KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - L-BEAUTY KAUNEUSHOITOLAIhoni on aina ollut yksi niistä harvoista asioista minussa, josta olen pitänyt. Suurimman osan ajasta se on ollut kuulas, heleä ja tasainen, satunnaisia epäpuhtauksia lukuunottamatta. Ihoni on myös ollut asia, jonka minut kasvotusten tavanneet ovat usein ulkonäössäni noteeranneet. Vuosien saatossa totuin usein kuulemaan siitä ihastelevia kommentteja ja kyselyitä, mitä tuotteita käytän. Vaikka jokainen kommentti herätti aina sisimmässäni iloa, samalla se sai minut tottumaan siihen, että ihoni on hyvässä kunnossa. Kunnes tuli se päivä, kun hormonaalinen akne asettui kasvoilleni ja muutti kaiken. 


E-pillerien lopetus ja kivulias hormonaalinen akne


Kun lokakuussa 2019 lopetin e-pillerien syömisen lähes 15 vuoden yhtäjaksoisen käytön jälkeen, en koskaan ajatellut, että kamppailu tulisi olemaan tätä luokkaa. Oli selvää, että iho menisi hetkeksi sekaisin, mutta en osannut aavistaa, että kivuliaita patteja nousisi kasvoille ja kaulalle toinen toisensa perään tai että samaan aikaan selkä näyttäisi siltä kuin kärsisin jatkuvasta vesirokosta. Viimeisen 10 kuukauden aikana olenkin tuntenut ihostani hyvin monenlaisia tunteita - itseinhoa, ahdistusta ja häpeää.
Akne vaikuttaa itsetuntoon


Tiedän, että maailmassa on paljon isomman luokan ongelmia ja kärsimystä. Ymmärrän myös, että hormonaalinen akne itsessään on tässä maailmantilanteessa "pikkujuttu". Valehtelisin silti, jos väittäisin, ettei hormonaalinen akne ole millään muotoa vaikuttanut arkeeni, hyvinvointiini tai itsetuntooni. Varsinkin, kun olen muutenkin tehnyt pitkään töitä vääristyneen minäkuvan korjaamiseksi. 

Kuinka monesti olenkaan tämän 10 kuukauden aikana tuijottanut itseäni peilistä tuntien oloni ahdistuneeksi, jopa vastenmieliseksi. Siinä missä ennen pystyin huoletta käväisemään lähikaupassa ilman meikkiä, hormonaalinen akne "pakotti" minut meikkaamaan jopa lenkkipolulle. On myös ollut hetkiä, jolloin olen jopa vältellyt ihmiskontakteja, koska ihoni on ollut mielestäni niin hirvittävässä kunnossa, täynnä isoja kivuliaita patteja ja tulehtuneita finnejä. Joskus huomasin jättäväni kaupassakäynnin väliin, koska en yksinkertaisesti jaksanut alkaa peittämään kasvojeni näppylöitä. Ja vaikka mineraalimeikillä onkin saanut punaisuutta piiloon, on ihon epätasaisuus silti kuultanut läpi. Jopa hymyileminen on saattanut sattua tulehtuneen patin tykyttäessä poskella.


Mikä avuksi hormonaaliseen akneen?


Usein moni hakee apua aknen hoitoon ensimmäisenä ihotautilääkäriltä, joka määrää Roaccuttan-kuurin. Myönnän, että sain itsekin kuulla vastaavia neuvoja: "Mikset hae sitä lääkekuuria?" tai "Juuri tuon vuoksi en itse aio lopettaa e-pillereitä". Epätoivoisimpina hetkinä mietinkin, ovatko ainoat vaihtoehdot selvitä aknesta ne, että joko palaan vanhaan eli syön e-pillereitä tai marssin ihotautilääkärille ja pyydän reseptin Roaccuttan-kuuriin. Mutta mitä jos en haluaisi kumpaakaan noista?
Roaccutanin mahdolliset sivuvaikutukset


Roaccutan-lääkekuuri on elimistölle todella voimakas koettelemus. Se on suurin syy, miksi itse en ole halunnut turvautua siihen. Vaikka itsetuhoisuuteen ja masennukseen liittyvät sivuvaikutukset (artikkeli Britannian tapauksiin liittyen täällä) ovatkin harvinaisempia, on niistä uutisoitu Suomessakin (artikkeli tammikuulta 2020). Roaccutanin vaikuttava aine eli isotretinoiini rasittaa myös maksaa, minkä vuoksi ennen hoidon aloittamista, sen aikana ja myös hoidon jälkeen maksa-arvot vaativat seuraamista. Kuurin aikana ei myöskään saa tulla raskaaksi, sillä lääkkeen on todettu aiheuttavan sikiöepämuodostumia. 

Kaikilla lääkekuurin käyttäjillä yleisimpiä vaikutuksia ovat myös ihon, huulien ja limakalvojen voimakas kuivuminen. Roaccutanin aikana tulee myös välttää ihon kuorintaa ja kosmeettisia ihonhoitoja (kuten sokerointiakin). Välttäminen jatkuu vielä puoli vuotta kuurin loppumisesta. Rehellisesti sanottuna kuuri ei siis missään vaiheessa ole minua houkutellut, vaan enemmänkin sen välttäminen on motivoinut minua etsimään vaihtoehtoisia keinoja hoitaa aknea. En silti sano, etteikö kuuri voisi olla toimiva tai oikea ratkaisu silloin, kun kärsitään erityisen vaikeasta aknesta. Kaikki me olemme yksilöitä.

Apu akneen kauneushoitolasta


Tiesin, että apua aknen hoitoon olisi luonnollisesti tarjolla myös kauneushoitoloista, jossa tällaisia ongelmia hoidetaan jatkuvasti. Samalla tiesin myös, että ihan mikä tahansa yhden kerran perinteinen kasvohoito ei ongelmaa ratkaisisi, vaan aknen hoidossa tärkeää olisi säännöllinen hoito, jossa mentäisiin syvemmälle. Siksi halusin kokeilla laitehoitoa, jonka toivoin olevan tehokkaampaa kuin perinteiset kasvohoidot. Samalla toki toivoin myös saavani nopeampia tuloksia, sillä järkeni alkoi olemaan jo koetuksella tämän taistelun suhteen. 
Hydrogen-sarjahoito aknen hoidossa - 4 viikon tulokset


Kokeilin Hydrogen-laitehoitoa ensimmäisen kerran huhtikuussa L-beauty kauneushoitolassa. Jo tuolloin kirjoitin kokemuksistani yhden hoitokerran pohjalta (postaus täällä) ja olin sitä mieltä, että laite peittoaa sekä perinteisen ultraäänihoidon että timanttihionnan mennen tullen. Syykin oli selvä: iho puhdistui ja kirkastui jo yhden kerran jälkeen niin silminnähden, että jopa akneihoisena sitä oli vaikea uskoa todeksi. Parasta kuitenkin oli, että se tapahtui pelkästään puhtaan veden voimin. Hydrogen-laitehoidossa ei nimittäin käytetä minkäänlaisia happoja - tai mitään muitakaan tehoaineita. Ainoastaan puhdasta vettä, jonka laite muuttaa viimeisellä kierroksella vedyksi. 

Hydrogen on siis ensimmäinen ihonhoitolaite, joka poistaa myrkkyjä ihosta pintaa syvemmältä vain puhtaan veden avulla. Siksi se on kosmeettisena laitehoitona sellainen, jota uskaltaa helposti suositella myös herkimmälle iholle. Laite on iholle lempeä ja turvallinen, mutta äimistyttää silti tehokkuudellaan. Itse sain aknen hoidossa loistavia tuloksia vain yhdessä kuukaudessa (4 kerran sarjahoito, joka toteutettiin noin viikon välein). Tämän jälkeen kävin vielä yhdessä ylläpitohoidossa kuukautta myöhemmin. Iho puhdistui tukkeumista, kirkastui näkyvästi ja sen sävy parani huomattavasti. Kuvat on otettu kesäkuussa, jolloin hoitojakso toteutettiin.
Kuten kevään postauksessa kerroin, hoito sisältää itsessään neljä steppiä. Periaatteessa kaikki kierrokset ovat ihon "imurointia" Hydrogen-laitteella. Hoito ei satu lainkaan, mutta saattaa tuntua hieman vilvoittavalta, kun hoitopää lasketaan iholle ja kylmä vesi pirskahtaa ihoa vasten, jonka laite imaisee heti putkea pitkin pois poistosäiliöön. Jokaisella kierroksella siis syväpuhdistetaan ihoa täysin puhtaalla vedellä yhdistettynä laitteen toimintamekanismiin.

Ensimmäisellä kierroksella puhdistetaan ihoin uloin kerros. Toinen kierros keskittyy t-alueelle. Kolmas kierros on ihon imurointia mustapäistä, talista ja ilmansaasteista. Neljännellä kierroksella pieni Hydrogen-imupää puhdistaa ihon kyllästetyllä vetyvedellä. Koska vetymolekyylin koko on äärimmäisen pieni, pääsee se solun sisään ja kykenee hajottamaan siellä olevia vapaita happiradikaaleja (=pikkurikollisia, jotka yrittävät saada ihon ikääntymään entistä nopeammin ja aiheuttavat muun muassa erilaisia ihotulehduksia). Tämä on se, mikä tekee Hydrogenista täysin ainutlaatuisen laitehoitona.
Kotihoidolla on suuri merkitys aknen hoitamisen tukena


Vaikka Hydrogen-hoidolla on ollut todella iso merkitys omassa taistelussani aknea vastaan, on oikeiden kotihoitotuotteiden käyttäminen siinä rinnalla äärettömän tärkeää. Kosmetologien tuotesuositukset eivät siis tuulesta temmattuja, vaan tuotteet käydään läpi siksi, että laitehoidolla saataisiin parhaimmat mahdolliset tulokset. Jos kotona käytettävät tuotteet ovat mitä sattuu, saattaa laitehoitoon satsattu summa mennä pahimmassa tapauksessa hukkaan, kun kotona pilataan tulokset, jotka ovat vieneet ihon kuntoa hetkellisesti parempaan suuntaan.

Tajusin itse hoitojakson puolivälissä, että käytin alkuun aivan vääränlaisia tuotteita (muun muassa maitomaista puhdistusta ja liian tuhtia kasvovettä). Tämä tuli ilmi siten, että iho tuntui aina kotona menevän huonompaan suuntaan, vaikka Hydrogen-hoito hetkellisesti paransi ihon kuntoa todella paljon. Minä siis ikäänkuin väärillä tuotteilla resetoin tulokset ja palasin aina lähtöpisteeseen, kun iho tuotti uusia patteja hoitoaikojen välissä. Kun vaihdoin tuotteet nimenomaan akneiholle sopiviksi, saavutettiin läpimurto.
Tällä hetkellä voin iloisena todeta, että jatkettuani aknen hoitoa oikeanlaisilla tuotteilla, on ihoni huomattavasti paremmassa kunnossa, mitä se kesäkuussa oli Hydrogen-hoitojakson aloitushetkellä ja lopetushetkellä. Ensimmäistä kertaa reiluun 10 kuukauteen koen, että ihon kunto on palaamassa siihen, mitä se ennen e-pillerien lopetusta oli. Enkä voi sanoin kuvata, millaista helpotusta se herättää kuukausien jatkuvan taistelun jälkeen!


Erikoisetu blogin lukijoille - Hydrogen-hoito edullisemmin L-Beauty kauneushoitolasta


On sanomattakin selvää, että voin täydestä sydämestäni suositella Hydrogen-sarjahoitoa jokaiselle aknen, laajentuneiden ihohuokosten tai muiden iho-ongelmien kanssa kamppailevalle, mutta myös sinulle, joka haluat perusteellisempaa ihon syväpuhdistusta vuodenaikojen vaihtuessa. Hoito sopii niin herkälle ohentuneelle iholle kuin couperosan hoitoon ja on huippuvalinta kimmoisuutta ja kirkastusta kaipaavalle iholle!


Kauneushoitola L-beauty tarjoaa seuraavat tarjoukset blogini lukijoille:

  • 5 nopeimmalle Hydrogen-laitehoito 40% alennuksella eli 72 euroa (norm. 120€)
  • Kolmen kerran sarjahoito 250€ (norm. 324€) 
  • Hydrogen-laitehoito pysyvästi edullisempaan hintaan 95€ (norm. 120€)


Huom! Edut saat, kun mainitset Beauty Highlightsin. 

Ensimmäinen tarjous on voimassa vain 5 nopeimmalle, mutta edullisempi sarjahoito ja 95€ tarjous ovat pysyviä tarjouksia blogini seuraajille. Ajan voit varata myös netistä ja kirjoittaa lisätietokenttään Beauty Highlights.

Minulle hoitoon yhdistettiin myös ihotulehduksien parantumista nopeuttava kosmeettinen laser, joka koko kasvoille toteutettuna kestää 15 min ja on hinnaltaan 40€. Sarjahoitona laser on 32€ / kerta. Laserista voit lukea lisää täältä.

L-Beauty kauneushoitola sijaitsee Helsingin keskustassa noin 200m Rautatientorilta ja 80m Kaisaniemen metroasemalta, osoitteessa Kaisaniemenkatu 6, 00100 Helsinki. 


Onko joukossa muita aknen kanssa kamppailevia tai saman taistelun läpikäyneitä? 
Oletteko te koskaan kokeilleet laitehoitoja kosmetologilla? Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!