinkkiä ja piitä, on i+m Puhdistusgeelin oma INCI-listakin varsin vaikuttava: joukosta löytyy niin mustaseljanmarjaa, malvaa, arnikkia, melissaa, siankärsämöä sekä fenkolia ja ripaus rosmariinia. Lopputulos on se, että tämä sulfaatiton, parabeeniton ja silikoniton tuote tuntuu iholla miellyttävältä ja pehmeältä tehden mitä lupaakin. Eikä reilu 14 euroa näistä lupauksista ole juuri mitään!

i+m Naturkosmetik Tasapainottava kasvovoide vähentää ihon kiiltoa


Hieman samantyyppisellä koostumuksella yllättää myös sekaihon ja rasvoittuvan ihon tuotelinjaan kuuluva i+m Tasapainottava kasvovoide, joka jättää ihon kiillottomaksi ja mataksi, mutta silti todella pehmeäksi. Tästä kiittäminen on aloe veraa sekä superkosteuttajana tunnettua hyaluronihappoa. Monesta sarjan tuotteesta löytääkin juuri Reilun kaupan aloe veraa, joka asettuu INCI-listan kärkipäähän. Tämä kertoo siitä, että aloe veraa on tuotteissa enemmän kuin tilkka.

Kaikkein erityisimpänä aineosana tässä tasapainottavassa voiteessa on kuitenkin "Butterfly Bush" kasvista peräisin oleva uute, johon ei törmää aivan joka luonnonkosmetiikkapurkissa. Tämän syrikän sukuun kuuluvan kasviuutteen on tutkittu suojaavan ihoa sekä sinivalon että UVA-säteiden haitoilta. Samalla se edesauttaa ihon omaa kollageenintuotantoa, suojaa uusilta pigmenttiläiskiltä ja tukee ihon detoksifikaatiota eli myrkkyjen poistumista / puhdistumista. Voide on rauhoittava iholle myös talviaikaan ja ansaitsee ehdottomasti päästä kokeiluun, mikäli kärsit pintakuivuudesta mutta omaat sekaihon tai rasvaisen ihon. Nappaa tuote täältä.

Kerrosta iholle vesikosteutta alle, rasvakosteutta päälle 


Oli ihotyyppisi mikä tahansa, pintakuivaa ihoa on hyvä hoivata hellävaraisilla, lempeillä ja luonnollisilla tuotteilla, jotka eivät ärsytä sitä yhtään enempää. Siinä i+m Clean Beauty -linjan tuoksuttomat tuotteet toimivat loistavasti. 

Kun vesikosteudesta huolehtii riittävästi, voi sarjan Ruusunmarjaöljyä lisätä hyvillä mielin pari tippaa esimerkiksi seerumin ja/tai voiteen jälkeen tai ihan sellaisenaan kasvoveden jälkeen. Itselläni juurikin aiemmin mainittu Clean Beauty -linjan kosteuttava seerumi on toiminut loistoparina Ruusunmarjaöljyn kanssa. Alle olen suihkinut reilusti kasvovettä, minkä jälkeen öljy on edesauttanut ihon pysymistä kosteutettuna lukitsemalla vesikosteuden ihoon. 

Ruusunmarjaöljy on muutenkin öljyistä yksi pidetyimpiä ihonhoidossa, sillä se sisältää luonnostaan A-vitamiinia, mikä tekee siitä loistavan myös epäpuhtaan ja akneihon hoidossa sekä aknearpien tai muiden värierojen tasoittamisessa. Se on myös huomattavasti hellävaraisempi kuin perinteiset retinolituotteet, joten herkkäihoinenkin voi huoletta tarttua Ruusunmarjaöljyyn ja ottaa vastaan sen iholle tuomat hyödyt!


Katsasta myös i+m Naturkosmetikin kätevät yksittäispakatut naamiot:


Yhdessä pakkauksessa on siis kaksi toisistaan irti revittävää yksittäispakattua naamiota. 
Tuotteet on helppo pakata mukaan myös matkalle!

i+m Naturkosmetik-sarjan maahantuojana toimii Beauty Shaman


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!