KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HOUSE OF ORGANIC


Postaus sis. *mainoslinkkejä

Olet varmasti lukenut aiemmin vinkkejä siitä, miten vettä juomalla ja tarpeeksi nukkumalla saavuttaa kauniimman ihon. Totta on, että nuo vinkit eivät koskaan vanhene, mutta on myös muutamia vähän yllättäviäkin pikkuseikkoja, joilla voi vaikuttaa ihon kuntoon. Nämä seuraavat muutokset eivät vaadi paljoa, mutta tehtyäsi ne saatat huomata yllättävän nopeasti eron ihon kunnossa - ja siihen hehkeämpään suuntaan! 


1. Hiero puhdistustuote ihoon ajan kanssa ja antaumuksella

Huolellinen ihonpuhdistus aamuin illoin on ihonhoidossa kaiken pohja. Mutta tiesitkö, että silläkin voi parantaa merkittävästi ihon kuntoa, kun hieroo puhdistustuotetta ihoon muutaman minuutin? Siispä ota pieni hetki itsellesi aamuin illoin ja uppoudu pyörittelemään puhdistustuotetta ihollasi, ennen kuin huuhtelet sen pois vedellä. Näin iho hyötyy paremmin myös tuotteen sisältämistä ravitsevista raaka-aineista, eivätkä ne hulahda heti viemäristä alas.


Extravinkki: Käytä kasvojen pesuun haaleaa vettä

Usein ihonpuhdistuksessa neuvotaan käyttämään kuumaa vettä ihohuokosten avaamiseen ja kylmää vettä niiden sulkemiseen. Vaikka kuuma ja kylmä vesi tekevätkin ihohuokosille tehtävänsä, ei veden lämpötilaa ei kannata vaihtaa nopeasti ääripäästä toiseen, koska se rasittaa ihoa. Paras vaihtoehto iholle on käyttää haaleaa vettä läpi puhdistuksen, koska se ei koettele ihoa yhtä lailla kuin lämpötilojen ääripäät. 2. Vältä puhdistusvaahtoja ja -geelejä 

Liian voimakkaat pesuaineet tekevät hallaa iholle, sillä ne kuluttavat pesun aikana iholta pois sen omaa luontaista suojaa. Jos ihoaan haluaa kohdella mahdollisimman hellävaraisesti "kukkaa kämmenellä" -tyyliin, kannattaa suosia maitomaisia tai öljymäisiä puhdistustuotteita, joista etenkin jälkimmäiset irrottavat loistavasti myös vedenkestävän meikin ilman turhaa hankausta.


Testaa näitä:
3. Älä käytä liikaa tuotteita - tai liian vähän!

Perusrepertuaari on syytä olla kunnossa, mutta korealaisella 7:n etapin ihonhoitorutiinilla ei tarvitse itseään läkähdyttää, ellei koe ihonhoitoa erityisen rentouttavana puuhana. Iho pysyy tyytyväisenä jo sillä, että käyttää puhdistustuotetta ja kasvovettä sekä kosteusvoidetta tai ihoöljyä. Silmänympärysvoide on myös hyvä lisä, sillä ohut silmänympärysiho paljastaa ikääntymisen merkit kaikkein ensimmäisenä. Säännöllistä kuorintaa ei myöskään ole syytä unohtaa, mutta sitäkään ei tarvitse tehdä usein, jos iho on erityisen kuiva ja herkkä. 4. Käytä kasvovettä ja käytä sitä reilusti

Kasvovesi kuuluu ihonhoidon aatelistoon! Käyttämällä sitä runsaasti, iho tulee palkitsemaan yllättävän nopeasti uudenlaisella täyteläistymisellä ja kimmoisuudella, etenkin jos kasvoilla on juonteita. Rypyt korostuvat ihon ollessa janoinen, joten kun ihoa ruokkii suihkimalla kasvovettä runsaammin, se silenee ja elävöityy jo pelkästään kasvoveden voimalla. Kasvoveden suurkulutus on siis iholle ainoastaan hyväksi!


Edulliset tuotevinkit:

  • Kotimaiselta FLOW Kosmetiikalta löytyy klassikkona tunnetun *Luomu Ruusuveden lisäksi rauhoittava, probiooteilla rikastettu *Luomu Kamomillavesi, joka on täydellinen etenkin ärtyneelle, punoittavalle ja kuivalle iholle! Tuote tasapainottaa myös hormonaalisesta aknesta kärsivää (tulehtunuttakin) ihoa, minkä olen itse todennut moneen kertaan. Valikoimasta löytyy myös *Luomu Laventelivesi, joka rauhoittaa sekä mieltä kuin myös hiuspohjaa ja ihoa!
  • *Pulpe de Vien Singing in the Rain! -suihke yhdistää täydellisesti kasvovesisuihkeen ja seerumin, tarjoten iholle oikeaa superkosteutta. Hedelmäiseltä tuoksuva sertifioitu luonnonkosmetiikkatuote on täydellinen ihon tehokosteuttamiseen ja häivyttää samalla pintakuivuudesta ilmaantuneita juonteita. Pullo on myös todella riittoisa, vaikka sitä suihkisi antaumuksella päivästä toiseen. Tuotteen löytää *House of Organicilta täältä.
5. Kosteutus, kosteutus, kosteutus

Tätä ei voi liikaa painottaa ihan jokaikisen ihotyypin kohdalla - myös rasvaisen! Iho rakastaa kosteutusta ja näyttää sen nopeasti. Kosteuta siis ihoa paitsi kasvovedellä, tarpeen mukaan myös seerumilla tai naamioilla. Kangasnaamiot ovat myös loistavia lisiä ihon kosteutukseen, sillä niissä yhdistyy sekä naamio että seerumi.


Sheet Mask -suosituksia: 


6. Ruoki ihoa ja kehoa hyvillä rasvoilla ja öljyillä

Vesikosteuden (eli voiteiden ja kasvoveden) lisäksi ihonhoitoon kannattaa ottaa osaksi myös ihoöljyt. Niillä saa nimittäin nopeasti tuloksia ja monenlaisen iho-ongelman laantumaan. Toisin kuin moni luulee, öljyt eivät tuki ihoa tai aiheuta lisää finnejä, jos öljyn valitsee oikein. Olen saanut omalla ihollani esimerkiksi hormonaalisen aknen rauhoittumaan öljyjen avulla. Kasvoöljyn käytössä on kuitenkin tärkeää muistaa se, että öljyt itsessään eivät ole kosteuttavia, sillä ne eivät sisällä vettä. Ne ovat kuitenkin erityisen tehokkaita sitomaan kosteutta ihoon, eli vaativat alleen ainakin kosteuttavan kasvoveden. Halutessaan öljyn alle voi laittaa myös vesipohjaisen kosteusvoiteen, joka tehostaa vaikutusta entisestään. Itse käytän öljyä usein niin, että suihkautan alle reippaasti kasvovettä. 


Kaksi superöljyä:

  • Kotimaisen *FLOW Kosmetiikan Detox Oil on todellinen supertuote rauhoittamaan ja parantamaan epäpuhtauksista kärsivää ihoa!  Olen kirjoittanut tuotteesta myös ihan oman (ylistys)postauksensa, jonka pääset lukemaan täällä.  
  • Edullinen *Bakuchiol luonnollinen vaihtoehto retinolille ja tehokas lisäämään ihon kollageenintuotantoa ja tuomaan "elämää" väsähtäneelle iholle! Vaikka A-vitamiini ei normaalisti sovi herkälle iholle, Bakuchiol sopii ja siksi se onkin anti-age-hoitoa kaipaavalle herkkäihoisellekin loistava valinta. Toimii myös pintakuivalla epäpuhtaalla iholla! 
7. Käy välillä kosmetologilla, jos siihen on mahdollisuus

Ammattitaitoinen kosmetologi on ihonhoidossa vähän kuin lääkäri, sillä kosmetologilta saa hyvän tilannekatsauksen ihon todelliseen kuntoon aina silloin tällöin. Vaikka ihoa hoitaisi kotona kuinka tunnollisesti, kosmetologi tuo ihonhoitoon aina jotain uutta näkökulmaa. Kauneushoitoloissa on myös monesti käytössä eri sarjoista sellaisia tuotteita, jotka on suunniteltu vain ja ainoastaan ammattikäyttöön. Siksi oman lempisarjansa paristakin voi saada iholle jotain uutta kasvohoidon aikana. Itse pyrin käymään kosmetologilla vähintään kaksi kertaa vuodessa, vaikka ihanteellinen määrä olisikin käydä aina vuodenaikojen vaihtuessa tarkistamassa ihon tilanne. Kosmetologilla käynnistä on hyötyä myös hyvinvoivalle iholle! 8. Panosta laadukkaaseen kosmetiikkaan raaka-aineiden, ei hinnan osalta!

Vaikka laatu yhdistetään monesti korkeaan hintaan, ei se tarkoita automaattisesti sitä, että käytössä tulisi olla ne kaikkein kalleimmat tuotteet. Suosittelen ennemmin olemaan tarkkana raaka-aineiden kanssa ja silmäilemään INCI-listan ennen ostopäätöstä. *House of Organicin valikoimassa on vain ja ainoastaan aitoa luonnonkosmetiikkaa, joten sieltä ei ainakaan löydä tuotteita, joita myytäisiin viherpesulla. Jos siis haluat suosia ihonhoidossa luonnonkosmetiikkaa ja luomua, ole tuoteselosteiden kanssa tarkkana tai osta tuotteesi verkkokaupoista, jotka eivät myy sekalaista soppaa.


Suosittelen esimerkiksi näitä sarjoja:

  • Kotimaisen *FLOW Kosmetiikan tuotteet ovat paitsi luonnollisia ja luomua, myös vastuullisesti tuotettuja.  
  • Englantilainen *BYBI Beauty on paitsi edullinen, myös toimiva sarja, jonka kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja 100% luonnollisia. 
  • Saksalainen *Dr. Hauschka on yksi ikisuosikeistani, jolta löytyy myös laadukasta ja erityisen toimivaa luonnollista värikosmetiikkaa. Biodynaamisesti viljellyt luomulaatuiset rohtokasvit auttavat tukemaan ihon kykyä uusiutua ja hoitaa itse itseään.
  • Liettualaisen *You & Oil -sarjan Beauty Shoteista löytyy 9 erilaista toimivaa "kauneushottia" ihonhoidon boostamiseen. Erityiseen suosioon on noussut *luonnollinen Botox-shotti, joka tarjoaa botoxin kaltaisia vaikutuksia täysin luonnollisesti. Valikoimasta löytyy myös *Hyaluronihappo- sekä *Kollageenishotti. Kaikkia tuotteita käytetään iholla seerumeiden tapaan. 
9. Muista lempeys ihoa ja itseäsi kohtaan

Ihokin on herkkä aistimaan paitsi ulkoisia olosuhteita myös mielialaa ja omaa sisäistä puhetta. En edes kehtaa myöntää, miten monesti olen sortunut puhumaan ihostani rumasti - varsinkin silloin, kun se on epätasapainotilassa ja pukkaa näppylää esimerkiksi hormonaalisista syistä johtuen. Ihan yhtä lailla kuin olisi syytä olla parjaamatta itseään turhaan, myös ihon parjaamisen voi lopettaa. Jokainen iho on omalla tavallaan kaunis, oli siinä sitten aknea, arpia, maksaläiskää - mitä vain.

Täällä jäädään siis edelleen harjoittelemaan kohtaa 9...

Mutta mitkäs näistä kohdista teillä on jo hallussa? Tuliko jokin vinkki uutena?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!