KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - KANGASKAUPPA KELTAINENEilen saunan jälkeen kietouduin kylpytakkiin ja istahdin sohvalle, huokaisten syvään ja hartaasti. Tuntui, että tuo yksi huokaus sisälsi koko vuoden 2020 saldon: poikkeusolojen mukanaan tuoman epävarmuuden ja yksinäisyyden hetket, henkilökohtaisen elämän tunnemyrskyt ja surunsekaiset itkut. Sisällä oli vihdoin rauha. Kohta tämäkin vuosi olisi taputeltu ja uusi vuosi toisi taas mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä.


Vaikeudet johtavat lopulta voittoon ja elämä antaa, kun jaksaa uskoa


Jos joku olisi vuosi sitten tähän samaan aikaan kertonut minulle, millainen vuoristorata jyrkkine mutkineen vuosi 2020 tulisi olemaan, olisin luultavasti vaipunut epätoivoon jo sillä hetkellä. Miettinyt, miksi vihdoin kaiken paremman jälkeen olisi taas luvassa kokonainen vuosi täynnä erilaisia vastoinkäymisiä. En olisi pitänyt sitä reiluna, enkä ymmärtänyt. No, nyt ymmärrän. 

Viimeisin viikko on sisältänyt enemmän onnenhetkiä kuin olisin voinut kuvitellakaan. Ihmeitä ja itkua - mutta pelkästään ilosta. Ymmärrykseni ei ole meinannut riittää siihen, miten yhtäkkiä kaikki palaset loksahtavatkin kohdalleen. Elämä on muistuttanut siitä, että vaikeudet johtavat lopulta voittoon ja elämä antaa, kun jaksaa uskoa. Sitä positiivisuutta ja rohkaisua haluan siirtää sinullekin - että jaksaisit eteenpäin, mitä tahansa elämässäsi käytkään läpi. Koska kaikki hyvä on vielä edessäpäin. 

Jos olisin tiennyt, mitä vuoden 2020 vuoristoradan lopussa odottaa, olisin ehkä suhtautunut matkaan toisella tapaa. Kestänyt paremmin vatsanpohjassa tuntuneen vellomisen, tietäen, että palkinto on sen arvoinen. Mutta sitähän me emme ennalta näe. Vaikeuksien keskellä emme näe eteenpäin ja siksi vaikeudet tuntuvat ylitsepääsemättömiltä. Surun, epätoivon ja ahdistuksen keskellä on vaikea olla luottavainen, hymyillä ja ajatella, että tämänkin jälkeen luvassa on parempaa. Mutta jos siihen voi tarttua kiinni, se kantaa vaikeiden aikojen yli. Toivo tulevasta. 


Vaikeudet muistuttavat siitä, mikä todella on tärkeää


Tänä vuonna moni meistä on varmasti oppinut yhtä sun toista. Saanut muistutuksia kaikesta siitä, mikä ei ole elämässä itsestäänselvyys: läheisyys, yhdessäolo, aivan tavallisten asioiden kokeminen. Elämää on rajoitettu, viety pois asioita, jotka ennen olivat arkipäivää. Eristäytyminen on nostanut pintaan tunteita. Muistuttanut, mikä todella on tärkeää ja mitä kannattaa arvostaa kaikesta tästä selviämisen jälkeen. 

Moni on myös ymmärtänyt, että on entistä tärkeämpää tukea kotimaista työtä. Ostaa suomalaista, jos se on mahdollista. Sillä se luo tulevaisuutta, jatkuvuutta. Vaikka jouluksi ei ostaisi kuin jotain pientä, voi sekin olla kotimaista. Sillä voi ilahduttaa paitsi lahjansaajaa, myös sitä suomalaista yritystä, jolta tuote tai palvelu ostetaan. Ilo on siis kaksinkertainen - tai kolminkertainen, koska itse ainakin ilahdun siitä, että voin samalla tukea jotain kotimaista taidokasta tekijää. 

Kangaskauppa Keltainen & kotimainen laadukas vohvelikankainen kylpytakki


Olin etsinyt jo pitkään uutta kylpytakkia. Entinen kylpytakkini on pehmeää fleeceä ja ikivanha. Toki sitäkin käytän viimeiseen asti, mutta mielessäni olin haaveillut laadukkaammasta kylpytakista. Sellaisesta, johon pelkästään kietoutuminen tekisi iloiseksi. Minä nimittäin oleskelen kylpytakissa usein, ja vedän kaveriksi jalkaan villasukat. Toisinaan lisukkeena saattaa olla hiusturbaani märkien hiusten ympärillä ja kokonaisuuden sinetöidä kasvonaamio. Kun siihen vielä talvi-iltoina lisää kynttilät ja tarttuu teekupilliseen tai hyvään kirjaan, on elämän pienet ilot täydellinen "hästäg". 

Olin googlaillut internetin syövereistä vaikka minkälaisia kylpytakkeja, kunnes löysin täydellisen Kangaskauppa Keltaisen valikoimasta. Kotimaista käsityötä oleva vohvelikankainen kylpytakki on Kangaskauppa Keltaisen omaa Keltainen Design -mallistoa, joka tulee tulevaisuudessa laajentumaan. Tällä hetkellä valikoimasta löytyy kylpytakkia muutamassa eri värissä, niin aikuisille kuin lapsille. Oma okrankeltainen kylpytakkini oli paljon ihanampi kuin osasin odottaakaan! Tilasin sen koossa M, koska halusin sen olevan väljä. 


Kangaskauppa Keltainen on Muhoksella sijaitseva yhden naisen monipuolinen kangaskauppa, jonka energisyys ulottuu omistaja Saara Teerijoki-Joensuusta yrityksen Keltaiseen nimeen saakka. Kankaat suunnittelee Saara itse ja hän on myös liikkeessä paikalla palvelemassa kaikkia, jotka etsivät laadukkaita ja ihania kankaita, lankoja ja ompelutarvikkeita käyttöönsä. Valikoima löytyy myös verkkokaupasta, ja lisäksi Kangaskauppa Keltainen tarjoaa ompelun ja neulomisen kursseja. Ompelupalvelu ja korjausompelu ulottuvat niin sisustukseen kuin vaatetukseenkin. 

Kangaskauppa Keltainen tekee myös vaatteita tilauksesta. Paikan päälle voi kiikuttaa esimerkiksi vanhan kuluneen lempipaidan ja toivoa samanlaista tilalle. Saaralle itselle on tärkeää, että vaatteet ovat laadukkaita ja kestävät aikaa. Hän haluaa tietää ostamansa vaatteiden alkuperän ja siksi ilolla korostaakin, että Keltainen Designin muhkeat vohvelikankaiset kylpytakit tehdään Suomessa. Niidenkin ompelulla voidaan työllistää kangaskaupan ulkopuolelta työttömiä ompelijoita. Tämä on mielestäni ihailtavaa ja juuri sitä suuntaa, jota tässä maailmantilanteessa kaivataan. Suomalaisesta osaamisesta voi syntyä jotain hienoa ja osaamisen yhdistämisestä jotain hienompaa! 


Mikäli siis haluat näin joulun alla ja muutenkin suosia kotimaista, katsasta Kangaskauppa Keltaisen ihana valikoima ja muhkeat vohvelikankaiset kylpytakit, jotka ovat 100% puuvillaa. Kylpytakki on ihana päällä ja siinä on lisäksi taskut ja huppu. Jos haaveilee jouluna kietoutuvansa uuteen kylpytakkiin, ehtii sellaisen vielä tilata verkkokaupasta 6 euron toimituskululla tai käydä tutustumassa Helsingin Kauppakeskus Redin joulumarkkinoiden valikoimaan, jossa Keltaisen Kangaskaupan kylpytakit ovat myös saatavilla joulumarkkinoiden ajan. 

Instagramin puolelle on tulossa myös arvonta, jossa yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa ihka oma vohvelikankainen kylpytakki! Pysy siis kuulolla myös Instagramin puolella ja nappaa tilini seurantaan

Itse aion nautiskella ihanasta okrankeltaisesta kylpytakistani ja odottaa vuotta 2021 toiveikkaana. Kuten Kangaskauppa Keltaisen sivuilla Saara toteaa: "vaikeuksien kautta voi löytyä jotain todella hyvää ja omaa". 


Miten vuosi 2020 on teitä kohdellut? Ja miltä kuulostaa vohvelikankainen kylpytakki?4 kommenttia:

 1. Ihana kylpytakki ja mikä pirteä väri!
  t. Tuula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Tuula! Itsekin tykästyin tähän väriin :)

   Mukavaa joulunodotusta sinulle ja kiva kun kommentoit!

   Poista
 2. Aivan upea kylpytakki! Mullekin tuollainen!! 5/5

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin kovasti! :)

   Uusimmasta postauksesta löydät kylpytakin myös valkoisena ja kivan kesätarjoksen, joka koskee kaikkia värejä:

   https://www.beauty-highlights.fi/2021/07/armollisuus-itsea-kohtaan.html

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!