Kun ensi kertaa kuulin kangasnaamioista, nesteessä uivat maskit tuntuivat itselleni juuri sellaiselta villitykseltä, joka ei tulisi saamaan minua mukaansa. Tuntui hullulta panostaa kertakäyttöiseen "kankaanpalaseen" 10 euroa, vaikka kosmetiikkaan satsaaja olenkin. Muutamia maskeja kokeiltuani aloin kuitenkin nopeasti ymmärtämään, mistä näissä on kyse. Kangasnaamioita ei nimittäin voi mitenkään verrata tavallisiin naamioihin, vaan ne ovat paljon, paljon enemmän. Parhaimmillaan vartin vaikutusajalla saa sellaisia ihmeitä iholle, että voisi luulla käyneensä tunnin kasvohoidossa.
Olen jo aiemmin avannut kangasnaamioiden ideaa aiemmissa postauksissani, joista itse asiassa löytääkin kaksi tämän postauksen kuningattarista. Lyhyesti kiteytettynä kangasnaamiot ovat tavallisia naamioita tehokkaampi vaihtoehto, koska kyse on enemmänkin seerumista eli tehoaineista, jotka imeytetään ihoon kankaan avulla. Kangas estää vaikuttavien aineiden haihtumista iholta, lukiten ja imeyttäen ne ihoon vieläkin tehokkaammin. Kangasnaamiot ovat erityisen tehokkaita kosteuden boostaajia iholle, sillä parhaimpia kangasnaamiota voisi verrata siihen, että taputtelee iholle ensin 7 kerrosta kasvovettä ja päälle vielä jotain superseerumia. Iho tuntuu ja näyttää niin täyteläiseltä, kosteutetulta, tasaiselta ja heleältä! 


*mainoslinkki merkitty tähdellä Itselleni kangasnaamiot ovat pelastus varsinkin ihon ollessa väsähtänyt, kuiva ja kireähkö tai jopa laikukas, punoittava tai muuten herkistynyt. Tästä syystä olen jo pidempään suunnitellut listaavani kolme kaikkien aikojen parasta kangasnaamiota blogiini - ja tässä ne nyt vihdoin ovat, luonnonkosmetiikkaa jokainen:

1) Naveen Hydrating Mask on parasta, mitä vaan voi toivoa. En uskalla edes laskea kuinka monta kertaa tämä 100% hienosta luomu puuvillasta valmistettu kangasnaamio on ällistyttänyt ihoani vaikutuksillaan. Joka kerran jälkeen iho on aina yhtä on täyteläistynyt, sileä ja tasainen, naamion napatessa kasvoilta samalla muutaman ikävuoden. Rakastan tämän antamaa lopputulosta ja sen pehmeää tuntua iholla! Naveenin kangasnaamiot ovat muuten maailman ensimmäisiä Cosmos Organic-sertifioituja ja maski on vieläpä hajusteeton. Raaka-aineisiin lukeutuu Damaskos-ruusu, kamomilla, Aloe vera ja hyaluronihappo. Yksittäishinta on 9,20 euroa, 6 kpl paketin saa 41,90 eurolla (6,98€/kpl). Naveenia saa esim. maahantuojan verkkokaupasta sekä PUR-kaupasta. Lukaise halutessasi myös aiemmat postaukseni täältä ja täältä.

2) 100% Pure Does It All Sheet Mask* tulee Naveenin jälkeen hyvänä kakkosena. Se on tuhkimonaamio, joka sisältää niin ryppyjä häivyttävää retinolia, kirkastavaa lakritsia ja kollageenin tuotantoa boostavaa C-vitamiinia. Kofeiini virkistää myös mukavasti! 100% Puren naamioista pisteet minulta keräävät myös Deep Hydration -kangasnaamio* sekä oikuttelevalle iholle toimivaksi todettu Anti-Acne*, johon turvaudun aina tietyin väliajoin. Kaikki nämä kolme ovat Aloe-pohjaisia ja hyaluronihappo löytyy heti toisena raaka-ainelistalta! Naamiot löytyvät House of Organicilta*, ja blogistani kattavampi esittely löytyy täältä.

3) Whamisa Organic Flowers Hydrogel Mask* ei periaatteessa ole kangasnaamio, vaan hydrogeelinaamio, mutta listaanpa sen tähän kuitenkin, sillä en olisi voinut kuvitella listaavani tähän mitään muutakaan naamiota. Whamisan hydrogeelinaamioista nimittäin juuri tämä nimenomainen on käsittämättömän tehokas ihon liftaaja ja ihonsävyn tasoittaja! Oli iholla sitten punaisia laikkuja, arpia tai mitä vaan epätasaisuutta, tämä saa ne kummasti haalenemaan jo 20 minuutissa. Toki yhdellä kertaa ei voi odottaa liikoja ihmeitä, mutta siltikin tämä saa jokaikinen kerta itseni ihmettelemään, miten tasaiselta iho näyttääkään ja niin kimmoisalta. Fermentointi tehostaa aktiiviaineiden vaikutusta entisestään. Tämä sisältää muun muassa vihreästä teestä, voikukan juurista ja lootuksen kukista saatuja uutteita, joille kunnia ihon kirkastamisesta kuuluu fermentointimenetelmän ohella. Hinta yksittäisellä naamiolla on alimmillaan 8,60 euroa Biodellystä*, ja Whamisaa löytää myös House of Organicilta*


Kangasnaamiot kannattaa aina laittaa puhtaalle iholle, heti kasvoveden taputtelun jälkeen. Vaikutusajan jälkeen ihoa ei missään nimessä kannata pestä, vaan aktiiviaineet saavat jäädä iholle vaikuttamaan ja päälle voi levittää päivä- tai yövoiteen ajankohdasta riippuen. Suosittelen olemaan tarkka myös kangasnaamioiden raaka-aineista ja materiaalista, sillä niissäkin on paljon eroja! Nämä kolme ovat kaikki luonnonkosmetiikkaa, ja Naveenin naamion kangas on vieläpä 100% luomu puuvillaa. Siksi se tuntuukin selkeästi parhaimmalta ihoa vasten.


Onko siellä kangasnaamioihin tykästyneitä tai oliko näistä jokin ennestään tuttu?
2 kommenttia:

 1. Täysin hurahtanut kangasnaamioihin, ne on aivan ihania!
  Kivaa viikkoa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Näkee niin selvän eron kasvoissa hyvän kangasnaamion jälkeen <3
   Aurinkoista viikkoa, Outi!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!