KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LUONKOS 


Luonnonmukaisuus, ekologisuus ja vastuulliset arvot ovat yhä tärkeämpiä monelle kosmetiikkaa ostaessa. Niiden rinnalla toivotaan kuitenkin usein, että tuote olisi myös kotimainen ja tottakai toimiva, jotta olisi ilo tukea kotimaisia yrityksiä ja käyttää suomalaista luonnonkosmetiikkaa. Naantalilaisen Luonkosin kohdalla kaikki nämä vaatimukset onneksi toteutuvat mennen tullen, ja nyt brändille on ilmestynyt ihastuttavia uutuuksia jauhemaisessa muodossa!


Luonkos jauhetuotteet - ekologista luonnonkosmetiikkaa parhaimmillaan 


Minä olin yksi niistä, joka aikoinaan ihastui Luonkosin supersuloisiin kakkusiin ensimetreillä. Saatoin alkuun olla myös yksi heistä, joka ennen öljypuhdistuskakun käyttöönottoa epäili sen tehoa meikinpoistossa ja myös pelkäsi, että epäpuhtauksiin taipuvainen iho tukkiutuisi entisestään. Nämä luulot sain kuitenkin viskata nopeasti tuulen mukana menemään, sillä iho nautti kakkujen puhdistustehosta mitä pidemmälle niiden käyttö jatkui. Uusimpana ihastuksena ovat olleet metsäkakut, joihin hullaannuin totaalisesti viime vuoden lopulla. Jos siis et ole vielä näistä edellä mainituista kuullut, lue kokemuksistani ja nappaa vinkit talteen aiemmista postauksista:


Nyt kuitenkin intoillaan Luonkosin uusimmista tuotteista, nimittäin viime viikolla lanseeratuista jauhetuotteista! Ekologiset pakkaukset ovat yhtä suloisen kauniita kuin muutkin Luonkosin tuotteet, mutta ikään kuin tuplakakkuna tornimuodossa. Tämä siksi, että jauhetuotteita on helpompi annostella. Pakkaus on myös muoviton, kuten Luonkosin kaikki tuotteet, jotka ovat zero waste -kosmetiikkaa.
Luonkos puhdistusjauheet kasvoille - Clarity ja Serenity 


Clarity ja Serenity ovat jauhemaisessa muodossa olevia puhdistustuotteita. Jauhemaiset puhdistustuotteet toimivat siten, että niihin lisätään vettä vasta käyttövaiheessa. Annostelu pakkauksesta on helppo juuri sen tornimaisen muotoilun ansiosta. Jauhetta kaadetaan kämmenkuoppaan ja joukkoon lorautetaan vain pieni määrä vettä. Näin jauheesta tulee tasaisen tahnamaista, jolloin se on helppo hieroa kasvoille. Huuhtelu tapahtuu normaalisti runsaalla vedellä.

Clarity Clay Powder Cleanser on suunnattu sekaiholle ja rasvaiselle iholle. Molemmat jauheet sopivat kevyen meikin puhdistukseen. Kun iholla on enemmän meikkiä, toimivat jauheputsarit loistavasti kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa, heti öljypuhdistuksen jälkeen. Clarity savipuhdistusjauhe koostuu kotimaisesta savesta ja kaurajauhoista. Tuoksuna siinä on häivähdys raikkaan metsäistä katajaa - ja voi että, minä nautin! Tämän kanssa ajatukset matkaavat hetkessä mökkipoluille ja metsän rauhaan. 

Siinä missä savipuhdistusjauhe on erinomainen imemään iholta epäpuhtauksia, on Serenity Oat Powder Cleanser herkän ja normaalin ihon valinta. Sen pohja koostuu nimittäin kotimaisista kaurajauhoista ja kotimaisesta ohratärkkelyksestä, jotka ovat tarpeeksi hellävaraisia ja ihoa rauhoittavia. Serenityyn ei ole lisätty lainkaan tuoksua, joten se miellyttää varmasti myös useimpia tuoksuherkkiä. Siinä on raaka-aineidensa puolesta mieto kauramainen häivähdys, mutta hyvin kevyt sellainen.

Molemmat tuotteet ovat 100% luonnollisia, biohajoavia, vedettömiä ja säilöntäaineettomia. Lisäksi kuten aiemmin tuli jo mainittua, pakkaukset ovat täysin muovittomia. Tuotteet on valmistettu käsin Naantalissa ja mukana tulee selkeät käyttöohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Voiko tämän helpompaa kotimaisen luonnonkosmetiikan käyttö enää olla?

Kokemuksia jauhemaisista tuotteista ja Luonkos jauhemaiset deodorantit 


Saatat miettiä, millaista jauhemaisten tuotteiden käyttö käytännössä on: onko se helppoa? Toimivatko jauhemaiset tuotteet? Entä tuleeko niiden käytöstä sotkua?

Olen aiemmin kokeillut muutamia jauhemaisia tuotteita kasvoille ja jo silloin todennut, että jauhemaiset tuotteet ovat yllättävän tehokkaita, jos raaka-aineet ovat kohdillaan. Se, että Luonkosin tuotteissa hyödynnetään puhtaita kotimaisia raaka-aineita ja niissä on ekologisuus huomioitu joka kulmassa, tekee näistä uutuuksista entistä vetovoimaisempia. Pidän myös tuotteiden luonnollisista tuoksuista, etenkin tuon savipuhdistusjauheen, jossa kataja lumoaa metsäisellä raikkaudellaan. Puhumattakaan siitä, että savi on raaka-aineena yksi luonnon "ihmeaineista". Eri savilajien vaikutuksista olen kirjoittanut blogissa mm. täällä

Luonnonkosmetiikan deodoranttien suhteen olen ollut todella valikoiva. Olen kokeillut vaikka mitä ja suurin osa niistä on osoittautunut pettymykseksi omassa käytössäni. Oikeastaan on vain yksi merkki, jonka olen todennut toimivaksi blogissa, ja tuostakin postauksesta on jo useampi vuosi aikaa. Tuote ei kuitenkaan ole kotimainen.

Luonkos Fruitful jauhedeodorantti vaikuttaa kuitenkin lupaavalta - eikä pelkästään ihanan hedelmäisen tuoksunsa ansiosta! Se ei nimittäin sisällä soodaa, joka on monissa luonnonkosmetiikan deodoranteissa juuri se kainaloita ärsyttävä tekijä (myös minulla). Jauhedeodorantit eivät luonnonmukaisuutensa vuoksi sisällä myöskään alumiinia, joka on antiperspiranttien keino ehkäistä hikoilu ja siitä syntyvät hajut. Nämä ovat siis ihoystävällinen, kotimainen ja luonnonmukainen vaihtoehto, joka riittoisassa pakkauksessa kestää käytössä pitkään.  


Jos suosii tuoksuttomuutta, kannattaa deodoranteista ottaa kokeiluun Powerful jauhedeodorantti, sillä se on tuoksuton. Kirsikkana kakun päällä mainittakoon vieläpä se, että jauhedeodorantit sisältävät myös metsäkakuista tuttua Reconnecting Nature -mikrobiuutetta, joka vahvistaa elimistön puolustusjärjestelmää! 

Koska tuotteet on lanseerattu aivan muutama päivä sitten, deodorantin kohdalla testailuni helteisen kesän keskellä jatkuu edelleen. Sen kuitenkin sanon, että tuoksun ja raaka-aineiden puolesta etenkin Fruitful jauhedeodorantti vaikuttaa aidosti lupaavalta! Raaka-aineista löytyy kauran, kaoliinin ja sinkin lisäksi magnesiumia, joista etenkin magnesium vuoksi minulla on deodorantista kovat odotukset. Kyseinen aineosa on nimittäin juuri se, joka teki aiemmin testaamastani ulkomaisesta luonnonkosmetiikan deodorantista toimivan.

Mikäli siis kotimainen, ekologinen ja vastuullinen luonnonkosmetiikka on juttusi ja etsit jotain todella ainutlaatuista, tutustu näihin jauhemaisiin uutuuksiin ja vieraile myös Luonkosin tunnelmallisessa Lifestyle Putiikissa, mikäli satut Naantalin keskustaan! Brändi on lanseerannut myös uusia ihania hemmottelevia saippuoita.

Kaikki uutuustuotteet löydät myös jälleenmyyjiltä ja suosikkiverkkokaupoistani, kuten esim.


Joko sinulle Luonkos on tuttu?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!