Tässäkö tämä nyt oli? Lause, jota en halua sanoa tai miettiä kuolinvuoteellani - olettaen, että matkani päättyy edes millään vuoteella. Voihan se olla, että kahden vuoden päästä joku ajaa ylitseni ja kaikki on ohi sillä sekunnilla. Koskaan ei voi tietää. Se hetki voi olla milloin vain.


Tämä on syy, miksi en suunnittele asioita hamaan tulevaisuuteen. Se on syy, miksi pyrin toteuttamaan asioita lähitulevaisuudessa, vaikken voi olla varma siitäkään. En osaa kuvitella itseäni viettämässä leppoisia eläkepäiviä, koska en tiedä suodaanko minulle niitä koskaan. Tästä syystä en osaa oikein murehtia sitäkään, onko minulla edes eläkettä jokin päivä. Että pärjäänkö ja selviänkö silloin. Sillä ehkei sitä edes tarvitse ajatella. Ehkä aikani lähteä tulee paljon aiemmin. 

Kuvat: Charlotta Eve / Korvakorut: Samaskoru *saatu

En elä elämääni siinä pelossa, etten ehtisi kokea tarpeeksi paljon. Jos kuolisin huomenna, kokisin, että olen saanut jo tuntea ja tehdä niitä asioita, joista joskus pienenä tyttönä unelmoin. Näin en kuitenkaan olisi ajatellut vielä muutama vuosi sitten, kun pelko oli läsnä enemmän tai vähemmän jokaikinen päivä. Silloin haave "paremmasta elämästä" oli vielä hautautuneena kaiken taakan alle ja odotti, että se kaivettaisiin esiin jokin päivä. Taakkaa löytyy vieläkin, mutta pikkuhiljaa se keventyy sitä työstäessä. Silti olen tässä hetkessä ja tässä päivässä onnellisempi kuin koskaan - vaikka melankolinen vire joskus yllättää. 

Onnellisuus ei tarkoita, että elämäni olisi täydellistä juuri nyt. On asioita, jotka voisivat olla paremmin. Mutta on myös asioita, jotka ovat jo paljon paremmin kuin ennen. Haaveeni tavallisesta arjesta on toteutunut. Elän omannäköistäni elämää ja aion elää sitä myös jatkossa. 

Elä sinäkin sinunnäköistäsi elämää.
Älä odota liian kauan. 
Elä tänään, elä nyt. 

~~~

Jos pidät etenkin "Pintaa syvemmältä" -osion teksteistä, tässä esimerkkejä muista luetuimmista:Suunnitteletko sinä elämää pitkälle tulevaisuuteen vai pyritkö elämään tässä hetkessä? Koetko, että elämässäsi on tällä hetkellä joitain asioita paremmin kuin ennen? 

Ajatuksia otetaan vastaan mielellään! 


3 kommenttia:

 1. Mie pyrin myös elämään hetkessä ja tavoittelemaan haaveitani nyt, enkä sitten joskus. Nuorempana jotenkin energiaa meni enemmän siihen "sit kun" ajatteluun, jotenkin tuntui niin kaukaiselta saavuttaa haluamaansa ja tavallaan myös itse sekä silloinen lähipiiri "seisoi" unelmien edessä. Eli vähän kuin minusta ei olisi johonkin tai en saavuttaisi jotain, vaikka kyse oli ihan normaaleista asioista, jotka voi saavuttaa töitä tekemällä. Elämässä on tällä hetkellä paljon hyvää ja pidän elämästäni, vaikka pari stressin aihetta löytyy. Tällä viikolla yksi meidän kaveripiiristä nukkui yllättäen pois ja se hätkähdytti, eikä tunnu vieläkään todelliselta, mutta myös pakotti miettimään elänkö sellaista elämää kuin haluan ja käytänkö aikaani positiivisesti vaikuttaviin asioihin. Jokaisen aika on rajallinen täällä, eikä koskaan voi tietää milloin oma aika on täynnä...

  Mielenkiintoinen postaus, herättää ajatuksia ja siulla on kyllä hyvä asenne tähän - eläkepäiville pääsystä ei voi tietää, eikä nykyinen järjestelmä todennäköisesti kanna sinne asti, että meidänkin ikäluokat pääsevät eläkkeelle. Mukavaa alkavaa viikkoa sinne! ^^

  VastaaPoista
 2. Ihana teksti <3. Minä kyllä haaveilen, mutta en voisi sanoa suunnittelevani elämääni pidemmälle. Oikeastaan vain suunnittelen asioita, mitkä pystyn toteuttamaan vuoden sisällä ja pidemmälle ajalle menevät asiat suunnitellaan sitten, kun niiden aika on :).

  VastaaPoista
 3. Mää koitan miettiä asioita ja elämää siltä kantilta, että kuolinvuoteella en katuis mitään tekemättä jäänyttä. En ainakaan mitään mulle tärkeää asiaa. Siinä mielessä voisin kuolla vaikka heti. Tottakai mulla on vielä paljon asioita, mitä haluaisin tehdä ja kokea ja se, ettei niitä kokis, vois harmittaa ku ei kerenny, mutta en silti katus välttämättä.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!