KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK 


Lihasjännitystä, nivelrikkoja, reumaa ja rannekipuja. Polvivammoja, turvotusta ja tulehduksia. Muun muassa näihin vaivoihin ovat Back on Trackin Welltex-kankaasta valmistetut tuotteet tuoneet apua jo yli 20 vuotta lääkkeettömän kivunhoidon tukena. Nyt tähän ainutlaatuiseen terapeuttiseen tekstiiliin perustuvat tuotteet on valittu Suomen Terveyskauppiaiden Liiton puolesta vuoden 2023 Liikkujan tuotteeksi. Mutta mikä tekee tästä ruotsalaisen lääkärin kehittämästä terapeuttisesta kankaasta niin erityisen? 


Welltex®-kankaan ainutlaatuiset ominaisuudet lihasten ja nivelten hoidossa


Kun syksyllä 2017 tutustuin ensi kertaa Back on Trackin Welltex-tuotteisiin, brändi oli minulle tuiki tuntematon. En ollut koskaan kuullutkaan terapeuttisesta teipistä, jolla voisi omatoimisesti helpottaa lihasjännitystä sekä sen aiheuttamia kipu- ja särkytiloja. En myöskään tiennyt, että samaa ainutlaatuista teknologiaa hyödynnetään kaulahuiveissa tai tyynyliinoissa ja sijauspatjassa - tai että se todella toimii


Tänä päivänä kehon kolotuksia hoitavien Back on Trackin Welltex-tuotteiden suursuosio ei kuitenkaan yllätä. Yhtä lailla kuin monella muullakin kehon kiputiloista kärsivällä tai hyvinvoinnistaan huoltapitävällä, ovat Welltex-tuotteet monipuolisesti osana myös omaa arkeani. Ainutlaatuista kangasta hyödyntävillä vaatteilla helpotan särkyä kuin huomaamatta ja tarvittaessa otan helposti puettavat lisätuet käyttöön. Arki on kivuttomampaa kuin ennen - tai ainakin lievitystä on helposti saatavilla ilman lääkkeitä.

Welltex-teippi on ikisuosikkini ja todellinen pelastaja niinä päivinä, kun hartioita särkee niin, ettei työnteosta tai nukkumisesta meinaa tulla mitään. Leikkaan pienen pätkän rullasta, laitan teipin kipukohtaan ja johan alkaa helpottaa! Toisin kuin perinteisen kinesioteipin kanssa, Welltex-teipin käyttö ei vaadi erityisiä taitoja - riittää, kun teipin laittaa suoraan kipukohtaan, jolloin terapeuttinen kangas alkaa vaikuttaa ja lievittää kipua. 


Kuva: Back on Track


Welltex-kangas heijastaa kehon omaa lämpöä infrapunasäteilynä takaisin kudoksiin 


Welltex-kankaan salaisuus pohjautuu ainutlaatuiseen sekoitukseen luonnollisia mineraaleja. Ne on murskattu hienoksi jauheeksi ja sekoitettu nykyaikaisen tekniikan avulla kankaiden perusmateriaalin kierteisiin. Tämän valmistusmenetelmän ansiosta kangas toimii käytössä siten, että se hyödyntää kehon luonnollisesti tuottamaa lämpöä muuttamalla sen pitkän aallon infrapunaenergiaksi ja heijastamalla lämmön takaisin ihoon, niveliin ja lihaksiin. Näin verenkierto vilkastuu ja lihasjännitys usein vähenee.

Infrapunasäteily ei suinkaan ole mikään uusi löytö. Kunnia sen löytämisestä kuuluu tähtitieteilijä William Herschelille, jonka kokeilujen pohjalta voitiin päätellä 1800-luvulla, että aurinko säteilee myös ihmissilmälle näkymätöntä valoa (lähde: Wikipedia). Mitä punaisempi väri, sen voimakkaammin valo lämmittää. Lähes vuosisataa myöhemmin Wilhelm Wienille myönnettiin vuonna 1911 Nobelin fysiikanpalkinto hänen tutkittua infrapunasäteilyn kulkemista ja sen yhteyttä kappaleen lämpötilaan liittyen.

Nykyään infrapunasäteilyä käytetään hyödyksi muun muassa helikoptereista käsin tehtävien kadonneiden ihmisten etsinnöissä, talouden lämpövuodon määrityksissä sekä infrapunasaunassa, joista jälkimmäinen on etenkin liikkujien ja urheilijoiden suosiossa, sillä infrapunasäteilyn lämpö edistää palautumista ja lievittää kipua.


Rannetuki treeniin, lepoon ja tietokoneella työskentelyyn


Muinaisen itämaisen lääketieteen ja modernin tekstiiliteknologian menestyksekkäästi yhdistävää Welltex-tekniikkaa on hyödynnetty kaikissa Back on Trackin lihas- ja nivelsuojissa, mikä tekee niistä täysin ainutlaatuisia perinteisiin lihas- ja nivelsuojiin verrattuna. Tuotteet toimivat siitä riippumatta käytetäänkö niitä liikkuessa vai levossa, ja koska ne perustuvat ainoastaan kehon oman lämmön hyödyntämiseen, ovat tuotteet täysin dopingvapaita. Ulkoista lämpöä ei siis ole lisätty, vaan kankaassa olevat mineraalit todella sieppaavat kehon omaa lämpöä muuntaen sen pitkän aallon infrapunaenergiaksi. Tämä saa aikaan tasaisen, rentouttavan lämmön, jonka vaikutuksen huomaan itse esimerkiksi Welltex-teipin osalta jo muutamissa minuuteissa.

+physio Rannetuki kuuluu Back on Trackin monipuoliseen rannesuojien ja -tukien valikoimaan. Siinä missä jämäkämpi rannesuoja sopii voimakkaampia ponnistuksia vaativaan työhön, on elastisempi rannetuki helppo sujauttaa ranteeseen rauhoittamaan erilaisia rannekipuja.


Back on Track rannetuki voi...

  • auttaa rannevammoista tai tulehduksesta toipumiseen
  • lisätä lihasten ja nivelten liikkuvuutta
  • vähentää ranteessa olevaa lihasjännitystä
  • antaa tarvittavaa tukea ranteelle
  • nopeuttaa palautumista 
  • olla hyödyllinen rannekanavaoireyhtymästä, reumasta tai nivelrikosta kärsivälle

Itse olen hyödyntänyt Back on Trackin rannetukea jo useamman vuoden, kun työskentelen tietokoneella päivät pitkät. Vielä 10 vuotta sitten kärsin todella pahoista jännetupen tulehduksista, joista pahin kokemus oli se, kun molemmat ranteet tulehtuivat samanaikaisesti ja olin viikon ajan täysin "kädetön". Tuolloin jouduin käyttämään lastallista tukea selvitäkseni edes jotenkuten arjen askareista.

Joustava rannetuki on kuin huomaamaton lisähiha, joka menee tarvittaessa myös paidan alla. Sen avulla on helppoa hyötyä Welltexin huippuominaisuuksista levon, treenin tai työnteon aikana, kun rannekipu vaivaa tai haluat ehkäistä, edesauttaa tai tukea vammojen parantumista. 

Tutustu Back on Trackin rannetukien valikoimaan verkkokaupassa täällä.

Kyynärtuki sekä polvi- ja nilkkatuet kivun, tulehduksen ja vammojen hoitoon 


Käsivarren alueella kipeytyneistä lihaksista kärsivän kannattaa pistää merkille myös Back on Trackin kyynärtuki, jolla moni on saanut avun tenniskyynärpäähän yhtä lailla kuin kroonisiin vaivoihin. Myös voimalajeista tai golfista kipeytyneet kyynärpäät voivat saada nopeasti helpotusta kipuun ja särkyyn Back on Trackin kyynärtuen avulla. Tämäkin elastinen tuki on helppo vetää kyynärpään alueelle ja sillä on miellyttävä jopa nukkua. Samalla funktionaalinen Welltex-kangas heijastaa kehon omaa lämpöä vilkastuttaen verenkiertoa ja vetreyttäen lihaksia. 

Kyynärtukien ja kyynärsuojien valikoimaan pääset tutustumaan täällä.

Jalan alueen vammoihin ja särkytiloihin Back on Track tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita polvitukia, nilkkatukia sekä sääritukia. Polvituet auttavat polvikipujen hoidossa ja sopivat niin vammojen ja tulehdusten kuin nivelrikon ja reuman hoitoon. Joustava polvituki tarjoaa kevyen tuen, kun taas tarrallinen polvisuoja on kätevä silloin, jos kärsii myös polven turvotuksesta, sillä tarraa on helppo kiristää turvotuksen laskiessa. Molemmat tuet ovat saaneet runsaasti positiivista palautetta polven alueen nivelrikoista ja krempoista kärsiviltä, kun liikkuminen on helpottunut polvitukien myötä. Mikäli ongelma kohdistuu alemmas sääriin (esimerkiksi pohje- tai penikkataudin aiheuttama säärien krooninen kipu), kannattaa harkita Back on Trackin sääritukia.  

Welltex-kankaan ainutlaatuinen lihaksia ja niveliä hoitava ominaisuus tuntuu ihoa vasten myös nilkkatuissa ja -suojissa, joista löytää lisäksi geelityynylliset vaihtoehdot, jos esimerkiksi kantapääkipu vaivaa nilkan lisäksi. Huolimatta siitä, että olen säästynyt jalkavaivoilta muutamia nilkan nyrjähdyksiä lukuunottamatta, selän ja niskan kivusta, särystä ja jäykkyydestä olen kärsinyt sitäkin enemmän. Back on Trackin selkätuista kirjoitinkin kattavan blogiartikkelin jo pari vuotta sitten. Vuosi sitten tutustuin myös Back on Trackin ryhtiliiviin sekä niskasuojaan, joista etenkin niskasuoja on ollut kätevä "lisälämmittäjä" lenkillä. Näistä tarkemmat arviot voit lukea blogista täältä.

Tuorein yllättäjä on kuitenkin ollut Back on Trackin pehmeä niskatuki, johon olen suorastaan hullaantunut! En osannut ollenkaan aavistaa millaista lisäarvoa yksinkertainen niskatuki toisi pitkiin työpäiviin, joina kyhjötän koneen äärellä työpisteelläni. Welltex-kangas kuitenkin tekee tehtävänsä.


Niskatuesta apu niskaongelmiin 


Olen aina ajatellut, että istun työpöytäni äärellä suhteellisen ryhdikkäästi. Vaikka selän osalta asento ei aina ole ideaalein, en ainakaan ajatellut, että istuisin erityisen kumarassa, kuten joissain lehtiartikkelien kuvituskuvissa näkee hartiakivuista ja niskan jumeista puhuttaessa. Niskatuki kuitenkin paljastaa karun totuuden, sillä kun laitan kaulusmaisen pehmeän tuen niskan ympärille, tunnen aivan järjettömän eron niskassa. Aivan kuin joku pitäisi päätäni ryhdikkäästi suorassa ja hieroisi samalla niskan kipeytyneitä lihaksia, vaikka tuki ei sisällä mitään liikkuvia hierontanystyröitä tai ulkoista lämpöä. 

Welltex-tekniikkaa hyödyntävää niskatukea on saatavana Back on Trackilta soft-versiona sekä perinteisenä versiona. Minulla on käytössäni pehmeämpi tuki, mutta voisin aivan hyvin ottaa käyttööni myös perinteisen version sillä oletuksella, että se on varmasti soft-tukea entistä jämäkämpi. Molemmat tuet kuitenkin toimivat samalla lailla ja niissä on anatominen istuvuus kaulan ja leuan ympärillä, joten tuki todella tuntuu mukavalta kaulan ympärillä. Kun pää, selkäranka ja niskan lihakset ovat tuettuna, jäykkyyden tunne niskassa totta vie helpottaa ja tämä tuntuu todella hyvältä käytössä. Ero on lähes mullistava! Tuki on myös säädettävä, joten yksi koko käy kaikille.

Jos siis kärsit niskan alueen jumeista, super suuri suositus Back on Trackin niskatuelle! 

Katso kaikki niskatuet ja -suojat verkkokaupan valikoimasta täältä.


Miten aloitan Welltex-tuotteiden käytön? 


Olen itse käyttänyt Welltex-tuotteita jo vuosia, joten käytän niitä useita tunteja päivässä. Jos kuitenkin olet ensikertalainen, kannattaa tuotteisiin totuttautua siten, että käyttää tuotetta/tuotteita enintään 4 tuntia päivässä ensimmäisten päivien ajan. Tämä siksi, että jotkut ihmiset voivat kokea kipun jopa hetkellisesti lisääntyvän alussa. 

Itse olen saanut Back on Trackin tuotteista niin valtavasti apua, tukea ja iloa, etten enää voisi kuvitellakaan luopuvani tuotteista. Kuudes vuosi ja edelleen vedän Arwen-housut jalkaani lähes joka aamu. Back on Trackin ansiosta arki tuntuu entistä paremmalta!


Tutustu ainutlaatuista Welltex-kangasta hyödyntävään Back on Trackin tuotevalikoimaan verkkokaupassa sekä jälleenmyyjillä


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!