Tuotteet pr-näytteitä, mainoslinkit merkitty* 


Vuosia sitten en olisi koskaan voinut kuvitella, että innostuisin hiusöljyistä - tai mistään muistakaan öljyistä kasvojen tai vartalon ihon hoidossa. Lähestulkoon kavahdin sanaa "öljy", koska se toi ensimmäisenä mieleen kaiken sen tahmaisuuden, tarttuvaisuuden ja lähmäisyyden, mitä tietenkin kartan viimeiseen asti hiuksissani ja ihollani. Toista on nyt, sillä tämän postauksen on allekirjoittanut öljyjen tehokäyttäjä. Öljyt ovat viime vuosina kuuluneet minulla aktiivisesti niin ihon kuin hiustenkin hoitoon, enkä tänä päivänä voisi kuvitellakaan luopuvani niiden käytöstä. 


Maria Nila - vegaaniset hiustuotteet ilman parabeeneja


Ruotsalainen Maria Nila on yksi niistä hiusbrändeistä, jonka parissa otin ensiaskeleet viime vuonna. Aloitin tutustumisen muutamasta tuotteesta huomatakseni hyvin nopeasti, että tässä 100% vegaanisessa sarjassa on potentiaalia. Kiinnostus kasvoi yhdestä tuotteesta toiseen ja voinkin jo tässä vaiheessa luvata, että tulette kuulemaan sarjasta kokemuksiani myös jatkossa. Erityisesti *Maria Nila Finishing Spray -hiuslakka (jota käytössäni on jo neljäs pullollinen) on raivannut tiensä hiusteni suosikiksi. Sen mukana käyttööni on jäänyt *True Soft Argan Oil, joka on edullisesta hinnastaan huolimatta osoittanut olevansa hiusöljyjen kärkikastia.

Laadukkaat ja toimivat *Maria Nila -tuotteet valmistetaan alusta loppuun Ruotsissa täysin cruelty free -periaatteella, myöskin luonto huomioiden. Sarja on siis ehdottomasti sellainen, johon valveutunut kuluttaja voi tarttua hyvillä mielin. Ja kuten tiedätte, oma hiuspehkoni on sangen vaativa, joten jos en olisi sarjasta löytänyt sopivia tuotteita, en olisi kirjoittamassa tätä postausta. Maria Nilan valikoima on nimittäin ilahduttavan laaja ja tuotteet on luokiteltu hiustyypin mukaan: värjätyt, vaaleat, vaurioituneet, hennot ja kiillottomat hiukset löytävät omansa yhtä lailla kuin hiustenlähdöstä kärsivät. Tuotteet ovat myös todella kivan näköisiä ulkoisesti ja vetoavat ainakin omaan silmääni! Maria Nila True Soft Argan Oil - hiuksia silottava ja pehmentävä hiusöljy


Kuten postauksen alussa mainitsin olen öljyjen tehokäyttäjä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kelpuuttaisin käyttööni minkä tahansa hiusöljyn. Olen niiden suhteen yhtä vaativa kuin muidenkin tuotteiden, koska ajattelen, ettei kannata tuhlata aikaansa sellaiseen, mikä ei todellisuudessa miellytä. Tämä neuvo pätee minulla myös muuhun elämään, ei ainoastaan kosmetiikkaan ja hiustenhoitoon.

*Maria Nila True Soft Argan Oil on hiusöljy, joka on erinomainen pörröiselle hiuslaadulle. Se poistaa sähköisyyttä ja antaa hiuksille juuri sitä siloisuutta, mitä itse havittelen päivittäin. Pumppupullo on kätevä annostella, ja öljyä voi käyttää niin kuiviin kuin kosteisiin hiuksiin. Kosteissa hiuksissa tämä on loistava siksi, että hiusten kuivuttua ne ovat jo valmiiksi silkkisen sileät ja kiiltävät. Ja jos kaipaa lisäkiiltoa, voi tätä hyvin sipaista vielä hiusten pituuksiin kuivanakin. 

Maria Nilan tuotteet ovat myös loistavia värjätyille hiuksille, koska tuotteissa hyödynnetään brändin omaa Colour Guard Complexia, joka suojaa hiusten väriä haalistumiselta ja pitää sen vivahteikkaampana pidempään. Olen tammikuusta saakka värjännyt hiuksiani ainoastaan kasviväreillä (postaus täällä), joten värinsuoja todellakin kelpaa.
Maria Nila Finishing Spray - hiuslakka parhaimmasta päästä 


Maria Nilan 100% vegaanisia ja eläinkokeettomia, joskaan luonnonkosmetiikkaa ne eivät ole. Hiuspohjaa hellivinä niistä on kuitenkin karsittu esimerkiksi sulfaatit ja parabeenit. Ja koska luontokin on otettu huomioon, myös pakkaukset ovat ympäristökompensoituja.

Itse ihastuin heti tuotteiden tuoksuihin. Siinä missä hiusöljy on kevyen raikas ja kukkainen (liljaa, jasmiinia ja ruusua), on hiuslakan tuoksukin harvinaisen miellyttävä. Se ei tuoksu hiuslakalle ominaiselta eikä myöskään liian hajustetulta tai myskimäiseltä. *Maria Nilan Finishing Sprayn tuoksu on nimittäin miedosti raikkaan hedelmäinen! Sellainen, joka ei jätä ohikulkiessa jälkeensä lakkapilveä, vaan luo enemmänkin mielikuvan puhtaista hiuksista. 

Lakka antaa selkeästi kiiltoa ja pitoa, mutta harjautuu kuitenkin todella nätisti pois hiuksista. Tällä lakalla saa myös helposti tuuheutta hiuksiin, ja itse pidän siitä, että saan luonnostaan taipuisat hiukseni entistä enemmän laineille ilman mitään hiuslaitteita. Esimerkiksi tämän postauksen kuvissa hiuksissani on ainoastaan Maria Nilan hiuslakkaa. Lakka antaa hiuksiin upean kiillon ja saa hiukset kauniisti kaartumaan. Lopputulos on myös kestävä!

Hiuslakka on sulfaatiton ja parabeeniton sekä koostumukseltaan 100% vegaaninen, kuten Maria Nilan kaikki tuotteet. Pakkauksen hiilijalanjälki on 100% hyvitetty, ja Colour Guard Complex suojaa hiuksia myös UV-säteiltä ja vapailta radikaaleilta. Tämä on ehdottomasti yksi omia suosikkejani kaikista hiuslakoista, mitä olen kokeillut - ja niitä on kuulkaas kertynyt aikamoinen lava vuosien aikana!

Maria Nilan tuotteita löytää esimerkiksi Stockmannilta ja kampaamoista.

Verkkokaupoista tuotteet voi tilata *Bangerheadilta tai *Lykolta:


Molemmat tuotteet ovat saatavilla kahdessa eri koossa. 

Oletko jo kokeillut Maria Nilan tuotteita?

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!