Sanotaan, että kiitollisuus on elämän kantava voima. Itselläni on ollut jo vuosia tapana viimeisenä ennen nukkumaanmenoa miettiä mielessäni niitä asioita, joista juuri tänä päivänä tunnen kiitollisuutta. Siitäkin huolimatta, että päivä olisi tuntunut täysin flopilta, löytyy aina asioita, joista olla kiitollinen - ihan jo vaikka perinteisestä suihkusta lähtien. Sillä uskotteko, että lapsuudenkodissani ei ollut suihkua? Kävimme toki suihkussa, mutta kävelimme talvipakkasillakin noin 100 metrin matkan naapuritaloon Fammon ja Faffan luokse. 16-vuotiaana muuttaessani pois kotoa hypinkin tasajalkaa jo pelkästään siitä, että pääsin suihkuun ilman, että tarvitsi kävellä sinne pihan poikki. 
Vaikka en pidä itseäni minään positiivisuuden perikuvana, haluaisin, että minusta kuitenkin huokuisi jollakin tavalla se, että olen elämää arvostava, unelmiin uskova, kiitollinen ihminen, joka on kääntänyt vuosien varrella olevat vaikeudet voimavaroiksi ja että pystyisin sillä tavalla inspiroimaan myös muita. Olemaan esimerkkinä siitä, että kaikesta voi selvitä, kaikesta voi unelmoida ja kaikki on mahdollista - meille kaikille, riippumatta lähtökohdista. Meillä kaikilla on tarinamme, ja minä rakastan tarinoita. Rakastan ihmisiä, joissa on muutakin kuin pelkkä kiillotettu pinta. Rakastan syvällisiä keskusteluita elämää nähneiden ja kokeneiden ihmisten kanssa. Uskon, että sellaiset ihmiset pystyvät toimimaan rohkaisevina esimerkkeinä ja inspiraation lähteinä muille. Muistuttamaan siitä, että elämässä on rajattomasti mahdollisuuksia. 

Tänään haluankin rohkaista sinua joko miettimään mielessäsi tai listaamaan paperille niitä asioita, joita todella rakastat. Niitä, jotka herättävät sisälläsi sellaisen järjettömän ilon tunteen, jota voisi verrata rakastumiseen tai siihen, mitä tunnet, kun olet jonkun rakastamasi ihmisen seurassa - oli se sitten puolisosi, lapsesi, siskosi, äitisi, ystäväsi tai lemmikkisi. Mieti asioita, jotka saavat sinut tuntemaan olevasi elossa, rakastamaan elämää ja tuntemaan iloa, onnea ja rakkautta. Listaan tähän omasta puolestani muutamia, mitä mieleeni tällä hetkellä tulee.

Minä rakastan...


veden äärellä olemista. Siinä on jotakin niin rauhoittavaa, jopa taianomaista, että sitä on vaikea kuvailla. Jos mieli myllertää, hetki veden äärellä kirkastaa ajatukset ja rauhoittaa mielen täysin. 

Rakastan matkustamista ja uusien paikkojen näkemistä. Joka kerta, kun pääsen uusiin maisemiin, en milloinkaan lakkaa hämmästelemästä ympäristöä ja kaikkea sitä uutta ja erilaista, mitä näen ympärilläni. Matkustaminen avartaa - kliseistä, mutta omalla kohdallani ainakin niin totta. (Aiempi postaukseni matkustamisesta täällä.)

Rakastan kirjoittamista. Olen pienestä tytöstä saakka rakastanut kirjoittamista ja uusiin tarinoihin uppoutumista kirjojen kautta. Kirjoittaminen on ollut minulle myös aina luonteva tapa ilmaista itseäni ja järjestellä ajatuksiani. Yksi unelmistani on julkaista jonain päivänä oma kirja.

Rakastan musiikkia. Sitä voimaannuttavaa tunnetta, minkä se sisimmässäni herättää. Musiikki on ollut minulle merkittävä voimavara lapsuudesta asti. En usko, että ilman musiikkia ja laulamista olisin selvinnyt tänne asti.

Rakastan kävelylenkkejä metsän halki. Metsän rauhoittava vaikutus on ilmennyt elämässäni kunnolla vasta kolmenkympin ylitettyäni. Arki pursuaa nykypäivänä niin paljon erilaisia ärsykkeitä jo pelkästään teknologian jatkuvan kehityksen myötä, että kaipuu "yksinkertaisempaan" ympäristöön on ainakin itselläni lisääntynyt. Haluan päästä säännöllisesti pois erilaisten sovellusten keskeltä, sulkea ympäriltäni sosiaalisen median ja elää elämää, kuten sitä ennen elettiin. 

Rakastan luovaa työtä. Olen pienestä saakka ollut musikaalinen, taiteellinen ja kieliä rakastava. Rakastan ideointia ja asioiden tuomista persoonallisella tavalla esille. Myös täällä blogin puolella pyrin siihen, etten mukautuisi valtavirtaan, vaan tekisin asiat omalla tavallani ja säilyttäisin aina kaikessa sen, mikä minulle elämässä on tärkeää. Aitous. 


Rakastan joogaa ja hiljentymistä. Siitä huolimatta, etten ole koskaan aiemmin kokenut itseäni perinteiseksi "jooga-tyypiksi", yin joogasta on tullut tänä päivänä kaltaiselleni suorittajalle ja stressaajalle varsinainen henkireikä, jolla olen saanut rauhoitettua elämääni. Ajatuksiani yin joogasta löytää aiemmasta postauksestani täältä


Rakastan pitkiä syvällisiä keskusteluita elämää nähneiden ja kokeneiden ihmisten kanssa. Olen aina ollut jollain tapaa "vanha sielu". Parhaimmat ystäväni ovat aina olleet minua vuosia vanhempia ja olen alusta saakka kokenut heihin aidon yhteyden. Täytän 32, mutta kaksi läheistä ystävääni ovat reippaasti yli neljänkymmenen, osa jo lähempänä 50. Ikä todellakin on vain numero. Myös mieheni on minua pikkuisen vanhempi, vaikka koenkin meidät samanikäisiksi. Hän täyttää syyskuussa 40. 


Rakastan myös mökkeilyä. Sitä hiljaisuutta luonnon keskellä, ilman autojen pärinää ja hälytysajoneuvojen huutoa. Olen onnellinen siitä, että vuosien tauon jälkeen minulla on taas mahdollisuus päästä mökille ja pois kaupungin hälinästä, vaikka hyvin rauhallisella alueella asunkin ja kaukana Helsingin keskustasta. 

Näitä asioita minä rakastan

Mitä asioita sinä rakastat? Riippumatta siitä, listasitko asiat paperille vai ajattelitko niitä mielessäsi, kysy itseltäsi: Teetkö rakastamiasi asioita tarpeeksi? Ovatko ne iso osa elämääsi vai ainoastaan pieni nurkkaus paperinpalasta? Voisivatko ne olla elämässäsi vieläkin enemmän? 

Tee tilaa niille asioille, joita rakastat. Anna niille aikaa, järjestä niille aikaa. Hakeudu tilanteisiin, jotka suurella todennäköisyydellä vievät sinut kohti rakastamiasi asioita tai saavat sinut puhumaan niistä. Jakamaan niitä sellaisten ihmisten kanssa, jotka sinua ymmärtävät tai jotka jakavat samankaltaisia ajatuksia kanssasi. Omannäköinen ja onnellinen elämä on helpoin saavuttaa olemalla kiitollinen ja tekemällä niitä asioita, joita aidosti rakastat. 


Älä tuhlaa elämäsi päiviä turhuuksiin. Täytä se ihmisillä ja asioilla, joita rakastat.


~~~


(Postauksen kuvat AQUIS Finlandin kanssa toteuttamastani kesäkampanjasta, jonka julkaisin alkukesästä Instagramin puolella. AQUIS-hiusturbaanin löytää esimerkiksi *Jolien ja *Biodellyn valikoimasta. / *mainoslinkit)


Olisi ihanaa kuulla, mitä asioita te rakastatte tai herättikö teksti kenties joitain muita ajatuksia? 

5 kommenttia:

 1. Ihana listaus sinulta <3 Minullakin on kaiken ikäisiä ystäviä ja se on myös yksi rikkaus elämässä. Olen sellaisten ihmisten kanssa, joita rakastan ja joiden seurassa on hyvä olla. Teenkö tarpeeksi asioita joita rakastan? EN! Jotain pitää siis muuttaa. Kiitos muistutuksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, ihanaa kuulla että pidit postauksesta! <3 Ystävät ovat todellakin rikkaus elämässä ja iällä ei ole väliä, kunhan ajatusmaailma kohtaa. Eikä aikaansa todellakaan kannata tuhlata sellaisten ihmisten kanssa, joiden seurassa ei ole hyvä olla.

   Kivaa viikkoa ja alkavaa elokuuta! :)

   Poista
 2. Kiitos hyvästä kirjoituksesta ja muistutuksesta mikä elämässä on tärkeää. Blogisi eroaa muista juuri siinä, että se käsittelee elämää kokonaisuutena, sisäistä kauneutta ja hyvinvointia - ei vain pinnallisia asioita. Ja juuri siksi se on niin äärettömän mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy sanoa, että tämä kommentti kyllä tuntui sydämen pohjassa asti <3 Kiitos todella paljon, että näit vaivan kommentoida, tämä teki todella iloiseksi! Toivottavasti pysyt mukana blogin lukijana jatkossakin.

   Ihanaa kesän jatkoa sinulle ja kaikkea hyvää viikkoosi!

   Poista
 3. Ihana postaus ja juuri näin, että elämässä täytyy pysähtyä olemaan kiitollinen ja ne pienet asiat merkitsevät. Tuo suihkujuttu muistuttaa niin omaa elämääni lapsena, sillä minulla on samoja kokemuksia. Maalla elämä oli ainakin silloin hiukan pysähtyneen oloinen ja uudistuksien perään ei heti hötkyilty. Todellakin nämä jollekin normaalit asiat saattaa olla vielä toisille saavuttamattomissa, tänäkin päivänä.
  Itse olen kiitollinen perheestä, puolisosta ja terveydestä. Nämä asiat kun eivät ole aina itsestäänselvyyksiä.

  VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!