KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - LUONKOS


Tänä jouluna kotimaiset tuotteet nauttivat aivan erityisen suurta suosiota - ja hyvä niin. Jos jotain olemme tämän poikkeuksellisen vuoden aikana oppineet, niin sen, että vaikeuksista on myös tie voittoon ja kotimaisuus on kova sana. Nyt siis viimeistään kotimaiset tuotteet kannattaa nostaa erityiselle jalustalle, eikä vain siksi, että suomalaista suosiessa luodaan tulevaisuutta, vaan myös siksi, että meillä Suomessa oikeasti osataan. 

Joissain asioissa me suomalaiset olemme jopa edellä muita. Vai mitä sanotte täysin luonnollisista ja vegaanisista öljypuhdistuskakuista, joissa on ensimmäisenä maailmassa käytetty elimistön puolustusjärjestelmää vahvistavaa Reconnecting Nature -mikrobiuutetta?


Luonkos Infinity ja Vitality metsäkakut mullistavat kosmetiikkamaailman


Juuri lanseeratut metsäkakut ovat toden totta jotain sellaista, mistä muu maailma voi toistaiseksi vain haaveilla - tai tarttua luuriin ja ottaa puhelua Luonkosin naisille. Kolmen naisen luotsaama Luonkos saa nimittäin syystäkin olla ylpeä ainutlaatuisista metsäkakuistaan, jotka mahdollistavat metsän immuniteettia vahvistavien vaikutusten hyödyntämisen ihonhoidon äärellä. 

Kasvoille ja vartalolle on omat kehitetty kakkunsa, joista kummastakin löytyy Suomessa kehitettyä Reconnecting Nature -mikrobiuutetta - ensimmäisenä maailmassa! Siispä kun hierot kakkua kasvoille tai vartalolle, tuet ja vahvistat samalla elimistösi puolustusjärjestelmää sen sisältämän mikrobiuutteen ansiosta. Aika hienoa, eikö?

Kun kesällä kirjoitin luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin, kerroin, miten ihmeellinen lääke luonto on moneen. Samalla tunnustin, että siinä missä jätin kotikontuni Pohjanmaan maaseutumaisemat taakseni 16-vuotiaana ja hyppäsin lentokoneeseen kohti Pohjois-Amerikkaa uusiin seikkailuihin, huomasin vuosien jälkeen kaipaavani jälleen metsän lähelle, rauhallisempaan miljööseen. Vaikka siis parikymppisenä kaupungin keskusta kiehtoi, kolmenkympin ylitettyä metsäiset maisemat ovat vetäneet enemmän puoleensa, enkä voisi kuvitellakaan asuvani kaupungin keskustassa. Haluan tarvittaessa päästä nopeasti luonnon äärelle ja metsämaisemiin.Luonkos öljypuhdistuskakulla irtoaa myös vedenkestävä silmämeikki


Vaikka metsäkakut uusinta uutta ovatkin, Luonkosin öljypuhdistuskakut ovat olleet saatavilla jo parin vuoden ajan. Itse intoilin kakuista ensi kertaa blogissa tasan tarkalleen kaksi vuotta sitten, kun tutustuin ensi kertaa öljypohjaisiin puhdistuskakkuihin. Jo tuolloin zero waste-periaatteella huolellisesti käsityönä valmistetut kakkuset saivat minutkin pauloihinsa. Ei pelkästään niiden suloisten, muovittomien pakkausten ja ulkonäön vuoksi, vaan siksi, että ihonpuhdistus sai ihan uuden ulottuvuuden. Helppokäyttöisyyden lisäksi ne irrottavat vaivatta myös vedenkestävän silmämeikin ilman turhaa hankaamista! 

Kasvojen öljypuhdistuskakuista voi valita omansa kolmesta eri vaihtoehdosta:


  • Rebirth - kuivan ja normaalin ihon kaakaokakku
  • Radiant - kaikille ihotyypeille sopiva hajusteeton tyrnikakku
  • Healing - sekaihoa sekä rasvaista ja akneihoa hoitava puhdistuskakku


Lisäksi valikoimasta löytyy miehiä silmälläpitäen suunniteltu musta Complete-hiilikakku, jota olen tykännyt käyttää erityisesti ihon epäpuhtauskausina. Kakku on siis unisex ja sopii kaikille ihotyypeille! Mustasta kakusta ja vartalokakuista olen aiemmin kirjoittanut blogissa täällä. Luonkosin omasta verkkokaupasta löytyy myös lajitelma matkakokoisia puhdistuskakkuja, mikäli haluaa kokeilla useampaa kakkua samalla kertaa!


Itselläni metsäkakku on kiirinyt ihonhoidossa jopa entisen kakkusuosikkini, Healing-puhdistuskakun edelle. Kun iltaisin hieron kakkua ensin kuivien käsien välissä ja sitten öljyisillä käsillä kasvojani, hengitän samalla syvään ja aistin kakussa sen pienen metsäisen vivahteen. Sen, mistä mielelläni nauttisin joka päivä! Metsäkakku mahdollistaa jokapäiväisen metsäyhteyden ihan kotoa käsin ja kakku kieltämättä tuo lohtua siihen, että talvisessa metsässä ei samalla lailla vehreys tuoksu kuin kesäisin.

Kasvoille tarkoitettu metsäkakku eli Infinity-kakku tulee siis vaaleanvihreässä kartonkisessa rasiassa, jossa ei ole käytetty tippaakaan muovia tai liimaa. Lisäksi kakkupala on käsintehty, täysin vedetön, säilöntäaineeton ja luonnollinen - ja vielä kotimainen! Kasvokakkua käytetään ihonpuhdistukseen, kun taas Vitality-vartalokakku on suihkun jälkeen vartalolle hierottava metsäkakku. Sitä kannattaa hieroa ihoon silloin, kun iho on vielä hieman kostea. Näin öljy lukitsee kosteuden iholle paremmin ja iho pysyy pehmeämpänä pidempään!

Öljypuhdistuskakkua voi käyttää kaksoispuhdistuksen ensimmäisessä vaiheessa, mutta se toimii myös yksinään. Silloin kasvot pyyhitään lämpimään veteen kastetulla liinalla tai kasvosienellä, jolloin öljy irtoaa ihosta ja kasvot jäävät puhtaaksi. Raaka-aineista löytyy metsäuutteen ja luomu kaakaovoin, tyrniöljyn sekä auringonkukkaöljyn lisäksi muun muassa luomu risiiniöljyä, joka tekee hyvää myös ripsille. Siispä kun poistat kakulla silmämeikit, vahvistuvat ripset siinä samassa! Kakkuun ei ole lisätty tuoksua, mutta siinä on luonnostaan hyvin mieto ja lempeä kaakao- ja metsävivahteinen tuoksu.

Mikäli siis etsit monipuolisesti hyvää tekevää ja päivittäin ilahduttavaa kotimaista tuotetta vaikkapa joululahjaksi, voin lämmöllä suositella kotimaista metsäkakkua, joka on Luonkosin sanoja lainatakseni "kuin sisätiloihin tuotu ihana metsäkylpy". Kun tuotetta käyttää päivittäin, saa ihonpuhdistuksen yhteydessä samalla luontoaltistuksen, jolla tukee oman kehon immuunijärjestelmää!


Kakkuja voi tilata Luonkosin omasta verkkokaupasta sekä mm. seuraavilta jälleenmyyjiltä:
Ja jos asut pääkaupunkiseudulla, Kampin kauppakeskuksen edestä löytyy 22.12.2020 asti Luonkosin kakkuja jouluisesta kontista, jossa on tarjolla muutakin suomalaista käsityötä jouluisin tarjouksin. Kontit sijaitsevat Finnkinoa vastapäätä.


Joko teille metsäkakut ovat tuttuja? Jos ei, heräsikö kiinnostus?


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!