KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET


Kuukautiskivut voivat olla meille naisille aikamoinen koettelemus. Jos niistä ei ole koskaan kärsinyt, on vaikea kuvitella, miltä ne tuntuvat. Osa rinnastaa ne jopa synnytystä edeltäviin supistuksiin. Lääkäreiden mukaan kuukautisten aikana kohdunkaula avautuu jopa senttimetrin verran, joten kuukautiskivut voivat hyvinkin muistuttaa synnytyksen alkuvaihetta ja synnytystä edeltäviä supistuksia. Sanotaan jopa, että kuukautiskipujen voimakkuudesta voisi päätellä, kuinka kivuton tai kivulias synnytys tulee olemaan.

Oli niin tai näin, vaiva on yllättävän yleinen, vaikka sitä jossain määrin saatetaan vähätelläkin. Väitän kuitenkin, että jos kuukautiskipuja ei ole koskaan kokenut, voi olla vaikea ymmärtää, miten hirveiltä ne saattavat pahimmillaan tuntua. Itse olen kärsinyt kuukautiskivuista siitä saakka, kun kuukautiset 12-vuotiaana alkoivat. Ilman kipulääkitystä aaltomaiset supistukset ovat aina pakottaneet minut makuulle kouristelemaan niin, etten ole tiennyt mitenpäin olisin. Siinä tilassa ei ole ollut toivoakaan, että edes harkitsisin liikkumista.
Lopetettuani e-pillerit 15 vuoden lähes yhtäjaksoisen käytön jälkeen (postaus täällä), tilanne on kuitenkin muuttunut. Olen kohta puolen vuoden ajan totutellut "uuteen elämääni", jossa kuukautisten aikaan ei tarvitse kärsiä. Se tuntuu sanoinkuvaamattoman hyvältä, että pitkittyneistä kuukautisista huolimatta kuukautiset eivät haukkaa joka kuukausi elämästäni pois viikkoa, vaan pystyn nauttimaan elämästä silloinkin. Alavatsassa saattaa tuntua pientä arkuutta, enkä välttämättä lähtisi tekemään rajua vatsalihastreeniä, mutta muu liikunta tuntuu yllättävän hyvältä. Se saa olon jopa tuntumaan paremmalta - mielialaa myöten. 


Kevyt liikunta voi auttaa kuukautiskipuihin 


Ei ole ihan tuulesta temmattua, että liikunta saattaa monella auttaa kuukautiskipuihin. Uusimmat tutkimukset vihjaavat, että liikunta sopisi kipujen lievittämiskeinoksi heille, joille muu ei auta. Tällä ei kuitenkaan tarkoiteta rankkaa liikuntasuoritusta, vaan enemmänkin kevyttä liikuntaa, kuten joogaa, uimista tai kevyttä hölkkää - ja tähän minä samaistun! Jooga auttaa muutenkin kuukautisten aikaan ailahtelevaa mieltä rauhoittumaan, ja kevyt lenkki toimii itselläni myös. Uimiseen en ota kantaa, sillä tunnustan, että olen itse aina ollut varsin huono uimari. Siksi en viihdy uimahalleissa, vaikka mökillä järviveteen mielelläni pulahdankin. 
Olisi hölmöä olla sanomatta, että liikkumiseen ei kuukautisten aikana vaikuttaisi se, miltä kuukautissuoja tuntuu. Koska vaikuttaahan se - ja paljon! Kuukautissuojan ei halua pelkästään tuntuvan mukavalta, vaan myös olevan huomaamaton. Niin, että voi liikkua ja olla, kuten ilman kuukautisiakin. On kamalaa joutua stressaamaan 90 minuutin joogatunnilla tai kesken lenkin, kestääkö siteen imukyky vai tuleeko vuoto läpi. Siksi siteen täytyy olla varma.Vuokkoset tuntuu varmalta liikkuessakin


Vuokkoset-siteiden kanssa olen kuitenkin kerta toisensa jälkeen oppinut luottamaan. Luottamaan siihen, että imukyky kyllä riittää. Voin olla varma siitä, että side ei petä, vaikka vuoto osoittautuisikin vähän runsaammaksi, mitä olen ennen lenkille tai joogaan lähtöä arvellut. On kuin siteisiin olisi rakennettu jokin varasäiliö, joka pelastaa tilanteen. Kertaakaan en ole nimittäin Vuokkosten kanssa joutunut kauhistelemaan, ettei imukyky olisi riittänyt. Enemmänkin toisinpäin: olen monesti ihmetellyt "läheltä piti" -tilanteita, ja ollut kiitollinen siitä, että Vuokkoset jälleen pelasti. 

Etenkin näinä aikoina, kun puhutaan, että on hyvä suosia kotimaista, Vuokkoset tuntuu vieläkin paremmalta valinnalta. Olen iloinen siitä, että olen suosinut Vuokkosia jo vuosia. Vuokkoset on ainoa kotimainen brändi, joka valmistaa siteitä ja pikkuhousunsuojia - ja vieläpä laadukkaita ja turvallisia sellaisia, ottaen huomioon kaikki aspektit ympäristövastuusta saakka lähtien. Suomalaisen perheyrityksen valmistamat Vuokkoset-kuukautissuojat valmistetaan yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, mikä tekee siitä entistä paremman valinnan. Ympäristövastuusta todisteena toimii Pohjoismainen ympäristömerkki ja EU-ympäristömerkki. 
Pidän itse siitä, että Vuokkoset-valikoima on todella laaja. Vaikka käytänkin pääasiassa 100% Bio -sarjaa, josta löytyy täysin biohajoavat, aidosta 100% luomupuuvillasta valmistetut siteet, toisinaan tartun myös White Line -linjan tuotteisiin. Ne ovat ylellisen ohuita, hengittäviä ja varustettu 10h Drop Lock -teknologialla. White Line -linjan siteistä tuohon Drop Lock -kategoriaan kuuluu siivetön Normal -side, siivellinen Normal Wings sekä pidempi Long Wings ja imukykyisin Night Wings, joka on nimensä mukaisesti kehitetty erityisesti yökäyttöön. Pikkuhousunsuojissa taas korostan mukavuuden lisäksi etenkin pehmeyttä ja ihoystävällisyyttä! 

White Line -linjan siteiden tehokkaasta Drop Lock -teknologiasta voi lukea lisää täältä, josta löytyy myös video havainnollistamaan sitä, miten ja miksi tämä suomalaisen tuotekehityksen tuloksena syntynyt teknologia takaa varman imukyvyn jopa 10 tunniksi (vaikka toki hygieniasyistä side suositellaan vaihtamaan 3-5 tunnin välein).
Jos siis minun laillani haet kuukautisten aikaan varmuutta mukavuuden lisäksi (ja haluat suosia kotimaista), Vuokkoset on täydellinen valinta. Tuotteissa on runsaasti valinnanvaraa, ja niistä löytyy varmasti jokaiselle naiselle omansa! Koko Vuokkoset -valikoimaan pääsee tutustumaan täällä

Vuokkoset lähettää mielellään myös maksuttomia näytteitä, joita voit tilata tämän linkin takaa. Näytelähetys sisältää erilaisia tamponeita, siteitä ja pikkuhousunsuojien näytteitä valikoimasta. 


Täältä löydät myös aiempia postauksiani Vuokkoset -teemalla:Oletko sinä kärsinyt kuukautiskivuista? Koetko, että liikunnasta on apua kuukautisten aikaan?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!