KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SUKKAMESTARIT 


Usein puhutaan elämän pienistä iloista. Siitä, miten kupillinen tuoretta kahvia tai höyryävää teetä maistuu erityisen hyvältä aamuisin. Siitä, miten maailma näyttää lempeämmältä hyvin nukutun yön jälkeen. Tai miten ihanaa on vetää jalkaa pehmeät sukat, jotka lämmittävät jalkoja lämpömittarin asteista huolimatta. 


Säästä lämmityskuluissa - pukeudu lämpimästi myös sisätiloissa


Näinä aikoina sähkön hinta huitelee pilvissä. Lämmityskuluissa pyritään säästämään ja on entistä tärkeämpää valita vaatetta, jolla pitää olon mukavan lämpimänä myös sisätiloissa. 

Vaikka moni suomalaisista on tottunut säätämään lämpömittarin lukemat sisätiloissa reippaasti yli 22 asteeseen, on sisälämpötilan laskusta hyötyäkin - eikä ainoastaan sähkölaskun kannalta. Liian korkea sisälämpötila aiheuttaa usein väsymystä, huimausta ja yleistä vetämättömyyttä. Tunkkaisessa sisäilmassa myös keskittymiskyky herpaantuu helpommin. Optimaalinen sisälämpötila onkin 20-21 astetta ja makuuhuoneessa 18-20 astetta. 

Kuulun niihin ihmisiin, joka nauttii kotona olosta väljässä villapaidassa, joustavissa housuissa ja lämpimissä sukissa. Sohvalla kietoudun paksuun vilttiin, ja kuppi kuumaa juomaa tuo oman lisälämpönsä. Liian korkea lämpötila tekee oloni enemmänkin huonovointiseksi, joten pidän mielelläni sisälämpötilan kohtuullisena ja pukeudun kotona sen mukaisesti. Lasitetulla parvekkeellakaan ei ole vielä liian kylmä (missä nämä kuvat on muuten otettu), vaikka fakta onkin, että talvi on vasta edessäpäin ja jokaisella meistä mukavuuslämpötila on yksilöllinen.


Helppohoitoinen ja hengittävä merinovilla pitää lämpimänä sisällä ja ulkona 


Merinovilla on yksi niistä materiaaleista, johon tarttuminen talvella kannattaa. Oikeastaan se on suosittu vuoden ympäri, sillä se ei hiosta kesälläkään, vaan imee kosteutta tehokkaasti tuntumatta silti märältä ihoa vasten. Helppohoitoisuutensa vuoksi se on myös erityisen hengittävä ja ihanan ilmava päällä. Ei siis ihme, että merinovillaisten neuleiden lisäksi erilaiset merinovillaiset alusasut ja kerrastot lisäävät jatkuvasti suosiotaan. 

Kotimaiset merinovillasukat vastuullisesti valmistettuina Sukkamestareilta 


Kun haluaa nauttia merinovillan tarjoamasta lämmöstä, merinovillasta valmistetut sukat on helppo tapa sisällyttää mainio materiaali osaksi arkea. Ihan mitä tahansa merinovillasukkia en kuitenkaan suosittele, sillä merinovillasta valmistettujen vaatteiden suhteenkin on toimijoita laidasta laitaan. Varmistuakseen tuotteen vastuullisesta valmistuksesta ja eettisestä alkuperästä onkin hyvä tarkastella valmistajan toimintatapoja. Mistä merinovilla tulee, miten se saadaan ja onko se jäljitettävissä? 

Sukkamestarien merinovillasukissa voi luottaa kotimaiseen laatuun ja vastuulliseen alkuperään. Yhtenä Suomen suurimmista sukkavalmistajista Sukkamestarien Ylöjärven tehdas työllistää yli 30 tekstiiliteollisuuden ammattilaista. Jokainen Sukkamestarien sukkapari valmistuu siis Suomessa, minkä vahvistaa kotimainen Avainlippu-tunnus. 

Merinovillan vastuullisesta alkuperästä luotettavana näyttönä toimii NATIVAn merinovillan vastuullisuus- ja jäljitettävyysohjelma, johon Sukkamestarit Oy on sertifioitu maailman ensimmäisenä sukkatehtaana. Sukkamestarit käyttää kaikissa merinovillasukissaan ainoastaan NATIVA -sertifioitua merinovillaa, sillä se on tae siitä, että tuote on jäljitettävissä viljelijöiltä lopputuotteeseen asti. Kaikki toimittajat on sertifioitu paikan päällä kolmannen osapuolen toimesta ja jokainen on sitoutunut vaativaan NATIVA -protokollaan, joka eläinten lisäksi suojelee myös ympäristöä. Sukkamestarien merinovillasukat ovat mulesing-vapaasta merinovillasta 


Kun valitsen merinovillaisen vaatteen tai asusteen, on sen eettinen ja vastuullinen alkuperä itselleni ensisijaisen tärkeä tekijä. Siksi valitsen Sukkamestarien merinovillasukat.

Sukkamestarien tuote-etiketteihin syksyllä 2020 lisätty QR-koodi antaa sukkaparin ostajalle mahdollisuuden paikantaa merinovillan alkuperä hyvinkin helposti. Se johtaa La Magdalenan tilalle, Saltoon, Uruguayhin. Etelä-Amerikan itärannikolla sijaitsevalla tilalla lampaat saavat laiduntaa vapaana mahdollisimman luonnollisessa ympäristössä, missä viljelijät huolehtivat niiden hyvinvoinnista ja fyysisestä terveydestä. NATIVA -sertifioitu merinovilla luo siis valintana rauhaa myös sukkaparin ostajalle, sillä standardi varmistaa kaikissa vaiheissa eläinten hyvinvoinnin, jotta niille ei aiheudu minkäänlaista kipua tai stressiä. 

Voit lukea lisää aiemmasta postauksestani, jossa selvennän, mitä on mulesing-vapaa merinovilla.

Merinovillaiset pehmovarsisukat ja urheilusukat merinovillafroteepohjalla 


Olen alusta saakka ihastellut Sukkamestarien monipuolista valikoimaa sukkien suhteen. Monesti sukkabrändit tarjoavat vain tietyntyyppisiä sukkia, joissa varsi, malli ja tuntuma ovat kaikissa sama. Sukkamestarit valmistaa kuitenkin sukkia kaikenlaiset jalat, varpaat ja nilkat huomioiden, joten halusitpa sitten varreltaan kiristämättömät ja väljät arkisukat tai tiukasti istuvat urheilusukat, löydät Sukkamestarien verkkokaupasta varmasti etsimäsi. Valikoima kerää kiitosta myös kokojen suhteen, joita löytää laidasta laitaan. 

Itse olen ollut viime aikoina erityisen innostunut Uska merinovilla pehmovarsisukista, joita löytyy kuudessa eri värissä vaalean harmaasta viininpunaiseen ja turkoosista oranssiin. Sukan varsi on todella joustava ja mukavan kiristämätön. Jalkaosa on sileää neulosta ja tuntuu pehmeältä ihoa vasten. Sukat ovat kaiken lisäksi todella kauniit, vaikka ne jättäisi pilkottamaan nilkkureista. Uska pehmovarsisukissa viihtyy kotona viltin alla, mutta myös töissä tai ulkoillessa. 

Kulla urheilusukka merinovillafroteepohjalla on lämpöarvoltaan sama kuin pehmovarsisukka, mutta hieman paksumpi. Se on pääasiassa luomupuuvillaa (60%), mutta sukan iskuja vaimentava pehmeä pohja on valmistettu merinovillasta ja froteesta. Puuvillainen varsi joustoneuloksella pitää sukan napakasti jalassa eri urheiluaktiviteettien parissa. Itse pidän tästä sukasta myös ihan perusarjessa, koska se on muhkea ja pehmeä, mutta silti sopivan napakka. 


Saumattomien sukkien ystävälle suosittelen Kaane sileä merinovilla lämpösukkaa, jotka ovat kuvissa itselläni syksyisen okran värisinä. Sukka saattaa silmiin näyttää ohuimmalta - ja kevyiltä ne kieltämättä tuntuvatkin - mutta on lämpöarvoltaan jopa 4. 

Sileä Kaane on hyvin istuva, hengittävä, joustava ja lämmittävä, kuten Sukkamestarien muutkin merinovillasukat, ja siitä löytyy kokoja 22-24 lähtien aina kokoon 50 asti. Väreistä voi valita syksyisen okran, hempeän vaaleanpunaisen tai kirkkaamman turkoosin, jos haluaa jotain muuta kuin perinteistä valkoista ja mustaa. Okra on syksyisistä sävyistä suosikkini, kuten neuleesta ja korvakoruistakin huomaa! Tutustu Sukkamestarien merinovillasukkiin ja valitse oma suosikkisi täältä:Jokaisella sukkaparilla on Avainlippu-tunnus. 

Kaikki Sukkamestareille myönnetyt sertifikaatit löydät eriteltynä täältäEi kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!