KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET


Toissayönä värikkäät raketit täyttivät taivaan. Muistan kauan sitten katselleeni samaa rakettien värittämää tummaa taivasta yksin sairaalan lastenosaston pimeässä huoneessa, lausuen äänettömästi toiveen tavallisen tylsästä elämästä, jota toivoin silloin enemmän kuin mitään muuta.

Uudenvuoden muistot ovat itselleni olleet kaikkea muuta kuin sitä perinteistä ilon juhlaa, jona uudenvuodenyötä yleensä pidetään. Yhden kaukaisen uudenvuoden muistot vievät minut ulos parinkymmenen asteen pakkaseen rikotun ikkunan äärelle, jossa seison pelkässä pyjamassa keräämässä maasta lasinsiruja. Vaikka huomisesta ei ole aina ollut varmuutta, silti se on aina tullut ja tuonut mukanaan uuden vuoden. Vuoden, jolle olen ladannut toiveen paremmasta.




Viime vuonna tein kuitenkin jotain toisin. En toivonut, en odottanut. Annoin vuoden 2019 tulla sellaisena kuin se tuli, tukahduttamatta sitä liian suurilla odotuksilla. Päätin ottaa päivän kerrallaan ja elää elämääni sellaisena kuin päivät yksi kerrallaan valkenisivat, niin kauan kuin uuteen päivään heräisin. Ja kun vuosi 2019 vihdoin läheni loppuaan, tajusin, että se päätös oli kannattanut. Sillä sulkiessani vuoden 2019 kuvitteelliset kirjan kannet, sydämessäni vallitsi ensi kertaa rauha.

Vuosi 2019 oli vuosi, jona tunsin ensimmäistä kertaa ikinä olleeni aidosti onnellinen, ilman, että suljettujen ovien taakse kätkeytyisi jotain, mikä ei kestäisi päivänvaloa. 2019 oli vuosi, jona nauroin luultavasti enemmän kuin koskaan, hengitin vapaammin kuin koskaan ja hassuttelin enemmän kuin koskaan. Vuonna 2019 sain olla aidosti minä, ilman tarvetta tukahduttaa tunteitani ja persoonaani mahdollisimman näkymättömäksi. Vuosi 2019 oli kaikkein lähimpänä äänettömästi esitettyä pikku-Mian toivetta "tavallisesta elämästä". Se tekee äärettömän kiitolliseksi.





Huolimatta siitä, että vuosi 2019 oli monella tapaa hyvä ja onnistunut, tiedän haluavani kiinnittää tänä vuonna erityistä huomiota muutamiin asioihin, jotka vaikuttavat oleellisesti hyvinvointiini ja parantavat elämänlaatuani. Nämä ovat asioita, jotka jo vuonna 2019 pistin hyvälle alulle, mutta joissa vielä jäin harjoituksen asteelle.

Mitä nuo asiat sitten ovat?

1) Enemmän hetkessä elämistä ja asia kerrallaan etenemistä

Mieleni poukkoilee helposti menneisyydessä ja huolehtii tulevasta. Usein huomaankin ajatusteni olevan aivan jossain muualla kuin nykyhetkessä, mitä elämä kuitenkin loppujen lopuksi on: tämä hetki. Kuten alla olevan *Intuitio-kortin teksti sanoo, tätä hetkeä ei tule polullesi uudelleen. Miettimällä liiaksi mennyttä tai murehtimalla tulevaa, valuu elämä hukkaan nopeammin kuin huomaakaan. Itselleni henkireiäksi vuonna 2019 muodostui yllättäen Yin Jooga, josta kirjoitin blogissakin alkuvuodesta. Olen saanut siitä paljon apua paitsi hetkessä elämiseen, myös itseni hyväksymisessä ja terveen minäkuvan tavoittelussa.

Hetkessä elämisen lisäksi olen opetellut myös sitä, ettei koko kakkua kannata haukata kerralla, vaikka kuinka mieli tekisi. Asiat hoituvat paljon sulavammin, kun keskittyy yhteen asiaan kerrallaan ja unohtaa hetkeksi kaiken muun.





2) Enemmän omaa aikaa selkeän työajan asettamisella

Yli 7 vuoden päätoimisen yrittäjyyteni aikana olen myös paljon kamppaillut sen suhteen, miten saisin rajattua oman vapaa-ajan ja työajan, sillä elin pitkään elämää, johon ei juuri muuta kuulunut kuin työ. Välillä se oli tiedostettua omien tunteidensa hukuttamista, jotta pystyisin pitämään itseni kasassa raskaan elämänvaiheen aikana. Viimeisen kahden vuoden päätoimisen bloggaamisen aikana olen kuitenkin välillä havahtunut myös siihen, että kun työ tuntuu kivalta, sitä tekee mieli tehdä joka hetki. Se taas tuo mukanaan salakavalan uupumisen ja luovuuden kuihtumisen ensioireet, johon aina säännöllisen väliajoin tunnun edelleen heräävän.

Jo viime vuonna opettelin rajaamaan työaikaa ja omaa aikaa, mistä yritän yhä tiukemmin pitää tänä vuonna kiinni. Ei siis näytön tuijottelua yömyöhään ja 12-tuntisia työpäiviä, vaan elämää, johon kuuluu myös omaa aikaa ja pelkkää olemista, joista varsinkin jälkimmäinen tuntuu olevan itselleni jatkuva kompastuskivi. Kuuden päivän joululomastanikin kulutin ruhtinaalliset 4 päivää kodin suursiivoukseen, siirtäen huonekaluja ja käyden läpi kaappeja ja laatikkoja. Toisaalta siivotessa tulee huomaamattaan järjesteltyä myös omia ajatuksiaan ja heräteltyä luovuutta.




3) Vastuullisempia valintoja omaa ja ympäristön hyvinvointia tukien

Viime vuoden aikana aloin kiinnittämään paljon enemmän huomiota myös siihen, millaisia valintoja teen kosmetiikan lisäksi niin ruuan, pukeutumisen kuin muidenkin arkisten asioiden suhteen. Aloin  tavoittelemaan minimalistisempaa vaatekaappia ja olemaan harkitsevaisempi kuluttaja: miettimään mitä ostan ja miksi ostan. Punnitsemaan sen, onko kyseessä hetken heräteostos vaiko asia, jota todella tarvitsen tai joka tekee minut pitkän aikaa iloiseksi. Tämä ajattelutapa on ollut yllättävä tukemaan arjen onnellisuutta, sillä olen säästynyt monilta turhilta ostoksilta ja tullut hyödyntäneeksi enemmän niitä asioita, joita jo omistan - ja jopa iloinneeni niistä uudella tapaa.

Arjen vastuullisempiin valintoihin kuuluu itselläni myös kotimainen Vuokkoset, jonka kanssa aloitin yhteistyön jo vuosi sitten tammikuussa. Vaikka brändi onkin minulle jo lapsuudesta tuttu äitini kautta, olen vuosien varrella tullut käyttäneeksi yhden jos toisenkin eri brändin kuukautissuojia. Vasta reilu vuosi sitten havahduin kuitenkin tosissani siihen, kuinka paljon turvallisempi valinta Vuokkoset on verrattuna moniin muihin brändeihin, joiden tuotteista löytyy lisättyjä tuoksuja, väriaineita, formaldehydiä, valkaisuaineita tai muita haitallisia kemikaaleja. Edellä mainitut eivät nimittäin ole pelkästään ympäristölle haitallisia, vaan myös meille ihmisille - puhumattakaan siitä, että altistus tapahtuu nimenomaan intiimialueella. Tämän kauhufaktan valjettua en olekaan muihin siteisiin enää tarttunut.

Oma ehdoton suosikkini on nimenomaan Vuokkoset 100% Bio -sarjan tuotteet, jotka ovat paitsi biohajoavia ja hengittäviä, tuntuvat myös GOTS -serfioidun luomupuuvillan ansiosta superpehmeiltä herkkääkin ihoa vasten! 100% Bio -sarjan siteissä ja pikkuhousunsuojissa on 0% hajusteita, 0% klooria ja 0% fossiilipohjaista muovia. Tuotteet ovat siis turvallinen valinta niin itselle kuin ympäristöllekin, sillä ne eivät sisällä mitään haitallisia aineosia. Ympäristövastuullisuudesta kertoo myös Vuokkoset -tuotteille myönnetty Joutsenmerkki. Vuokkoset -brändin takana oleva perheyritys Delipap käyttää tuotantolaitoksellaan ainoastaan ympäristöystävällistä, sertifioitua vesivoimalla tuotettua sähköä, josta ei aiheudu päästöjä ilmaan, veteen tai maaperään. Valmistuksesta ei myöskään synny kaatopaikkajätettä, sillä kaikki tuotantojäte joko kierrätetään tai poltetaan ja hyödynnetään energiana. Vuokkoset valitessaan ei siis valitse ainoastaan kotimaista vaihtoehtoa, vaan myös ekologisen ja turvallisen vaihtoehdon, joka valmistuu yli 40 vuotta toimineen perheyrityksen käsissä.

Vuonna 2020 valitsen siis paitsi Vuokkoset, myös oman hyvinvointini ja enemmän hetkessä elämistä!

Mitä valintoja sinä teet vuonna 2020?













Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!