KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET 


Elämä tarjoaa jatkuvasti valintatilanteita. Joskus ne ovat niinkin yksinkertaisia kuin valinta kotimaisesta tai ulkomaisesta tomaatista kaupan hyllyllä. Toisinaan se voi olla päätös, jonka edessä seisot isommassa tienhaarassa: toisella puolella on nykyinen työpaikkasi, kumppanisi tai ystävyyssuhteesi. Toinen polku vie kohti jotain uutta, pois nykyisestä tilanteesta. Valitset niin tai näin, tie vie aina jonnekin.


Pienikin muutos saa alkunsa jostain


Olisi helppoa vain hymähdellä. Ajatella, että asiat vain tapahtuvat, eikä niille voi yhtään mitään. Olen vain yksi ihminen maailmassa, miten minä voisin muuttaa mitään? 

Joidenkin asioiden suhteen se on totta. Yhden ihmisen on lähestulkoon mahdotonta muuttaa koko maailmaa. Mutta asiat saavat aina alkunsa jostain. Jo yksi ihminen pystyy saamaan alulle muutoksen, josta toinen ihminen voi rohkaistua tekemään saman. Siksi kaikella, mitä teet tai sanot on merkityksensä ja se voi heijastua pidemmälle kuin pelkästään sinuun.


Tee valintoja arvojesi pohjalta


Etenkin viime vuosien aikana sisimmässäni on vahvistunut se, että haluan elää elämää, joka vastaa omia arvojani. Tehdä valintoja, jotka koen oikeiksi ja jotka tuntuvat minusta hyvältä. Ulospäin ne eivät kuitenkaan välttämättä aina näyttäydy loogisilta, sillä sisäiseen mielenmaisemaani ovat avaimet vain minulla. Voin yrittää sanoittaa sitä muille, mutta toinen osapuoli ei tule koskaan kokemaan sitä niin kuin minä koen. 

Siksi onkin syytä muistaa, että vaikka ulkopuolinen näkökulma asioihin voi olla myös silmiä avaavaa, on totuus kuitenkin se, että ystäväsi, äitisi, siskosi tai serkkusi eivät ole sinun saappaissasi. Kukaan heistä ei elä sinun elämääsi tai koe valintojesi seurauksia, kuten sinä itse. Siksi valintasi tulisivat olla sellaisia, että sinä pystyt katsomaan peiliin hymyillen ja tuntemaan rauhaa sydämessäsi. Minä koin tämän parhaaksi vaihtoehdoksi ja siksi toimin näin.Vuokkoset Bio - kotimainen ja ekologinen valinta


Yksi arvomaailmaani mukailevista valinnoista on jo vuosien ajan ollut kotimainen Vuokkoset Bio. Vaikka olen tehnyt valintani oman arvomaailmani (ja myönnettäköön, että tässä kohtaa myös mukavuuden) pohjalta, on tämä yksi niistä valinnoista, joka heijastuu myös ulospäin joka ainoa kerta, kun kiikutan kassalle Vuokkoset-pakettini. Se valinta säästää nimittäin ympäristöä. Se tukee kotimaisuutta. Se vaikuttaa omaan kehooni ja sitä kautta hyvinvointiini. Se on turvallinen valinta - niin minulle kuin ympäristölle.Vuokkoset Bio huomioi ympäristövaikutukset koko tuotantoketjussa


Ympäristön voi ottaa huomioon monella tapaa. Jo pelkästään se, ettei roskaa luontoa, on ympäristön huomioimista. Pieni teko, joka kuitenkin moninkertaistuu toisen, kolmannen ja neljännen myötä. 

Vaikka pienikin huomion ele on aina hyvästä, on heitä, jotka huomioivat ympäristövaikutukset kaikessa toiminnassaan. Yrityksen kohdalla se tarkoittaa sitä, että ympäristövaikutukset on huomioitu koko tuotantoketjun osalta: aina tuotteen raaka-ainevalinnoista valmistukseen, sen käyttöön ja hävittämiseen saakka. Vuokkoset on myös valinnut jopa raaka-ainetoimittajat on niin, että he kantavat vastuun ympäristön puolesta. 

Tuotteiden materiaalit ovat mahdollisimman ympäristöystävällisiä, sillä Vuokkoset suosii sertifioidun luomupuuvillan käyttöä ja kaikki tuotepakkaukset ovat biohajoavaa muovia, polyteeniä tai kartonkia. Edes tuotannosta syntyvästä jätteestä mikään ei päädy kaatopaikalle, sillä Vuokkoset kierrättää kaiken tuotantojätteen tai polttaa sen ja hyödyntää energiana! Myös tuotantolaitoksen sähkö on ympäristöystävällistä vesivoimaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Joten kyllä, tunnen ehdottomasti sisäistä iloa, kun kannan siteeni ja pikkuhousunsuojani kassalle.

Vuokkoset 100% Bio -tuotteet ovat myös maailman ensimmäiset EU-ympäristömerkityt kuukautissuojat. Hienointa siinä on tietenkin se, että Vuokkoset on alusta loppuun saakka suomalainen tuotemerkki ja tuotteet ovat edelleen Delipap-perheyrityksen valmistamia. Vuokkoset on siis aina valmistettu Suomessa, jo vuodesta 1980 lähtien.

EU-ympäristömerkin tiukkojen kriteerien täyttämisen lisäksi on Vuokkoset -tuotteilla myös Pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton hyväksyntä. Kaikki tuotteet on valmistettu ilman minkäänlaisia lisättyjä tuoksuja, hajusteita tai väriaineita. Tämä on myös seikka, joka pitkälti määrittää valintani. Olen puhunut aiheesta blogissa aiemminkin, kun kerroin kauhistuneeni siitä, mitä kaikkea lisättyjä tuoksuja tai väriaineita sisältävien kuukautissuojien mukana voikaan intiimialueelle kuljettaa. Vuokkoset on poistanut tämän pelon, sillä nämä kotimaiset siteet ja pikkuhousunsuojat ovat todellakin turvallinen ja myrkytön valinta - myös ympäristölle.

Kuukausi toisensa jälkeen valitsen siis Vuokkoset. Tuon brändin, jonka jo lapsena opin näkemään äitini hygieniatuotteissa. Tänä päivänä se tuo mukavuuden ja varmuuden kuukautisten aikaan myös minulle. Samalla se on arvojeni mukainen valinta.

Tutustu tuotteisiin Vuokkoset-nettisivuilla, lähikaupassasi tai tilaa ilmaiset näytteesi täältä


Teetkö sinä elämässäsi arvojesi mukaisia valintoja? 

Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!