KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SUOMEN LASITEHDAS 


Muutin alkuvuodesta uuteen kotiin. Sitä ennen kärsin edellisessä asunnossa puoli vuotta naapurien metelöinnistä. Kun kuukausien olemattomien yöunien päälle lisäsi vielä edellisen parisuhteen painolastin, voitte uskoa, että olin hetkittäin aikamoisen epätoivon partaalla. Hartain haaveeni oli löytää uusi koti, jossa vallitsisi rauha ja harmonia. Sellaisessa kodissa asun juuri nyt.


Unelmien koti parhaalta paikalta 


Tässä kodissa on lähestulkoon kaikki, mistä olen aina haaveillut - jopa enemmän. Kun viime marraskuussa aloin etsimään (tai oikeastaan manifestoimaan) uutta kotia, tein listan siitä, mitä kaikkea tulevalta kodilta haluaisin. Se lista oli niin yksityiskohtainen, että joku ulkopuolinen olisi voinut ajatella minun menettäneen järkeni. Ihanko oikeasti ajattelit, että voisit löytää kodin, jossa olisi kaikki nuo asiat? 

Kriteerit olivat niin tarkkoja, että se tuntui jopa mahdottomalta. Varsinkin, kun etsin kotia pelkästään yhdeltä alueelta, enkä edes harkinnut muuttavani muualle. Listani oli lattioiden väriä myöten niin yksityiskohtainen, etten voinut uskoa, kun hakuvahti pompautti joulukuun 1. päivänä ruudulle kodin, jossa nuo kaikki asiat toteutuivat.  Tiesin heti, että tässä se on. Minun kotini.
Peili tuo lisää valoa ja tilaa sisustukseen 


Mielestäni kotini kaunein paikka on olohuone. Se on niin valoisa ja avara. Sohvalla ollessa näkee vaalean portaikon, jollaisesta olen unelmoinut aina. Portaikko onkin minulle tavallaan muistutus siitä, että hulluimmatkin haaveet voivat toteutua. Etenkin vastoinkäymisten jälkeen, elämä tuo lopulta eteen aina jotain hyvää.

Kotini alakerta on kokonaisuudessaan avointa tilaa. Avokeittiö on portaikon vasemmalla puolella, osana olohuonetta. Avaran tilan kruunaa koko seinän levyiset ikkunat, joista valo tulvii aina keittiöön asti. Rakastan tuota valon määrää yli kaiken! Päiväsaikaan en juurikaan tarvitse lisävaloa, ja iltaisin tunnelmaa luo sohvannurkassa olevan minimalistisen lattiavalaisimen antama pehmeä valo. Keittiöön olen hankkinut luonnonmateriaalista punotun valaisimen.
Tässä kodissa minulla on useampi peili. Periaatteessa en tarvitsisi kuin yhden kokovartalopeilin, mutta peili tunnetusti luo vaikutelman tilan jatkuvuudesta ja avartaa entisestään, joten olen halunnut käyttää peilejä sisustuselementtinä. Portaikosta alas astuessa katse osuu isoon pyöreään peiliin ja eteisessä tervetulleeksi toivottaa näyttävä kokovartalopeili, jollaista olin etsinyt pitkään. 

 

Tilan tuntua pieneen eteiseen - iso kokovartalopeili tuo syvyyttä pieneen tilaan


Eteinen on kotini ahtain alue. Säilytystilaa siinä ei ole ollenkaan, ainoastaan avoin naulakko ja hattuhylly. Itse asiassa säilytystila onkin ainoa, mitä olisin toivonut olevan enemmän. Toisaalta se myös auttoi muuttovaiheessa karsimaan tavaran määrää ja näin ollen tein todellisen harppauksen kohti tavoittelemaani minimalistisuutta.

Tiesinkin heti, että haluan eteiseen mahdollisimman ison peilin, jotta saisin pienestä tilasta isomman oloisen. Samalla peili toisi tilaan enemmän valoa. Etsittyäni aikani, päädyin Lasitehtaan valikoimasta löytyvään valtavaan Slim Line -peiliin, joka Alexa Dagmarin ansiosta nousi aikoinaan suureen suosioon ja on ristitty jopa "bloggaajapeiliksi". 

Lasitehtaan mustakehyksinen Slim Line peili 


Sirokehyksiseen Slim Line -kokovartalopeiliin on helppo hullaantua. Se on varma katseenkiinnittäjä missä tahansa huoneessa ja tekee etenkin pienestä tilasta moninkertaisesti tilavamman tuntuisen. 130 x 220cm kokoisen peilin voi jättää nojaamaan seinään tai ripustaa seinälle. Itse valitsin jälkimmäisen vaihtoehdon ja tilasin ammattilaisen asentamaan peilin paikoilleen. 

Slim Line -kehyspeili on saatavilla muutamissa vakiomitoissa, mutta sen voi tilata myös omilla mitoilla. Näin ollen peilistä tulee juuri sen kokoinen, kun haluat. Minun peilissäni on kirkas lasi ja se on turvakalvoitettu, joka estää sirpaleiden leviämistä, jos peili sattuisi rikkoutumaan. 


Mittatilauspeili oman toiveen mukaan 


Oli toiveena sitten neliskulmainen, soikio, pyöreä, ovaali tai puolikaalipeili, Lasitehdas valmistaa kaikenmuotoiset peilit mittojen mukaan.  Peilin voi tilata myös ruudukolla, kuten itse ensi alkuun harkitsin. Lasitehdas toteuttaa myös erikoismuotoillut peilit suunnitelmasi pohjalta. Kehysten väri on valittavissa tai peilin voi tilata myös ilman kehyksiä. Hinnan peilille voi laskea helposti Lasitehtaan sivuilla olevalla laskurilla.

Olen sitä mieltä, että suuri Slim Line -peili on sisustuselementtinä upea ja samalla se on hankinta, joka maksaa itsensä vuosien varrella moninkertaisesti takaisin. Peili on täydellinen eteiseen ja sen ollessa täysin kotimainen, voi peilistä olla entistä ylpeämpi! 

Lasitehtaan toimialue on pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa, Porvoo) lisäksi Pohjanmaalla Seinäjoki ja Vaasa sekä Turku ja Tampere. Mikäli asut muualla Suomessa, Lasitehdas vastaa myös näihin tiedusteluihin. Nettisivuilta löydät suorat puhelinnumerot sekä sähköpostiosoitteen, jonne voit laittaa tiedustelun peilistä tai muista lasituksista, kuten esimerkiksi lasikaiteesta, suihkuseinästä, lasiliukuovista tai muusta lasitukseen liittyvästä. Löytyykö sinulta kotoa iso peili tai haaveiletko sellaisesta?1 kommentti:

  1. Aivan ihan koti ja huokuu rauhallista tunnelmaa myös kuvissa. Meillä on myös ollut suunnitelmissa tuollainen mittojen mukaisesti leikattu iso peili eteiseen. Nyt, kun näin kuvat peilistäsi, muistin taas asian, joten ei muuta, kun etsimään lasin myynti firma, josta todennäköisesti saa myös peilit mittojen mukaan. https://www.lahdenlasipalvelu.fi/?sivu=lasitukset

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!