KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK 


Tiedätkö sen tunteen, kun heräät aamulla niskat ja hartiat jumissa, selän kipuillessa entistä enemmän? Minä tiedän. Olen myös saanut harva se ilta kokea sen, miten nukahtaminen vaikeutuu, kun selkään sattuu ja mikään asento ei tunnu hyvältä. Kun lopulta nukahdan, aamulla jumit muistuttavat taas olemassaolostaan.

Nuku paremmin ja vähennä niska-, hartia- ja selkäkipuja


Suurin osa meistä tietää, että oikeanlaisella patjalla ja tyynyllä voi vähentää selkäkipuja sekä niskan ja hartian jumeja. Kyllähän minäkin sen tiedän, että hankkimalla kalliimman sängyn ja kunnon patjat nukkuminen helpottuisi kipujen lievittyessä. Fakta kuitenkin on se, että kaikilla ei ole mahdollisuutta investoida tuhansia euroja tai kymmeniä tuhansia euroja uuteen sänkyyn. Silloin helpotusta kiputiloihin täytyy etsiä muin keinoin, kuten juurikin tyynyä tai patjaa vaihtamalla. Back on Track lämpöä heijastava tyynyliina auttaa päänsärkyyn ja niskakipuihin


Olen viime aikoina tehnyt monenlaisia muutoksia arkeen hyvinvointiani huomioiden, mikä on sisältänyt parannuksia myös nukkumisolosuhteisiin: unirytmin viilaamista kohdilleen, puhelimen jättämistä pois makuuhuoneesta ja iltojen rauhoittamista siten, että puhelimen selailu ei kuulu niihin. Viimeisimmän kanssa olen arvatenkin taistellut eniten.

Näiden asioiden lisäksi olen ottanut käyttööni tyynyliinan luottobrändiltäni Back on Trackilta, jonka tuotteita olen käyttänyt tyytyväisenä jo 4 vuotta. Blogini on pullollaan positiivisia kokemuksia Back on Trackista, ruotsalaisesta brändistä, jonka tuotteiden vaikutus perustuu lämpöä heijastavaan mineraalikankaaseen nimeltä Welltex

Welltex on siinä mielessä ainutlaatuinen kangas, että se hyödyntää kehon itsensä luonnollisesti tuottamaa lämpöä muuttamalla sen infrapunasäteilyn muotoon ja heijastamalla lämmön takaisin ihoon, luihin, lihaksiin ja niveliin. Pitkäaaltoinen lämpösäteily vilkastuttaa verenkiertoa, jolloin lihakset vetreytyvät ja lihasjännitys lievittyy. Tuotteet sopivatkin käytettäväksi paitsi vammojen ennaltaehkäisyyn, myös tulehdusperäiseen kipuun tai niveloireisiin. Tässä tapauksessa siis jo pelkästään tyynyliinan vaihtamisella on ollut hurjasti eroa nukkumisolosuhteiden parantamisessa!Niska- ja hartiakivuista kärsivänä voin rehellisesti sanoa, että olen tuntenut tyynyliinan vaikutukset yhtä lailla kuin Back on Trackin muiden vaatteiden ja asusteiden. Welltex-kangas toimii riippumatta siitä, käytetäänkö tuotteita levossa vai liikkuessa. Lämpöä heijastava vaikutus perustuu myös täysin kehon omaan lämpöön, jota Welltex-kangas heijastaa takaisin. Tuotteissa ei siis ole minkäänlaisia "lisälämmittimiä" ja niitä voi käyttää turvallisin mielin.

Tyynyliinan materiaali on 50% puuvillaa ja 50% polyesteria. Hienoksi jauhetut mineraalit on liitetty kankaan kulutuspintoihin ja lankaan erityisen korkeassa lämpötilassa. Kangas ei siis sinänsä tunnu erilaiselta. Kun pesin tyynyliinan ennen käyttöönottoa, siitä tuli myös heti pehmeämpi, vaikka se ei 100% puuvillaa olekaan. Nyt kun käyttöä on takana jo useampi viikko, en malttaisi enää millään nukkua ilman sitä! 

Tuote on myös siitä helppo, että tyynyliinaa voi käyttää minkä tahansa tyynyn kanssa. Brändin omasta valikoimasta löytyy toki myös tyyny, jonka materiaali on samaa Welltex-kangasta, mutta positiiviset vaikutukset voi kuitenkin hyödyntää myös hankkimalla pelkästään tyynyliinan, jota löytyy kahdessa eri värissä: valkoisena ja beigenä. Annan supersuosituksen!Sijauspatja, joka auttaa selkäkipuun - Back on Track Welltex-kangas antaa paremmat unet


Tyynyliinan tuodessa apua päänsärkyyn ja niskakipuihin, on Back on Trackin sijauspatja ollut kullanarvoinen löytö nukkumisergonomian parantamiseen. Patja oli ainoa, josta olin alkuun hieman skeptinen, sillä se ei olekaan mikään aivan perinteinen sijauspatja: kaksipuolinen patja kuuluu nimittäin asettaa oman patjan päälle niin, että pörröisempi puoli on ylöspäin! Tähän toki laitetaan vielä lakana päälle, mutta voitte uskoa, miten hassulta tuntui asettua makuulle ensimmäisenä iltana, kun on vuosia tottunut perinteiseen sileään sijauspatjaan.

Welltex-tuotteiden käyttö suositellaan aloittamaan vähitellen. Normaali suositus on käyttää tuotteita 4 tuntia parin kolmen päivän ajan. Tämä johtuu siitä, että materiaaliin tottumaton saattaa jopa hetkellisesti kokea lisääntynyttä kipua. Ensimmäisten päivien jälkeen olisi hyvä käyttää kangasta vähintään 8 tuntia päivässä, mieluiten pidempään. Koska itse olen käyttänyt tuotteita jo vuosia ja useita tunteja päivässä (esim. Arwen trikoohousuja), en arastellut nukkua sijauspatjan päällä täysiä yöunia. 

Petauspatja on siitä ihana, että se neutralisoi lämmönvaihteluja. Se on siis yhtä mukava kesällä kuin talvellakin, eikä tunnu lainkaan hiostavalta, vaikka "karvapeitteen" voisi kuvitella tekevän yöt tukalaksi - päinvastoin! Kun päälle laittaa ohuen puuvillalakanan, tuntuu kuin nukkuisi pilvipeitteen päällä, joka heijastaa kehon omaa lämpöä tasaisesti takaisin. 

Siinä missä ennen vaihdoin monta kertaa asentoa kyljeltä toiselle ja asennosta kolmanteen ennen kuin nukahdin, nykyään nukahtaminen tapahtuu paljon nopeammin, koska sänky tuntuu ihanalta ja sijauspatjan päällä on niin mukava nukkua. Liputan siis yhtä lailla myös tämän petauspatjan puolesta kuin Back on Trackin muidenkin tuotteiden, sillä Welltex-kangas kyllä toimii!

Sijauspatjaa on saatavilla neljässä eri koossa Back on Trackin omasta verkkokaupasta sekä jälleenmyyjiltä, kuten valikoiduista apteekeista ja Suomen Diabeteskaupasta. Funktionaaliset tekstiilit ovat vanhan itämaisen perinteen ja modernin tieteellisen tekstiiliteknologian yhteistyön tulos. 


Vaikuttaako sinulla niska- ja hartiaseudun jumit tai selkäkipu nukkumiseen?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!