KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MY FAVORITE PIECE


Elämässä tarvitaan hitunen rohkeutta, jos siitä haluaa muovata omanlaisen. Rohkeus ei tarkoita uhkapelurin elkein tehtyjä riskinottoja, vaan rohkeutta pysyä päätöksessään, kun ympäriltä kuuluu kyseenalaistavia tai ihmetteleviä kommentteja. Rohkeutta olla tekemättä asioita, joita muut odottavat sinun tekevän ja toimia sen sijaan toisin - sinun tavallasi. Rohkeutta on päästää irti tutusta ja hypätä uuteen, ehkä vähän pelottavaankin. Valita se polku, joka ei ehkä ole tutuin, mutta puhuttelee juuri sinun sydäntäsi. Ja rohkeutta on pysyä siinä, vaikka vastatuuli välillä yllättäisi mutkissa ja saisi hetkellisesti horjumaan.
Rohkeus kulkea kohti sitä, mitä sydän sanoo


Ihailen ihmisiä, jotka käyttävät elämän arvokkaita päiviä tehdäkseen sellaista, mitä kohtaan tuntevat todellista paloa. Heitä, jotka ovat uskaltaneet seurata sydämensä ääntä, vaikka se ei ole välttämättä ollut se helpoin tie. Minäkin olen tehnyt sen. Monesti. Aina se ei ole vienyt sateenkaaren alle, mutta ainakaan sillä hetkellä kun elämä lopulta jättää, ei päässä vilise surun ja pelon saattelemana muistikuvat siitä, etten yrittänyt. Sillä minä yritin. 

Kotimaisissa korusuunnittelijoissa ihailen paitsi uniikkia työnjälkeä, myös sitä, että he antavat elämässään tilaa luovuudelle. Korujen valmistus on saattanut aluksi olla intohimoinen harrastus muun työn ohessa, mutta lopulta on uskallettu päästää irti totutusta ja ottaa se kuuluisa hyppy tuntemattomaan - lähdetty toteuttamaan sitä, mitä sisin halajaa. Silläkin riskillä, että sillä tiellä ei säätiedotus lupaa ainaista auringonpaistetta. 
My Favorite Piece - uniikkia ja omanlaista, onnellisuus edellä


Oman polun seuraaminen tuo elämään tietynlaisen rikkauden, jota ei voi korvata muulla. Harva suomalainen käsityöyrittäjä lähtee kuitenkaan seuraamaan omaa polkuaan rikastuakseen sanan varsinaisessa merkityksessä. Onneksi rikkaus on paljon muutakin kuin rahaa. Vaikka hymyllä, sisäisellä onnentunteella, ilolla tai rakkaudella ei laskuja makseta, omannäköinen elämä antaa paljon sellaista, mitä raha ei pysty tuomaan. Sen tietää myös My Favorite Piecen Jonna, joka aikoinaan päätti lähteä seuraamaan todellista intohimoaan, vaikka käsityöyrittäjyys Suomessa harvoin tunnetaan tienä multimiljönääriyteen - poissulkematta silti sitä, että kaikki on toki mahdollista. 

Jonna tiesi jo alussa, että haluaa tehdä asioita toisin kuin muut tekevät. Luoda jotain uniikkia, joka täyttäisi omat päänsisäiset kriteerit. Koruartesaanina Jonnalle ei riitä, että tuotteeseen porataan reikä ja siihen liitetään koukku - siinä täytyy olla jotain muutakin. Yksityiskohtia ja muotoja, jotka puhuttelevat. Joissa oma visio toteutuu. Ja parasta on, jos se visio puhuttelee joskus jotakuta toistakin! 

Kierrätysmuovista korvakoruja


Minä vaikutuin My Favorite Piecen koruista jo viime keväänä, kun toteutin Jonnan kanssa ensimmäisen yhteistyön Ihastuin juuri korujen uniikkiuteen ja erilaisuuteen. Vaikka brändi hyödyntää materiaaleissaan myös kovin yleiseksi noussutta kierrätysnahkaa, tulevat Jonnan taidonnäytteet esille paljon muussakin. Vai mitä sanotte yllä olevista pantittomasta pullomuovista valmistetuista mustista Halesia-korvakoruista?

Itse hullaannuin upeisiin Halesia-korvakoruihin heti bongattuani uutuudet verkkokaupasta! Korvakorut kiiltävät lasimaisen pysäyttävästi etenkin niinä hetkinä, kun valo osuu niihin. Persoonallisen lisän kukkaan tuo korukivi, joka nimenomaisissa mustissa korvakoruissa on harmaa akaatti. Korut ovat tappikiinnityksellä, jossa on kiiltävä musta patenttinahkapala. Uutuuskoruja pääsee selailemaan My Favorite Piecen verkkokaupassa täällä
Kuten jo kevään postauksessa kerroin, My Favorite Piece paitsi hyödyntää kierrätysmateriaaleja monipuolisesti, pyrkii zero waste -toimintaan kaikessa toiminnassaan, niin pitkälle kuin se on mahdollista. Vanhaa materiaalia hyödynnetään korujen valmistuksen lisäksi pakkaamisessa, postituksessa, esillepanossa ja muussa yritystoiminnan ylläpidossa. Kemissä toimiva My Favorite Piece kerää talteen muiden paikallisten yritysten toiminnasta sivutuotteena tulevat "roskat", joista syntyy koko kaunis, ihastusta herättävä koruvalikoima. 

Moni teistä ihasteli keväällä simpukan muotoisia, kierrätysnahkasta muotoiltuja Wire-korvakoruja, jotka itselleni toivat mieleen kesämorsiaimen, varsinkin kun korvikset puki valkoisen pitsipaidan kera. Lieneekö siis ihme, että My Favorite Piecen klassikot-kategoriasta juuri Wireet ovat yhdet omista lempikoruistani - elleivät jopa My Favorite Piecen ykköset! Tällä kertaa tykästyin etenkin säihkyvään liilaan, vaikka vaaleanpunertavina hohtavat kanervatkin ovat kauniit. Mutta violetti nappasi erityisesti - etenkin tähän aikaan vuodesta! 
Halusin myös nostaa esille yhdet My Favorite Piecen klassikoihin kuuluvista koruista: kierrätysnahkasta valmistetut Leather Hoops -renkaat. Keväällä intoilin niistä keltaisen värisinä, mutta nyt uutuuksien joukosta löytyy vaikka minkälaisia upeita uutuusvärejä! Yllä olevassa kuvassa korvissani näkyvät tummanpunaiset Hoopsit ovat yhdet uutuuksista. Ja näyttävyydestään huolimatta näidenkin korvakorujen keveydestä voi vain nauttia!

Jos nyt pukki olisi kuulolla, omaan listaani päätyisivät musta-kupariset Wireet tai nämä syksyn sävyissä hehkuvat Halesiat. Vai pitäisikö kuitenkin kesää silmällä pitäen tilata jotain värikkäämpää, kuten nämä vihreydellään virkistävät mustat Halesiat? En olisi uskonut, että koskaan innostun pantittomasta pullomuovista valmistetuista korvakoruista, mutta nuo Halesiat ovat vaan niin upeat! 


Alennuskoodi My Favorite Piece -verkkokauppaan


Olenkin todella iloinen saadessani tarjota teille tuntuvan 20% alekoodin verkkokauppaan! Alekoodi on kuitenkin voimassa ainoastaan reilun viikon, eli vain 30.11.2020 saakka. Jos siis mielit jotain verkkokaupan ihanuuksista omaksesi tai lahjaksi, ja haluat tänä jouluna tukea etenkin suomalaista yrittäjyyttä (ja rohkeita oman polkunsa kulkijoita) suosittelen ehdottomasti hyödyntämään koodin tuoman säästön ja tarttumaan tilaisuuteen! (Ostot eivät hyödytä bloggaajaa.)

Alennuskoodi on JOULU20 ja voimassa siis vain 30.11.2020 saakka! 

My Favorite Piecen verkkokauppaan pääset tästä. 


Joko teille on My Favorite Piecen korut tuttuja? Ihastuttiko jokin koruista erityisesti?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!