KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - GALLERIA KORU Elämä on välillä ihmeellistä. Toisinaan se heittää polkumme varrelle riehakkaasti risuja, joiden yli harpomme vastatuulessa yrittäen olla kompastumatta koukeroihin. Seuraavassa hetkessä se päästää auringon pilkottamaan puiden välistä ja lämmittää sen seesteisillä säteillä suojelevasti. Kireydet kasvoilla laskevat, kun hento hymy nousee huulille. Tähän tyyneyteen voisin jäädä iäksi.


Luottamus elämään luo sisäistä rauhaa 


Sanotaan, että ikä lisää luottamusta elämään. Huolimatta siitä, että sanonnalla voi olla usealle kliseinenkin kaiku, on se kuitenkin osoittanut paikkansapitävyyden monen kohdalla - myös minun. Siinä missä kaksi- tai kolmekymppinen Mia antoi auliisti ohjakset elämän epävarmuuden nostattamalle pelolle ja kuunteli herkeämättä sisäistä murehtijaansa, nykyään vastaanotan vastoinkäymiset rauhallisemmin. Nostan risut polkuni varrelta ja olen uteliaampi sen suhteen, mitä niiden alta paljastuu. 


Kuvassa suomalaisen Galleria Korun Pitsi-malliston neliön muotoinen sormus sekä pyöreät korvakorut, jotka virkataan ohuesta sterling-hopealangasta ja vahvistetaan hienohopeoimalla.
Mitä jos muutos onkin hyvästä ja osa parempaa polkua?


Vastoinkäymisten voi ajatella olevan huonoa tuuria ja ikäviä sattumuksia. Toisesta kulmasta katsottuna ne voivat avata silmät ja antaa sysäyksen oikeaan suuntaan. 

Kun jokin asia menee pieleen, mielen on helppo mieltää muuttuvat tekijät katastrofin aineksina. Ajatella, että asia on tuhoon tuomittuepäonnistunut tai pilalla. Niin minäkin ajattelin ennen. Elämään luottavasta näkökulmasta katsottuna olen kuitenkin oppinut reagoimaan muutoksiin siten, että se onkin osa "oikeaa" suunnitelmaa ja parempi polku kuin alkuperäisesti ajattelemani suunta. Siten pystyn suhtautumaan muutoksiin rauhallisemmin. Luottamus elämään luo siis sisäistä rauhaa. 
Rohkeasti eteenpäin - elämä näyttää säröistä huolimatta kauneimman puolensa 


Kun elämä säröilee, voi tuntua turvalliselta jäädä hetkeksi siihen suojaisaan kohtaan, johon tuuli ei pääse puremaan ja risut riipimään kasvoja. Piiloutua maailmalta, piiloutua elämältä. Jos kuitenkin jäämme liian pitkäksi aikaa paikoillemme, emme koskaan tule näkemään myöhemmin edessä avautuvia huikeita maisemia, jotka elämän reitillä etenemisen myötä koskettavat toisella tapaa ja tuovat jotain parempaa. 

Rohkaisen siis luottamaan elämään. Sinä olet siinä ja elämä kyllä näyttää säröistä huolimatta kauneimmankin puolensa, kun vain annat sille mahdollisuuden. 


Kauniit korut luovat iloa, itsevarmuutta ja hyvää oloa. Kuvassa Galleria Korun Pyörre-malliston hopeiset korvakorut, sormus ja iso riipus. Kotimainen koru tuo eettisenä ja vastuullisena moninkertaisen ilon


Elämän ristiaallokot ovat opettaneet pitämään silmät auki. Huomaamaan arjen pieniä kauniita asioita ja iloitsemaan niistä, kun katse ne havaitsee. 

Vaikka koen vahvaa voimaantumista luonnosta, merestä, musiikista tai oman kodin rauhasta, on kotimaisilla koruilla sydämessäni aina oma paikkansa. Esteetikko minussa innostuu erityisesti muotoilusta, joka erottuu perinteisen kotimaisen korumuotoilun joukossa persoonallisuudella ja poikkeuksellisilla muodoilla. Helsinkiläinen kultaseppä Tiina Elovainio yhdistää Galleria Korun koruissa modernit muodot sulaviin linjoihin harvinaisen kauniilla tavalla. 


Galleria Koru tekee moderneja suomalaisia koruja kierrätetystä kullasta ja hopeasta


Helsingin Kruununhaassa sijaitsee kultaseppä Tiina Elovainion oma ideapaja - toisin sanoen Galleria Korun liiketila, jossa Tiina suunnittelee ja tekee käsityönä koruja kierrätetystä kullasta ja hopeasta. Kierrätetyn materiaalin käyttö on Tiinalle tärkeää, sillä Galleria Korun vahvana arvona toimii kunnioitus niin luontoa kuin kanssaihmisiä kohtaan. Kierrätetty kulta on ekologisuuden kannalta hyvä valinta, sillä se voidaan kierrättää jopa 10 kertaa, kunnes aine häviää. Galleria Koru haluaa omalta osaltaan tehdä kullan elinkaaresta mahdollisimman pitkän osallistumalla kierrätetyn kullan hyödyntämiseen. 

Tiina tekee koruja myös asiakkaan omasta kullasta, jolloin vanhastakin korusta voi luoda jotain uutta, kaunista ja modernimpaa asiakkaan toiveiden mukaisesti. Galleria Korun kautta saa myös suomalaisia jalokiviä sekä kierrätettyjä timantteja (saatavuus vaihtelee). Kierrätetyn kullan ja hopean lisäksi Galleria Koru suosii kaivoksille jäljitettäviä kiviä, joten korut syntyvät vastuullisesti ja eettisesti. 


Pyörre on Galleria Korun suosituimpia mallistoja ja toimii upeasti niin juhlassa kuin arjessa.Pitsi- ja Pyörre -korumallistot tekevät upeasti kunniaa suomalaiselle korumuotoilulle 


Olen aina yhtä iloinen ja ylpeä siitä, kun saan pukeutua kotimaisiin koruihin, joiden kauneudesta häkellyn itsekin. Eettiset ja vastuulliset arvot korujen kohdalla tekevät ilosta moninkertaisen, ja Galleria Korun kohdalla menetin sydämeni etenkin Pyörre-koruille, jotka ovat yhtään liioittelematta kauneimmat näkemäni sydänkorut ja täysin ainutlaatuiset sellaiset.

Apilamaisesta ulkomuodostaan huolimatta Pyörre-korujen alkuperäisenä innoituksena toimi perinteinen sydänkoru, josta Tiina halusi tehdä kolmiulotteisen version ja kaikkea muuta kuin selkeästi sydänkorulta näyttävän korun. Kaukaa katsottuna kiiltävä moderni hopeakoru saattaakin tuoda mieleen herkän kukkasen tai luoda jopa vaikutelman perhosista. Nimensä Pyörre sai suunnitteluprosessin keskellä, kun kolme sydämenmuotoista terälehteä kiinnittyivät aina edellisen lehdykän laitaan, joka muodosti sydämistä pyörremäisen kuvion.

Tyylikäs Pyörre-mallisto on yksi Galleria Korun vanhimmista ja suosituimmista mallistoista. Se muodostuu kahdesta eri kokoisesta riipuksesta, muunneltavasta kaulakorusta sekä sormuksesta, korvakoruista ja rintakorusta. Kaikki korut tehdään tilauksesta ja ne löytää myös Helsingin Kruununhaassa sijaitsevasta Galleria Korun liikkeestä, jossa koruja pääsee sovittamaan. Kullan ja hopean lisäksi korut on mahdollista tilata myös valko- tai punakultaisena sekä platinasta. 

Postauksen kuvissa esiintyvä Pitsi-korumallisto on toinen, jonka ainutlaatuisuudesta vaikutuin. Korut kuuluvat Pyörre-malliston ohella Galleria Korun vanhimpiin korumallistoihin ja ovat hyvin erityiset muotoilultaan: korut nimittäin virkataan ohuesta sterling-hopealangasta ja vahvistetaan vielä erikseen hienohopeoimalla, mikä antaa koruille jäykkyyttä ja tekee niistä kestäviä käytössä. Pitsi-korut ovat yhtä lailla saatavilla kullattuina ja kevyitä sekä näyttäviä koruja etsivälle loistovalinta!Kihla- ja vihkisormukset asiakkaan kanssa yhdessä suunnitellen


Kultaseppä Tiina Elovainio tekee Helsingissä myös kihla- ja vihkisormuksia, jotka toteutetaan yhdessä asiakkaan kanssa suunnitellen. Korumuotoilijana ja kultaseppänä Tiinalle on erityisen tärkeää, että asiakkaan toiveet ja visiot sormuksesta saadaan ikuistettua lopputulokseen. Mikäli haluaa muokata suvun vanhaa sormusta tai teettää siitä täysin uuden, on sekin mahdollista. 

Galleria Korulla on myös omia sormusmalleja, joista voidaan varioida asiakkaalle halutunlainen kihla- tai vihkisormus. Ylempänä kuvassa on hopeinen timanttisormus korkeammalla istukalla, joka on mahdollista tehdä myös useammalla kivellä tai matalammalla istukalla. Kiemurasormus on puolestaan pronssinen Juuri, jonka esikuvana toimii nimensä mukaisesti juuri: omiin suuntiinsa kiemurteleva ja kaiken elollisen perusta sekä vakauttaja. Juuri sopiikin jo pelkästään tarinaltaan kauniisti sinetöimään vakaan rakkauden liiton. 

Tiina ylsi myös Suomen kaunein sormus -kilpailun finalistiksi Harlekiini-malliston Purple Pink -sormuksella vuonna 2015 ja tuli jo uransa alkuvaiheessa noteeratuksi Kultaisten käyttökorujen suunnittelukilpailussa. Suosittelen siis ehdottomasti tutustumaan Galleria Korun korumallistoon nettisivuilla ja vierailemaan myös paikan päällä Kruununhaan liikkeessä, jonne on lyhyt matka Helsingin Rautatientorilta myös kävellen. 


GALLERIA KORU, Mariankatu 17, 00170 HELSINKI


Galleria Korun koruja pääsee ihastelemaan ja ostamaan myös Designmuseo Shopissa Korkeavuorenkatu 23. 

Lisäksi koruja voi hankkia Jules & Beryl verkkokaupasta


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!