KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - MY FAVORITE PIECE


Siitä saakka, kun äiti vei minut korvien rei'itykseen ollessani 6-vuotias, olen aina pitänyt korvakoruja. Pikkutyttönä korvakorut olivat pienen pieniä nappikorviksia, suloisia ja somia, joita esikouluikäisenä ja ala-asteella sopi käyttää ja jotka eivät herättäneet liikaa huomiota. Teinityttönä korut alkoivat hiljalleen muuttua astetta näyttävämmiksi, mutta eivät kuitenkaan olleet millään lailla verrattavissa siihen, millaisia korvakoruja tänä päivänä käytän.

Sanotaanpa siis suoraan, jos se ei blogini korvakorut-osiosta ole jo tarpeeksi tullut esille: Minä rakastan näyttäviä, kauniita, värikkäitä ja persoonallisia korvakoruja! Sellaisia, jotka ovat omalla tavallaan uniikkeja ja jotka on tehty kauniilla ja kestävällä kädenjäljellä. Korvakoruja, jotka saavat minut sisäisesti huokailemaan ihastuksesta ja herättävät ihan tavallisenkin asun kivalla tavallaan eloon, viimeistellen kokonaisuuden. Koruja, jotka ovat hetkestä riippuen joko näyttäviä, yksinkertaisen tyylikkäitä, siroja tai iloisesti pirskahtelevia ja värikkäitä.
Siinä missä ennen tulin ostaneeksi korvakoruja ulkomaanmatkoilta joistain ketjuliikkeistä, olen tänä päivänä luopunut sellaisten korujen käytöstä lähes kokonaan. Syynä ei ole tokikaan koronan rajoittama matkustelu, vaan oikeastaan se, että kotimaiset, käsityönä valmistetut korut alkoivat vetämään minua yhä enemmän puoleensa. Kun tarjonta laajeni, joukosta alkoi erottua yhä enemmän yksittäisiä kultakimpaleita; brändejä ja niiden takana olevia tekijöitä, joiden korut vetosivat minuun. Yksi minut ihastuttaneista brändeistä on My Favorite Piece


My Favorite Piece - kierrätysmateriaaleista kauniita korvakoruja


My Favorite Piece -korut on suunniteltu ja valmistettu sillä ajatuksella, että niistä tulisi brändin nimen mukaisesti käyttäjänsä lempikorut. Korut suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan alusta loppuun Suomessa, tarkemmin sanottuna Kemissä. Koko yrityksen toimintakaari perustuu siihen, että vanhaa materiaalia hyödynnetään uudelleen: niin korujen valmistuksessa, pakkaamisessa, postituksessa, esilläpanossa kuin toiminnan ylläpidossa muuten. Kierrätysketjun mahdollistaa se, että My Favorite Piece tekee yhteistyötä paikallisten yritysten kanssa, joiden toiminnasta syntyy "roskaa". Tämä roska on kuitenkin se, josta My Favorite Piecen kauniit korut syntyvät. Roska muuttuu siis My Favorite Piecen takana olevan Jonnan käsissä joksikin uudeksi, kauniiksi ja kantajalleen arvokkaaksi, osaksi uutta elämää ja uusia muistoja. 
Korujen päämateriaali on nahkajäte, mutta sen lisäksi koruissa hyödynnetään muutakin. Upeita, uniikkeja koruja valmistuu nimittäin myös silmälasien ja aurinkolasien valmistuksessa syntyvästä ylijäämästä, mikä normaalisti kulkeutuisi suoraan jätteeksi. My Favorite Piecen valikoima pursuaa toinen toistaan puhuttelevampia koruja, joissa yhdistyvät eri värit, muodot ja materiaalit. Korvakorujen rakastajan on helppo löytää omansa. 

Minä rakastuin kierrätysnahkasta syntyneisiin hempeisiin simpukkakorviksiin - tai miksikä korvakoruja nyt haluaakaan kutsua. Wire -korvakorut löytyvät kuvissa näkyvien hopeanvaalean lisäksi myös puuteriroosan sävyssäruusukultaisina ja aina yhtä muodikkaana mustana. Luulenpa, että tilaan vielä itselleni nämä toisenkin värisinä, sillä ihastuin näihin niin paljon. Jokin noissa vaalean hopeisissa simpukoissa toi minulle mieleen kesämorsiamen. Yhdistinkin heti korvakoruihin valkoisen pitsitopin ja tein vielä pikaisen letin, jotta en ihan liikaa morsian-linjalle lähtisi. Tykkäsin tästä lookista silti todella paljon, varsinkin kun sipaisi vielä pinkkiä kiiltoa huulille.
Seuraavassa hetkessä vaihdoinkin päälle hempeän roosan pellavapaidan ja lähdin pinkimmälle linjalle. Urban Gems double on My Favorite Piecelle ominainen malli, jota löytyy monen eri värisenä ja tyylisenä verkkokaupan valikoimasta. Siniturkoosin ja punaroosan yhdistelmä puhutteli itseäni, ja korvakorujen väri tulee upeasti esille auringonvalossa, koska kierrätysnahkan pinta on kiiltävää. Korujen hinta on verkkokaupassa vain 22,00 euroa (kyseinen malli täällä). 
Urban Gems -koruja löytyy myös kolmiosaisena mallina. Vaikka tässä triple-mallissa on yksi pala enemmän, ovat korut silti yhtä huomaamattoman keveät päällä. Tykkään itse juurikin käyttää sellaisia koruja, jotka näyttävyydestään huolimatta ovat keveitä, eivätkä venytä ja vedä korvanlehteä ikävästi alas. 

Valitsin yhdet korvakoruista vihreän, valkoisen ja kukallisen yhdistelmänä, sillä vihreä on yksi lempiväreistäni ja rakastan yhtä lailla kukkakuoseja. Samaa korua on saatavilla verkkokaupasta myös kaksiosaisena. Jokainen koru on uniikki, sillä alaosan kukallinen pala on kaikissa koruissa erilainen, riippuen siitä, mistä kohtaa pala on leikattu. Kaikki korut valmistetaan käsityönä, erät ovat pieniä ja niitä on saatavilla vain rajatusti. 
Vaikka pääsiäinen oli ja meni, keltainen on edelleen keväällä "in" - jos sitä ilmaisua enää kukaan käyttääkään. Kirkkaan keltaisen sijaan sisustuksessa ja pukeutumisessa villitsee nyt lempeämpi ja vaaleampi sitruunankeltainen. Itse olen aina pitänyt keltaisesta, joten olen iloinen, että nyt minulla on syy pukeutua siihen entistä enemmän, vaikka en trendejä orjallisesti noudatakaan. Kuvassa korvissani olevat Leather Hoops -korvakorut ovat maltillisen kokoiset (pituus ylhäältä alas 6,5 cm) ja hyvin keveät korvissa, kuten My Favorite Piecen muutkin korvakorut. Koruosat ovat koruterästä ja korvakoruissa oleva korukivi on keltainen jade. Suuremman renkaan halkaisija on vain 4 cm, joten nämä eivät todella ole mitkään massiiviset renkaat - ja sanoinko jo, että väri on ihana! 

Keltaisen värin lisäksi Leather Hoops -mallia löytyy myös tummempana vihreänä, muodikkaana farkunsinisenä, hempeän roosanaperinteisen tyylikkäänä mustana ja kauniin beigenä. Huomaa myös, että jokaisessa mallissa on eri korukivet, jotka ovat ihana yksityiskohta koruissa. 
My Favorite Piecen tykätyimpiä malleja ovat myös sulkien malliset korvakorut. Vaikka sulkakorvakorut ovat olleet jo pitkään hitti ja samanhenkisiä löytyy usealta kotimaiselta koruvalmistajalta, on My Favorite Piecellä näissäkin oma uniikki leimansa. Esimerkiksi yllä olevassa kuvassa näkyvää helmiäishohtoista väriä en ole missään muualla nähnyt. Pastellisävyissä hehkuva pinta välähtelee todella kauniisti valon osuessa siihen. Näitäkin tulen varmasti käyttämään kesän menoissa, kunhan tämän koronaeristäytyminen lopulta päättyy. Siihen saakka haaveillaan ja odotellaan, sillä kesä tulee, oli koronaa tai ei!


Alennuskoodi My Favorite Piecen valikoimaan


Mikäli sinäkin haluat tukea kotimaista käsityöläisyyttä ja pienyrittäjyyttä, My Favorite Piece on ehdottomasti brändi, jonka valikoiman suosittelen katsastamaan. Yritys pyrkii kaikessa toiminnassaan zero waste -periaatteeseen, niin materiaalien käytössä kuin energiankulutuksessakin. Korut on valmistettu rakkaudella, ei riistolla, kuten brändi itse sivuillaan toteaa.

Saan myös tarjota teille alennuskoodin, jolla saatte jopa 20% tuntuvan alennuksen koko My Favorite Piecen valikoimasta (koskee normaalihintaisia tuotteita). Koodi on KEVÄT2020 ja se on voimassa 1.5.2020 saakka. Lisäksi maksuton postitus koskee kaikkia 40 euron tilauksia. (Bloggaajana en hyödy verkkokaupasta tehdyistä tilauksista).

My Favorite Piecen kauniita koruja pääsee selailemaan verkkokaupassa täällä

PS. Instagramin puolelle tulossa myös arvontaa! 

~~~

Mitkä tämän postauksen koruista ihastuttavat teitä eniten? 

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniita ja persoonallisia! Kävin heti tilaamassa yhdet :D

  Ihanat kuvat ja sulle käy niin kauniisti tuo keltainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Salla! <3 Ihanaa, että tykästyit näihin - niin mäkin!

   Poista
 2. Oi, nuo ensimmäiset on super kauniit! Kauniit on kuvat myös. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Nuo ensimmäiset on myös mun suosikit! Niin kauniit!

   Poista
 3. Tosi kiva idea käyttää noita muiden "jätteitä" ja tehdä niistä jotain kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! Just tällaista toimintaa tänä päivänä tarvitaan. Ja varsinkin, kun jotain näin kaunista voi saada aikaiseksi! :D

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!