KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LIVELYTEK 


Niskaa ja hartioita särkee, kroppaa kolottaa ja selkäkin oikkuilee. 


Sanotaan, että liike on lääke ja auttaa moneen. Silti yllättävän moni kokee, ettei ole riittävässä fyysisessä kunnossa harrastaakseen liikuntaa ja ajatus sen aloittamisesta tuntuu vaivalloiselta, ehkä jopa ahdistavalta. Miten voi löytää ilo liikkumiseen, jos haluaisi liikkua, mutta liikuntaa ei ole koskaan kokenut omakseen tai terveysongelmia on useampia? 


Miten löytää liikunnan ilo? 


Vielä 15 vuotta sitten ollessani parikymppinen en juuri innostunut liikunnasta tai ylipäätään liikkumisesta. Olin teinivuosien aikana kokeillut erilaisia lajeja itsepuolustuksesta jalkapalloon ja edustanut koulua yleisurheilukisoissa niin pituushypyssä kuin 60 metrin juoksussa, mutta mikään näistä ei ollut tuntunut omalta. Ajattelin sen johtuvan siitä, että olin aina ollut luova ihminen ja menestynyt musiikissa, kielissä ja taiteissa, joten en siksi voisi olla liikunnallinen. Niinpä liikunta jäi vuosien aikana unohduksiin ja keskityin nauttimaan luovista asioista hyväksyen mustavalkoisesti sen, ettei liikunta ollut minua varten.





Löydä oma lajisi ja nauti liikkumisen tuomasta ilosta 


Nykyään ajattelen, että liikunta on jokaista varten. Avain liikunnan tuomaan iloon on kuitenkin se, että löytää oman lajinsa, sillä niin kauan kuin valitsee liikuntamuodon väärin, tuntuu se pakkopullalta eikä tuota tippaakaan iloa. Tällöin liikunnasta tulee ahdistava suoritus, joka on to do-listan väärässä päässä kaikkien niiden pakollisten ja ikävältä tuntuvien hoidettavien asioiden joukossa. 

Onkin hyvä muistuttaa, ettei meistä jokaista ole tehty jalkapallo- tai tennispelaajaksi - ja se on ok. Liikuntamuotojen suhteen maailma on kuitenkin onneksi kuin rajaton karkkikauppa, josta voi poimia oman lajinsa kokeilemalla hiljalleen eri muotoja. Olipa se sitten salibandy, jooga, uinti tai yksinkertaisimmillaan kävely, olemalla avoin uudelle ja heittäytymällä rohkeasti uusien lajien pariin, löytää taatusti lopulta oman juttunsa, joka hiljalleen muotoutuu hyvinvointia lisääväksi tavaksi arjessa.




Kävely on yksi parhaista kuntoilumuodoista, josta saa kaikki liikunnan hyödyt


Minä löysin kolmisen vuotta sitten todellisen ilon pitkistä kävelylenkeistä joogan ja HIIT-treenien ohelle. Siinä missä jooga rauhoittaa mielen ja napakat HIIT-treenit kehittävät lihaskuntoa, kävely on tehokas liikuntamuoto, josta on helppo saada kaikki liikunnan hyödyt niin fyysisen kuin henkisenkin hyvinvoinnin osalta. Lisäksi se kuormittaa niveliä vähemmän, joten kävely sopii myös nivelvaivaiselle lievittämään nivelrikon oireita.

Lihasmassa alkaa vähentyä jo 30 ikävuoden jälkeen, mutta viisikymppisestä eteenpäin se hupenee prosentin vuosivauhtia. Liikunnalla väistämättömiä fysiologisia muutoksia pystyy kuitenkin hidastamaan merkittävästi. Kävely on liikuntamuotona lähes ilmainen, ja sen lisäksi, että se hidastaa lihasmassan hiipumista, on se loistava ehkäisemään kansantauteja, kuten sydän- ja verisuonisairauksien riskiä sekä diabetesta. Jokainen askel kohdistaa kehoon pienen tärähdyksen, mikä vahvistaa luustoa. Siksi kävely sopii erinomaisesti myös osteoporoosin ennaltaehkäisyyn. 

Kävely auttaa monella myös unentuloon ja parantaa unenlaatua. Se tekee hyvää mielelle, sillä sen on tutkittu vähentävän esimerkiksi masentuneisuuden oireita. Korona-aikaan kävelylenkeistä tuli itselleni todellinen henkireikä ahdistuneisuuden vähentämisessä ja mielialan kohottamisessa. Nykyään se on pysyvä osa arkeani, sillä ei ole yhtä ainutta kertaa, jona en kävelylenkin jälkeen olisi huomannut selkeää muutosta mielialassa. Parasta on, että mielen hoitamisen ohella kohotan myös fyysistä kuntoa ja saan kaikki kävelyn lukuisat terveyshyödyt.





Treeniliivi tuo tehoa kävelyyn, hölkkään ja juoksulenkeille


Moni tehostaa kävelyä ottamalla käyttöönsä sauvat tai etsimällä haasteellisemman maaston, jossa on myös tuntuvia ylämäkiä. Sauvat ovatkin hyvä keino saada ylävartalon lihakset mukaan liikuntaan, mutta entäpä jos sanoisin, ettet välttämättä tarvitse sauvoja vaan voit korvata ne suomalaisella innovaatiolla eli treeniliivillä, joka on helppo pukea takin, hupparin tai t-paidan päälle? 

Suomessa suunniteltu treeniliivi on löytänyt jo monet suomalaiset eritasoiset liikkujat. Keksinnön takana on 49-vuotias insinööri Tiina Siren, jolle staattisesti kuormittava rakennuspiirustustyö aiheutti aikoinaan pahat niska-hartiavaivat. Tiina kertoo, ettei suosituksista huolimatta tullut tehneeksi minkäänlaisia niska-hartiajumppia, vaikka niitä oli monenlaisia tarjolla. Koirien kanssa lenkkeillessä mielessä alkoi kuitenkin virrata ajatuksia siitä, miten tyhjänpanttina heiluvat kädet voisi saada hyötykäyttöön niin, että myös ylävartalo hyötyisi kävelylenkeistä.

Kotikutoisempi versio treeniliivistä syntyi jo yli 10 vuotta sitten, kun Tiina selitti ajatuksensa suutarille, joka toteutti treeniliivistä ensimmäisen version. Alkuun liivi olikin pelkästään Tiinaa itseä varten, mutta kun hän huomasi vastuskuminauhoilla varustetun liivin osoittautuvan hyödylliseksi ja vähentävän niska-hartiakipuja, alkoi idea treeniliivin markkinoille saamisesta kypsyä mielessä. Kun tuote lopulta näki ensimmäisessä kaupallisessa versiossaan päivänvalon, valmiista tuotteesta saadut positiiviset käyttökokemukset alkoivat levitä lähipiiristä laajemmalle.





Helppokäyttöinen Treeniliivi sopii kuntoutujasta aktiiviliikkujalle  


Nykyään Treeniliivi on käytössä niin kuntoutujilla kuin aktiiviliikkujilla, jotka haluavat saada kävelystä, hölkästä ja juoksulenkeistä enemmän irti. Sen avulla jokainen ulkoilusta nauttiva voi samalla parantaa ryhtiään, lisätä ylävartalon liikkuvuutta sekä kehittää lihaskuntoaan. 

Treeniliivin avulla kävelyyn, hölkkään tai juoksuharrastukseen saa helposti ja huomaamatta lisää tehoa: Kävely muuntuu tehokävelyksi, jossa jäykkänä köpöttelyn sijaan ylä- ja keskivartalon lihakset aktivoituvat. Juoksusta ja hölkästä tulee koko kehon harjoitusmuoto, jossa jokainen käden heilahdus lähtee vartalon keskilinjasta. Treeniliivi korjaa asentoa ja pitää pitkilläkin lenkeillä asennon ryhdikkäänä ilman, että vartalo painuisi etukumaraan.





Treeniliivin lihaksia voimistava vaikutus tulee vastuskuminauhoista, jotka on helppo kiinnittää magneettikiinnityksellä kiinni kyynärpantoihin. Kiinnitys ei irtoa ripeänkään kävelyn tai juoksun aikana, vaan pysyy pitävästi kiinni. Jo se kertoo liivin laadusta.

Sen lisäksi, että liivi on suomalaista suunnittelua, ovat liivin osalta myös vastuskuminauhat kotimaista laatutyötä. Minun treeniliivissäni olevat vastuskuminauhat ovat keskivahvat eli 2 kg, joka on monikäyttöisyytensä vuoksi suosituin vastustaso. Ne eivät tunnu lenkin aikana millään tavoin rajoittavalta tai liian painavalta, mikä on tarkoituskin. Niillä voi siis huoletta tehdä pitkiäkin lenkkejä, sillä ne sopivat parhaiten juuri pitkäkestoiseen harjoitteluun. 

Livelytekillä on saatavilla myös vahvat 3 kg vastuskuminauhat, joita voi käyttää esimerkiksi porrastreenien tehostamiseen tai intervalleihin. Toki niitä voi hyödyntää pitkilläkin lenkeillä, mikäli yläkroppa on kunnossa ja lihasvoimaa löytyy. Muutoin suosittelen aloittamaan keskivahvoilla vastuskuminauhoilla, jotka sopivat kuntoutujista aktiiviliikkujille.

Tärkeää käytössä on ainoastaan muistaa se, että liike lähtee olkapäästä asti. Käsiä voi pitää hölkän ja juoksun aikana koukussa ja kävellessä suorana, mutta molemmissa tapauksissa kädet liikkuvat eteen ja taakse.



Tilaa laadukas Treeniliivi Livelytekin verkkokaupasta


Mikäli sinäkin haluat saada kävelystä, hölkästä tai juoksulenkeistä enemmän irti tai kärsit niska-, hartia- tai olkapäävaivoista, suosittelen ehdottomasti tutustumaan tähän suomalaiseen innovaatioon, jota suosittelee myös moni fysioterapeutti. Treeniliivistä on ollut apua jo lukuisille käyttäjille vuosien varrella ja nyt se on saatavilla myös Livelytekistä. Liivi on myös siitä kätevä, että sitä voi käyttää myös ilman vastusominaisuutta pelkästään ryhtiliivinä. 

Olitpa sitten aktiiviliikkuja, vasta-alkaja tai kuntoutuja, treeniliivi tukee ja tehostaa liikkumista tekemällä perinteisestä kävelystäkin paljon monipuolisempaa, jolloin saat siitä rutkasti enemmän irti, vaikka käyttäisit liikkumiseen saman ajan kuin ennenkin. Vaikutuksen tuntee ja huomaa kehossa!

Tilaa oma treeniliivisi turvallisesti suomalaisesta Livelytekin verkkokaupasta


Lue myös aiemmat kokemukseni Livelytekin tuotteista selkä- ja niskavaivojen hoidossa:


Tutustu tuotevalikoimaan Livelytekin verkkokaupassa.








Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!