KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK Selkä. Tuo ryhdikkyyden rakastaja ja istumatyöläisen ikuinen kivun lähde, joka kyllä jaksaa muistuttaa siitä, että samaan asentoon ei tulisi jämähtää tuntikausiksi. Ei, vaikka deadlinet kuinka paukkuisivat ja töitä riittäisi. 

Taukojumppia ei turhaan toitoteta artikkelista toiseen. Fakta on, että liike on lääke ja suurimmat selkäkivut ehkäisee sillä, että muistaa liikkua ja venytellä - vaikka vain matkalla vessaan tai jääkaapille. Mutta mitä jos selkä silti oikkuilee? Mitä keinoja on lievittää särkyä hieronnan, liikkumisen, kipugeelien ja särkylääkkeiden lisäksi? 


Selkätuki tukee selkärankaa ja lievittää alaselän kipua


Kuulun siihen onnekkaaseen ryhmään 80% suomalaisista, joka kärsii selkäkivuista ja vieläpä kohtalaisen usein. Asiaan on varmasti vaikuttanut se, että työpäiväni kuluvat suureksi osaksi työpöytäni äärellä näppäimistöä naputellen. Aiemmin en myöskään ollut kovin aktiivinen liikkuja, mutta viime vuosina olen onneksi löytänyt lenkkeilystä, joogasta ja kotitreenistä sopivan balanssin, mikä toki on vaikuttanut myös selän kuntoon positiivisella tavalla. Selkä oireilee vähemmän, kun se saa tarpeeksi liikettä. 

Koska kuitenkin tiedän, että työni vaatii koneella istumisen, olen yrittänyt ehkäistä kiputiloja kaikin mahdollisin tavoin. Olen panostanut kohtalaisen hyvään työtuoliin, joka tukee selkää. Sen lisäksi olen kokenut selkätuen olevan hyvä lisäapu sekä kivun lievittämiseen että sen ehkäisemiseen, etenkin niinä päivinä, kun istun koneella pidempään. Selkätuki auttaa tukemaan ryhtiä, kun taas lämmittävä vaikutus puolestaan lievittää kipua. Istumatyö tuntuu heti paljon siedettävämmältä - jopa mukavalta! 
Miten valita itselle sopiva selkätuki? 


Kuten monen muunkin asian suhteen, myös selkätuissa tarjontaa on paljon ja verkkokaupoista löytyy jos jonkinlaista selkävyötä ja tukea. Suosittelenkin, että kun päätät hankkia itsellesi vyön tukemaan selkäsi hyvinvointia, teet valinnan huolella, jotta saat oikeasti tuotteesta hyödyn irti. 

Selkätuessa kannattaa kiinnittää huomiota paitsi laadukkaaseen materiaaliin ja säätömahdollisuuteen, myös muihin ominaisuuksiin. Kaipaatko kevyttä tukea, jonka kanssa pystyt liikkumaan vaivattomasti myös arjen muita askareita tehdessä? Vai etsitkö selkätukea, joka antaa mahdollisimman jämäkän tuen nimenomaan istuessa? 

Back on Track tarjoaa laadukkaita selkätukia arjen eri tilanteisiin


Itselleni luontevin valinta on ollut hankkia selkätuki Back on Trackin valikoimasta, sillä olen käyttänyt heidän tuotteitaan päivittäin jo vuodesta 2017. Jos olet seurannut blogiani jo pidempään, et ole voinut välttyä Arwen-housujen hehkutukselta, sillä käytän kyseisiä housuja päivittäin ja olen hankkinut niitä vuosien varrella useammat kaappiin. Housut ovatkin ansainneet blogissani "maailman mukavimmat housut" -lisänimen, jota ne kantavat edelleen! Superjoustavat housut voi tilata Back on Trackin verkkokaupasta täältä

Selän tukien suhteen Back on Trackilta löytyy kolme loistavaa vaihtoehtoa, joissa kaikissa on hyödynnetty Back on Trackin funktionaalista Welltex-kangasta, josta brändi tunnetaan ympäri maailmaa. Tuo erityinen mineraalikangas nimittäin heijastaa kehon omaa lämpöä takaisin! Siksi myös Back on Trackin tukivyöt ovat äärimmäisen toimivia arjessa, koska niistä löytyy tuo sama ominaisuus. Tämän vuoksi uskallan suositella tuotteita juuri sinulle, joka haluat aidosti toimivan tuotteen myös selkätuen osalta. 


Back on Track kaksikerroksinen selkätuki antaa selälle vahvan ja napakan tuen, jota on helppo säädellä.Back on Track kaksikerroksinen selkätuki antaa voimakkaan tuen 


Kolmesta tuesta Back on Trackin kaksikerroksinen selkätuki on se, joka antaa kaikkien vahvimman tuen. Se on juuri sopivan leveä sekä etu- että takapuolelta ja tukee selkää myös vatsapuolelta. Tämän kanssa huomaa selkeästi, että selkä on todella hyvin tuettuna istuessa. Itse käytän tätä silloin, kun haluan selälle oikein kunnon ja tuntuvan tuen, varsinkin niinä hetkinä, kun se kipuilee jo aamun aikaisina tunteina työpäivän aluksi.

Rakastan Back on Trackin tuotteiden vaikutusta. Myös selkätuen lämmittävän vaikutuksen alkaa tuntea hyvinkin nopeasti. Vyön takaosassa on irrotettava tekstiilineliö, joka täyttää selkärankanikamien ympärille muodostuvat ilmataskut. Sen kangas on kokonaisuudessaan Back on Trackin funktionaalista mineraalikangasta, johon vyön lämpöä heijastava vaikutus perustuu. Tekstiilineliön voi kuitenkin halutessaan myös ottaa vyön sisältä pois ja vaikutus säilyy silti, koska koko vyö on keraamista tekstiiliä. Vinkkinä myös, että tekstiilineliötä voi hyödyntää sellaisenaankin ilman vyötä.

Kaksikerroksista selkätukea suosittelen sinulle, joka haet käyttöösi todella vahvaa selkätukea, esimerkiksi juurikin istumatyöhön. Vyössä on todella helppo kaksinkertainen tarrakiinnitys, joka mahdollistaa sen, että tuen napakkuutta pystyy itse helposti säätelemään. Itse tiukennan vyötä silloin, kun haluan mahdollisimman jämäkän ja napakan tuen, jonka tällä vyöllä todellakin halutessaan saa!
Back on Track matala selkätuki antaa  tuntuvaa tukea selälle istumatyössä, autoa ajaessa ja ratsastuksessa.


Back on Track matala selkätuki istumatyöhön, pitkille ajomatkoille tai ratsastukseen


Selkäsuoja on Back on Trackin selkätuista hieman matalampi. Se tuntuu päällä selkeästi kevyemmältä kuin selkävyö, mutta antaa kuitenkin tuntuvaa tukea selälle niin istuessa, autoa ajaessa kuin ratsastuksessa. Selkäsuoja on todella helppo kiinnittää edestä yhdellä yksinkertaisella tarrakiinnityksellä, joka antaa myös joustoa.

Myös tämän selkäsuojan vyön takaosassa on irrotettava tekstiilineliö, joka täyttää selkärankanikamien ympärille muodostuvat ilmataskut. Mineraalikangas alkaa lämmittää kipeää selkää nopeasti, ja tekstiilineliön irrottaminen on mahdollista myös tässä. Ilman sitä vyöstä tulee huomattavasti keveämpi ja se on myös paidan alla lähes huomaamaton.

Tämä selkätuki on Back on Trackin selkätuista hinnaltaan edullisin, mutta kuitenkin se, jota suosittelisin luultavasti ensimmäisenä, jos kaipaat mahdollisimman mukavaa selkävyötä, joka sopii useampaan tarkoitukseen. Pidän tästä tuesta itse erityisen paljon, ja koen sen olevan myös ulkoisesti muotoilultaan kivempi kuin kaksikerroksinen selkävyö.


Back on Track ohut ja kevyt tukivyö liikuntaan ja lepoon


Back on Track +physio tukivyö on kolmesta selkätuesta kaikkein kevyin ja soveltuu parhaiten sinulle, joka kaipaat selälle tukea erityisesti liikkumisen aikana. Silti se sopii myös lepoon! 

Kangas on neljään suuntaan asti joustavaa ja valmistettu kauttaaltaan joustavasta stretchistä, joten se on myös älyttömän mukava päällä. Joustava tukivyö sopiikin parhaiten aktiivisemmalle liikkujalle ja arjen askareisiin, vaikka toki muidenkin selkätukien kanssa liikkuminen onnistuu. 

Jos kuitenkin istut päivät ja kaipaat jämäkämpää tukea, suosittelen silloin valitsemaan joko kaksikerroksisen selkätuen tai matalan selkätuen. +physio tukivyötä käyttäisin nimittäin enemmän liikkeellä ollessani, koska koen, että se ei anna itselleni istumatyössä tarpeeksi tukea. Menevälle +physio tukivyö on kuitenkin hyvä valinta! 
Jokainen Back on Trackin tukivöistä on helppo pukea ja kiinnittää ja pysyy hyvin paikoillaan tehden tehtävänsä. Tarrakiinnitys on myös pitävä ja vyöt laadukkaasti valmistettu, minkä huomaa heti yksityiskohdista. Kaksikerroksisen selkävyön voi pestä pesukoneessa 30 asteessa. Matala selkätuki sekä +physio tukivyö suositellaan pesemään käsin. 


Yhteenvetona siis:

  • Kaksikerroksinen selkätuki antaa erityisen napakan tuen! Käytä silloin, kun haluat hermopinteiden helpottavan ja erityisen vahvaa tukea ja kivunlievitystä. Tässä on moninkertainen tarrakiinnitys, joka antaa hyvän säätömahdollisuuden ja mahdollistaa erittäin napakan tuen.
  • Matala selkätuki antaa hyvän tuen niin istuessa, nukkuessa, autolla ajaessa, töissä kuin ratsastuksessakin! Siinä on yksinkertainen tarrakiinnitys etupuolelta. Tämä on oma suosikkini ja edullisin tuotteista.
  • +physio tukivyö on joustavin ja kevyin tuki, jonka kanssa onnistuu myös lenkkeily, siivous ja muut aktiviteetit! 

Tutustu Back on Trackin suosittuihin tuotteisiin jälleenmyyjien kautta tai verkkokaupassa täällä.


Kuulutko sinäkin selkäkivuista kärsivien joukkoon? Voisiko selkätuesta olla apua?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!