KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SORTTER 


Viimeisen kahden vuoden aikana olen huomannut pohtivani entistä tarkemmin sitä, miten rahaa käytän ja mihin sitä käytän. Siinä missä ennen tein paljon huolettomammin tilauksia verkkokaupoista ja saatoin tilata esimerkiksi kasan vaatteita laskulle, nykyään pysähdyn miettimään, tarvitsenko todella sitä, mitä olen ostamassa. Usein pieni harkinta-aika on osoittanut, onko tarve ollut todellinen vai hetkellinen halu saada jotain.


Miten säästää rahaa arjessa?


Vaikka en ole varsinainen tarjoushaukka, myönnän, että pyrin löytämään tarvitsemani asian yleensä edullisimpaan hintaan - tai voisiko sanoa parhaimmalla diilillä. Se ei tarkoita sitä, että etsisin halvinta tinkimällä laadusta. Esimerkiksi vaatteiden ja tiettyjen palveluiden suhteen olen ehdottomasti valmis maksamaan enemmän, jos tiedän varmasti saavani rahoille vastinetta. Näin toimin myös kosmetiikan suhteen, sillä odotan tuotteelta tuloksia. Ruokakauppa on myös paikka, jossa en juokse halvimman hinnan perässä, vaikka tarjoukset mielelläni hyödynnänkin, jos olen joka tapauksessa ostamassa tuotetta.
Jokainen meistä säästää rahaa arjessa hyväksi kokemallaan tavalla. Jollekin ulkona lounastaminen on yksi päivän parhaimmista hetkistä ja eräänlainen elämys, joka tekee elämästä parempaa. Toinen voi ajatella, että ottamalla omat eväät säästää kuukaudessa lounaiden hinnat ja käyttää sen johonkin muuhun, mikä itselle tuo enemmän iloa. 

Itse tykkään käyttää rahaa tänä päivänä enemmän elämyksiin kuin tavaraan. En sano, etteikö materia tekisi toisinaan onnelliseksi tai olisi kiva välillä saada jotain uutta, mutta olen huomannut, että mitä vähemmän minulla on esimerkiksi vaatteita, sen onnellisempi olen. Aiemmin ajattelin, että pursuileva vaatekaappi toisi onnen, mutta nykyään huomaan, että tilanne on täysin päinvastainen. Vaatekaapin väljyys tekee minut onnelliseksi, sillä löydän sieltä nopeasti etsimäni. Pyrin myös aina laittamaan jotain kiertoon, kun ostan uutta.
Vertaile luottokortit ja kilpailuta puhelinliittymät


Yksi helpoista keinoista säästää rahaa arjessa, on kilpailuttaa käyttämänsä palvelut. Moni tekee näin esimerkiksi vakuutusten ja sähkön suhteen, mutta entäs puhelinliittymät, luottokortit tai osamaksut? Myös näiden suhteen palveluntarjoajien hinnoissa on hurjasti eroja. Parhaassa tapauksessa säästöä voi kertyä satoja euroja vuodessa. Itse kilpailutin puhelinliittymät keväällä ja kävin samalla läpi kaikki osamaksut ja luottokortit. Suljin myös palveluita ja jäsenyyksiä, joita en ole tullut käyttäneeksi, vaikka maksu on veloitettu tililtä joka kuukausi.

Sortter - kilpailuta nykyinen laina ja säästä kuluissa pienemmällä korolla


Nykypäivänä on hyvin yleistä kilpailuttaa lainat, kun edessä on esimerkiksi auton tai asunnon hankinta. Oli kyseessä sitten remonttilaina, autolaina tai asuntolaina, voi kustannuksissa säästää pitkän pennin tekemällä vertailun huolella. Onneksi on olemassa suomalaisia palveluita, jotka auttavat tässä ja ovat 100% asiakkaan puolella sysäämättä asiakkaalle minkäänlaisia piilokuluja.

Suomalainen Sortter on yksi reiluista lainavertailupalveluista, joka auttaa säästämään lainakuluissa. Toiminnan voi rinnastaa esimerkiksi hotellien vertailusivustoihin: siinä missä ne vertaavat eri hotellien hinnat, Sortter vertailee lainat, kilpailuttaa puhelinliittymät ja vertailee jopa tilit ja mobiililompakot. Tavoitteena on, että näiden kulujen madaltamisen kautta kuka tahansa voi säästää enemmän rahaa arjessa. Sortter ei siis ole pikavippien myöntäjä tai luotonantaja, vaan nimenomaan kilpailutus- ja vertailupalvelu, jonka tavoitteena on auttaa asiakasta madaltamaan lainojen kustannuksia. Sen voi tehdä helposti kilpailuttamalla nykyiset lainat.Myönnän, että isompien hankintojen edessä turvaudun usein osamaksuun, jonka avulla pystyn palastelemaan hankinnan kulut muutamaan erään. Tänä syksynä edessä on uuden tietokoneen hankinta, sillä nykyinen vetelee tällä hetkellä viimeisiään ja on jo monesti jättänyt minut pulaan viime kuukausien aikana. Koska vuoden alusta muutin uuteen kotiin ja sen vuoksi tuli tehtyä useampia hankintoja, olen kuitenkin yrittänyt viivytellä tietokoneen hankinnan kanssa, koska tiedän, että se tulee olemaan tuntuva investointi.

Sortterin sivuilla on kätevä lainalaskuri, jolla voi laskea helposti minkä tahansa lainan kulut ja kustannukset - myös verkkokauppojen osamaksujen hinnat. Tätä aion ehdottomasti hyödyntää, kun tietokoneen hankinta tulee lopulta eteen, sillä osamaksu voi nostaa hankinnan hintaa moninkertaisesti. Haluan tottakai myös tässä katsoa, mikä itselleni tulee parhaimmaksi vaihtoehdoksi. Ehkä juuri siksi, että voin käyttää säästämäni rahat niihin elämyksiin, joista itse elämässä eniten nautin!


Käytätkö sinä mieluiten rahaa elämyksiin vai tavaraan? 

Pyritkö säästämään arjessa?1 kommentti:

  1. Sekä että mutta ehkä enemmän tavaraan. Mulla ei aina ole ollut vara hankkia sitä mitä haluan, tai olen joutunut laittamaan rahani yhteiseen hyvään, niin vasta nyt on aika hemmotella itseään ;) esim. mulla on kaksi harrasteautoa joihin käytän rahaa. Tykkään kun on hieno auto ja maksan mielellään ajamisen ilosta. Olen hankkinut materiaa merkkilaukkujen muodossa, mutta mielestäni ne ovat sijoituksia joista saa rahaa pois.
    Mutta arvostan myös perhettä, parisuhdetta ja sitä että läheisillä olisi kaikki hyvin. Ilman rakkaita ihmisiä ympärillä sillä materialla ei ole väliä. Raha ei tuo onnea :)
    Vaikka olen tuhlaavainen, osaan kyllä säästää. Mulla on S-pankin Säästäjä käytössä sekä Määräaikainen säästötili joka tosin ei tuo korkoa. Laitan joka kuukausi tietyn summan säästöön, bonukset sekä pienen summan joka lähtee aina kun korttia käyttää.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!