KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BUKÉ On olemassa erilaisia rakkaustarinoita. Tunnetuimmat niistä ovat syntyneet kahden ihmisen välille. Ne ilmentävät kiintymystä, paloa ja intohimoa. Sitä syvää yhteenkuuluvuutta, mikä saa hakeutumaan kerta toisensa jälkeen lähelle. Rakkaus voi kuitenkin syttyä myös luontoon - ja kulkeutua sitä kautta koruihin


Buké-korut syntyvät luonnon inspiroimana aitojen kukkien muoteista


Kaksi vuotta sitten löysin kotimaisen korusarjan, joka on nimetty kukkakimpun mukaan: Buké. Erityistä koruissa oli se, etteivät ne pelkästään olleet saaneet inspiraatiotaan ja nimeään kukista. Korut olivat kirjaimellisesti syntyneet aidoista kukista tehdyillä muoteilla, jotka oli saatu aikaan 3D-skannausta hyödyntäen. Näin ollen jokainen Buké-korun pinnassa oleva vieno vivahde ja luonnollinen linja oli ihka aidosta elävästä kukasta käsin, mikä teki korusta silmissäni entistä kauniimman. 


Jokainen Buké-koru valmistetaan Suomessa.Hydrangea-koruissa inspiraation lähteenä ja alkuperäisenä muottina toimii aito hortensia. Hurmaava monivuotinen puutarhakasvi on helppohoitoisuutensa vuoksi monen suomalaisen suosikki ja erottuu runsailla pallomaisilla ryppäillään. Aasiasta kotoisin oleva hortensia ilahduttaa monissa eri väreissä ja väriyhdistelmissä kesästä myöhäiseen syksyyn. Buké-koruissa hortensian kauneudesta voi nauttia vuoden ympäri korvakoruina, kaulakoruna tai sormuksen muodossa.Buké hyödyntää koruissa ympäristöystävällistä ekohopeaa


Rakastuin Hydrangea-koruihin jo pari vuotta sitten niin palavasti, että olen hiljalleen hankkinut sarjasta korun kerrallaan kokoelmaani täydentämään. Hydrangea on valloittanut ympärilläkin, sillä aina kun pidän koruja, saan niistä kyselyitä. Etenkin sormus on niin pysäyttävän upea, että sille on vaikea löytää vertaistaan. Ystäväni ihastui sormukseen niin paljon nähtyään sen ylläni, että hänen oli hankittava se sekä hopeisena että kullattuna, koska hän ei osannut valita niiden väliltä. Hydrangean lumo on tarttuvaa.

Buké hyödyntää osassa koruistaan ekohopeaa, joka on valikoitunut materiaaliksi ympäristöystävällisyytensä vuoksi. Sen käsittelyssä ei käytetä vahvoja kemikaaleja, mikä säästää luontoa. Samalla ekohopea on parempi valinta myös ihmiselle. Ekohopean etuja on myös se, että koruissa se säilyy tummumatta normaaliin hopeaan verrattuna hieman pidempään. Kullatut Buké-korut eivät myöskään tummu, mutta koruja ei silti suositella hankaamaan. Hydrangea-korut on valmistettu ekohopeasta.


Buké-korusarjan uutuus Kuohu on syntynyt korumuotoilija Heini Putkurin käsissä aidon kaarnan palasta valetun muotin pohjalta. Buké-korusarjan Kuohu on vaikuttava uutuus, jonka inspiraationa toimii kaarna 


Vastapainoksi kukkien kauneudelle on Buké ottanut tänä keväänä askelia myös rouheampaan suuntaan, kun Mari Ruohomäen loihtiman korubrändin ohjaksiin siirtyi helmikuussa 2023 Savoniasta valmistunut korumuotoilija Heini Putkuri. Tietynlainen rouheus korujen muotokielessä ja pinnoissa onkin noussut viime aikoina vahvaksi trendiksi, sillä kookkailla statement-koruilla on helppo herättää yksinkertainenkin asu hetkessä eloon. 

Kuohu on näyttävä esimerkki siitä, miten luonnosta inspiroituneena voi luoda jotain todella vaikuttavaa. Koru on kirjaimellisesti pala luontoa, sillä se on syntynyt aidosta kaarnan palasta valetun muotin pohjalta. Se viestii jylhyydessään tietynlaista arvokkuutta, mutta samalla sen rouheudessa voi havaita ripauksen rosoista romantiikkaa. On kantajansa päätös, millaiseen kokonaisuuteen korun haluaa pukea. 

Osta kotimainen koru ja tee hyvää - yhden puun istutus jokaisesta myydystä Buké-korusta 


Oma suhteeni koruihin on ikuinen rakkaustarina, joka vain syvenee ajan myötä. Se sisältää kaiken sen ilon ja palon, mitä korumuotoilija tuntee korun syntyessä käsityönä visioidensa pohjalta. 

Buké-korun ostamalla tuet paitsi kotimaista käsityötä, istutat samalla yhden puun. Jokaisesta myydystä korusta nimittäin nousee Brasilian puukatoalueille yksi uusi puu. Voit siis vaalia luontoa ja suomalaista työtä samalla kun kukoistat uusi koru ylläsi! Buké on myös mukana Uuden Muotoilun Kevätmarket-tapahtumassa Turussa 7.5.2023.

Uutuus korusarja Kuohu ilmestyy Bukén valikoimaan kevään 2023 aikana. Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!