KAUPALLINEN YHTEISTÖ - LUOTO LIFE 


Luonnonkosmetiikasta kiinnostuneille ja sitä suosiville tarjonta on tänä päivänä aivan valtava. Vaikka meillä on Suomessa vain on murto-osa niistä sarjoista mitä Euroopan mantereella tai koko maailmassa, törmää jatkuvasti uusiin sarjoihin täälläkin. Oikeastaan hyvä niin, koska olisihan se harmi, jos karkkikaupasta loppuisivat herkut kesken. 

Siltikään sitä ei ehdi kaikkea testata. Tälläkin hetkellä minulla on useampia sarjoja listalla, joita olen halunnut jo pidempään kokeilla, mutta aika ei ole antanut myöten ja testipinta-alaa (eli ihoa) ei riitä kaikille kiinnostaville sarjoille ja tuotteille.


Tiedän, että moni tekee valintansa esimerkiksi hinnan, tuoksujen tai purkkien ulkonäön perusteella. Joskus myös se saattaa vaikuttaa, minkä maalainen sarja on kyseessä. Toiset painottavat myös ekologista valmistusprosessia ja pakkaustapaa tai vegaanisuutta. Kun valitsee sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, voi olla varma muun muassa siitä, että raaka-aineita ja valmiita tuotteita ei testata eläimillä. Sertifioitujen luonnonkosmetiikkatuotteiden tulee myös aiheuttaa mahdollisimman vähän haittaa ympäristölle tuotteiden tuotannon, käytön ja hävittämisen aikana. 

Omiin valintoihini vaikuttaa tuotteiden ulkonäkö, tuoksu, hinta ja teho. Rakastan kauniita purkkeja, joita on ilo pitää esillä. Myös tuoksun pitää olla omalla tavallaan lumoava, jotta tuotetta levittää mielellään iholleen. Silti taas teho menee tuoksun edelle. Joskus siedän vähän erikoisempaa tuoksua, jos näen, että tuote on todella tehokas. 

Mitä hintoihin tulee, en koskaan metsästä kosmetiikassa kaikkein halvinta. Enemmänkin kiinnostun selektiivisistä sarjoista, jotka eivät ole niitä kaikkein edullisimpia. Ajatusmaailmani on siinä suhteessa jotenkin outo, että yleensä miellän automaattisesti kalliimman tuotteen laadukkaammaksi kuin todella halvan, vaikka tiedän, että hinta ei aina takaa laatua. Silti kiinnostun usein niistä tuotteista, jotka eivät ole kaikkein halvimpia. 

Viime aikoina olen tutustunut lähemmin berliiniläiseen luonnonkosmetiikkasarjaan nimeltä i+m Naturkosmetik. Moni luonnonkosmetiikan brändi tekee asiat oikein, mutta i+m Naturkosmetik pyrkii tekemään vielä lisää hyvää siihen päälle. Sarja kuuluu luomun ja vegaanien pioneereihin ja kuvailee itseään kosmetiikan kapinalliseksi ja reiluksi pelaajaksi, joka hyödyntää kaikkein arvokkaimpia raaka-aineita valvotuilta luomu-tiloilta. Raaka-aineet käytetään mahdollisimman käsittelemättöminä, jotta vaikuttavat aineet säilyvät. Tästä syystä myös tuoksut ovat luonnollisia. Brändi välttää jätettä, rakastaa luontoa ja haluaa tehdä mahdollisimman paljon hyvää. 

Vaikka voisi luulla, että tässä on taas yksi luonnonkosmetiikan uusimpia tulokkaita, jolla on tavoitteet korkealla, on i+m Naturkosmetik saanut alkunsa jo 1978 ja ehtinyt tähän mennessä lunastaa tavoitteensa moneen kertaan. 25% yrityksen tuotoista menee sosiaaliseen projektiin, jonka kohteena on ensimmäinen naisten oma turvapaikka Sambiassa. Tätä rahoittaa pääasiassa i+m Naturkosmetik. 
BDIH -serfioituun sarjaan kuuluu niin kasvojen hoitoon kuin hiuksille ja vartalollekin tarkoitettuja tuotteita. Tuotteiden hintataso on luonnonkosmetiikaksi varsin kohtuullinen, sillä edullisimmat tuotteet ovat 10 euron luokkaa ja kalleimmat hieman yli 20 euroa. Myös miehille löytyy aivan oma tuotelinjansa. Valikoima on laaja ja siinä on otettu huomioon erilaiset ihotyypit. 

Itse olen aloittanut tutustumisen sarjaan ylellisestä vartalonhoitolinjasta, Madame Ingestä, joka on nimetty sarjan perustajan, Inge Stammin mukaan. Hän kehitti ja perusti ensimmäiset i+m -ihonhoitotuotteet 40 vuotta sitten. Inge oli kemisti, kätilö ja luonnonlääketieteen harjoittaja, minkä vuoksi hänellä oli syvempi ymmärtämys luonnon vaikutuksista ihmisiin. Kemistin tietämys auttoi kasviuutteiden vaikutusten tiedostamisessa ja kätilön työssä hän oppi huomaamaan, kuinka vastasyntyneet alkoivat reagoida helposti tavallisiin kosmetikkatuotteisiin. Niinpä hän kehitti itse tuotteet, joissa ei ollut mineraaliöljyjä, säilöntäaineita tai mitään synteettisiä aineosia. 

Inge tunnetaan tänä päivänä Saksassa kaikkein kokeneimpana luonnonkosmetiikan valmistajana ja samalla myös aktiivisena naisten oikeuksien ajajana.

Madame Inge -vartalonhoitolinjaan kuuluu lasipurkissa oleva ihastuttavan kevyt Body Mousse sekä hellävaraisesti riisijauheiden pikkuruisilla rakeilla kuoriva suihkuvoide. Molempien tuotteiden INCI-listassa on heti veden jälkeen aloe vera. Muina hoitavina aineina toimivat arganöljy, kookosöljy, siperianmännyn siemenöljy, kehäkukkauute sekä aprikoosi- ja manteliöljy. 

Tuotteiden hoitavuuden tuntee iholla, sillä etenkin vartalovoi on todella nimensä mukaisesti moussemainen, eikä lainkaan paksua ja tahmaavaa. Se imeytyy ihoon kuin unelma ja jättää ihon pinnan sileäksi. Myös tuoksuun helppo rakastua: se on kevyen kukkainen ja puuterinen sekoitus liljaa ja jasmiinia, ripauksella bergamottia ja iiristä. Arganöljy ja manteliöljy antavat tuoksulle sen pehmeyden, joten yhdistelmä on kerrassaan vastustamaton. Itse koukutuin tuoksuun jo ensimmäisellä kerralla, kun levitin voidetta iholleni.

Madame Inge Exfoliating Shower Cream -suihkuvoide on Body Moussen tapaan myös 100% vegaaninen tuote. Perinteisiin kuorintavoiteisiin verrattuna tämä ei ole rouhea kuorinta, vaan hyvin hienojakoinen riisijauheen ansiosta. Riisi toimii samalla myös neutralisoivana aineosana, ja maitohappobakteerit ylläpitävät ihon omaa tervettä mikrobitasapainoa ja suojaavat ihoa haitallisilta bakteereilta. Tuoksu on lempeän pähkinäinen ja ihanan rauhoittava. 

Vaikka pidän kuorintavoiteestakin kovasti, täytyy sanoa, että Body Mousse nousi suosikiksi! Sen koostumus on niin silkkistä, että siihen on vaikea olla ihastumatta.


Tuotteiden hinnat:


i+m Naturkosmetik -sarja saatavilla PUR-hyvinvointikaupasta sekä maahantuojan verkkokaupasta, josta löytää koko valikoiman. Luoto Lifen valikoimaan kuuluu myös tehokkaat luomupuuvillasta valmistetut Naveenin kangasnaamiot, joista kirjoittelin blogissani aiemmin täällä


Mihin seikkoihin te kiinnitätte huomioita, kun valitsette luonnonkosmetiikan tuotteita? Onko i+m jollekin jo tuttu?
12 kommenttia:

 1. Hienosti kirjoitettu ja taustoitettu! Minulla valintakriteerit menee tässä järjestyksessä: tuotteen taustat (valmistaja, valmistajan sitoutuminen kestävään kehitykseen), raaka-aineet (sillä näistä syntyy teho ja tuotteen vaikuttavuus), hinta ja viimeisenä pakkaus.
  Luonnonkosmetiikan ”karkkikaupassa” on ilo kokeilla tuotteita, sillä luonnosta löytyy hurmasvan monipuolinen maailma elämäämme sulostuttamaan. Samalla tuhannet ja taas tuhannet viljelijät saavat arvokkaita lisätuloja JA luonnon monimuotoisuus kukoistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Kiva kuulla, että pidit postauksesta! Kiinnitän itsekin tuotteita valitessani inci-listaan paljon huomiota, koska kuten sanoit, raaka-aineista tosiaan syntyy tuotteen teho ja vaikuttavuus. Arvostan myös sitä, jos tuotteen luomuprosentti on korkea. Silti kuitenkin myönnän, että myös pakkauksella ja tuoksulla on kokonaiselämyksessä merkitystä, vaikkakin tuotteen teho on aina lopulta se ykkönen. Mitäpä sitä tekee kauniilla purkilla, jonka sisältö tuoksuu ihanalta, jos tuote ei kuitenkaan tee mitään :D

   Ja mitä tulee brändin taustoihin; kaikki tällainen hyväntekeväisyys mitä esimerkiksi i+m tekee, on todellakin plussaa ja silloin tuotteita voi ostaa ja käyttää erityisen hyvillä mielin :)

   Poista
 2. Todella mielenkiintoinen brändi! Oli pakko käydä tsekkaamassa, millaisia tuotteita valikoimasta löytyy :) Rasvoittuvan ihon Phyto Balance -linja saattaisi sopia mun iholle. Hintataso on tosiaan kivan edullinen ollakseen luonnonkosmetiikkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hintataso yllätti mutkin ja vielä kun brändi suosii luomua! :) Täytyy vielä uppoutua kasvojenhoitopuoleenkin jossain vaiheessa. Kerro ihmeessä kokemuksia, jos päädyt testailemaan Phyto Balance -linjaa!

   Poista
 3. Minulla kaikki luonnonkosmetiikka menee varovaisten kokeilujen kautta. Pariin otteeseen on käynyt niin, että on tullut kutinaa ja punoitusta iholle. Olen sen verran allerginen, että tämä varmasti aiheuttaa nämä ongelmat.
  Ihanaa viikkoa sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseä vähän harmittaa se, että sana "luonnollinen" ängetään niin monen purkin kylkeen ja puhutaan luonnonkosmetiikasta, vaikka tuotteissa olisi vain muutama luonnollinen raaka-aine ja joukosta löytyy myös synteettisiä aineosia, joita sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei hyväksytä. Moni saattaa testata jotain tuotetta, jonka luulee olevan luonnonkosmetiikkaa, koska se sellaisena hänelle esitellään, mutta kyse onkin "tavallisesta" kosmetiikkatuotteesta, jossa on muutama kasviuute joukossa. Ja jos tuote sitten allergisoi, kaikki luonnonkosmetiikka saatetaan nähdä huonona tai sopimattomana. Mutta joo, en nyt siis tarkoita sua! :) Herkkäihoisena tai allergisena on varmasti vaikeaa löytää sopivia tuotteita, oli kyse sitten tavallisesta tai luonnollisemmasta kosmetiikasta. Onneksi jotkut tuotteet on erityisesti kehitetty herkkäihoisempia ajatellen :) Omakin iho nykyään reagoi herkemmin, kun on tullut vuosien aikana testailtua erilaisia tuotteita niin tiuhaan tahtiin. Katson myös siis aika tarkkaan, mitä iholleni levittelen :D

   Aurinkoista viikkoa, Outi! <3

   Poista
 4. Tää onkin mulle (tietysti) tuttu merkki jo. :) Päivittäisessä käytössä on kynsinauhaöljy, joka kätevässä roll-on-muodossa. Ihanat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Eeva! <3 Ja olipa yllätys, että tää on sulle jo tuttu sarja ;)

   Poista
 5. Mahtava historia sarjalla, Inge vaikuttaa upealta naiselta 😊 Sarjan pakkaukset on ihanan freesit! En ole muistaakseni tätä sarjaa kuitenkaan kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hän on juuri sellainen nainen, joka on varmasti jättänyt positiivisen jälkensä tähän maailmaan! :) Voisin kuvitella, että hänestä kirjoitettaisiin jossain historian kirjoissa :) Mäkin tykkään noista pakkauksista. Sarjan ulkoasu on kivasti päivittynyt vuosien varrella. Suosittelen kyllä tutustumaan tähän sarjaan!

   Poista
 6. Tää merkki kuulostaa siltä että se täyttää jotakuinkin jokaisen kriteerin mitä voisin koskaan vaatia. Kiitos kun kirjoitit tästä! :)

  www.tyhjaajatus.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tälle sarjalle ei kyllä kehittämistä enää keksi, kaikki on enemmän kuin kohdallaan! :) Mutta hyvä niin! Täytyy vielä ottaa kasvojenhoitopuolikin haltuun ja katsoa, miten se puoli sarjasta hurmaa :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!