KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - SKINCITY


Postaus sis. *mainoslinkkejä

C-vitamiini on kullanarvoisena tunnettu aineosa ihonhoidossa. Ihan turhaan se ei ole asemaansa ansainnut, sillä C-vitamiinipitoisten tuotteiden käytöstä hyötyy jokainen ihotyyppi. Erityisen hyvää se tekee etenkin pigmenttiläiskistä, aknearvista tai muuten epätasaisesta ihonsävystä kärsivälle, sillä C-vitamiini on loistava ihon kirkastaja ja ihonsävyn tasoittaja. Samalla se toimii pigmenttimuutosten ennaltaehkäisyyn. Sen vaikutukset huomaa nopeasti myös väsähtäneessä, stressaantuneessa ja sameassa ihossa, sillä C-vitamiini on tehokas piristysruiske ja saa ihon nopeasti säteilemään.
Miksi C-vitamiinia kannattaa käyttää ihonhoidossa?


Jos haluaa ihon pysyvän kuulaana ja nuorekkaana, on C-vitamiini ihonhoidossa lähes ehdoton. Esimerkiksi ihon kimmoisuuteen vaikuttavaa kollageenia ei synny ilman C-vitamiinia, sillä sitä tarvitaan ihon kollageenisynteesiin. Tässä toki oleellista on se, että jos syö sisäisesti nautittavaa kollageenituotetta, myös C-vitamiinia pitäisi syödä sisäisesti. Mutta jos nauttii C-vitamiinia ravintolisänä, tarvitseeko käyttää sitä sisältäviä ihonhoitotuotteita erikseen?

Jos haluaa vaikuttaa erityisesti ihoon, vastaus on kyllä. Ravinnosta tai ravintolisistä saatu C-vitamiini nimittäin kulkeutuu viimeisenä iholle, joten pelkkiä C-vitamiinikapseleita popsimalla ei valitettavasti pääse pigmenttiläiskistä eroon tai saa ihonväriä tasaisemmaksi. Kun C-vitamiinia sisältävää tuotetta levittää suoraan iholle, hyötyy iho siitä parhaiten ja myös tulokset ovat nähtävissä nopeammin. 

C-vitamiini on huipputehokas ikääntyvän ihon ja aknen hoidossa


C-vitamiini on aina ollut ihonhoidossa suosittu. Ennen hormonaalisen aknen ilmaantumista ajattelin C-vitamiinin olevan lähinnä ihon kirkastaja ja piristäjä, minkä vuoksi käytin sitä hyväkuntoisella ihollani satunnaisesti. Kun iho oli kuulas ja tasainen jo luonnostaan, en päässyt näkemään sen hämmästyttäviä vaikutuksia samaan tapaan kuin esimerkiksi pigmenttiläiskistä kärsivä oli saattanut todeta. 

Kaikki muuttui reilu vuosi sitten, kun lopetin e-pillerien käytön ja ihoni kunto muuttui radikaalisti. Yhtäkkiä ihonhoito muuttui haastavaksi kamppailuksi hormonaalista aknea vastaan, mitä olen blogissakin tuonut paljon esille. Taistelu on ollut tuskallinen ja vaikea, mutta tällä hetkellä voin jo hymyillä, sillä kasvojen iho alkaa jo näyttää paremmalta: kuulaus on palannut ja iho paljon tasaisempi. Aknearpia on vielä jonkin verran jäljellä ja satunnaisia epäpuhtauksia leuan alueella, mutta muu alue kasvoista on aika lailla rauhoittunut.

C-vitamiini on kuitenkin ollut yksi niistä pelastavista aineosista, joilla olen onnistunut saavuttamaan tasaisen ja kuulaan ihoni takaisin. Se on tuonut niin huikeita silminhavaittavia tuloksia, etten enää voisi kuvitellakaan luopuvani sen käytöstä. Pahimman aknen aikaan se rauhoitti ihon tulehdusta ja sittemmin se on ollut tehokas punaisten laikkujen ja arpien vaalentaja. Se saa meikittömänkin ihon näyttämään tasaiselta ja kauniilta! En siis enää yhtään ihmettele, miksi moni ihonhoidon ammattilainen Hollywood-tähtiä myöten luottaa juuri C-vitamiinin tehoon ihon nuorekkuuden ylläpitämisessä. Esimerkkinä Nicole Kidman, jonka iho on todella kaunis ja säteilevä 53-vuotiaana.

Miten valita tehokas C-vitamiinia sisältävä ihonhoitotuote?


Siinä missä esimerkiksi A-vitamiini eli retinoli usein herkistää ihon auringolle, antaa C-vitamiini tehokkaana antioksidanttina suojan ympäristön haittatekijöitä, kuten esimerkiksi ilmansaasteita, tupakansavua ja aurinkovaurioita vastaan. C-vitamiini ei korvaa aurinkosuojaa tai toimi aurinkosuojana, mutta se kuitenkin minimoi tehokkaasti vahinkoja, joita vapaat happiradikaalit saavat aikaan. Antioksidantit ovat siis myös avainasemassa, kun halutaan ehkäistä tehokkaasti ihon ikääntymistä. Jälleen pisteet C-vitamiinille.

C-vitamiinia sisältävän tuotteen valinta voi kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, sillä sitä löytyy monenlaisesta eri tuotteesta ja monenlaisessa eri muodossa. Kaikki C-vitamiinia sisältävät tuotteet eivät siis automaattisesti ole yhtä tehokkaita tai välttämättä toimivia ollenkaan. Tämä johtuu siitä, että C-vitamiinin suurimpana haasteena on sen säilyvyys. Siksi sitä on tärkeää käyttää muodossa, jossa se säilyy stabiilina ja säilyttää tehonsa. 

C-vitamiinin määrä ei siis välttämättä ole tuotteessa se olennaisin, vaan muoto, jossa sitä käytetään ja myös se, mihin muihin raaka-aineisiin se on yhdistetty ja millaisessa pakkauksessa C-vitamiinia sisältävä ihonhoitotuote tarjotaan. C-vitamiini pilaantuu todella herkästi esimerkiksi valossa. Siksi C-vitamiinia sisältäviä tuotteita nähdäänkin monesti tummissa lasipulloissa.

C-vitamiinia sisältävät seerumit vertailussa


Tehokkaimpana C-vitamiinin muotona tunnetaan sen puhtain muoto eli L-askorbiinihappo, joka näkyy tuotteen raaka-aineluettelossa L-ascorbid acid. Se on kuitenkin erittäin tujua tavaraa, eikä siksi ole välttämättä paras valinta etenkään herkkäihoiselle. Itse en siis tietoisesti etsi ja valitse juuri L-askorbiinihappoa sisältäviä tuotteita, vaan katson kokonaisuutta eli sitä, mitä muita aineosia tuote sisältää, mitä C-vitamiinin muotoa siinä käytetään, miten sen valinta on perusteltu sekä sitä, miten tuote on pakattu ja miltä se tuntuu iholla. Tähän postaukseen olenkin koonnut neljä erihintaista seerumia, jotka kaikki löytyvät *Skincityn valikoimasta. Jokainen niistä on aineosiltaan, tuntumaltaan ja tuoksultaan hieman erilainen pakkausta myöten. 


1. Maria Åkerberg Serum C, 30ml, 24€


Joukon edullisin on *Maria Åkerbergin C-vitamiiniseerumi, joka on pakattu nelikon ainoana keveään muoviseen pumppupulloon. Ruotsalaista luonnonkosmetiikkaa oleva tuote on kuitenkin pakkaukseltaan ympäristöystävällinen, sillä muovit voidaan kompostoida, kierrättää ja käyttää uudelleen, mitä brändi peräänkuuluttaakin sivuillaan. *Maria Åkerberg ei lisäksi suinkaan ole luonnonkosmetiikkamarkkinoilla uusi tulokas, sillä sarja on saanut alkunsa jo 1995 ja käyttää tuotteissaan ainoastaan kasviperäisiä aineosia. Sarjan konsepti perustuu aromaterapiaan ja fytoterapiaan (=kasvien voimaan). Kaikki tuotteiden värit ja tuoksut on uutettu eteerisistä öljyistä ja kasviuutteista eli tuoksut ovat täysin luonnollisia.

C-vitamiiniseerumi on koostumukseltaan vesipohjainen, levittyy mainiosti ja hulahtaa ihoon nopeasti. Tuoksua tuotteessa ei juurikaan ole, joten uskallan suositella sitä myös tuoksuherkille. Tuotetta kuvaillaan energiaruiskeena kuivalle iholle ja sen sisällöstä jopa 10% on ainutlaatuista appelsiinitiivistettä (Citrus Aurantium Dulcis, raaka-ainelistassa toisena), joka sisältää myös A- ja B-vitamiineja sekä aminohappoja. B6-vitamiinin ansiosta seerumi sopii myös rasvaiselle ja akneiholle, sillä se säätelee tehokkaasti talintuotantoa. 

Huomautettakoon kuitenkin, tämä seerumi sisältää C-vitamiinia ainoastaan appelsiinin kautta eli raaka-ainelistasta ei löydy C-vitamiinia tai sen johdannaista missään muodossa. Sanoisin, että tässä on perushyvä seerumi, joka varmasti tuo ihoon kosteutta ja vitamiineja, mutta jos C-vitamiinipitoista seerumia etsii, ei tämä ehkä ole se, jota ensimmäisenä suosittelisin. 

2. Paula's Choice C15 Super Booster, 20ml, 53€


Keskihintaisista seerumeista suosittelisin Skincityn valikoimasta löytyvää *Paula's Choice C15 Super Boosteria. Siinä Ascorbic acid on raaka-ainelistassa toisena, joten tuote taatusti sisältää C-vitamiinia ja jopa 15%, mikä on varsin kiitettävä määrä. Lisäksi koostumukseen on ujutettu mukaan hyaluronihappoa, joka täyteläistää ihoa ja silottaa juonteita entisestään. Hyaluronihapon sanotaan muutenkin toimivan hyvin kirkastavan C-vitamiinin kaverina. 

Bongaan Paula's Choice C15 Super Boosterin raaka-ainelistasta myös ihoa rauhoittavan panthenolin (B5-vitamiini) sekä bisabololin - kummatkin hyviä myös herkälle iholle. Lisäksi pisteenä i:n päälle antioksidanttina E-vitamiini sekä ferulihappo (Ferulic acid), joiden sanotaan toimivan erityisen hyvin pigmenttiläiskiä vastaan yhdessä C-vitamiinin kanssa käytettynä. Tuoksuhäivähdys muistuttaa miedosti savuista lakritsia, mutta ei ole lainkaan häiritsevä tai vahva. Koostumus on kevyt ja imeytyy nopeasti. 

*Paula's Choice ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta on sarjana erittäin tunnettu. Esimerkiksi tästä seerumista ei löydy silikoneja ja koostumus on ollut muutenkin mieleeni. Voisin siis hyvin kuvitella ostavani toisen pullollisen. Suosittelen, jos etsit kohtuuhintaista C-vitamiiniseerumia ja haluat vaalentaa pigmenttiläiskiä tai aknearpia ja toivot ylipäätään iholle kirkkautta sekä eloisuutta. Tämä toimii!

3. Oskia Renaissance Brightlight Serum, 30ml, 107€


*Oskian seerumi edustaa jo hieman hintavampaa seerumia, mutta itse kosmetiikkaan panostavana en pidä hintaa korkeana toimivasta seerumista. Olen nimittäin valmis maksamaan seerumista enemmänkin, jos se todella toimii. Vaikka *Renaissance Brightlight -seerumi ei ole nimetty C-vitamiinin mukaan, löytyy C-vitamiini raaka-ainelistasta jo toisena. Sodium ascorbyl phosphate on stabiili, vesiliukoinen C-vitamiinin muoto, jonka on osoitettu paitsi kirkastavan ihoa, tehoavan myös näppylöitä ja finnejä vastaan. 

C-vitamiinin lisäksi Oskian seerumin hyviä puolia on ehdottomasti niasiiniamidi, joka löytyy raaka-ainelistasta heti kolmantena C-vitamiinin jälkeen. Eivätkä hyvät uutiset lopu tähän, sillä sitä seuraa vielä msm sekä sinkki. Tämän jälkeen joukkoon liittyy vielä mm. arbutiini, jota käytetään nimenomaan pigmenttiläiskiä vaalentavissa tuotteissa. Oskian seerumin raaka-ainelista näyttää siis jo alusta saakka todella hyvältä ja tehokkaalta, sillä niasiiniamidi on äärimmäisen toimiva myös herkällä rosacea-iholla ja akneiholla - aihe, josta olen kirjoittanut blogissa aiemminkin

Oskian seerumia olenkin käyttänyt näistä kolmesta eniten. Huomasin sen tehon jo ensimmäisten päivien aikana, joten uskallan suositella sitä sinulle, joka haluat nimenomaan tasaisemman ihonsävyn vahvalla anti-age-vaikutuksella. Oskia-tuotteiden teho perustuu msm:n hyödyntämiseen, joka stimuloi mm. kollageenintuotantoa ja parantaa mikroverenkiertoa. Oskiasta ja msm:n vaikutuksista löydät lisää tietoa *Skincityn sivuilta
4. Skinceuticals Phloretin CF serum, 30ml, 177€


*Skinceuticals Phloretin CF -seerumista olin eniten innoissani. Seerumi sisältää vain tasan 8 aineosaa, joista yksi on L-ascorbid acid - siis juuri se tutkitusti tehokkain C-vitamiinin puhtain muoto, jota seerumi sisältää jopa 10%. Raaka-ainelistan perusteella olisin siis hyvin ihmeissäni, jos tämä seerumi ei tehoaisi ihoon millään tavalla!

Kiinteyttä ja kimmoisuutta iholle lupaava seerumi sisältää erityisenä raaka-aineena myös floretiinia (=phloretin), josta seerumi on saanut myös nimensä. Se on omenan kuoresta peräisin ja korjaa ihon hienoja juonteita sekä tasoittaa ihonsävyä. Vahvana antioksidanttina se toimii äärimmäisen tehokkaana anti-age-aineosana. Siksi tämä seerumi onkin nimenomaan suunnattu sinulle, joka haluat tuloksia myös ikääntymisen merkkejä vastaan.

*Phloretin CF -seerumi tulee pahvipakkauksessa siten, että lasipullo avataan erikseen ja pipetti kiinnitetään siihen itse. Ensi kertaa pullon korkin avatessa saattaa kuulla jopa pienen poksahduksen. Mainittakoon myös, että vahvan C-vitamiinipitoisuuden lisäksi seerumi sisältää myös ferulihappoa, joka yhdessä C-vitamiinin kanssa kirkastaa ihoa entistä tehokkaammin ja toimii juurikin pigmenttiläiskiä vaalentavana ja ihonsävyä tasoittavana. 

Seerumia suositellaan niin normaalille kuin rasvaisellekin iholle, ja oma pintakuiva epäpuhtauksiin taipuvainen ihoni on nauttinut tästä suuresti. Nähtäväksi jää, mitkä ovat todelliset vaikutukset kulutettuani lasipullon loppuun saakka. Uskallan kuitenkin toivoa paljon huippuraaka-aineiden perusteella! 


Kaikki tuotteet löydät *Skincityn verkkokaupasta:Oletko sinä hyödyntänyt C-vitamiinia ihonhoidossa?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!