KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - OSLO SKIN LAB Luonnollisen kaunis iho on meistä monen haave. Paperille kirjoitettuna se näyttää hyvin yksinkertaiselta sanayhdistelmältä, mutta totuus tavoitteen takana on toinen. Iho reagoi niin moneen asiaan, että sitä on välillä hyvin vaikea miellyttää. Hormonit, unenpuute, väärät ruokavalinnat, stressi ja ilmasto jättävät siihen herkästi jälkensä, joilta kalleimmatkaan voidepurkit eivät pelasta. Mutta mitä jos kääntäisikin katseen sisimpään ja tarttuisi ihonhoitoon sisältäpäin? 


Parhaat vinkit ihonhoitoon sisältäpäin 


Olemme tottuneet katselemaan asioita ulkopäin. Silmäilemään, miltä mikäkin asia näyttää sellaisenaan, sukeltamatta pintaa syvemmälle. Haavat hoidetaan laastareilla, arvet verhotaan vaatekerraston alle ja lahoava lauta saa uuden maalipinnan myötä ehomman ulkokuoren. Se saa pinnan näyttämään virheettömältä, vaikka sisin kaipaisi todellista huomiota. Sitä ihokin kaipaa: hoivaa sisältäpäin.

Kosteuta ihoa sisältäpäin juomalla vettä ja syömällä vesipitoisia ruokia


Vedenjuonnin tärkeydestä jaksetaan muistuttaa ihonhoidossa lähes kyllästymiseen asti. Keho kuitenkin kaipaa vettä ja sen myötä mieli kirkastuu ja koko olemus virkistyy - puhumattakaan siitä, että aineenvaihdunta toimii sukkelammin saaden olon tuntumaan kevyemmältä. Tiesitkö kuitenkin, että ihoa voi täyteläistää sisältäpäin juomalla vettä, mutta myös syömällä ruokia, jotka sisältävät paljon vettä?

Esimerkiksi kurkku sisältää jopa 96% vettä ja vesimeloni 92%. Molemmissa on myös runsaasti C-vitamiinia, ja kurkku on myös yllättävän kuitupitoinen. Näin ollen sen rouskuttaminen vaikka koti-illan leffaherkkuna tekee hyvää ruuansulatuksellekin. Jos kurkkutikkuihin yhdistää kuitupitoisen ja jopa 90% vettä sisältävän porkkanan, saa lisäksi aimo annoksen ihonhoidon kuningattarena tunnettua A-vitamiinia, sillä porkkana suorastaan pursuaa A-vitamiinin esiasteena tunnettua karotenoidia.

Jos vesimeloni, kurkku tai porkkana eivät kuitenkaan herätä innostusta, huoli pois. Ihoa voi nimittäin kosteuttaa sisältäpäin myös pinaatin ja salaatin voimin, jotka koostuvat jopa 95% vedestä. Muita yli 85% vettä sisältäviä ruokia ovat muun muassa kesäkurpitsa, ananas, mansikat, munakoiso, tomaatti, omena, kiivi sekä ananas. Niistä kun valitsee omansa, pitää samalla huolen siitä, että iho ei rypisty ainakaan liian vähäisen vedensaannin vuoksi!


Voitele ihoa sisäisesti nauttimalla riittävästi hyviä rasvoja 


Kun iho kuivuu, on moni meistä tottunut tarttumaan voidepurkkiin ja sivelemään sieltä rasvaa iholleen. Ihoa voi kuitenkin voidella myös sisältäpäin nauttimalla ruokia, jotka sisältävät hyviä rasvoja. 

Parhaita rasvanlähteitä sisäistä ihonhoitoa ajatellen ovatkin kala (erityisesti lohi, sardiini, silakka ja silli), pähkinät, siemenet sekä avokado, joka tunnetaan todellisena terveyspommina ja pursuaa paitsi omega-3-rasvahappoja myös A-, D- ja E-vitamiineja, jotka ovat kaikki hyödyllisiä ihonhoidossa. Kylmäpuristetuista luomulaatuisista öljyistä löytyy myös lukuisia vaihtoehtoja, jotka on helppo ottaa osaksi arjen ruokarutiineja. Itse käytän päivittäin esimerkiksi luomu oliiviöljyä.

Jos ihosi on altis epäpuhtauksille tai aknelle (kuten omani) kannattaa myös avokadolle antaa mahdollisuus. Avokadon antimikrobiset ominaisuudet voivat tutkimusten mukaan auttaa vähentämään tulehdusta iholla. Lisäksi avokadosta voi olla apua ärtyneelle ja laikukkaalle iholle, joka kärsii ihottumasta tai psoriasiksesta. 

Ihon voitelu sisältäpäin voi vaikuttaa suotuisasti myös ryppyihin. Esimerkiksi avokadon kohdalla on havaittu, että sen sisältämä rasva voi auttaa lisäämään ihon elastisuutta ja joustavuutta, mikä puolestaan vähentää ryppyjen esiintymistä. Avokadoa voi syödä hyvillä mielin myös siksi, että se on erinomainen biotiinin lähde, mikä osaltaan vahvistaa hiuksia ja kynsiä. 

Mitä sen sijaan tulee pähkinöihin, niistä etenkin saksanpähkinät ovat luonnollisen kauniin ihon tavoittelussa loistovalinta, sillä ne sisältävät huomattavasti enemmän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja kuin muut pähkinät. Mantelit ja hasselpähkinät ovat puolestaan erityisen sinkkipitoisia, ja sinkin ihoa kaunistavista vaikutuksista tuskin tarvitsee sanoa puoltakaan sanaa, sillä se on ihon hyvinvoinnin kannalta keskeinen hivenaine. Hyvät rasvat pystyvät siis sisäisessä ihonhoidossa moneen!


Kaunista ihoa syömällä tummaa suklaata 


Kokemuksen kivisen tien kautta olen huomannut, että silloin kun syön enemmän sokeria sisältäviä ruokia, se löytää tiensä ihoon epäpuhtauksina tai sameampana ihonvärinä. Herkuista ei kuitenkaan tarvitse kieltäytyä totaalisesti, sillä kuten kaiken suhteen, avainsana on kohtuus. Yhtä lailla jokainen meistä tekee valintansa sen suhteen, miten ihoaan ja kehoaan ravitsee. 

Jos kuitenkin haluaa nauttia iholle hyvää tekeviä ruoka-aineita, tumma suklaa saa ihonhoidossa oman fanfaarinsa. Se tulvii flavonoideja eli antioksidantteja, jotka suojaavat ihoa UV-säteilyn haitoilta. Suklaa ei siis suinkaan toimi aurinkovoiteena, mutta vähentää auringon haitallisten säteiden aiheuttamia vaurioita. Säännöllisen flavonoidi-pitoisen suklaansyönnin on monissa tutkimuksissa todettu parantavan myös verenkiertoa, joten tumma suklaa saattaa hyvinkin olla yksi keinoista pitää iho kauniimpana ja hehkuvampana! 

Paras valinta terveyshyötyjä ja ihoa ajatellen on kuitenkin valita levynä tai patukkana vähintään 80% tumma suklaa tai vaihtoehtoisesti sisällyttää suklaata arkeen raakakaakaon muodossa lisäämällä jauhetta vaikkapa smoothien joukkoon. 

Silota ihoa ja vähennä ryppyjä nauttimalla The Solution-kollageenivalmistetta sisäisesti 


Kollageenivalmisteen käyttö on yksi helpoimmista tavoista vaikuttaa ihonhoitoon sisältäpäin. Elimistön yleisimpänä proteiinina tunnettu kollageeni on nimittäin kuin liima, joka pitää kehon koossa. Kun sen tuotanto alkaa 25 ikävuoden kynnyksellä hiipua, alkaa ihossa tapahtua merkittäviä muutoksia, jotka tapahtuvat hiljalleen. Oli valmis tai ei, on kohdattava ihon veltostuminen, kimmoisuuden puute ja rypyt. 

Oslo Skin Labin The Solution -kollageenivalmiste on ollut käytössäni jo vuodesta 2017. Olen vuosien varrella nostanut kollageenilisän blogissa esille useampaan kertaan hyvin yksinkertaisesta syystä: se toimii - ja eron todella näkee ihossa. Pelkästään puheisiin ei kuitenkaan tarvitse luottaa, sillä tulosten puolesta puhuvat lukuisat tutkimukset, jotka osoittavat, että säännöllisesti nautittuna The Solution -kollageeni todella tasoittaa juonteita ja ryppyjä, ennaltaehkäisee niiden syntymistä kaikkialla kehossa ja lisää ihon kimmoisuutta. 

Itse aloitin valmisteen käytön hieman alle kolmekymppisenä ja nyt täytän 35. Oslo Skin Labin sivuilta voi kuitenkin lukea jopa yli 70-vuotiaiden kokemuksia kollageenilisän käytöstä. Eri ikäiset The Solution -valmisteen käyttäjät ovat kertoneet ryppyjen ja uurteiden pehmentyneen tai jopa "hävinneen" (lainaus nettisivuilta asiakaspalautteista). Myös äitini on vannoutunut The Solution -valmisteen käyttäjä ja hän on lähemmäs kuusikymppinen. 

Tuotteen käytön aloittaminen ei siis katso ikää, vaan voit oikeasti hyötyä kollageenilisän vaikutuksista luonnollisen kauniin ja hehkuvan ihon tavoittelussa. 
The Solution -kollageeni on saa kehuja paitsi tehokkuudestaan myös helppokäyttöisyydestään: neutraalin makuinen jauhe on pakattu käytännöllisiin annospusseihin, joista jokainen sisältää yhden päivän annoksen. Voit sekoittaa jauheen aamupuuron, smoothien, teen, kahvin tai veden joukkoon ja huomata tuloksia jo muutamissa viikoissa. 

Huomautan kuitenkin, että tutkimukset on tehty nimenomaan hydrolysoidulla kollageenilla, eli tiettyyn peptidimuotoon pilkotulla kollageenilla, jota Oslo Skin Labin The Solution Beauty Collagen sisältää. Kaikkia kollageenivalmisteita ei siis voi rinnastaa samaan riviin. Olen itsekin kokeillut muita kollageenivalmisteita ennen The Solutionia. Tulokset ovat kuitenkin saaneet pitäytymään juuri Oslo Skin Labin valmisteessa, jossa ei ole mitään muuta kuin kollageenia - ei siis sokeria, lisäaineita, makeutusaineita tai mitään muutakaan ylimääräistä. Ainoastaan 100% hydrolysoitua kollageenia. Siksi suosittelen juuri Oslo Skin Labia lämmöllä tänäkin päivänä!

Koodilla BEAUTY60 saat huikeat -60% ensimmäisestä pakkauksestasi täällä

Uusi pakkaus tulee postiluukusta joka 4. viikkoa eikä sitoutumis- tai irtisanomisaikaa ole. Voit siis huoletta tilata pakkauksen ja kokeilla tuotetta rauhassa. Pakkauksella on myös täysi 14 päivän palautusoikeus. Postikulut ovat aina ilmaiset. 

Lopuksi vielä se tärkein vinkki:


Rentoudu riittävästi pitääksesi stressin aisoissa.

Kun sinä olet onnellinen, myös ihosi on onnellinen. Yksi suurimmista ihon epätasapainoon ajavista tekijöistä on stressi, jonka loitolla pitäminen onnistuu riittävällä rentoutumisella. Tarkoitti se sinulle sitten kävelyä luonnonhelmassa, hyvää kirjaa sohvannurkassa, Netflixiä kynttilänvalossa, hikilenkkiä kuulokkeet korvilla - tee sitä, mikä saa tuntemaan olosi hyväksi. 

Kun sinä olet onnellinen, se hehkuu ulospäin myös ihosta! Lähteet:
Eathis.com - Hydrating Foods
Heathline.com - Nutrition
Healthline.com - Avokado Benefits
Healthline.com - 12 Foods for Healthy Skin
Amerikanki.com - 10 Foods for Perfect Skin

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!