KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PEARLY PARROT JEWELRY 


Elämässä on erilaisia ajanjaksoja. Toisinaan suunta on niin selkeä ja kirkas, että sääennustuksessa ajokeliä kuvattaisiin mitä parhaimmaksi. Kaikki tienviitat ovat näkyvästi esillä, ja pään sisäinen navigaattori toimii epäröimättä hetkeäkään suunnan suhteen. Käännökset tienhaaroissa tapahtuvat sulavasti ilman sivuluisua. Ote on tiukasti ohjauspyörässä. Tiedät, minne olet menossa.

Sitten on aikoja, jolloin sumuverho laskeutuu edessä olevan maiseman ylle. Kaikki, minkä normaalisti näet kirkkain silmin kulkiessasi eteenpäin, onkin yhtäkkiä epäselvää utuisan pilviverhon alla. Vaikka mielesi yrittää muistuttaa siitä, mitä sumun alla piilee ja tuoda turvaa selkeillä mielikuvilla, ajatusten alta puskee epäilys, pelko ja epäröinti. Ne pääsevät valloilleen pään sisällä kuin lampaat karsinasta, poukkoilemaan villinä ja vapaana. Pohdit, oletko sittenkään matkalla oikeaan suuntaan ja mihin kääntyä seuraavaksi.  


Elämän reitti ei ole koskaan suora, mutta sinä valitset suunnan


Epävarmuus on asia, joka kuuluu elämään. Se muistuttaa olemassaolostaan erityisesti niinä aikoina, kun maailmassa tapahtuu jotain mullistavaa, mihin itse ei voi vaikuttaa. Se hiipii ajatuksiin hetkinä, joina sää on sumuinen ja näkökenttä heikkenee. Se astuu huoneeseen, kun ikää tulee lisää. Se saa kyseenalaistamaan oman polun ja miettimään, voisiko vielä sittenkin valita toisin. Onko liian myöhäistä aloittaa alusta?
Mikään reitti elämässä ei ole täysin suora. Sääolosuhteet muokkaavat maastoa ja vaikuttavat etenemiseen millä tahansa kulkuneuvolla. Emme voi koskaan tietää varmaksi, mitä matka pitää sisällään, vaikka päättäisimme kohteen ennalta. Varmaa on kuitenkin se, että meillä on vapaus valita suunta ja se on paljon.

Vaikka minkään tien näkymä ei avaudu kerralla, pystyt itse vaikuttamaan siihen, mitä kohti lähdet etenemään sumuisessakin säässä. Valitsetko tutun polun, koska ajattelet sen tuovan turvaa varmalla lopputuloksella? Vai käytätkö mahdollisuuden siihen, että etenet kohti jotain uutta ja katsot, voisiko epävarmuudesta syntyä jotain tuttua taianomaisempaa?


Et ole koskaan liian vanha astuaksesi uudelle polulle - voit aina valita uudelleen


Olen käyttänyt suuren osan elämästäni siihen, että olen yrittänyt korjata asioita. Sellaista, mikä on mennyt auttamattomasti rikki tai levinnyt käsiin niin laajalle, ettei sisältöä enää saa purkitettua samaan pulloon. En ole suostunut uskomaan, että kaikkea ei voi korjata - ja sekin on ok. Se antaa mahdollisuuden uuteen. 

Olen ainaisena huolehtijana kantanut käsissäni läheisten ihmisten valintoja niiden polkujen suhteen, joiden olen nähnyt vievän kohti tuhon tietä. Joissain tapauksissa olen itse seurannut perässä, vaikka toinen tienviitta olisi houkutellut enemmän ja ollut minulle sopivampi. Lopulta peilistä on puhunut totuus, joka on muistuttanut, että valta valinnoista on jokaisella itsellä. 

Elämä on kaikessa epävarmuudessaan kuitenkin siitä armollinen, että se antaa milloin tahansa mahdollisuuden muuttaa suuntaa. Et ole koskaan liian vanha astuaksesi uudelle polulle, vaikka luulisit niin. 

Totta on, että valitsemasi polku on erilainen 20-, 40-, 60- ja 80-vuotiaalle. Ikärajaa elämän poluille ei silti ole. Voit kohdata sielunkumppanisi, tavoitella unelmiesi työtä, lähteä kiertämään maailmaa, aloittaa uuden harrastuksen tai solmia läheisen ystävyyden minkä ikäisenä tahansa. 

Sinä voit aina valita uudelleen. Pearly Parrot Jewelry - kotimaisia helmikoruja käsityönä 


Kun viime vuoden aikana tutkailin kotimaisten käsityönä valmistettujen helmikorujen tarjontaa, tutustuin Pearly Parrot Jewelryyn. Samalla tapasin korubrändin takana toimivan helmiasiantuntijan ja gemmologin, Sirpa Kurvisen, joka valitsi itsekin lähes 10 vuotta sitten urallaan uuden polun. Helmien upeat ominaisuudet ja persoonalliset muodot veivät elämässä uuteen tienhaaraan, mistä syntyi helmialan asiantuntijayritys.

Pearly Parrot Jewelry on kategoriassaan todellinen helmi - kirjaimellisesti. Se on suomalainen korubrändi alusta loppuun saakka, sillä sekä korujen suunnittelu että valmistus tapahtuvat Suomessa, tarkkaan ottaen Espoossa. Jo tämä tekee Pearly Parrot Jewelrysta alallaan erottuvan, sillä usein ainoastaan helmikorujen suunnittelu tapahtuu Suomessa, mutta valmistus toteutetaan lähes poikkeuksetta jossain muualla, vaikka alkuperä täysin eettinen olisikin. Tämä on hyvä huomioida, mikäli etsii täysin kotimaisia helmikoruja.


Fasettihiotun Tahiti-helmen pinta välkehtii kuin tumma timantti.  Kuvassa Pearly Parrot Jewelryn Tahitin Yö korusetti.Taianomaiset Tahitin helmet ja mykistävät makeanveden helmet


Suomalaisen suunnittelun ja valmistuksen lisäksi Pearly Parrot Jewelry erottuu helmikorujen kauniissa maailmassa myös muotoilullaan. Vaikka klassisuus kantaa helmikorujen kohdalla kauas eikä perinteinen korkealaatuinen helmikoru mene koskaan pois muodista, voi helmikoru olla myös muunlainen kuin klassinen valkoinen helminauha. Sen todistaa tummista Tahitin helmistä tehty upea korusetti, jonka käsityönä fasettihiotut helmet hehkuvat upeasti. Tahitin Yö korusetti on alusta loppuun käsityötä ja Suomessa valmistettu. 

Käsintehdyt koukut, ketju ja kiinnitykset ovat 14 karaatin kultaa. Valon osuessa siihen Tahitin helmen pinta välkehtii kuin tumma timantti. Ainutlaatuisessa korusetissä on sitä jotain, mikä puhuttelee elämän ankarimmassakin sumussa ja sinetöi seesteiset juhlahetket. Fasettihiotut tummat Tahiti-helmet löytää myös keltakultaisilla tapeilla Pearly Parrot Jewelryn verkkokaupasta täältä.


Pearly Parrot Jewelryn korut antavat helmikorujen ainutlaatuisuudelle aivan uuden merkityksen. Kuvassa Petals helminauha. Korkealaatuiset helmet ovat aina satsaus ajattomaan ja pitkäikäiseen koruun. Korujen hinta määräytyy pitkälti helmien arvon mukaan, ja esimerkiksi näyttävä Petals helminauha muistuttaa kaikessa kauneudessaan lähes taideteosta, jota haluaakin käsitellä varoen. Korut on silti tehty käyttöön, ja yhtä lailla kuin aiemmassa postauksessa mykistyin keshi-muotoisista barokkihelmistä tehdyn Fancy helminauhan edessä, herättää ohuista, lehtimäisistä makeanveden helmistä tehty Petals helminauha hiljaisen huokaisun. 

Kulmikkuudestaan huolimatta Petals helminauha on kevyt kaulalla eikä tunnu lainkaan epämukavalta. Helminauha on erityinen elementti jo sellaisenaan, mutta halutessaan kokonaisuuteen voi pukea myös hopeiset Petals helmikorvakorut, joiden hinta on 45 eurosta ylöspäin. 

Pearly Parrot Jewelryn laadukkaasta valikoimasta löytää myös monia upeita rannekoruja aidoista helmistä, joiden hinta on alkaen 30 euroa. 


Katsasta esimerkiksi nämä helmirannekorut ja helmikorvakorut:

Mikäli mielii pukeutumiseensa lisäripauksen väriä, voi sitä tuoda myös värikkäillä helmikoruilla, jotka ovat viime aikoina nostaneet hurjasti suosiotaan. Postauksen kuvissa ylläni oleva Karneoli helminauha hehkuu lämpöä oranssin ja ruskean sävyillään, jotka tuovat mieleen auringolaskut ja hiekkarannat. 

Korukivenä karneoli tunnetaan luovuutta stimuloivana, rohkeutta lisäävänä ja positiivisia elämänvalintoja edistävänä. Karneoli kaulakoru on saatavilla korvakorujen kanssa settinä, jossa korujen lukko, koukut ja koruosat ovat 925 hopeaa. 
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!