KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – WELLO2 


Kurkkua kutittaa ja nenä on tukkoinen. Yritän rykiä kurkkua selväksi, jotta ääni kirkastuisi. Köhiminen kuitenkin jatkuu ja päätäkin tuntuu vähän särkevän. En kai ole tulossa kipeäksi?

Flunssaviruksilla on muutaman kerran vuodessa voitonjuhlat. Syksy on tunnetusti ollut sitä aikaa, kun virukset oikein riehaantuvat ja kaatavat kohteitaan petiin toinen toisensa perään. Jos perinteiset flunssan oireet (kurkkukipu, lievä kuume, nuha ja yskä) saavat seurakseen lihaskivut, päänsäryn sekä nopeasti nousevan korkean kuumeen, voidaan epäillä influenssaa, joka on oireiltaan flunssaa astetta ankarampi. Mutta voiko flunssan tuloa ehkäistä muuten kuin perinteisin keinoin kehon vastustuskykyä tukemalla?


Kun flunssan oireet iskevät – WellO2-laite voi ehkäistä flunssan tuloa


Kun tunnen flunssan tekevän tuloaan, tartun sinkkiin ja C-vitamiiniin, joiden tehokuuri todistetusti lyhentää flunssan kestoa. Molempien on tutkittu auttavan sekä flunssan ennaltaehkäisyyn että oireisiin myös silloin, kun flunssa on jo päällä. Sinkin ja C-vitamiinin lisäksi D-vitamiini on tärkeä elimistön vastustuskyvyn ylläpitämisessä ja sen riittävästä saannista kannattaa Suomessa pitää huolta etenkin talviaikaan, kun valon määrä on huomattavasti vähäisempi. 

Perinteisen flunssan torjumiskeinojen lisäksi olen löytänyt uuden apukeinon flunssan tulon ehkäisyyn suomalaisesta laitteesta, jonka olen omistanut vuoden alusta saakka. 

Kun keväällä jaoin kokemuksia WellO2-laitteesta, kerroin sen auttaneen jatkuvaan kuivaan yskään ja äänen käheyteen, jotka korona jätti jälkeensä. Vaikka olin kuullut Suomessa kehitetystä ja muotoillusta hengitysharjoituslaitteesta jo aiemmin, vasta koronan jälkioireiden kanssa kamppailu herätti todellisen kiinnostukseni ja sai tarttumaan siihen. Näin liityin yli 100 000 tyytyväisen käyttäjän joukkoon. Mutta miten ihmeessä hengitysharjoituslaite liittyy flunssan ehkäisyyn tai sen oireiden helpottamiseen?


Lämmin höyry helpottaa flunssan ja vilustumisen oireita


Tieteellisissä tutkimuksissa on todettu lämpimän höyryn tuhoavan taudinaiheuttajia. Siitä on peräisin ikivanha neuvo hengittää kotona höyryävän kattilan yllä kuumaa höyryä sisään. Paha vain, että tätä kotikonstia noudattaessa saattaa kärähtää myös nenä ja koko kasvot altistuvat tulikuumalle höyrylle. Puhumattakaan siitä, jos kattila saattuu kippaamaan tulikuumat vedet päälle.

WellO2-hengitysharjoituslaite perustuu ikivanhan toimivan metodin ympärille, mutta on huomattavasti upgreidatumpi versio. Lisäksi sen käyttö sisältää ruhtinaallisesti enemmän hyötyjä. Koska laitteella höyry on kohdistettavissa ja sen lämpötila säädettävissä, se ehkäisee perinteisestä "kattilaepisodista" aiheutuvia mahdollisia palovammoja ja vastapaineharjoittelun ansiosta aktivoi samalla ylähengitysteiden lihaksia. Näin se tuo lääkkeettömän avun yskään ja ääniongelmiin. Tästä syystä laite on myös monen laulajan ja puhetyöläisen luottotuote arjessa.


WellO2-laite yhdistää lämpimän höyryn ja vastapaineen. Vastusharjoittelun ansiosta höyry pääsee syvemmälle hengitysteihin.
Tärkeää flunssan ehkäisyssä on huomioida se, että WellO2:n käyttöönotossa ei aikaile. Kun flunssan oireita alkaa tuntea, on laite syytä kaivaa kaapista heti ja aloittaa muutaman minuutin harjoittelu. 

Kuten WellO2:n yhteistyössä kanssa toimiva Hengitysliitto artikkelissaan ohjeistaa, kun aloittaa ajoissa lämpimän höyryn hengittämisen, taudinaiheuttajia onnistuu tuhoamaan tehokkaammin. Tämän seurauksena sairastuminen voi olla lievempää ja paraneminen nopeampaa, sillä lämmin höyry käynnistää hengitysteiden limakalvolla elimistön oman puolustusreaktion, jolloin se alkaa itse tuhota sisään hengitettyjä taudinaiheuttajia tehokkaammin. Huomasin itsekin flunssan alkumetreillä, että oireet helpottuivat huomattavasti, kun käytin laitetta useamman kerran päivän aikana. 

Laitteen käytölle ei ole ylärajaa eli sitä voi käyttää päivän aikana niin usein kuin hyvältä tuntuu. Tälläkin hetkellä hengittelen Wellolla päivittäin, sillä flunssavirukset ovat edelleen riehakkaissa tunnelmissa ympärillä ja yritän välttää taudin iskemistä kunnolla päälle.


WellO2-hengitysharjoittelusta saa apua flunssan oireisiin, kuten...

 • Nuha
 • Nenän tukkoisuus
 • Limainen yskä
 • Aivastelu
 • Hengitysteiden ärsytysoireet
 • Hengenahdistus
 • Käheä ääni


WellO2:n avulla vilustusmisoireita hoidetaan aina pienellä vastuksella, mielellään 0 tai 1. Vastuksen lisäksi myös lämpötilan voi säätää itse. Vilustumisoireisiin suositellaan vähintään 2 pistettä.Kenelle WellO2-laite sopii ja miksi hengitysharjoittelu kannattaa?


Vaikka WellO2 on lääkkeetön apu vilustumisoireiden hoitoon koko perheelle, eivät kausiflunssat tokikaan ole ainoa syy, miksi laite kannattaisi hankkia. Vasta julkaistu tutkimus nimittäin osoittaa, että WellO2-laitteen käyttö helpottaa myös astman oireita. Vastapaineen ja lämpimän höyryn yhdistävää hengitysharjoittelua ei ole aiemmin kliinisesti tutkittu astman hoidossa, mutta tuore tutkimus puhuu sen puolesta, että kotona tehtävä muutaman minuutin päivittäinen laiteharjoittelu tuo helpotusta astman oireisiin ja parannusta hengityslihasten voimaan. Tutkittavista jopa 56% raportoi limaisen yskäoireen helpottaneen merkittävästi hoidon seurauksena sen lisäksi, että se vähensi hengenahdistusta.

Vaikka en itse kärsi astmasta, isäni ja siskoni kärsivät. Isälläni se on erityisen paha ja olenkin miettinyt, että hänelle WellO2-laitteesta voisi olla suuri apu. Asumme 400 kilometrin etäisyydellä, joten laitteen jakaminen ei onnistu, vaikka samassa taloudessa asuvien on muuten helppo käyttää samaa laitetta hygieenisesti, sillä tuotepakkaus sisältää 3 eriväristä suukappaletta. 

Astmaattikkojen, urheilijoiden ja laulajien lisäksi myös ikääntyvät hyötyvät laitteen käytöstä: jo 5 minuuttia päivässä WellO2:n käyttöä auttaa vahvistamaan hengityslihaksia ja näin ollen nopeuttamaan palautumista ja parantamaan yleistä jaksamista. Sillä kun hengittäminen helpottuu, moni muukin asia sujuu sulavammin! 

WellO2-hengitysharjoittelun hyötyjä:

 • Iltaisin tehtävä hengitysharjoittelu auttaa syvähengittelyn ja lämpimän höyryn ansiosta vähentämään stressiä ja ahdistusta sekä parantamaan unen laatua
 • Keuhkot ja hengityslihakset vahvistuvat, mikä auttaa parempaan uneen, kasvattaa suorituskykyä ja nopeuttaa palautumista
 • Lima, tukkoisuus, kurkkukipu ja yskä vähenevät, kun lämmin höyry kostuttaa ja lämmittää hengitysteitä sekä nostaa limaa hengitysteistä
 • Kaulan, nielun ja suun alueen lihakset vahvistuvat limakalvojen hoitamisen ohessa, mikä voi auttaa myös kuorsaamiseen
 • Vastapaineharjoittelu vahvistaa keuhkoja ja syviä vatsalihaksia
 • Syvät hengitykset stimuloivat parasympaattiseen hermostoon kuuluvaa vagushermoa, joka rauhoittaa mieltä ja yöunta

Näiden ja monien muiden syiden lisäksi maailman monipuolisimpana tunnetusta WellO2-hengitysharjoituslaitteesta on siis runsaasti hyötyä.


Tulossa: SUPER Black Friday-tarjous 22.-27.11.2023:

Säästä 100€ WellO2 PRO-versiosta ja 50€ perinteisestä Wellosta!––> Tutustu WellO2-laitteisiin täällä ja hanki omasi!

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!