KAUPALLINEN YHTEISTYÖ – VENTTI DESIGN 


Kultaa, kimallusta, loistetta. Sitä on perinteisesti joulunaika ja juhlakausi tulvillaan – myös korujen osalta. 

Vielä joitain vuosia sitten turvauduin niin arki- kuin juhlakäytössä tavanomaisiin kulta- ja hopeakoruihin. Näyttävät, erilaisista kierrätysmateriaaleista valmistetut korut eivät vielä eläneet Suomessa kulta-aikaansa, vaan käsityönä tehdyt taidonnäytteet odottivat korujen osalta todellista tulemistaan. Sitä suurempaa buumia, jossa ne löytäisivät osaksi valtavirran pukeutumista ja kilpailisivat huomiosta katukuvassa. Se hetki on nyt, sillä kotimaiset korut elävät ekologisuus edellä kultakauttaan, joka ei ota hiipuakseen.


Juhlakausi nostaa kotimaiset korut yhä suurempaan loistoonsa 


Kotimaista on ilo suosia vuoden ympäri jo pelkästään suomalaista yrittäjyyttä tukeakseen. Silti juhla-aika on se, jolloin on entistä erityisempää tarttua kotimaisiin asusteisiin ja viimeistellä niillä asunsa. 

Itselläni on tälle vuodelle tiedossa kahdet pikkujoulut, joista kummatkin ovat omanlaisiaan ja eri seurassa. Iltojen sisällön kruunaa tärkeiden ihmisten lisäksi hulvaton stand up show sekä suomalaisen yhtyeen odotettu keikka. Pukeutumisen sen sijaan viimeistelee asusteiden osalta suomalainen Ventti Design.

Ventti Design – kierrätyskorujen lumoa vanhoista nahkatakeista ja teollisuuden ylijäämäpaloista


Ventti Design on minulle kotimaisena korvakorubrändinä erityinen. Se oli nimittäin yksi niistä ensimmäisistä, joka neljä vuotta sitten johdatteli minut kierrätyskorvakorujen maailmaan ja sai täysin lumoutuneeksi.

Olin vuosikaudet käyttänyt ainoastaan tavallisista kultasepänliikkeistä ostettuja korvakoruja, jotka olivat pääasiassa kultaa tai hopeaa. Tämä siitä syystä, että ala-asteiässä korvalehdet tulehtuivat heti, jos tartuin muuhun kuin kulta- tai hopeakoruihin. Korvakoruvalikoimani olikin vuosia huomattavasti suppeampi, sillä kultakorut ymmärrettävästi maksoivat enemmän. Pääasiassa sainkin koruja esimerkiksi rippilahjaksi tai syntymäpäivänä.

Joitain vuosia sitten uskaltautuin kuitenkin kokeilemaan korvakoruja, joissa koukku oli kirurginterästä. Materiaalina se tarkoittaa ruostumatonta terästä, joista esimerkiksi haarukat, veitset ja muut aterimet valmistetaan. Kirurginteräs on usein herkästi allergisoituville paljon turvallisempi ja parempi valinta korvakoruissa kuin esimerkiksi korumetalli, jonka seos on epämääräisempi ja tuntemattomampi. Myös Ventti Designin korvakorujen koukut ovat kirurginterästä.

Kirurginteräksen soveltuvuuden myötä eteeni avautuikin todellinen korutaivas. Sen jälkeen korvakorukokoelmani on kasvanut vauhdikkaasti mutta harkitusti ja olen nauttinut kotimaisten korujen tuomasta ilosta osana pukeutumista. Yhtään liioittelematta voinkin todeta, että rakastan kotimaisia koruja ja uniikkeja sellaisia, jotka erottuvat joukosta!


Ventti Designin moniväriset Lupiini-korvakorut koostuvat useammista pienistä lehdistä ja yhdistävät mm. kimaltavaa kuparia ja tummanpunaista.
Ventti Designin korujen suunnittelijana ja visionäärinä toimii Venla eli Ventti. Kierrätetystä nahkasta käsin valmistetut korut syntyvät vanhoista nahkatakeista sekä teollisuuden ylijäämäpaloista. Venlan rakkaus ja intohimo koruja kohtaan näkyy valloittavina väriyhdistelminä ja luovina muotoina. Suomalaisuus ja ekologisuus tulevat upeasti esille kierrätysnahkasta uuden elämän saaneissa koruissa, jotka välkehtivät valloittavasti niin arjessa kuin juhlassa. 


Mustaa nahkaa, kullan kimallusta ja hopean houkutusta – nämä nahkaiset korvakorut vievät huomion


Pikkujouluissa kaikenlainen säihke ja "bling-bling" on omiaan. Jos ei halua verhoutua kokonaan glitteriin ja kimallukseen, voi yksiväriseenkin asuun helposti yhdistää säihkyvät korvakorut. Ventti Designin valikoimasta on helppo löytää monia vaihtoehtoja, joilla kruunata juhlalook. Ainoaksi ongelmaksi voi koitua valinnanvaikeus, sillä jo pelkästään verkkokauppa pursuaa useampi ehdokkaita pikkujoulujen pariksi.

Itse iskin ensimmäisenä silmäni musta-kultaisiin Lupiini korvakoruihin, joissa on useampia pieniä lehtiä välkehtimässä kilpaa. Vastaavasta pienistä lehdistä koostuvasta korvakorumallista löytyy Ventti Designin verkkokaupasta monia eri vaihtoehtoja, myös yksivärinen musta. Vinkkaanpa myös kimaltavan kultapronssin, pinkkiliilan ja sinisen yhdistävästä värikombinaatiosta, sillä nämä korvakorut ovat loistovalinta, jos etsit perinteisestä kullasta tai hopeasta poikkeavaa yhdistelmää, joka herättää huomion. 


Kurkkaa ainakin nämä korvakorut Ventti Designin Lupiini-malleista:Käytä alennuskoodia MIA20 ja saat 20% alennusta kaikista koruista 26.11.2023 saakka!


Ventti Designin Inka-korvakoruissa kullankeltainen kolmiulotteinen nahanpinta välkehtii juhlahumussa kauniisti.
Jos Lupiini-mallin näyttävyys ei riitä ja kaipaa jotain entistä suurempaa, saattaa Inka-malli hyvinkin viedä mennessään ja innostuttaa eniten. Inka on nimittäin todellinen katseenvangitsija, joka taatusti huomataan! Jokainen korussa käytetty palanen on myös kuvioltaan ihanan uniikki, sillä kuten muutkin Ventin korvakorut, on nämäkin valmistettu yhdistellen ylijäämänahkasta, joka on puhdistettu, suoristettu ja tarpeen mukaan pesty. 

Kannattaa myös huomioida, että kaikkia korvakorumalleja on aina rajattu määrä ja vain pieni erä, sillä kierrätysmateriaali on vaihtelevaa ja väri/kuosi loppuu, kun nahka on käytetty. Jos siis löydät omasi, iske kiinni heti, sillä seuraavalla viikolla malli saattaa olla jo poissa!


Postauksen kuvissa olevat korvakorut löydät myös verkkokaupasta:Alennuskoodilla MIA20 saat kaikista Ventti Designin koruista 20% hinnasta pois 26.11.2023 saakka. 

Hyödynnä koodi ja hanki itsellesi upeat korvakorut juhlakauteen tai joululahjaksi – kotimaista vastuullista valintaa suosien! 

HUOM! Ventti Designin löydät myös Tampereelta Suomen Kädentaidot -messuilta 17.-19.11.2023.


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!