KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET


Ylianalysoin - ja usein. 
Olen välillä aivan liian kriittinen ulkonäöstäni ja näen vain asioita, joille haluaisin tehdä jotain. 
Mielialani heittelevät vähintään kerran kuussa. Silloin raivostuttaa kaikki. 
Ja miksi välillä on niin vaikea löytää mitään päälle pantavaa? 

Joku voisi kuvailla yllä olevia piirteitä naiseksi tunnistettaviksi. On totta, että meillä naisilla on paljon yhteistä. Moni meistä taistelee säännöllisesti huonojen hiuspäivien suhteen. Moni meistä on kokenut hormonihöyryt, jotka saavat lähes raivon partaan -  tai ainakin vähän mielialan keikahtamaan toiseen suuntaan. Moni meistä kokee joskus epävarmuutta ulkonäöstään. Moni meistä on joutunut lapsiuteluiden kohteeksi, koska "naisenahan on selvää, että halutaan ja hankitaan lapsia". Väitän, että näistä asioista ainakin osa on valitettavan tuttuja monelle naiselle.


Kun kuukautiseni alkoivat 6. luokalla, olin 12-vuotias. Tulin kesken päivän bussilla kotiin ja äiti ihmetteli kaupasta tullessaan, kun tuttu pää kurkisti sohvalta. "Mulla alkoi kuukautiset", sanoin kärsivän näköisenä ja vähän nolona. Äiti otti esikoistyttönsä uutisen hyvin vastaan ja hymyili. Tytöstä oli tulossa nainen. 

Ja mikä polku se naiseksi kasvaminen onkaan ollut! Vuosien varrella on rämmitty läpi risukasojen, kompasteltu, kaaduttu ja noustu, oppien taas lisää elämästä ja itsestä. On koettu pieniä ja isoja pettymyksiä niin rakkaudessa, työssä kuin ystävyydessä. Itketty, naurettu ja huudettu ilosta ja surusta. 

Vasta kolmenkympin rajapyykin ylitettyäni on alkanut tuntua, että alan tietää, kuka olen ja keneksi olen tulossa - tai millaiseksi haluan tulla. Omat arvot ovat selkiytyneet, ja elämän koulima tyttö tuntee vihdoin olevansa nainen, joka on oman elämänsä ohjaksissa: varmana suunnasta ja vapaa valitsemaan, tietäen, että omilla teoillaan on suuri vaikutus ja tavoitella voi mitä tahansa päämäärää, kun vain on valmis tekemään töitä sen eteen. Mahdollisuudet ovat rajattomat, vaikka lähtökohdat jokaisella ovatkin erilaiset.

Yksi iso asia, jonka olen tähän ikään mennessä oivaltanut, on se, ettei kenenkään meistä tarvitse mahtua mihinkään muottiin. Ei ole mitään muottia - on vain se, mitä me jo olemme. Ja vaikka ulkoa tulisi minkälaisia paineita minkä tahansa asian suhteen, niiden voi antaa olla. Voi tyytyä toteamaan niin itselleen kuin kyselijälle, että minun elämäni, minun päätökseni, minun valintani. 

Meillä kaikilla on lupa olla omanlaisia - ei sellaisia, jollaisia meidän odotetaan olevan. Voimme olla ylpeästi naisia ja ylpeästi omanlaisia. Maailmassa on tilaa erilaisuudelle, kunhan se ei ole muita vahingoittavaa toimintaa. 

"Meillä kaikilla on lupa olla omanlaisia - ei sellaisia, millaisia meidän odotetaan olevan."
Omanlaisessa elämässä on tilaa hengittää, mikä on itselleni ainakin ensisijaisen tärkeää. Hassua onkin, että voisin kuvailla montaakin asiaa elämässäni tuolla samalla sanalla. Haluan, että vaatteeni hengittävät ja että niissä on tilaa hengittää. Haluan meikkipohjani olevan hengittävä. Haluan työympäristössäni ja kodissani olevan helppo hengittää. Ja viimeisimpänä, ehkä kenties ennalta arvattavimpana: Haluan siteeni ja pikkuhousunsuojani olevan hengittäviä! 


Biohajoava ja hengittävä - Vuokkoset 100% Bio -pikkuhousunsuojat ja siteet


Vuokkoset on ollut minulle jo vuosien mittainen valinta, joka mukailee paitsi arvomaailmaani hengittävyyden suhteen, on myös ympäristöä kunnioittava valinta. Aina ei tarvitse valita joko/tai, sillä joskus voi saada molemmat! Vuokkoset valitessa niin käykin, kun tulee huomioitua sekä kehon hyvinvointi että ympäristö. Vuokkoset Bio 100% -tuotesarja on nimittäin täysin biohajoava, niin itse side kuin siteiden yksittäispakkauksetkin. Tämä koskee myös kartonkista pakkausta biohajoavine pikkuhousunsuojineen. 

Muovia muistuttava ohutsiteiden pakkauspussi on sen sijaan valmistettu ympäristöystävällisestä Green PE:stä, joka on kyllä pääraaka-aineensa sokeriruo'on ansiosta ekologisempi vaihtoehto (sokeriruoko on uusiutuva ja hiilidioksidia sitova luonnonvara), mutta ei kuitenkaan biohajoavaa. Se siis menee lajittelussa muovinkeräykseen tai energiajätteeseen. Tämä on hyvä tuoda esille siksi, että biopohjainen ei aina automaattisesti tarkoita biohajoavaa, vaikka termit helposti toisiinsa sekoitetaankin. Biopohjaisten raaka-aineiden käyttö kuitenkin auttaa vähentämään kasvihuonepäästöjä verrattuna fossiilisiin raaka-aineisiin.

Herkkääkin ihoa hellivät Vuokkoset 100% Bio -pikkuhousunsuojat ja siteet voivat siis ylpeillä kolmella nollalla:

 • 0% hajusteita
 • 0% klooria
 • 0% fossiilipohjaista muovia

Tuotteiden pintakuitu on GOTS-sertifioitua luomupuuvillaa ja imukerros klooritonta selluloosaa. Tämähän taas ei ole mikään päivänselvä asia, jos yhtään on eri brändien siteitä vertaillut. Minulle nimittäin Vuokkoset on ollut selkeästi se pehmein ja paras valinta ihoa vasten. Etenkin pikkuhousunsuojat tuntuvat oikeasti ihan uskomattoman pehmeiltä - ja hengittäviltä!


Kuvat minusta: Charlotta Eve, edit: minä. 


Tässä kohti uskaltaa siis taas ylpeillä suomalaisella tuotekehityksellä - kovin montaa vastaavaa tuotetta ei markkinoilta nimittäin löydy. Positiivista on myös se, että Bio-sarja on kehitetty tiiviissä yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, kuten muutkin Vuokkoset-tuotteet, sillä brändin takana olevalla suomalaisella perheyrityksellä Delipapilla on pitkä historia yhteistyöstä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa. Tuotteet ovat myös Joutsenmerkittyjä. 

Vaikka biohajoavuus onkin tänä päivänä iso asia, samoin kuin biopohjaisten raaka-aineiden käyttöön siirtyminen, tiedän, että itse menen kuitenkin monessa asiassa mukavuus edellä. Siksi iloitsenkin erityisesti siitä, että kaikkien näiden meriittien ohella Vuokkoset 100% Bio -tuotteet oikeasti myös tuntuvat mukavalta käytössä, eivätkä hierrä, ärsytä tai petä pitkänäkään päivänä. Parasta on kuitenkin se, että näissä ei ole mitään turhia kemikaaleja: ei hajusteita, ei tuoksuja, ei valkaisuaineita, eikä väriaineita tai mitään muitakaan mahdollisesti allergisoivia ja ärsyttäviä aineosia. 

Voin siis todeta, että olen ylpeästi nainen ja omanlainen, mutta valitsen ylpeänä myös Vuokkoset! 

~~~

Vuokkoset löytää myös ensi viikolla I love me -messuilta osastolta 6k20. 

Delipap Oy on Suomen ainoa kertakäyttöisten kuukautissuojien ja lastenvaippojen valmistaja. Heillä on 40 vuoden kokemus hygieniatuotteiden vastuullisesta kehittämisestä ja valmistamisesta ja he tarjoavat turvallisia, laadukkaita ja ihoystävällisiä hygieniatuotteita, jotka täyttävät heille tärkeät ympäristöarvot. Vuokkoset -hygieniatuotteet valmistetaan Kirkkonummella.


Kuinka tuttu Vuokkoset tai tämä 100% Bio -tuotelinja on teille? 

Voiko joku samaistua alussa luettelemiini piirteisiin?
4 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus!
  Ja kiitos että avastit tuota biologista sekä biopohjaista tuotteiden eroa. Enpä ole itsekään tuota tiennyt ja harvoin kuluttajalle tuota suoraan missään kerrota ellei itse ota selvää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! :)

   Joo, biopohjaisuudella ja biohajoavuudella on eroa - se valkeni itsellekin vasta äskettäin, kun tulin tutkineeksi asiaa tarkemmin. Esim. wc-paperin pakkauksessa saattaa olla tuo Green PE -maininta, ja moni saattaa käsittää sen niin, että pakkaus on biohajoavaa. Mutta se tosiaan tarkoittaa vain sitä, että materaali on biopohjaista ja toki parempi valinta kuin perinteinen muovikääre, mutta ei silti biohajoavaa ja täytyy kierrättää muovinkeräyksen tai energiajätteen kautta.

   Poista
 2. Pakko tunnustaa tässä julkisesti, että olen aina käyttänyt Vuokkosia. Jos kaupassa ei jostain syystä ole niitä menen toiseen tai vaikka kolmanteenkin kauppaan saadakseni niitä. Koukussa Vuokkosiin :D Tämä uutuus on erittäin tervetullut! Moni ei todellakaan ole tietoinen biopohjaisuuden ja biohajoavuuden eroista. Hyvä postaus Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tuohan oli mainio tunnustus! :D Itse olen kokeillut muitakin brändejä vuosien varrella, mutta juuri siitä syystä osaan arvostaa Vuokkosia vieläkin enemmän. Samassa veneessä siis ollaan, kun liputetaan Vuokkosten puolesta :D

   Ja kiitos, kiva että tykkäsit postauksesta! Ihanaa loppuviikkoa! :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!