KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - UNNA NORDIC


Olen Pohjanmaalta lähtöisin. Varttunut peltojen ja metsien keskellä, josta matkaa kaupungin keskustaan oli viitisentoista kilometriä. Pyörällä lähimpään kauppaan sai polkea 40 minuutin matkan. Jos kesäaikaan innostuin hakemaan markoillani jäätelöä, poljin sen alle puolessa tunnissa, jotta jäätelö ei ehtisi sulaa matkan varrella. Ja voi sitä onnea, kun pääsi kotiin ja sai jäätelöt ajoissa pakkaseen!Totuin jo lapsena viettämään aikaani lähimetsissä kivillä hyppien ja puissa kiipeillen. Nyt kun jälkikäteen ajattelee, se oli lapsuuteni kohokohtia. En vaihtaisi sitä siihen, että olisin sen sijaan norkoillut ostareilla, vaikka silloin monesti harmittelinkin, että miksi juuri minun piti asua kaukana kaikesta kivasta. Muut luokkalaiset kun viettivät vapaa-aikaa aivan jossain muualla kuin leikkimässä kirkonrottaa muiden kotikylän lapsien kanssa - tai siltä minusta tuntui. 

Kun viime kesänä kirjoitin blogissa luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin, kerroin jossain vaiheessa nuoruuttani kadottaneeni yhteyden luontoon. Teini-ikäisen Mian suurin haave oli päästä metsien keskeltä "suureen maailmaan". Kuka puita kaipaisi, pääasia, että kaikki kaupungin syke oli lähellä. Se tuntui unelmien täyttymykseltä.

Nykypäivänä metsä (tai luonto) on minulle jotain sellaista, jonka äärelle kaipaan jatkuvasti. Ihan yhtä lailla kuin koen esimerkiksi joogan vaikuttavan positiivisesti omaan jaksamiseeni ja henkiseen hyvinvointiini (varsinkin nyt, kun edellisestä joogakerrasta on muuttourakan vuoksi useampia viikkoja), en haluaisi enää kadottaa luontoyhteyttä. Uskon, että ahdistuisin suuresti, jos joutuisin asumaan loppuelämäni pilvenpiirtäjien keskellä ilman metsää lähimaillakaan. Se ei vain olisi minua varten.


Kotimainen Unna Nordic tuo metsän kotiin ja omaan kylpyhuoneeseen


On ihanaa huomata, että luontoyhteyden tärkeys on alettu ottaa entistä vaikuttavammin huomioon myös kosmetiikkaa kehitellessä ja valmistettaessa. Toki se on aina tiedetty, että metsä vaikuttaa monella tapaa positiivisesti hyvinvointiin, mutta kuinka moni brändi on ymmärtänyt ujuttaa metsäisyyden kosmetiikkaan? Ei kovinkaan moni. Sen sijaan esimerkiksi aromaterapiaa on useinkin hyödynnetty kosmetiikkatuotteissa, mikä on myös yksi keino tehdä kosmetiikasta kokonaisvaltaisemmin vaikuttavaa. Enää naamaputsari ei ole pelkästään kasvojen puhdistamiseen, vaan parhaassa tapauksessa se vaikuttaa samalla mielen tasolla.
Minä olen aina pitänyt tuoksumaailmaa kosmetiikassa tärkeänä. Myönnettävä kuitenkin on, että kaikenlainen vehreys ja metsäisyys on ollut juuri se, mitä EN ole tuotteiden tuoksumaailmalta hakenut. En ainakaan silloin, kun luonnonkosmetiikkaan aloitin tutustumisen vuonna 2012. Silloin välttelin juuri liiallista "ruohoisuutta". 

Nyt pala metsää omassa kylpyhuoneessa ja ihonpuhdistusrituaalien äärellä on juuri se, mistä nautin suuresti. Toivoisinkin, että voisin liittää tähän blogitekstiin Unna Nordic -tuotteiden tuoksumaailmaa, rentouttavaa musiikkia ja sen mielentilan, jonka usein saavutan tarttuessani Unna-tuotteisiin. Sarja oli nimittäin itselleni vuoden 2020 parhaita tuttavuuksia (vaikka se lanseerattiinkin jo 2018). Lisäksi on sanottava, että Unna Nordic Metsäelämys on yksi parhaista kasvohoitoelämyksistä, mitä olen koskaan kokenut. Tuon elämyksen pääsee kokemaan Unna Nordic-hoitoloissa ympäri Suomen (Unna Nordic -hoitolat täällä). 
Havu Balancing Toner, Lauha Sleeping Mask ja muita tuotesuosikkeja Unnalta


Kesäkuusta saakka ihonhoitorutiineihini on kuulunut Unna Nordic -tuotteita. Vaikka olen välissä perehtynyt johonkin toiseen sarjaan yhteistöiden myötä, olen silti huomannut tarttuvani aina muutamiin Unna Nordic -tuotteisiin, jotka ovat nousseet melkeinpä kestosuosikkien asemaan rutiineissani. 

Kasvovesien suurkuluttajana rakastan Havu Balancing Toneria, tuota metsäisen tuulahduksen tuovaa kasvovettä, joka tarjoaa rauhoittavan tuoksumaailmansa lisäksi iholle tasapainoa ja jättikulauksen kosteutusta. Havu on Unna Nordicin kahdesta hoitovedestä se kevyempi eli rasvoittuvalle ja pintakuivalle sekaihollekin sopiva, mutta se ei siltikään jätä kiristelemään ihoa, ei näillä pakkasillakaan. Varsinkin nyt, kun koivunmahlapohjainen ja prebiootteja sisältävä kasvovesi on uudistunut entistä kosteuttavammaksi, huolehtii se punoittavan, ärtyneen ja epäpuhtauksille taipuvaisen ihon lisäksi myös kuivuudesta kärsivästä ihosta huolella.
Havu Balancing Tonerin lisäksi minusta on tullut Unnan yönaamioden superfani. Unnalta löytyy valikoimastaan kahta erilaista yönaamiota, joista nerolille tuoksuvaa Hertta Antioxidant Sleeping Maskia kuvaillaan tuhkimohoidoksi aikuiselle, kuivalle ja aktivointia kaipaavalle iholle. Minä sen sijaan olen tarttunut Lauhaan, joka johdattelee iltaisin unimaailmaan lempeän minttuisella tuoksullaan. Vaikka tuote kulkeekin nimellä Sleeping Mask, toimii se loistavasti myös perinteisenä yövoiteena, sillä sheavoi, kauraöljy, skvalaani ja muut hoitavat raaka-aineet huolehtivat lempeästi ihon uudistumisesta sillä aikaa, kun itse on unien laitumilla. Ja toisin kuin monet muut yönaamiot, Lauha Sleeping Mask ei jätä kasvoille lähmäistä tunnetta (jonka harva haluaa siirtyvän tyynyynsä), vaan imeytyy iholle kuin unelma.
Raita Cleansing Clay Gel on yksi kaikkien aikojen parhaista puhdistusgeeleistä


Kolmas suosikkini Unnalta on samalla sarjan paras tuote (vaikka sellainen onkin vaikea valita monen erinomaisen joukosta). Raita Puhdistusgeeli on nimittäin palauttanut uskoni puhdistusgeeleihin, joita olen karttanut jo vuosia. 

Kun reilu vuosi sitten lopetin e-pillerien käytön lähes 15 vuoden yhtäjaksoisen käytön jälkeen, aloin tutkimaan epäpuhtaalle iholle suositeltavia puhdistusgeelejä ja hivuttamaan niitä hiljalleen käyttööni. Monta torppasin, mutta Raita tuli jäädäkseen. Tässä on aivan jotain muuta kuin kuivattava geelimäinen puhdistaja, sillä koostumus on poikkeuksellisen samettista. Käytän tuotetta jo kolmatta pullollista, joten katajavedellä, piparmintulla ja neljällä savella lumoava samettiseos on todellakin mieleeni. Itse asiassa tuote tulee olemaan mukana pian julkaistavassa Vuoden parhaat ihonhoitotuotteet 2020 -postauksessa! 

Loppuun voisin vielä antaa minivinkin Unnan silmänympärysvoiteesta, josta kirjoitin jo syyskuussa. Se on edelleen käytössäni ja kohomassa silmänympärysvoiteiden TOP-listaukseen. Se tosin ei tuoksu metsäiseltä, mutta jos metsäfiilistä kaipailee enemmänkin ihonhoitorituaaleihinsa, suosittelen suomalaista turvetta sisältävää Paju Peat-Charcoal Bambu Scrub -kuorintanaamiota - sekin toimii!

Unna Nordic -tuotteisiin voi tutustua sarjan omilla nettisivuilla, josta löydät myös Unna Nordic -hoitolat ja jälleenmyyjät. Kaikki tuotteet ovat vegaanisia ja niiltä löytyy Fi-Natura -ekosertifikaatti. Sarja on eläinkokeetonta suomalaista luonnonkosmetiikkaa, joka valmistetaan Helsingissä ja jossa hyödynnetään suomalaisen luonnon tehokkaita raaka-aineita. 


Oletteko te vielä kokeilleet Unnan tuotteita? Jos olette, kertokaapa ihmeessä omat tuotesuosikkinne!


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!