KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PURODORÉ Sydämeni sykähtelee kosmetiikan kohdalla useammin kuin Tinderissä. Siinä missä parikymppiselle Mialle riitti, että voidepurkilla on riittävän kaunis ulkonäkö, sen sisältö tuoksuu hyvältä ja voide levittyy kämmenselälle mukavasti, 15 vuotta myöhemmin on tapahtunut isoja muutoksia - eikä vain ikääntymisen merkkien kannalta. Raaka-aineiden täytyy nimittäin olla priimaa, jotta anti-age-vaikutusta halajava ei pety. 


Purodoré Gold sai rinnalleen antioksidantteja pursuavan Spa -tuotesarjan


Kun vuoden alussa kerroin kultaa hyödyntävästä kotimaisesta luksusluonnonkosmetiikkasarjasta nimeltä Purodoré (postaus täällä), oli alusta saakka selvää, että raaka-aineet todellakin ovat priimaa. Kullan ihonhoidollisiin vaikutuksiin perehtyneet tietävät, että jo Kleopatran ajoilta tehokkaaksi todettu kulta riittää jo sellaisenaan tuomaan hätkähdyttäviä tuloksia. 

Purodoré halusi kuitenkin pistää perinteistä paremmaksi, sillä pienyrittäjiltä hankkima Reilun Kaupan kulta lisäksi fermentoidaan, jotta se pääsee entistä tehokkaammin vaikuttamaan ihossa. Eikä luksuksen suhteen jääty pelkästään kultaan, sillä luonnonkosmetiikan luovuus päästettiin tuotekehityksessä valloilleen lisäämällä tuotteisiin shampanjaa, silkkiä, tryffeliä ja muita luonnonkosmetiikan markkinoilla erottuvia raaka-aineita, jotka boostaavat tehoa entisestään korjaamalla ja tasoittamalla ihoa näkyvästi. Nyt kultaan pohjautuva Purodoré Gold -luksuslinja on saanut rinnalleen Spa-tuotesarjan, joka perustuu luonnollisten antioksidanttien voimaan. 

Mitä ovat antioksidantit ja miten ne toimivat ihonhoidossa?


Antioksidantit eivät ole ihonhoidossa pelkästään sanahelinää. Todellisuudessa ne ovat huomattavan tärkeitä ihon ikääntymisen kannalta, sillä ne suojaavat ihoa vapailta radikaaleilta, joita muodostuu ihossa silloin, kun altistumme esimerkiksi tupakansavulle, auringonvalolle, stressille, liian vähäiselle yöunelle tai kovalle fyysiselle rasitukselle. Vapaiden radikaalien voisi sanoa olevan kuin hulttioita, jotka tulevat piilostaan ja hyökkäävät silloin, kun iho on hauraammassa tilassa ja sen puolustuskyky laskee. Tähän tarkoitukseen tulevat kuitenkin avuksi antioksidantit.

Antioksidanteista tunnetuimpia ovat luultavasti A-, C- ja E-vitamiinit. Marjat, hedelmät, pähkinät ja vihannekset ovat näiden suhteen erinomaisia lähteitä. Esimerkiksi acai, granaattiomena, vihreä tee ja resveratroli pursuavat antioksidantteja, jotka tarttuvat toimeen silloin, kun vapaat radikaalit alkavat tehdä tuhojaan ihossa aiheuttamalla ennenaikaista ikääntymistä, tulehdusta ja herkkyyksiä. Antioksidanttien tehtävä on siis estää ja poistaa vapaiden radikaalien aiheuttamat vauriot. Siksi antioksidanttipitoisten ihonhoitotuotteiden käyttö on ihonhoidossa enemmän kuin suotavaa.

 Purodoré Spa nojautuu antioksidanttien vahvaan voimaan ihonhoidossa 


Jos mielii tarjoilla iholleen reilun antioksidanttiannoksen päivittäin, on Purodorén Spa-linja siihen enemmän kuin omiaan. Tuotteissa on suosittu juuri niitä villinä kasvaneita kasveja sekä luomutuotettuja raaka-aineita, jotka ovat luonnon ravitsevimpia ja antioksidanttirikkaimpia. Jokainen Spa-linjan tuote on lisäksi vegaaninen ja Gold-sarjan tapaan täyttä luonnonkosmetiikkaa. Etenkin Kuorintavoide, Kasvoöljy ja yöksi jätettävä Kasvonaamio ovat hyvä täydennys Gold-sarjan rinnalle, josta ei löydy kyseisen tuotekategorian edustajaa ennestään. 

Vadelmaisuudellaan valloittava Brightening Cream Exfoliator -kuorintavoide paitsi kuorii iholta kuolleen ihosolukon, antaa lisäksi A-, B-, C- ja E-vitamiinin hyödyt iholle juuri antioksidanttien osalta. Vadelma sisältää jopa 40 prosenttia enemmän antioksidantteja kuin supermarjoina tunnetut mustikka ja mansikka, joten se tekee siitä erityisen tehokkaan "terminaattorin" vapaiden radikaalien tuhoamiseen. Kuorintavoide sisältää myös mustaherukkaa sekä vihreää teetä, joista jälkimmäinen on aiemmin mainitun mukaisesti voimakkaana antioksidanttina tunnettu. 100% luonnollinen ja luomupitoisuudeltaan jopa 93% oleva tuote kestää siis todellakin raaka-aineiden tarkemman tarkastastelun, kuten Purodorén muutkin tuotteet. 

Ylellinen Purodoré Spa Nourishing Facial Oil kerää pisteet silkkisyydestään


Öljyjen ystävänä (tai oikeastaan rakastajana) päädyin ensimmäisenä testaamaan Purodoré Spa-linjan Nourishing Facial Oil -kasvoöljyä. Raaka-aineluettelo ilahdutti heti paitsi lyhykäisyydellään, myös sillä, että se on jotain muuta kuin aivan perinteisiä kasvoöljyjä. Tästä mustasta ylellisestä lasipullosta ei esimerkiksi löydy jojobaa tai manteliöljyä, joihin silmät osuvat yleensä öljyjen INCI-listassa ensimmäisenä.

Sen sijaan kevyesti ruusun ja pionin tuulahduksen välittävä öljy on loistavassa imeytyvyydessään koostettu 10 raaka-aineesta. Se pohjautuu viinirypäleen siemenöljyyn, joka tunnetaan silkkisyydestään ja anti-age-tehoistaan. Rinnalleen se on saanut elinvoimaa ihoon puhaltavan aprikoosiöljyn, polyfenoleja ja antioksidanttisia triterpeenejä pursuavan mustaherukan sekä ruusunmarjan, joka paitsi tasapainottaa ihoa myös tasoittaa ihon sävyä. 

Omenan kantasolut puolestaan voimistavat ihon omaa puolustusmekanismia ja antavat osuutensa B2-, B6-, C- ja E-vitamiineista - unohtamatta kalsiumia ja magnesiumia, joita omenan siemenöljy myös sisältää. Suomalaisena supermarjana tunnettu lakka täydentää kokonaisuuden, joka boostaa ihon uuteen hehkuun. Tämä öljy kerää pisteet silkkisyydestään ja sopii myös meikin alle!

Purodoré Spa Regenerating Sleep Mask - suklaisuudellaan sulostuttava yönaamio


Yönaamio kiri Purodoré Spa-linjassa kasvoöljyn lisäksi suosikkeihini. Tässä(kin) tuotteessa on nimittäin raaka-aineet kohdillaan! Ucuuba- ja Kokum-voi eivät ole ihan joka luonnonkosmetiikkapurkin vakiovieraita, mutta Purodoré on toivottanut ne tervetulleiksi ihon kaunistamisessa. Ucuuba on paitsi syväkosteuttava ja ärtynyttä ihoa rauhoittava, sisältää huomattavan määrän A-vitamiinia. Kokumin antioksidanttisten ominaisuuksien yhdistelmä puolestaan vahvistaa ihon omaa suojakerrosta. Lyön vetoa, ettei markkinoilta löydy toista yönaamiota, jossa olisi vähääkään samantyyppiset raaka-aineet kuin tässä! 

Ucuuban ja kokumin lisäksi kermaisen kuohkea Spa-linjan Regenerating Sleep Mask -yönaamio boostaa ihoa avokadon vitamiineilla ja rasvahapoilla sekä baobab-öljyn uudistavalla ja mulperi-marjan pigmenttiläiskiä vaalentavalla vaikutuksella. Siihen lisäksi yönaamiossa on vielä lempeästi kuorivaa papaijaa, helokkiöljyä, kaakaota, lohikäärmeenhedelmää ja lykopeenia! Näistä esimerkiksi lohikäärmeenhedelmä on oikea vitamiinipommi ja fermentoitu raakakaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. 

Mikäli siis etsii jotain todella erityistä iholleen, on tämä suklaisilla vivahteillaan sulostuttava yönaamio oikea herkkupommi iholle päivin tai öin! 

Lisäksi annan vinkin luomu ruusuveteen pohjautuvasta Balancing Day & Night Creamista, joka ei sisällä lainkaan vettä. Voide jättää iholle täysin mattapinnan ja imeytyy kuin unelma, joten se on täydellinen myös meikin alle. Vadelmaa, sheaa, jojobaa, arganöljyä, kamomillaa sekä gluteenitonta kauraa sisältävä voide on vaativammankin ihon mieleen, sillä se vähentää ihoärsytystä ja supistaa ihohuokosia jo levityshetkellä. Silkkinen isolla S:llä ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! 


Nyt saat kaikista Purodoré Spa -linjan tuotteista -25% koodilla BEAUTY25.

Koodi on voimassa Purodorén omassa verkkokaupassa vain kuun loppuun eli 30.9.2022 saakka.

Tuotteet saatavilla myös esimerkiksi Stockmannin verkkokaupasta sekä kauneushoitoloista, joista listan löydät täältä
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!