KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BUKÉ 


Kun joku sukeltaa kallion kielekkeeltä alas kuohuvaan mereen, häntä pidetään rohkeana. Kaikki meistä eivät uskaltaudu kiipeämään korkealle, saati sitten käymään kielekkeen reunalla tai hyppäämään alas ja antautumaan ilmavirran vietäväksi, ennen pudotusta hyiseen mereen. Onko todellista rohkeutta kuitenkaan benjihyppy pää edellä tai laskuvarjohyppy tuhansien metrien korkeudesta? 


Mitä on rohkeus?


Jo lapsena meille usein opetetaan, että rohkeuden vastakohta on pelko. Jos ei uskalla tehdä jotain asiaa, on pelkuri. Lasten leikeissä saattaa jopa kuulla sanan "nynny", joka lankeaa hänelle, joka ei mene muiden mukana. Hänelle, joka erottuu ja päättää toimia omalla tavallaan. Sanoo ei, vaikka muut suostuttelevat sanomaan kyllä. 
Rohkeus on saanut sanana suuret mittasuhteet. On helppo täyttää se odotuksilla, joilla ympäristö sanan sisältöä muovaa. Lapsena opitut määreet istuvat tiukassa ja aikuisiällä niistä irtaantuminen on haastavaa. Helpompaa olisi olla kyseenalaistamatta, tyytyä ja mennä valtavirran mukana tai antaa muiden odotusten määrittää matkasi määränpää. Olla oman elämänsä matkustaja, kysymättä itseltään, minne on matkalla. Ajelehtia kurkottelematta airoja.
Rohkeutta on olla vetäytymättä kuoreensa vastoinkäymisten edessä


Todellinen rohkeus on kuitenkin paljon muuta kuin se, mitä yleiset normit antavat ymmärtää. Se on muutakin kuin uskaliaita tekoja kulkea mielenilmauksen kärjessä tai hypätä korkeimmasta hyppytornista. Todellinen rohkeus on istutettu jokaisen meistä sisimpään ja odottaa sitä, että tarttuisimme siihen oikealla hetkellä. Niinä hetkinä, kun elämä heittää eteen haasteita, jotka yllyttävät vetäytymään kuoreen ja piiloutumaan maailmalta. 

Vaikka sanakirja niin väittäisi, rohkeuden vastakohta ei todellisessa elämässä ole pelko. On totta, että rohkeuden toisella puolella huutelee usein pelko, joka yllyttää jäämään paikoilleen. Se seisoo epävarmuuden kanssa rinnakkain ja yrittää saada sinut tyytymään. Pysymään siinä missä olet, olemaan tekemättä mitään. Tyytymään elämään sellaisena kuin se on. Vaatimatta parempaa, uskomatta parempaan.
Rohkeus on uskoa rakkauteen, elämään ja tulevaisuuteen - kaikesta koetusta huolimatta


Todellista rohkeutta on, kun päätät lähteä suhteesta, jossa sinua kohdellaan huonosti. Jossa saat osaksi henkistä tai fyysistä väkivaltaa tai joudut kärsimään arvostuksen ja kunnioituksen puutteesta. Jossa et tunne oloasi rakastetuksi. Jossa itku kivusta ja surusta on enemmän läsnä kuin onnen kyyneleet. Rohkeutta on uskoa, että ansaitset enemmän. Päästää irti ja mennä kohti parempaa, vaikka pelko yrittää saada pysähtymään paikoilleen. 

Todellista rohkeutta lähteä työpaikasta, joka ei tunnu aidosti omalta. Jossa koet, että elämän arvokkaat päivät valuvat hukkaan ja tuhlaat todellista potentiaaliasi, todellisia kykyjäsi. Irtaantua siitä, mikä sinut tuntemaan enemmän ahdistusta kuin kiitollisuutta. Tavoitella työtä, joka saattaa hetkellisesti tuntua kaukaiselta unelmalta, mutta joka toteutuessaan saisi sinut hymyilemään siitä sisäisestä onnesta, joka täyttäisi sydämen lähes joka päivä. 

Todellista rohkeutta on tuoda esille omat tunteensa kunnioittavasti. Näyttää haavoittuvaisuutensa ja kertoa asioista, jotka satuttavat tai ovat satuttaneet. Puhua suoraan sydämestä sille ihmiselle, jolle olet jo pitkään halunnut sanoa jotain. Uskoa rakkauteen senkin jälkeen, kun on tullut satutetuksi. Rohkeus on halua luottaa ihmisten hyvyyteen, vaikka olisi tullut kohdelluksi kaltoin.

Todellinen rohkeus on myös uskoa elämään. Mahdollisuuksiin, joita tummat pilvet ovat yllä varjostaneet. Rohkeutta on pitää kiinni toivosta, vaikka ote siitä olisi ollut lipsumassa - ehkä jopa lipsunutkin. Rohkeutta on mennä eteenpäin, satoi tai paistoi.


Korvissa Bu.kén isot hopeiset Lehdet Buké valmistaa korunsa aitojen kukkien muoteista


Olen tuonut blogissa esille useita kotimaisia, kauneudellaan hurmaavia korubrändejä viime vuosien aikana. Niistä jokainen on ollut omalla tavallaan uniikki, mutta brändin takana seisovia korumuotoilijoita on kuitenkin yhdistänyt yksi asia: rohkeus toteuttaa omaa luovuttaan. 

Kun muutama viikko sitten löysin Bu.kén, pysähdyin hetkeksi. Luulin nähneeni jo lähes kaiken, mutta hätkähdin silti korujen kauneutta, jotka on valmistettu aidoista kukista valetuista muoteista. Menetelmällä, joka saa ekohopeasta valmistetut korut tuomaan aitojen kukkien kauneuden esiin sellaisella tavalla, joka pysäyttää. 


Kaulassa Bu.kén upea Sedum spectabile riipusBuké vaalii ympäristöä ja istuttaa puun jokaisesta myydystä korusta


Bu.kén korut ovat jopa käsittämättömän kauniita. Tarina aamukaasteesta paljaissa varpaista, mielikuvat aamun ensimmäisistä auringonsäteistä ja heräilevien kukkien tuoksusta vetoavat allekirjoittaneeseen täysin. Taianomaisiin hetkiin nojaavien tarinoiden sijaan vieläkin enemmän lumouduin kuitenkin siitä, miten kauniita aitojen kukkien pohjalta valmistetut korut voivatkaan olla. 

Bu.ké muistuttaa minua siitä, miksi rakastan kukkia. Siitä, miksi elämässä juuri tämä hetki on taikaa ja miksi olisi hyvä elää hetkessä. Muistaa kaikki se, mitä kaikkea hyvää elämä voi oikeasti tuoda eteen, vaikka ukkosmyrsky olisi edellisenä iltana tehnyt tuhojaan. Kun uusi päivä valkenee, on mahdollisuudet vaikka mihin. 


Kullatut Hydrangea korvakorut lumoavat kauneudellaan ja ovat näyttävä yhdistelmä Hydrangea sormuksen kanssa.Vaikka ei kielitaituri jo olisikaan, voi ymmärtää kotimaisen korubrändin nimen taustan, joka on peräisin kukkakimpusta (bouquet lausutaan buké). Luontoa vaaliva Buké valmistaa kaikki korunsa ympäristöystävällisestä ekohopeasta, jonka käsittelyssä ei käytetä vahvoja kemikaaleja. Sillä säästetään luontoa ja yhtä lailla se on hyväksi myös meille ihmisille. Ekohopean etuja on myös se, että korut säilyvät tummumatta normaalia hopeaa pidempään. Samalla ne ovat sävyltään hieman vaaleampia.

Buké istuttaa jokaisesta myydystä korusta yhden puun. Se tarkoittaa sitä, että jokaisen myydyn korun tuotosta menee osa puukatoalueiden uudelleen istuttamiseen. Tällä tavoin upean Buké-korun hankkija tukee samalla paitsi kotimaista yrittäjyyttä, myös luontoa, vaalien sen säilymistä. 


Bu.kén Hydrangea sormuksessa on 18 karaatin kultaus. Sormus on saatavana myös hopeisena.Alennuskoodi Bukén upeisiin koruihin!


Koodilla KESÄ15 saat nyt tuntuvat -15% Bukén hätkähdyttävän upeista koruista, joista osa on tällä hetkellä Weecosin valikoimassa jopa -20%. Koodi on voimassa tästä päivästä lähtien 23.5. aina kesäkuun alkuun 6.6. saakka. 

Mikäli siis mielit huomiota herättävän kauniit ja uniikit korut kesään, klikkaa itsesi Weecosin sivuille ja tilaa omasi! 


Postauksessa esillä olevat korut:

Mitäs sanotte näistä koruista? Heräsikö ajatuksia rohkeudesta?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!