Postauksen vaatetus osa yhteistyötä / Gerry Weber


Beige on monen ikisuosikki niin silmämeikissä, sisustuksessa kuin pukeutumisessa. Sisustuksessa se on harmoninen ja rauhoittava valinta, joka on helppo yhdistää moneen. Silmämeikissä beige on turvallinen vaihtoehto, sillä luonnollisena värinä se ei herätä liikaa huomiota ja on siksi monen asun kanssa yhteen sulautuva. Itsekin myönnän monesti arjessa sipaisevani beigeä luomille. Mutta miten on beigen laita pukeutumisessa?
Joku voisi ajatella beigeä vähän tylsänä värinä. Juuri sellaisena helposti massaan sulautuvana ja vähemmän huomiota herättävänä. On totta, että beige asu ei välttämättä ole yhtä tyrmäävä kuin räväkkä punainen, mutta siinä piilee juuri värin vahvuus: beige on värinä sellainen, joka antaa kantajastaan tasapainoisen, luotettavan ja rauhallisen kuvan. Siksi se on täydellinen valinta esimerkiksi työhaastatteluun tai muuhun tärkeään tapaamiseen, sillä se viestii nimenomaan tasaisuutta - mikäli sellaisen viestin haluaa itsestään antaa.
Tasapainoisen vaikutelman lisäksi beige viestii helposti lähestyttävää ja rentoa vaikutelmaa. Ehkä siksi se on niin monen suosikki myös sisustuksessa, sillä beigessä ympäristössä on harmonista olla. Yhtä lailla beige antaa siihen pukeutuvasta ystävällisen ja avoimen vaikutelman.


Yhdistä rauhallinen ja rento beige klassiseen mustaan  


Itse olen aina ollut se, johon pelkkä beige ei ole sellaisenaan oikein vedonnut. Pukeutuisin mielummin kokomustaan kuin kokobeigeen, vaikka tiedän, että beige olisi valintana enemmän avoimuutta luova. Kuitenkin beige on sellaisenaan tuntunut minulle liian valjulta. Olen kaivannut sen pariksi jotain, mikä on tuonut asuun edes hieman asennetta.

Koska klassinen musta on täydellinen pari rauhallisemmalle beigelle, ovat ne yhdessä tuntuneet enemmän "minulta" kuin pelkkään beigeen pukeutuminen. Kuvassa näkyvä asukokonaisuus onkin sellainen, jonka voisin hyvin nähdä ylläni esimerkiksi luentoa tai koulutusta pitäessä tai tärkeässä tapaamisessa. Se antaisi minusta asiantuntevan, mutta kuitenkin rennon vaikutelman ja ehkä myös vähän tasapainoittaisi sitä energisyyttä, mikä minusta normaalisti pulppuaa (minut kasvotusten tavanneet tietävät mistä puhun). Joten vaikka rakastankin energisoivia värejä, välillä kaipaan myös vastapainoa: sitä rauhaa ja rauhoittumista, mitä beige värinä antaa.
Beige-musta puuvillaneule - Gerry Weber
Mustat Culottes-housut vyöllä - Gerry WeberCulottes-muotiin tykästyin jo viime keväänä, joten olen iloinen siitä, että tänäkin keväänä Culottes-housuihin törmää edelleen pukeutumisessa. Ne on helppo yhdistää joko juhlavampaan tai rennompaan asuun. Mustat avokkaat voi vaihtaa tennareihin ja yläosan toppiin tai muuhun kesäisempään.


Kuvat: MR Photo, otsikkokuva: minä


Viime syksyn asukokonaisuuksissa ylläni nähtiin Gerry Weberin viininpunaiset Culottes-housut, ja brändin valikoimasta löytyy tälläkin hetkellä vaikka mitä tyylikkäitä, mukavia ja rentoja housuja kevääseen ja kesään - myös kuvassa olevat mustat Culottes-housut, joissa on hieman korkeampi vyötärö vyöllä. Päälläni oleva beige-musta kuvioneule on pehmeää puuvillaa (ja muuten tällä hetkellä saatavilla Gerry Weber-liikkeiden Season Salessa jopa 30% alennuksella).

Gerry Weberin kevätmuotiin ja uutuuksiin pääset tutustumaan liikkeissä, jotka ovat jälleen kaikki avoimena. Suosittelen ehdottomasti käymään sovittamassa myös näitä jokaiseen vartalomalliin mukautuvia farkkuja, joista kirjoitin blogissa muutama viikko sitten! Farkuista voit lukea lisää täällä.


Gerry Weber -liikkeet sijaitsevat:

Espoo: Kauppakeskus Sello
Helsinki: Aleksanterinkatu 38
Turku: Yliopistonkatu 38
Sastamala: Puistokatu 9


Jatkossa tulen kertomaan Viikon muotikatsaus -osiossa enemmän myös värien merkityksestä, sillä vaikka en muodin ammattilainen olekaan, kouluttauduin aikoinaan kauneusalalla ollessani värikonsultiksi ja tein silloin asiakkaille myös värianalyysejä sekä opiskelin värien merkitystä ja sitä, mitä ne viestivät.

Nyt saa siis antaa palautetta:

Mitä mieltä sinä olet Viikon muotikatsaus -osiosta? Kuuletko mielelläsi lisää myös värien merkityksestä? 

Entä iskeekö beige pukeutumisessa?
2 kommenttia:

 1. Heippa, mun vaatevärit on nimenomaan beige, musta, valkoinen ja harmaa. Kaikki sopii kaiken kanssa ja ovat aina muodissa. Joskus jotain väriä lisätään kesällä, mutta muutoin väriskaala tuo aiemmin mainittu, helppoa ja mielestäni aika tyylikkäät värit....joku toinen tykkää taas käyttää paljon värejä eli jokaisella oma maku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät värivalinnat sulla, kun ovat helposti yhdisteltävissä toisiinsa ja kuten sanoitkin; aina muodissa! Jokaisella on tosiaan oma makunsa ja se meille kaikille sallittakoon, tykkäsi sitten sateenkaaren väreistä tai hillitymmistä vaihtoehdoista. Kunhan pukeutuja kokee olevansa oma itsensä niissä vaatteissa, mitä päällään kantaa!

   Kiitos kommentistasi ja aurinkoista alkanutta toukokuuta!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!