KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET BIO 


Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän mietin arjessa tekemiäni valintoja. Mietin kenen kanssa vietän aikaani, koska aika on arvokasta. Pohdin ostoksia tehdessäni, onko tuote todella tarpeellinen. Pyrin tekemään kestäviä valintoja vaatetuksen suhteen ja vastuullisia valintoja kosmetiikassa. Suosin myös mieluusti kotimaista, ja verkkokaupasta tilatessa maksan mielelläni pienen lisän siitä, että tilauksesta syntyvä hiilijalanjälki hyvitetään. 


Hiilijalanjälki on monen asian summa


Jos joku olisi puhunut minulle hiilijalanjäljestä ja sen hyvittämisestä 15 vuotta sitten, en totta puhuen olisi hirveästi innostunut aiheesta. Elämä tuntui olevan vasta edessä ja ajatus siitä, että luonnonvarat voisivat joskus loppua, tuntui absurdilta. Suomalaisena sitä on tottunut sankkoihin metsiin,  joissa puita riittää silminkantamattomiin. Järviäkin on kuin vesilammikoita sateella. Mihin luonto nyt katoaisi? Siinähän se on vierellä ja pysyy.
Aikuisena todellisuus iskeytyy päin kasvoja monessakin asiassa. Sitä ymmärtää, että kaikki ei olekaan itsestäänselvyys ja ikuista. Sitä tajuaa, että valinnoilla on aina seurauksia, jotka vievät johonkin suuntaan elämässä. Sitä tiedostaa, että pienilläkin teoilla voi olla suuri vaikutus.

Hiilijalanjälki kuvaa ihmisen tuottamia ilmastopäästöjä. Jokaisen hiilijalanjälki jakautuu suoriin ja epäsuoriin päästöihin, joista suorat päästöt syntyvät välittömästi oman toiminnan (esimerkiksi autolla ajamisen) seurauksena. Jos taas turvaudut joukkoliikenteeseen, puhutaan epäsuorista päästöistä. Liikenteen ja matkailun lisäksi hiilijalanjäljen muodostaa ruoka sekä tavarat ja kulutus. Vaikka kulutus ja matkailu muodostavat suurimmat päästöt, tuottaa myös asuminen hiilijalanjäljen, joka muodostuu lämmityksestä, vedestä, sähköstä ja jätteistä. 
Mitä tarkoittaa hiilineutraali?


On ollut ilo huomata, miten moni yritys tänä päivänä haluaa kantaa kortensa kekoon ja panostaa kestävään kehitykseen. Vielä iloisempi asia on se, että myös monelle kuluttajista sillä on väliä. Kun yritys selventää avoimesti vastuullisen toimintamallinsa tuotteen raaka-ainehankinnoista lähtien sen valmistukseen ja kierrättämiseen saakka, on myös kuluttajan ilo tarttua tuotteeseen. Onhan se hienoa, että valitsemalla tällaisen yrityksen tuotteen, vaikuttaa samalla myös oman hiilijalanjälkensä pienentämiseen! 

Hiilineutraali tarkoittaa sitä, että tuotteen hiilijalanjälki on laskettu olevan nolla. Hiilineutraalin tuotteen valinta ei aiheuta lisää turhia päästöjä, jotka puolestaan kiihdyttävät ilmaston lämpenemistä entisestään. Valitsemalla hiilineutraalin tuotteen auttaa siis omalta osaltaan taistelussa ilmastonmuutosta vastaan, jossa yksikin teko tukee luonnon ja sen tarjoamien arvokkaiden luonnonvarojen säilymistä.
Vuokkoset Bio mahdollistaa hiilineutraalit kuukautiset


Vuokkoset -tuotteita valmistavalle Delipapille on luonto ollut aina sydämen asia. Olen kertonut aiemminkin siitä, miten Vuokkoset huomioi ympäristövaikutukset läpi tuotteiden elinkaaren aina raaka-ainevalinnoista tuotteiden käyttöön ja hävittämiseen saakka. Jopa raaka-ainetoimittajat on valittu erityisellä huolella siten, että heidänkin toimintansa on vastuullista.

Vuokkoset Bio -tuotteille on jo aiemmin myönnetty EU-ympäristömerkki ja Pohjoismainen ympäristömerkki (Joutsenmerkki) sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton hyväksyntä. Nyt Vuokkoset Bio -tuotteet saavat myös julistaa olevansa täysin hiilineutraaleja! Tämä tarkoittaa sitä, että Vuokkoset Bio tuotteista syntyvät kasvihuonepäästöt on tutkittu perusteellisesti ja niiden hiilijalanjälki on puhdas nolla. Näin ollen kotimaiset Vuokkoset Bio -tuotteet mahdollistavat täysin hiilineutraalit kuukautiset!
Hiilineutraaliuteen vaikuttaa se, että Vuokkoset käyttää tuotannossaan ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tällä valinnalla Vuokkoset pienentää hiilijalanjälkeään niin paljon, että se vastaa jopa 100:n sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä tai 1,4 miljoonan kilometrin pituista ajoa bensiinikäyttöisellä autolla.

Vuokkoset -tuotteita valmistava Delipap myös polttaa kaikki tuotantojätteensä energiaksi lähellä Veikkolan tehdastaan, joten jätettä ei päädy lainkaan kaatopaikalle. Lisäksi Vuokkoset Bio -tuotteet ovat yksittäispakkauksineen täysin biohajoavia, ja kuten aiemmin todettu, tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista (ilman lisättyjä tuoksuja, hajusteita tai väriaineita). 

Yllä mainittujen konkreettisten, ympäristöä huomioivien tekojen jälkeen, Vuokkoset Bio -tuotteiden hiilineutraalius saavutetaan kompensoimalla jäljelle jäävä määrä hiilipäästöjä YK:n Climate Neutral Now -ohjelman Gold Standard -sertifioitujen projektien kautta. Näin hyöty on maailmanlaajuisesti mahdollisimman suuri. 

Lue lisää Vuokkoset Bio -tuotteiden hiilineutraaliudesta ja nappaa tuotteet lähikaupastasi!


Minä valitsen hiilineutraalit kuukautiset - entä sinä?

Mietitkö millaisia valintoja teet arjessa?

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!