Tuote pr-malli / *mainoslinkit merkitty


Siinä missä kolotukset, kireydet ja kipu ovat kehon viestejä oman hyvinvoinnin tilasta, selviää kasvoihin katsomallakin aika paljon. Iho on kuin peili, joka kertoo, onko viime aikoina eletty omaa hyvinvointia huomioiden vai onko oma hyvinvointi tipahtanut tärkeysjärjestyksessä pohjasijoille. Normaalisti satsaan vaihtoehdoista ensimmäiseen, mutta lähes kolmen viikon tiukka työputki I love me -messuhulinoineen sai minut hetkellisesti laiminlyömään omaa hyvinvointiani. Ja uskokaa pois; epäsäännölliset ja vähemmän terveelliset ruokailut, sisätiloissa koneen äärellä tuntikausia vietetty aika ja rakkaan harrastukseni joogan (ja ulkoilun) puute ovat kyllä näkyneet ihossani. Se on ollut väsähtänyt ja puskenut tukkeumia samaan aikaan kun keho on huutanut "hidasta hyvä nainen, hidasta".

Sunnuntain sometauko tekikin hyvää mielelle, ja eilen tein varsinaisen paluun normaaliarkeen tekemällä pitkän lenkin reipasta kävelyvauhtia. Viimeistään tämän aamun joogan jälkeen alkoi tuntua siltä, että elämä voittaa. En tiedä kuinka monennen kerran hoen tätä itselleni ja täällä blogissa, mutta oma hyvinvointi on niin arvokasta, ettei sitä todellakaan kannata laiminlyödä. On tärkeää raivata edes pieniä hetkiä itselle, vaikka elämä olisi kuinka kiireistä - ja siihen kiireeseenkin voi toki itse vaikuttaa, vaikka monesti tekee mieli sysätä syy ulkopuolisille seikoille.
Mitä tulee ihonhoitoon, olen nyt pyrkinyt hyvittämään ihollekin kiireisempää ajanjaksoa, josta se on kiukutellut sameudella ja tukkeumilla. Tein itse asiassa messuilla muutaman VAU-tuotelöydön, joita tulen ripotellen tuomaan esille täällä blogissakin. Niistä ensimmäinen saakoon ensi-iltansa nyt!

Kotimainen Flow Cosmetics - kokonaisvaltaista ihonhoitoa chakroja tasapainottaen


Kotimainen Flow Cosmetics oli itselleni tänä vuonna messujen ehdottomia tähtiä. Tämä johtuu siitä, että sarja uudisti hiljattain ulkoasunsa aivan täysin ja uudistuneet tuotteet tähtäävät vahvasti siihen, että ne eivät hoida ainoastaan ihoa, vaan myös mieltä. Tämä mukailee omaa ajatusmaailmaani täysin! Kuuntelinkin mielenkiinnolla, kun osastolla esiteltiin minulle uusia tuotteita ja kerrottiin, miten osa tuotteista on suunniteltu tasapainottamaan chakroja, jotka ovat kehon energiakeskuksia.

Oppi on peräisin intialaisesta lääketieteestä, jonka mukaan kehossa on 7 energiakeskusta, jotka kaikki vaikuttavat henkiseen ja fyysiseen terveyteen. Jos chakroissa on tukoksia, se voi aiheuttaa esimerkiksi masennusta tai ahdistusta. Täytyy myöntää, että vielä pari vuotta sitten en liiemmin uskonut näihin juttuihin ja pidin niitä vähän jopa höpinänä, mutta aloitettuani aktiivisen joogaamisen, olen yhä enemmän ollut kiinnostunut kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, holistisista hoitomuodoista ja käynyt useampaan kertaan reikihoidossakin. Joogan vaikutuksista hyvinvointiini kerroinkin jo täällä. Lupaan myös kertoa kokemuksiani reikistä jossain vaiheessa enemmän.

Tein uteliaisuudesta Anna-lehden sivuilta löytyvän testin, joka antaa osviittaa siitä, ovatko chakrat tasapainossa. Oma testitulokseni kertoi, että selkärangan juuressa sijaitseva juurichakrani on epätasapainossa, mikä ilmenee usein kiireen, stressin ja ahdistuksen lisäksi juurettomana olona ja itseensä käpertymisenä (check!). Monesti se saattaa aiheuttaa myös alaselän kipua, ja joskus juurichakran epätasapainotila näkyy myös masennuksena ja paino-ongelmina. Kun juurichakra on balanssissa, olon pitäisi tuntua energiseltä, turvalliselta ja tyyneltä. Tätä kohti siis!
Huomautan kuitenkin, että vaikkei intialaisesta lääketieteestä innostuisikaan tai kokisi sitä millään tavalla omakseen, voi Flow Cosmeticsin tuotteista silti hyvin nauttia. Sarja on erinomainen valinta monestakin syystä: Kotimaisuuden lisäksi kaikkien tuotteiden pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä, poltettavia tai mahdollisimman vähän jätettä tuottavia. Pakkausuudistuksen myötä muovin käyttö pakkauksissa on muutenkin minimoitu. Flow'lla suositaan myös suomalaisia, lähituotettuja raaka-aineita, mikä on hieno asia. Sen lisäksi raaka-aineet ovat 100% sertifioituja tai villinä kasvaneita, mutta myös tutkitusti tehokkaita, ympäristöystävällisiä ja innovatiivisia.
Detox Oil kuivaöljyseerumi - tähtituote epäpuhtaan ihon hoitoon


Otin perjantai-iltana käyttöön yhden Flow Cosmeticsin uutuustuotteista, joka herätti kiinnostukseni messuilla jo heti ensimmäisenä päivänä. Tuote on *Detox Oil -kuivaöljyseerumi. Se on öljymäinen, mutta hyvin kevyt sellainen - itse asiassa niin kevyt, että se toimii loistavasti myös meikin alla päivisin. Olen ensin suihkautellut ja taputellut iholle kasvovettä useamman kerroksen ja laittanut sitten pari tippaa happishottia, josta kerroin blogissa viime viikolla. Happishotti on niin kevyt, että se on melkein kuin vettä, joten Flow'n kuivaöljyseerumi sopii sen päälle täydellisesti eikä kombo ole missään nimessä liian raskas. Iho jää sileäksi ja sille on helppo levittää meikki. Itse olen keväästä saakka käyttänyt lähes päivittäin mineraalimeikkipohjaa ja innostunut siitä taas uudestaan. Käytössäni oleva mineraalimeikkipohja löytyy tästä postauksesta.

Mikä sitten tekee tästä tuotteesta todellisen tähtituotteen? Lyhyt ja ytimekäs INCI-lista on vakuuttava, mutta vielä vakuuttavampi on tuotteen teho. Siinä missä perjantaina kuljin messuilla epäpuhtaudet "pinnassa", lauantaina iho näytti jo selkeästi paremmalta, sillä punoittavimmat näppylät olivat yön aikana öljyn vaikutuksesta rauhoittuneet ja iho näytti myös huomattavasti tasaisemmalta. Nyt viidentenä päivänä voin käsi sydämellä sanoa, että ihoni näyttää niin paljon paremmalta, mitä perjantaina messuille lähtiessäni. Jopa otsan pienistä näppyrykelmistä osa on jo täysin kadonnut! Jos siis seerumin teho on tätä luokkaa, ei minulla ole loppuvuodesta muuta vaihtoehtoa kuin listata tämä vuoden parhaiden tulokkaiden joukkoon. Sitä tuote nimittäin on kiistattomasti!

*Detox Oil -kuivaöljyseerumi pohjautuu luomu jojobaöljyyn, joka tunnetaan myös rasvoittuvalle ja sekaiholle sopivana. Itse asiassa ihon omaa talia muistuttavana se sopii myös herkimmälle iholle - ja vauvoille! Raaka-ainelistasta löytyy myös luomu rosmariininlehtiuutetta uutettuna luomu auringonkukkaöljyyn. Luomu teepuuöljy taas on erinomainen ongelmaiselle ja tulehtuneelle iholle. Uskon, että juuri teepuuöljyn ja jojobaöljyn yhdistelmä oli se, joka rauhoitti myös minun ihoni yhdessä yössä. Mustaherukkaöljystä ja ruusunmarjauutteesta iho taas saa kaipaamiaan antioksidantteja.

Öljymäiset seerumit ovat käytössä hyvin riittoisia, joten tästäkin lasipullosta riittää pitkäksi aikaa. Seerumia voi hyvin käyttää myös kuuriluontoisesti, kuten itsekin aion tehdä rauhoittaakseni ihon epäpuhtauskausien iskiessä. Tämän kuivaöljyseerumin lisäksi FLOW Kosmetiikan Detox-valikoimasta löytyy myös *Detox-kasvosaippua sekä *Detox-kasvonaamio. Niistä minulla ei ole kokemusta, mutta kuivaöljyseerumille annan huippusuosituksen, koska tuote todella toimii - ja vieläpä nopeasti!

Detox Oil -kuivaöljyseerumin löytää esimerkiksi *Biodellystä ja *House of Organicilta.


Onko teistä joku jo tutustunut uudistuneeseen Flow Cosmeticsiin?

Entä messuilla kävijät: teittekö hyviä löytöjä?8 kommenttia:

 1. Juurichakra näytti minullakin olevan epätasapainossa, mutta muuten kaikki olikin ok!
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä, että muuten asiat mallillaan :D Ihanaa loppuviikkoa sinne myös ja kiva kun taas kommentoit!

   Poista
 2. Olen jotain Flow kosmetiikan tuotteita testannut, mutta tämä on kokeilematta. Kuulostaa hyvältä tuotteelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on LOISTAVA! Ihan pelastus-kategoriaan laittaisin :D

   Poista
 3. En käsitä, minulta meni kokonaan ohi tuo öljy! :D Kuulostaa kyllä tehokkaalta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, todellakin! Huomenna tulee vasta viikko käyttöä täyteen ja iho näyttää jo ihan erilaiselta :D
   Terveisin: Äimänä oleva Mia

   Poista
 4. Mä olen tosi vähän testaillut uusia Flown tuotteita, meikkejä en esim. lainkaan, vaikka sarjan ruusuvesi on mulla melkein jatkuvassa käytössä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että uudistunut FLOW kyllä iskee muhun! FLOW'n Ruusuvesi oli muuten mullekin aikoinaan ihan niitä ekoja tuotteita, jotka jäi käyttöön :)

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!