KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MEDISHOP Sanotaan, että kun mieli on kevyt, myös askel kulkee kevyemmin. Omasta kokemuksesta uskallan kuitenkin väittää, että sanonnan paikkaansapitävyyteen vaikuttaa suuresti se, millaiset kengät on jalassa. Aurinkoiset ajatukset vaihtuvat nimittäin takuuvarmaan turhautumiseen, jos jalassa on huonot kengät, jotka tekevät jokaisesta askeleesta vaivalloisen ja raskaan - etenkin, jos kävellessä tuntuu kipua. 


Kybun ilmatyynykenkä tekee jokaisesta askeleesta kevyen ja kivuttoman


Olen kokeillut elämäni aikana monenlaisia kenkiä. Kevään tullen suosikkejani ovat erilaiset tennarit ja lenkkarit, joilla kävelisin mieluusti ympäri vuoden paikasta toiseen, jos sää sallisi. Kuluvien trendien puolesta tennareita näkee myös katukuvassa paljon, eikä tänä päivänä kummastella lainkaan, jos keväiseen kukkamekkoon yhdistää tennarit. Lenkkipolulta voi siis melkeinpä tepastella samoilla kengillä juhlavampaakin tilaisuuteen, kun vain vaatetuksen vaihtaa sopivampaan - ja käy suihkussa välissä. 


Kun vuosi sitten kuulin ensi kertaa Medishopin maahantuomista Kybun-kengistä, ei brändi herättänyt nimenä lainkaan tuttuuden tunnetta, vaikka vuonna 2006 kehitetty sveitsiläinen tuotemerkki onkin levittäytynyt yli 27 maahan ja mullistanut kokemuksia kivuttomasta kävelemisestä. Polvi-, nilkka- ja lonkkakipujen yhteydessä kengistä puhuttaessa ajattelin, että kyse olisi perinteisestä terveyskengästä, enkä olisi oikeaa kohderyhmää. Sitten kuulin sanat selkäkipu, lantion vino asento ja kuin ilmassa kävelisi. Siinä hetkessä tiesin haluavani sovittaa kenkää. 
Kybun-kenkien ainutlaatuinen ilmatyynypohja saa kävelyn tuntumaan ilmassa leijumiselta


Kybun-kenkiä hehkutetaan kovin sanoin. Sanotaan, ettei niitä voi verrata mihinkään muihin kenkiin ja kenkiä kokeiltuaan on vaikea palata entiseen. Tämä johtuu kengän ainutlaatuisesta ilmatyynypohjasta, joka rinnastetaan trampoliiniin. Joustava pohja harjoittaa ja keventää kehoa samanaikaisesti.

Ymmärsin mainospuheiksi mieltämäni lauseet todeksi välittömästi, kun vedin kengät jalkaani. Ilmeeni olisi ollut videolle taltioimisen arvoinen, sillä astuminen kengillä oli niin sanoinkuvaamattoman joustavaa ja pehmeää, että tuntui kuin olisin kävellyt pilvien päällä. Tästä onkin peräisin Kybun-kenkiin liitettävä Walk On Air -vertaus, joka saa kävelyn tuntumaan siltä kuin ilmassa leijuisi. Kenkien kimmoisan pohjarakenteen ansiosta askel on rullaavaa eikä kantapäähän kohdistu paineiskua. Siksi kengistä on suuri hyöty esimerkiksi plantaarifaskiitin hoidossa, jonka oireisiin kuuluu kantapääkipu.


Kybun Bauma Black on yksi Medishopin myydyimpiä malleja. Värinä musta toimii aina.Ilmatyynypohja tekee kengästä myös hengittävän 


Ainutlaatuisen keveyden ja joustavuuden lisäksi Kybun-jalkineiden paksulla ilmatyynypohjalla on muitakin hyviä puolia: se nimittäin tarjoaa sellaisenaan kengissä ilmanvaihtojärjestelmän, joka toimii hikisinäkin hetkinä. 

Kengän kennomainen pohjarakenne erottaa jalkapohjan maasta ilmakennoilla, jotka pumppaavat jokaisella askeleella kenkään juuri sen verran ilmaa, että kenkä hengittää ja mukavuus säilyy. Kybun-kengät ovat siis mainio valinta myös lämpimiin kesäpäiviin ja niillä voi huoletta kävellä pidempiäkin matkoja ilman kipua tai häiritseviä hajuja.

Kybun-kenkien pohja stimuloi jalkapohjaa ja auttaa tuntemaan maaston muodot


Pohjan ainutlaatuisuus on vuosien tutkimuksen ja tuotekehityksen tulos, minkä todella huomaa käytössä sekä pohjan monimuotoisuudessa. Toisin kuin kipua vaimentavalta ilmatyynymäiseltä pohjalta voisi olettaa, saa se lisäksi jalan tuntemaan erilaisen maaston muodot ja stimuloi jokaisella askelluksella jalkapohjan pieniä lihaksia ja lihaskalvoja. Tämä on hämmästyttävää, kun ottaa huomioon, että kyse on juurikin ilmatyynypohjasta. Esimerkiksi pikkukivillä ja mukulakivillä kulkiessa pyöreiden kivien muodot tuntee jalanpohjassa mukavasti. 

Materiaali ei niin sanotusti "väsy", vaikka kenkiä käyttäisi intensiivisesti pitkiäkin ajanjaksoja. Toisin kuin esimerkiksi PVC, kenkien pohjassa käytetty maailmanlaajuisesti patentoitu ilmatyynyrakenne on valmistettu erikoisvalmisteisesta polyuretaanista (PU), jolla on suuri ja nopea takaisinjousto sekä hyvä terävien kivien ja kulumisen kestävyys toisin kuin PVC:n pinnassa, johon jalka uppoaa vain hieman. Kybun-ilmatyynypohja siis todellakin antaa aivan ainutlaatuisen kävelykokemuksen, joka ei ole verrattavissa muihin paksupohjaisiin kenkiin. 
Asfaltilla ja kovalla betonilla kävellessä Kybun-pohja puolestaan ehkäisee sitä askelten aiheuttamaa tärähdystä, jonka jalka kokee kengillä, joiden pohja on liian ohut tai kova. Hölkätessä tärähdyksen voima on entistä moninkertaisempi ja kohdistuu tavallisilla kengillä kovimpana paineena etenkin päkiään ja kantapäähän, mikä saattaa usein aiheuttaa myös vääränlaista askellusta. Kybun-kengillä astuessa paino jakautuu juurikin pohjan ansiosta tasaisesti koko jalkapohjan alueelle, mikä vahvistaa jalkaterän lihaksia ja ohjaa jalan asentoa oikeanlaiseksi siten, miten ihminen on luotu liikkumaan. 

Kybun-kenkiä voi hyödyntää kävelyn lisäksi asfaltilla myös kevyeen hölkkään, vaikka intensiivisempään urheilusuoritukseen niitä ei suositella. Itse olen kävellyt kengillä tyytyväisenä pitkiäkin matkoja. Tuntuu kuin kengät puolittaisivat matkan, sillä käveleminen näillä on yksinkertaisesti niin kevyttä ja rullaavaa!


Kybun-kengät valmistetaan Italiassa ja Sveitsissä 


Kybunin jalkinevalikoima on yllättävän laaja ja kattaa kävelykenkien ja lenkkarien lisäksi myös vaelluskengät, talvikengät ja jopa sandaalit. Kenkiä löytyy myös täysin vegaanisena (kengännauhoja myöten). Jokainen pari valmistetaan käsityönä Sveitsissä tai Italiassa. 

Itse olen entisenä kenkämyyjänä sen verran tarkka kenkien suhteen, että syynään automaattisesti yksityiskohdat kiinnittäen huomiota ompeleisiin ynnä muuhun. Bauma Black kenkäpari on yksi Medishopin myydyimpiä malleja, ja vaikka valkoinen kenkä onkin kaunis ja houkutteli kovasti, päädyin käytännön syistä valitsemaan mustan. Ajattelin, että mustalla parilla uskallan kävellä huoletta myös metsäpoluilla eikä sen likaantumisesta tarvitse olla yhtä huolissaan kuin valkoisten kenkien kanssa. 

Värikkäämpien kenkäparien ystäville Kybun-kenkien virallisena maahantuojana toimivan Medishopin valikoimasta löytyy esimerkiksi Bauma Fuchsia, jota myydään myös paljon mustan kengän ohella. Kolmas suosituista malleista on sininen Bauma Blue. Medishopin valikoima täydentyy säännöllisesti, ja kaikkia malleja pystyy tilaamaan Sveitsistä myymälään, joten värien ja mallien suhteen riittää todellakin valinnanvaraa. Kannattaa siis ehdottomasti käydä Helsingin tai Turun myymälässä sovittamassa kenkiä! 


Helsingin myymälä: Medishop, Topeliuksenkatu 3

Turun myymälä: Medishop, Kauppakeskus Länsi1


Vahva suositus Kybun-kenkille!


Kybun on tuonut aivan uudenlaisen ilon ja hurmaantumisen kävelyyn. Olen tottunut tekemään pitkiä kävelylenkkejä, mutta kun kilometrit kasvavat, etenkin vasemman jalan ylipronaatio (=nilkka kääntyy normaalia enemmän sisäänpäin ja paino ei jakaudu normaalisti jalkaterälle) alkaa jossain kohtaa kuormittaa jalkaa ja tuntua kipuna kesken kävelyn. Tämä saa aikaan myös lantion eteen kallistumista, mihin Kybun-kengillä on mahdollisuus vaikuttaa, koska kengät ohjaavat oikeaan ja ryhdikkäämpään asentoon. 

Jos siis kärsit nivelrikosta tai muista vammoista ja kävellessä tunnet kipua jalkapohjissa, selässä, lantiossa tai polvissa (tai haluat ehkäistä näitä vaivoja ja kävellä huolettomammin!) suosittelen täydestä sydämestäni testaamaan Kybun-kengät, jotka ovat jaloille todellinen lottovoitto. Monen selkä- ja liikuntaelinvaivan perimmäinen syy löytyy kengistä, joten Kybun-kenkä on äärimmäisen toimiva valinta vahvistamaan lihaksia ja lievittämään kipua sekä kireyksiä. 


Lue lisää Kybunin hyödyistä:Koon suhteen suosittelen valitsemaan yhtä kokoa isomman kuin normaalisti. Itselläni on sandaaleissa käytössä koko 38 ja lenkkareissa / tennareissa käytän normaalisti kokoa 39, mutta Kybun-kenkien suhteen täydellinen koko oli 40, sillä 39 oli hieman liian tiukka. Varpaille tulisi jäädä hyvin tilaa kenkien päässä. 

Valitse oma Kybun-kenkäparisi Medishopista naisten kengistä täältä ja miesten täältä!1 kommentti:

  1. Nyt oli mielenkiintoinen juttu! Kärsin plantaarifaskiitista vuoron perään molemmissa jaloissa, paranemisessa meni vuosi enkä sinäaikana pystynyt oikeasti kävelemään ilman kipua eli lenkkeily jäi :/ nyt olen päässyt siitä eroon mutta vaati se kantapäätyynyt apteekista, kahdet oikeanlaiset pronaatiopohjalliset ja monet Skechers Arch Fit kengät joissa pronaatiotuki.
    Hyvillä kengillä on_oikeasti_merkitys. Minäkin kävelen koiran kanssa asfaltilla ja päivät töissä olen jaloillani niin kenkien on oltava hyvä, muuten kipu on taattu. Voispa näitä sovittaa kun sokkona ei uskalla ostaa :) Suosittelen myös plantaarifaskiittia hoitavia sukkia apteekista sekä painetta pohkeeseen tekeviä kompressiosäärystimiä, niistä oli myös suuri apu <3

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!