KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PROCARE 

*mainoslinkit merkitty 

On niitä päiviä, kun sitä oikein odottaa, että pääsee lämpimään suihkuun huuhtomaan yltään kaikki päivän pölyt - kirjaimellisesti ja kuvannollisesti. Etenkin näinä erityisinä aikoina olen oppinut tunnistamaan omassa arjessani ne toimet, jotka kummasti rauhoittavat, kun ahdistus alkaa vyöryä päälle ja yrittää saada pelon kanssa valtaa ajatusten tasolla. Niinä hetkinä lähden ulos kävelylle luonnonläheiseen maastoon, laitan kuulokkeet korviin ja annan musiikin voimaannuttaa. Tai sitten yksinkertaisesti astelen suihkuun ja annan lämpimän veden tehdä tehtävänsä: huuhtoa kaikki epävarmuudet viemäristä alas ja palauttaa ajatukset tähän hetkeen. Uskon, että melkein jokainen meistä käyttää jotain tuotetta peseytyessään. Se voi olla satunnainen suihkugeeli, joka on napattu ostoskoriin ruokaostosten yhteydessä tai huolella valikoitu tuote, joka on tilattu tutusta verkkokaupasta tuomaan iloa illan suihkuhetkiin - tai virkistämään aamuisin. 


Sodium Laureth Sulfate - pahiksena tunnettu aineosa suihkugeeleissä


Vielä vuosia sitten valitsin suihkugeelit puhtaasti tuoksun perusteella. En välittänyt, oliko tuoksu keinotekoinen vai aito. Pääasia oli, että tuoksu oli hyvä. En käyttänyt aikaa vilkaistakseni, mitä suihkugeeli todellisuudessa sisälsi. Itse asiassa olin se, joka rakasti vaahtoavia tuotteita. Vuosia myöhemmin ymmärsin, että vaahtoavuus on usein yhden aineosan ansiota: Sodium Laureth Sulfate, lempinimeltään SLS. 

Sodium Laureth Sulfate on jo 1930-luvulta saakka "tuttu kaveri". Se on se, joka järjestää runsaat vaahtobileet - toisin sanoen se saa shampoot, saippuat, suihkugeelit ja hammastahnat vaahtoamaan niin mukavasti, että tuote tuntuu entistä houkuttelevammalta. Tyypillä on kuitenkin huono maine etenkin herkkäihoisten ja kuivaihoisten keskuudessa. SLS on nimittäin "feikki, kuivaa seuraa ja aiheuttaa ongelmia".  Asiallisesti ilmaistuna SLS on siis synteettinen aineosa, hyvin kuivattava sellainen, ja sen on todettu usein pahentavan iho-ongelmia. Kaiken lisäksi se saadaan useimmin palmuöljystä, joka on tunnettu epäeettisyydestään. Palmuöljyn tuotanto vaikuttaa arvokkaiden sademetsien entistä nopeampaan katoamiseen.  


Faith in Nature - eettistä ja edullista luonnonkosmetiikkaa

Viime vuosina olen pyrkinyt parhaani mukaan karttamaan SLS:n seuraa juuri siksi, etten kaipaa lisää ongelmia iholleni. Sen välttäminen on myös ympäristön kannalta hyvä valinta, joten suihkugeelin aineosaluettelon vilkaiseminen tuo parhaassa tapauksessa kaksi etua samassa paketissa: parempi valinta ihollesi, parempi ympäristölle. 

Englantilaisen *Faith in Naturen valikoima ilahduttaa kaikkia meitä suihkugeeli-intoilijoita, jotka pitävät hyvistä tuoksuista. Huomion arvoista on, että jokaisen pullollisen sisältö on 100% luonnollinen tuoksultaan, oli se sitten lempeää *Villiruusua, pehmeää *Jojobaa, uudistavaa *Aloeta tai virkistävän *Sitruksista Teepuuta. Jopa herkullinen hedelmäpommi eli *Dragon Fruit kaappaa valtaansa täysin rehdein ja luonnonmukaisin keinoin ilman keinotekoisia tuoksuyhdistelmiä. Ja mikä parasta: ilman SLS:ää!

Pirteän pirskahtelevat luonnolliset suihkugeelit ilman Sodium Laureth Sulfatea


Faith in Naturen tuotteet ovat kaikki täysin vegaanisia ja sisältävät vähintään 99% luonnollisia raaka-aineita. Purkin kyljessä olevat logot täsmentävät, että jokainen tuotteista valmistetaan Englannissa eikä niitä testata eläimin missään vaiheessa. Parabeenit on myös jätetty pois, ja kuten todettu, Sodium Laureth Sulfate ei ole päässyt näihin vaahtobileisiin mukaan. Faith in Naturen koukuttavista tuoksuista pystyy siis aidosti nauttimaan ilman huonoa omaatuntoa. Mutta mistä tuotteiden vaahto sitten syntyy?

Ammonium Laureth Sulfate saattaa ensivilkauksella vaikuttaa Sodium Laureth Sulfaten pahis-serkulta lähes yhtenevän nimen perusteella. ALS (Ammonium Laureth Sulfate) on kuitenkin todellisuudessa huomattavasti mukavampi tyyppi iholle kuin SLS, jota moni kosmetiikkamerkki on alkanut tieten tahtoen karttamaan ja korvaamaan vähemmän ympäristöä ja ihoa rasittavilla vaihtoehdoilla. Toki vaahtoavuuden voi saada aikaan myös muilla (arvokkaammilla) raaka-aineilla kuin ALS, mutta ottaen huomioon Faith in Naturen tuotteiden super edulliset hinnat, on Ammonium Laureth Sulfaten käyttö ehdottomasti kotiinpäin SLS:n sijaan.

Faith in Nature ei ole luonnonkosmetiikan apajilla kuitenkaan mikään uusi tulokas. Brändi nimittäin sai alkunsa jo 1974, kun amerikkalainen Rivka Rose halusi tuoda luonnollisia ja eettisiä kauneudenhoitotuotteita kaikkien saataville. Tärkeimpänä Rivka Roselle oli yhdistää kasvitietoutensa luontoa kunnioittaviin tuotteisiin, jotka olisivat hintojensa puolesta kaikkien saatavilla. *Oletkaunis -verkkokaupasta löytyykin laaja skaala *Faith in Naturen suihkugeelejä ja palasaippuoita, joiden tuoksu- ja värimaailmaan sukeltaa mielellään. 


Faith in Naturen käsintehdyt ja 100% luonnolliset palasaippuat


Siinä missä suihkugeeleistä suosikeikseni ovat nousseet ihoa kosteuttava, miedon tuoksuinen *Aloe Vera sekä kevyen kukkaisella ylang ylangin tuoksullaan hurmaava *Jojoba suihkugeeli, olen täysin koukussa *Faith in Naturen Orange palasaippuaan. Migreeniherkkänä on ihanaa voida nauttia tuoksuista ilman, että ne tyrmäävät tuoksuillaan liiaksi. Pidänkin ehdottomasti Faith in Naturen vahvuutena sitä, että tuoksut ovat sopivan lempeitä ja 100% luonnollisia. Suihkugeeleistä jopa hedelmäpommiksi nimeämäni *Dragon Fruit on keinotekoisiin hedelmäsuihkugeeleihin nähden selkeästi miellyttävämpi ja lempeämpi. 
Faith in Naturen palasaippuoista jokainen on tehty käsin ja 100% luonnollista raaka-aineista. Palasaippuat sisältävät erilaisia hoitavia kasviuutteita, ja yhtä lailla kuten Faith in Naturen suihkugeeleissä, ei niissä ole myöskään keinotekoisia tuoksu-, väri- tai säilöntäaineita. Lisäksi saippuat ovat biohajoavia ja ne on vieläpä pakattu kierrätyspahviin. Pakkaukset ovat samaan aikaan pirteitä ja suloisia, sopien mielestäni hyvin myös lahjaksi! 

*Tea Tree -palasaippua on mainio esimerkiksi selän tai dekolteen pesuun, jos iholla on näppylöitä tai epäpuhtauksia. Itse valitsin tämän saippuan käyttööni juuri siksi, että olen kokenut teepuuöljyä sisältävät tuotteet loistaviksi myös kasvojen hormonaalisen aknen hoidossa. Ja vaikka tosiaan kasvoilla tilanne onkin e-pillerien lopetuksen jälkeen jo paljon parempi, selän näppylöihin käytän edelleen mieluusti antiseptisiä tuotteita, kuten juurikin teepuuöljyä. 

Faith in Naturen palasaippuat ovat myös siitä ihania, että ne eivät kuivata ihoa. *Aloe Vera -palasaippuassa sattuu vieläpä olemaan rakastamani ylang ylangin tuoksuvivahteita, joten se on samalla ihanan rentouttava tuoksultaan - mutta kuitenkin mieto! Olen ihastunut jopa *Laventeli-saippuaan, vaikka normaalisti koen laventelin yleensä liian vahvana tuoksuna ihonhoitotuotteissa. Alennuskoodi -25% Faith in Naturen tuotteisiin Oletkaunis.fi-verkkokauppaan


Oletpa sitten herkkä tuoksuille tai tuoksuja rakastava, suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan Faith in Naturen luonnollisen ja vegaanisen suihkugeeli- ja palasaippuavalikoiman, josta löytyy myös täysin hajusteettomia vaihtoehtoja. Valikoimaan kuuluvat myös shampoot ja hoitoaineet sekä nestesaippuat, vaikka käsintehdyt palasaippuat toki menevät vartalon ihon pesun lisäksi mainiosti myös käsisaippuoina! 

Koodilla FIN25 saat *koko Faith in Nature -valikoimasta Oletkaunis.fi -verkkokaupassa -25% jo valmiiksi edullisista hinnoista! Suihkugeelien normaalihinta 7,90 euroa (400ml jättikoko) ja palasaippuat 3,90 euroa. Koodi on voimassa vain tämän viikon eli sunnuntaihin 21.3.2021 saakka!

Löydät Faith in Naturen myös Citymarketeista ja Sokokselta.Saa hihkaista oman suosikkinsa myös kommenttiboksiin! 

1 kommentti:

  1. Nää on niin ihania ja Faith in naturen palashampoo on paras palashampoo mitä olen kokeillut! Kuivaihoisena olen tykännyt käyttää talvella in-shower vartalovoiteita ja edellisen loputtua pääätin kokeilla Faithin aloe vera hiustenhoitoainetta kun se ei sisällä silikoneja, tms muuta turhaa. Eli hassuna vinkkinä hoitoaine toimii myös vartalon kosteutukseen suihkussa.

    VastaaPoista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!