KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SERGEJEFF 


Sanotaan, että elämän taika piilee pienissä hetkissä. Niissä, jotka isossa mittakaavassa vaikuttavat varsin merkityksettömiltä, mutta osoittautuvat kultaakin kalliimmiksi, kun elämä pistää kapuloita rattaisiin tai tekee niistä hetkellisesti mahdottomia. Sen näytti jo kolme vuotta sitten maailmaa kohahduttanut koronavirus, joka vei ison osan arjen aktiviteeteista pois ja sai ne myöhemmin tuntumaan kymmenkertaisesti paremmalta. Muistammeko kuitenkaan arvostaa sitä enää vai unohdimmeko jo, miltä niiden menettäminen hetkellisesti tuntui?


Arjen hyvinvointi koostuu pienistä tekijöistä


Ihminen on siitä erityinen yksilö, että se tuppaa unohtamaan asioita. Dementia ja muut sairaudet ovat asia erikseen, sillä yleisin unohtaminen ei liity hajamielisyyteen tai kiireiseen elämänsykliin. Se on tottumista

Yhtä lailla kuin keho pystyy omaksumaan uusia, uskomattomiakin asioita, myös mieli tottuu muutoksiin. Se tottuu tietynlaiseen elämään ja arkeen. Asioihin, jotka jatkuvat ympärillä ja ovat saatavilla omassa elämässä tarpeeksi kauan. Oli kyse sitten hyvästä tai huonosta, mieli alkaa hiljalleen mukautua ja mieltää ne uudeksi normaaliksi. Kunnes jokin herättää ja havahduttaa.

Aina ei kuitenkaan vaadita maailmanlaajuisesti mullistavaa kriisiä havahduttamaan arjen positiivisten pikkutekijöiden äärelle. Äkkinäisesti rikkoutunut pesukone muistuttaa, ettei pyykkiä normaalisti tarvitse pestä käsin, vaan kone tekee sen puolestasi. Tyhjässä jääkaapissa palava valo saa arvostamaan sitä, kun kaapista lopulta löytyy valinnanvaraa vatsalle. Pakkaspäivästä kohmeessa oleva keho kokee euforian, kun suihkusta tulee lämmintä vettä, joka muistuttaa, että asiat ovat sittenkin hyvin. Elämä tarjoaa päivittäin monia pieniä hetkiä, jotka nostavat arjen hyvinvointia, jos ne osaa ottaa vastaan. 

Itse olen monen muun arkisen asian lisäksi oppinut elämässä arvostamaan laadukasta teetä. Kahvia en ole koskaan juonut, mutta sen sijaan teetä nautin päivittäin. Aloitan aamuni virkistävällä vihreällä teellä, ja ilahdutan itseäni iltaisin kofeiinittomalla teellä, joka tuo lämpöä vilpoisiin talvi-iltoihin. Niinkin pieni asia kuin kuppi kuumaa teetä tekee oikeassa hetkessä onnelliseksi.


Vihreällä teellä on useita terveysvaikutuksia. Se muun muassa vahvistaa vastustuskykyä ja tehostaa aineenvaihduntaa.Taylors of Harrogate - vastuullista vihreää teetä makuelämys edellä 


Yhtä lailla kuin moni kahvinjuoja on tarkka kahvinsa mausta, en minäkään ole makukriteerien suhteen poikkeus. Uskallan myöntää, että teen suhteen minulle tärkeintä on maku. Vaalin aitoja makuja ja pyrin aina valitsemaan parasta, jotta päivän teehetkestä muodostuu samalla myös makuelämys eikä pelkästään piristävä kofeiinin lähde. Parasta on, jos tee on lisäksi vastuullisesti tuotettu. Silloin sen voi nauttia aidosti hyvällä omallatunnolla.

Englantilaiset tunnetaan teenjuojien kansana. Ei siis ihme, että olen löytänyt osan parhaista teemauista juurikin englantilaisilta teebrändeiltä. Yksi sellainen on vuodesta 1886 toiminut Taylors of Harrogate, joka on loistava esimerkki siitä, miten makuelämyksiä voi tuottaa vastuullisuudesta tinkimättä. Yritys vaalii vastuullisuutta aina viljelijöistä tavarantoimittajien toimintatapoihin asti ja kaikilta osapuolilta edellytetään yhtä lailla eettisyyteen sitoutumista. Lisäksi Taylors Sourcing Approach -ohjelman myötä viljelijöille maksetaan sadosta reilu hinta ja heitä autetaan muun muassa parantamaan paikallisten elin- ja työolosuhteita.


 


Kestävään kehitykseen sitoutunut Taylors of Harrogate tarjoaa ainutlaatuisia teemakuja 


Taylors of Harrogate on teen suhteen kuin karkkikauppa. Se tarjoaa valikoimassaan sellaisia teemakuja, joista teenjuoja on saattanut aiemmin ainoastaan unelmoida. Mehukkaan mangon ja mausteisen kardemumman yhdistävä Mango & Cardamom tarjoaa ainutlaatuisen yhdistelmän aromikasta, pehmeän makuista vihreää teetä, joka poikkeaa perinteisestä. Strawberry & Vanilla vetoaa makeahkojen makujen ystävään yhtä lailla kuin White Hibiscus & Peach, joka hurmaa hedelmäisillä vivahteillaan. Raikas Lychee & Lime kietoo yhteen litsiluumun ja limen, jotka valloittavat virkistävässä vihreässä teessä ripauksella kirpeyttä. 

Taylors of Harrogaten vihreiden teemakujen pohjana on kiinalainen Sencha-tee, jota on täydennetty aidoilla ja luonnollisilla aromeilla. Todelliselle teen nautiskelijalle on saatavilla myös rajoitettua erää oleva kaunis lajitelmaboksi, josta löytyy edellä mainittujen teemakujen lisäksi kofeiinittomia haudukkeita. Raikkaan ruusuinen Rose Lemonade, kirsikkainen Sour Cherry, ihastuttava raparperinen Sweet Rhubarb sekä ripauksella inkivääriä täydennetty Mandarin Ginger kuljettavat mielen hetkessä teenjuojien paratiisiin. Ihastuttava setti saa teenjuojan hymyilemään helposti! 

Palkittu Taylors of Harrogate kuuluu Suomen vanhimman teetalon valikoimaan 


Monenlaisten miellyttävien makuelämysten lisäksi Taylors of Harrogate on brändinä varsin malliesimerkki teerintamalla muutenkin. Vaikka päivän teehen ei tarttuisikaan makuelämys edellä, tulisi todennäköisesti siltikin valinneeksi Taylors of Harrogaten - ainakin jos todella peräänkuuluttaa vastuullisuutta, eettisyyttä ja ympäristöarvoja.

Huhtikuussa 2022 Taylors of Harrogate palkittiin jo toisen kerran arvostetulla The Queen's Awards for Enterprise Sustainable Development -palkinnolla ympäristöarvoihin ja kestävään kehitykseen sitoutumisesta. 2021 YK:n Glasgowin ilmastokokous huomioi sen Global Climate Action Award -tunnustuksella.

Lisäksi Trees for Life -hankkeen myötä Taylors of Harrogate on istuttanut vuodesta 1990 alkaen jo yhteensä 5 miljoonaa puuta eri puolille maailmaa, kuten Etiopiaan, Keniaan, Intiaan, Peruun ja Indonesiaan. Tällä on paitsi torjuttu ilmastonmuutosta ja suojeltu sademetsiä, myös parannettu paikallisia olosuhteita, mikä on tukenut perheiden ja yhteisöjen toimeentuloa. Taylor's of Harrogate luo siis teetä maku edellä tehden silti aidosti hyvää myös taustalla. 

Suomessa Taylors of Harrogate kuuluu Suomen vanhimman teetalon eli Sergejeffin valikoimaan. Sekä Taylors of Harrogate että Sergejeff ovat molemmat perheyrityksiä, ja Oy Sergejeff Ab on edelleen saman suvun omistuksessa oleva yritys. Tätä nykyä yrityksen puikoissa toimivat Tom Serko ja hänen vaimonsa Petra Lepistö-Serko, joille teetalo siirtyi vuonna 2009. Tom Serko edustaa viidettä omistajasukupolvea. 

Taylors of Harrogate täydentää valikoimassa Sergejeffin omaa teetuotantoa, johon kuuluvat irtoteet pakataan edelleen käsin Sergejeffin kauppahuoneen vanhoja perinteitä vaalien. Näin teen lehdet säilyvät ehjänä ja maku aidoimmillaan, jolloin voidaan taata laadukkainta teetä jokaiseen teehetkeen.

Mikäli siis arvostat laatuteetä, etkä tingi mausta tai vastuullisuudesta, suosittelen ehdottomasti tutustumaan Taylors of Harrogate teemakuihin sekä Sergejeffin muuhun valikoimaan.


Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!