KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - I+M NATURKOSMETIK SUOMI / BEAUTY SHAMAN 


Tiedäthän sen tunteen, kun ihastut johonkin tuotteeseen niin palavasti, että hankit sitä yhä uudelleen ja uudelleen? Et mieti sen enempää tuotteen loppumista, koska tiedät ostavasi uuden tilalle heti edellisen loputtua, etkä edes harkitse muita tuotteita. Kunnes koet järkytyksen: tuotetta ei olekaan enää saatavilla. 

Viisi vuotta sitten saksalainen luonnonkosmetiikkasarja i+m Naturkosmetik lumosi minut moussemaisella vartalovoiteellaan, joka kaikesta ylellisyydestä huolimatta yllätti vielä kohtuullisella hinnallaan. Levittelin voidetta iholle iltaisin suihkun jälkeen hymyssä suin ja hurmaannuin tuotteesta niin täysin, että listasin sen myöhemmin vielä kaikkien aikojen TOP3 vartalovoiteiden joukkoon. Sitten sarja katosi Suomesta ja moni heitti haluamattaan hyvästit tuotteille, joita ei enää ollut saatavilla - minä mukaanlukien.


Luonnonkosmetiikkasarja i+m Naturkosmetik ilahduttaa jälleen Suomessa


Kun jokin aika sitten selasin Instagramia, koin iloisen yllätyksen. Eteeni osui tutun näköisiä erivärisiä purkkeja, jotka tunnistin heti i+m Naturkosmetikin tuotteiksi. Vantaan Tikkurilassa ja Myyrmäessä sijaitsevat Beauty Shaman -hoitolat olivat ottaneet valikoimaansa suomalaisen luonnonkosmetiikan rinnalle saksalaisen i+m Naturkosmetik -sarjan, jonka maahantuojana he nykyään toimivat. Riemuitsin sisäisesti ja tiesin haluavani palata sarjan pariin! i+m Naturkosmetik on alansa pioneeri, joka hyödyntää Reilun kaupan raaka-aineita ja satsaa luomuun 


Saksa on varsin tunnettu luonnonkosmetiikan parissa. Lavera ja Dr. Hauschka lienevät Suomessa kaikkein tutuimpia saksalaisista luonnonkosmetiikkasarjoista, mutta listaan voisi myös lisätä myös esimerkiksi Santen, Logonan ja Benecosin. Nekin ovat saksalaista luonnonkosmetiikkaa. 

i+m Naturkosmetik ei silti suinkaan ole mikään uusi tulokas - päinvastoin: se pitää vahvaa jalansijaa luonnonkosmetiikan markkinoilla, sillä sarja on perustettu jo 45 vuotta sitten (v. 1978). Tähän vertauksena voisi nostaa Dr. Hauschkan, joka putkahti Saksassa alalle vain kymmenisen vuotta aikaisemmin (v. 1967). I+m Naturkosmetik on siis yksi alan pioneereista, jotka näyttivät tietä monelle muulle luonnonkosmetiikkabrändille. Sarja omistautui niille asioille jo vuosikymmeniä sitten, mihin moni brändi on havahtunut vasta hiljattain.

Sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja tekee huomattavaa hyväntekeväisyyttä myyntituotoillaan 


Sen lisäksi, että i+m Naturkosmetik hyödyntää tuotteissaan Reilun kaupan jäljitettäviä raaka-aineita, ovat kaikki tuotteet vegaanisia ja luomua. Brändi käytti vuoteen 2000 saakka osassa tuotteistaan mehiläisvahaa ja hunajaa, jotka olivat ainoa poikkeus vegaanisuuteen. Kyseisistä raaka-aineista kuitenkin luovuttiin 23 vuotta sitten, mikä tekee i+m Naturkosmetikista suunnannäyttäjän ja pioneerin myös vegaanisen kosmetiikan suhteen. Sertifioitu sarja on siis täysin luonnollinen, vegaaninen ja vieläpä luomua!

Hienointa on kuitenkin ehkä se, että i+m Naturkosmetik moninkertaistaa luonnonkosmetiikan hyvää tekevät vaikutukset sillä, että se lahjoittaa merkittävän osan myyntituotoistaan hyväntekeväisyyteen. Se perusti Sambiaan naisten ensimmäisen turvapaikan vuonna 2014 ja mahdollistaa edelleen projektin toiminnan jatkuvalla tuellaan. 

Hyväntekeväisyyteen ohjatut summat eivät myöskään ole prosentuaalisesti mitään pieniä, sillä i+m Naturkosmetik antaa myyntivoitoistaan jopa 25% suoraan hyväntekeväisyyteen. Näin ollen jokainen tuoteosto kasvattaa tuen määrää ja saa kuluttajan olemaan osa hyväntekeväisyyttä. Brändi kiittääkin nettisivuillaan sydämellisesti jokaista asiakasta osallisuudesta toteamalla "Sinä olet syy miksi voimme tehdä hyvää! Siksi suuri kiitos kuuluu sinulle ja ympäristöä säästävälle kuluttajakäyttäytymisellesi".

Kokemuksia i+m Naturkosmetik-sarjan tuotteista


Paluu i+m Naturkosmetikin tuotteiden pariin lähes viiden vuoden tauon jälkeen on ollut yhtä virkistävää kuin kevään tulo pitkän talven jälkeen. Jo ensimmäisistä tuotekokeiluista lähtien muistin, miksi sarja sai aikoinaan ihastumaan: Koostumukset ovat hurjan hyviä ja hintaansa nähden jopa hätkähdyttävän huolella hiottuja.


I+m Naturkosmetik Gel To Milk Cleanser ja Cleansing Gel - luonnolliset puhdistustuotteet iholle 


Öljymäiset puhdistustuotteet ovat ihonpuhdistuksen aatelistoa, mikäli mielii saada yhdellä tuotteella iholta pois aivan kaiken vedenkestävää ripsiväriä ja sitkeimpiä aurinkovoiteita myöten. Siksi puhdistusöljyt nousevat helppoudessaan kesäisin entistä suurempaan suosioon.

Vaikka itse suosin läpi vuoden öljymäisiä puhdistustuotteita etenkin iltapuhdistuksena, on sanalla "öljy" osalle edelleen ikävä kaiku eivätkä kaikki niistä innostu. Äitini on yksi heistä. Vaikka olen yrittänyt valistaa häntä siitä, että kuusikymppiselle kuivalle iholle vaahdot ja geelit eivät ole parhain valinta (etenkin jos mielii välttää turhia ihon kuivuudesta koituvia ryppyjä), tarttuu hän silti niihin yhä uudelleen. i+m Naturkosmetik Gel to Milk Cleanser saattaa kuitenkin kääntää monen öljyjä karttavan aikuisen naisen pään - myös äitini. 

Reilun kaupan luomu manteliöljyyn pohjautuva Gel to Milk Cleanser on nimittäin poikkeus perinteisestä ja todellinen lupaus lempeydestä. Se on öljyn sijaan enemmänkin samettimainen geeli, joka kuivalle iholle hierottaessa poistaa jämäkänkin meikin. Kun miedon mantelimaiselta tuoksuva geeli joutuu kosketuksiin veden kanssa, se muuntautuu maitomaiseksi ja kevenee entisestään. Liekö kiittäminen samettiruusu-uutetta, sillä ihoa voi todellakin kutsua pesun jälkeen samettiseksi.  

Puhdistusöljyn lisäksi halusin testata i+m Naturkosmetikin Puhdistusgeelin, sillä taistelin aikoinaan lähes pari vuotta aikuisiän hormonaalisen aknen kanssa, kun lopetin ehkäisypillereiden käytön vuoden 2019 lopulla. Karuimpia kuvia aknestani löytyy blogista täältä. Tätä nykyä saan olla hurjan onnellinen siitä, että iho on rauhoittunut, mutta edelleen suosin aamupesussa lempeää geeliä tai vaahtoa, joka syväpuhdistaa ihon hellästi ja pitää näppylät kurissa.

i+m Naturkosmetik Cleansing Gel on ihanalla tavalla erilainen verrattuna tavanomaisiin puhdistusgeeleihin. Se sisältää malvaa, mustaseljaa, arnikkia, melissaa ja siankärsämöä. Fenkolin, rosmariinin ja humalan yrttien lisäksi se luottaa aloe veraan ja vihreään saveen, jotka ovat molemmat epäpuhtaalle iholle erinomaisia. Tämä tuote nousikin omien i+m-tuotesuosikkieni kärkeen, ja voin vannoa, että hankin uuden pullollisen tätä kermaista vihreää geeliä, kun nykyinen pullo loppuu. Tässä tuotteessa on nimittäin potentiaalia jopa vuoden 2023 parhaaksi puhdistusgeeliksi!

Kun kaveriksi nappaa vielä i+m Naturkosmetikin Ruusu-hoitoveden, voi sanoa, että iho on tyytyväinen. i+m Naturkosmetikin vuosikymmenien kokemus alalla todella näkyy ja tuntuu tuotteissa.i+m Naturkosmetikin hajusteeton seerumi ja voide ovat todellisia löytöjä


Vaikka rakastan tuoksuja, olen viime vuosina huomannut tietynlaisten tuoksujen herättävän yhä herkemmin migreenin. Synteettisten tuoksujen suhteen todennäköisyys migreenille on kohdallani entistä suurempi, mutta on myös luonnonkosmetiikan tuoksuja, jotka ovat yksinkertaisesti liian vahvoja tai laukaisevat järkyttävän päänsäryn. Siksi olen tuotteiden tuoksun suhteen tänä päivänä entistä tarkempi.

i+m Naturkosmetikin tuotteiden tuoksumaailma on yleisesti ottaen aika mieto ja lempeä. Silti sarjasta löytyy myös täysin hajusteettomia tuotteita, jotka eivät tuoksu juuri miltään. Itse pääsin testaamaan hajusteettoman seerumin ja voiteen, jotka osoittautuivat koostumustensa  puolesta todellisiksi löydöiksi. Näidenkään tuotteiden hinta ei päätä huimaa, sillä molemmat saa 16,90 euroa kappale Beauty Shamanin verkkokaupasta

i+m Naturkosmetikin hajusteeton tuotelinja kantaa nimeä Clean Beauty. Tuotelinja koostuu neljästä tuotteesta, jotka ovat puhdistusmaito, kasvoöljy sekä kosteuttava kasvovoide ja seerumi. Öljyn ja kasvovoiteen kantavana raaka-aineena toimii ruusunmarja, joka tunnetaan erityisesti ihonsävyä tasoittavasta ja ravitsevista vaikutuksistaan. Aknearpien ja pigmenttiläiskien lisäksi se on loistovalinta aurinkovaurioiden hoitamiseen ja juonteiden silottamiseen.

i+m Clean Beauty Kosteuttava Seerumi on äärimmäisen kelpo tapaus herkistyneelle iholle, joka kaipaa silottavaa ja kosteuttavaa seerumia. Reilun kaupan aloe veran ja hyaluronihapon lisäksi se sisältää bisabololia, joka on omiaan rauhoittamaan ihoa ja vähentämään ihoärsytystä. Seerumista on jätetty pois tuoksut, eteeriset öljyt, säilöntäaineet ja kaikki muu turha, joka voisi millään tavalla ärsyttää ihoa. Clean Beauty on siis osuva nimi kuvaamaan tuotteita, sillä niistä huokuu ulkoasua myöten puhtaus, mikä tuntuu hyvältä myös iholla. 

Ruusunmarjaa sisältävän Clean Beauty kasvovoiteen koostumus yhtä ihastuttavan kevyt ja silottava mitä seeruminkin. Kumpikin tuote sisältää skvalaania, joka muistuttaa ihon omaa talia. Se sulautuu iholle täydellisesti ja sen tuntuma iholla on ihana, mikä välittyy myös i+m Naturkosmetikin Clean Beauty -seerumin ja voiteen kautta: kummatkin jättävät iholle jopa liukkaan siloisen pinnan, joka antaa täydellisen pohjan myös meikin virheettömälle levittymiselle.

Tykästyin molempiin tuotteisiin yllättävän paljon, ja etenkin kasvovoide on sellainen, jota suosittelisin kenelle tahansa edullista, silottavaa luonnonkosmetiikan voidetta hakevalle - etenkin jos iho on herkkä ja haet hajusteetonta tuotetta! Ruusunmarjaöljy tekee hyvää myös atooppiselle ja couperosaiholle.


Lue lisää ja hanki tuotteet Beauty Shamanin verkkokaupasta täältä:


Turvalliset ja toimivat luonnonkosmetiikan aurinkotuotteet kesään 


i+m Naturkosmetikilta löytyy myös täysin luonnonmukaiset ja turvalliset aurinkosuojatuotteet kasvoille ja vartalolle, jotka kaikki pohjautuvat fysikaaliseen aurinkosuojaan. Omansa voi valita joko SPF30- tai SPF50 -suojakertoimella, joista aurinkosuojasuihke SPF50 sekä Sensitiv aurinkosuojavoide SPF30 ovat täysin hajusteettomia. Koostumukset tuotteissa ovat ihastuttavan ohuita jopa voiteiden kohdalla eivätkä jätä iholle valkoista pintaa. 

Erityisen innostunut olen i+m Naturkosmetikin Sävyttävästä aurinkosuojavoiteesta kasvoille, joka saattaa hyvinkin haastaa ikisuosikkini Algamariksen. Alkutuntuma voiteesta on varsin lupaava, sillä voide jättää uskomattoman kauniin pinnan kasvoille ja tasoittaa ihoa hyvin. Kunhan kesäaurinko tulee sateiden väistyttyä esille, tuote pääsee ehdottomasti tositoimiin muiden i+m Naturkosmetikin aurinkosuojatuotteiden kanssa ja tulen jakamaan kokemuksia paremmin Instagramin puolella. Alkuinnostusta on kuitenkin selkeästi, sillä koostumukset ovat näissä ehdottomasti kohdillaan!


Tutustu i+m Naturkosmetikin aurinkosuojatuotteisiin ja tilaa omasi Beauty Shamanin verkkokaupasta:HUOM! Kaikki aurinkosuojat -15% verkkokaupassa koodilla aurinkosuoja 31.5.2023 asti!

Muistathan, että siinä missä synteettisten (kemiallisten) aurinkosuojien teho alkaa vasta 30 minuuttia aurinkovoiteen levittämisen jälkeen, fysikaaliset aurinkosuojat antavat suojan heti. Fysikaalinen aurinkosuoja on myös ympäristön kannalta huomattavasti parempi valinta, sillä ne eivät sisällä nanopartikkeleita ja siten vahingoita koralliriuttoja.


1 kommentti:

  1. Olipa kiinnostava uusi tuotetuttavuus tämä! Ja ihanan houkuttelevat nuo purkit 😍 Aurinkotuotteisiin ja clean beutyyn täytyykin käydä tutustumassa lisää. 😊

    https://www.sangynalla.fi

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!