KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - VUOKKOSET


En ole koskaan ollut aktiiviliikkuja. Lenkkipolulle lähtemisen sijaan olen paljon useammin rojahtanut sohvalle päivän päätteeksi ja jäänyt niille sijoilleen, kadehtien heitä, joilta löytyy energiaa ja motivaatiota saada itsensä liikkeelle. Sohvalla ollessani olen ruoskinut itseäni ajatusten tasolla siitä, miksi minusta ei ole samaan kuin muista, tajutakseni ainoastaan sen, että liikkeelle lähtemiseen ei vaadita muuta kuin taito laittaa kengät jalkaan ja avata ulko-ovi. 

Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, olen viime vuosina joutunut opettelemaan uusiksi hyvinvoinnin perimmäisen merkityksen, kun uupumus ja muut elämän jyrkät mutkat on pitänyt kohdata tahtomatta kuin kiveniskut auton tuulilasiin. Olen myös joutunut tunnustamaan itselleni sen, että paras lääke väsymykseen ei aina olekaan paikoilleen jääminen ja lepo, vaan toisinaan väsymystä vahvistaa juuri liikkumisen puute.

Miksi sohva sitten tuntuu niin usein houkuttelevammalta kuin kävelylenkki raikkaassa ulkoilmassa? Miksi lenkkarien jalkaan vetäiseminen ja ulko-oven avaaminen tuntuu siltä kuin vaadittaisiin jotain kymmenen kertaa isompaa, vaikka todellisuudessa asia on yhtä yksinkertainen kuin sen kirjoittaa: kengät jalkaan, ovi auki ja ulos. 

Itselläni kyse on ollut enemmänkin tottumuksesta. Siitä, etten ole koskaan kokenut olevani liikunnallinen. Jokainen urheilulaji, jota nuorempana kokeilin, tuntui vieraalta. Minua kiinnosti moninkertaisesti enemmän musiikki, kielet ja taide. Niinpä hyvin pitkälle aikuisikään asti hoin itselleni hiljaa ajatuksissani, että liikunta ei ole minua varten. 
Liikkuminen on kaikille - ikään ja kuntoon katsomatta


Suurin harhaluuloni oli kuitenkin se, että uskoin, että liikunta on vain tietynlaisia ihmisiä varten. Todellisuudessa liikunta on kuitenkin tarkoitettu kaikille! Se ei ole vain yhdenlainen liikkumismuoto, joka vaatii tiettyjä ominaisuuksia, sillä liikkua voi niin monella tapaa: on tanssia, taistelulajeja, salitreeniä, joogaa, pallopelejä tai vaikka vain ihan perinteistä kävelyä. Mikään muoto ei ole toista parempi, on vain vaihtoehtoja, joista jokainen voi poimia itselleen mieluisimman. 

Joskus käy myös niin, että jokin laji ei ole välttämättä vuosia sitten tuntunut omalta, mutta toisessa elämäntilanteessa siitä kuoriutuukin yllättävä voimavara. Minulle kävi niin Yin joogan kanssa puolitoista vuotta sitten. Siitä saakka olen joogannut viikottain ja kokenut sen tärkeäksi osaksi omaa hyvinvointiani. 

Kevään koronakauden aikana myös ulkoilusta kuoriutui minulle voimavara. Syksyn myötä olen innostunut lenkkeilystä uudella tapaa. Siinä missä se ennen koin oloni liian väsyneeksi liikkumaan, nykyään koen oloni vetämättömäksi ilman liikuntaa. Tarvitsen sitä pitääkseni aivot virkeänä ja jaksaakseni arkea paremmin. 

Luomupuuvillasta valmistettu Vuokkoset Cotton - herkkäihoisen varma valinta


Kuten moni teistä blogiani pidempään seuranneista tietää, olen jo vuosia suosinut kotimaisia Vuokkoset-tuotteita. Sen jälkeen, kun järkyttyneenä ymmärsin, mitä kaikkia turhia kemikaaleja (valkaisuaineita, väriaineita, hajusteita) siteet ja pikkuhousunsuojatkin voivat sisältää, on valintani ollut kotimainen Vuokkoset, jonka tuotteet valmistetaan turvallisista ja puhtaista raaka-aineista. Vuokkoset ei käytä tuotteidensa valmistuksessa mitään turhia kemikaaleja, ei hajusteita, tuoksuja, valkaisuaineita tai muita mahdollisesti allergisoivia tai intiimialuetta ärsyttäviä aineosia. Tämän vahvistaa myös Allergia-, Iho-, ja Astmaliiton hyväksyntä, joka on myönnetty joka ainoalle Vuokkoset-tuotteelle. 

Vuokkoset Cotton Sensitive ei hiosta eikä hankaa urheilusuorituksen aikana


Normaalisti käytän arjessa Vuokkoset 100% Bio -sarjan tuotteita, joita toin esille viimeksi kesäkuussa samalla kun kerroin luonnon vaikutuksesta hyvinvointiin (postaus täällä). Jo silloin kerroin, että Vuokkoset valmistaa tuotteensa 100% sertifioidusta luomupuuvillasta. Myös sininen Cotton-linja valmistetaan luomupuuvillasta ja siksi sitä suositellaan myös herkälle iholle. Itse asiassa Cotton on ensimmäinen naisten hygieniasarja, jolle on myönnetty Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnus.

Vaikka oman kokemukseni perusteella Vuokkoset-tuotteet ovat kaikki tuntuneet yhtä miellyttäviltä käytössä, eivätkä ole milloinkaan saaneet aikaiseksi ihoärsytystä tai kutinaa, on Cotton-linja kaikkein "pumpulimaisin", jos näin voi sanoa. Normal-side tuntuu juostessakin huomaamattomalta, eikä hankaa lainkaan, vaikka joogassakin vaihdellaan asentoja laidasta laitaan. Cotton-sarja onkin siitä juuri täydellinen liikkumiseen, että imukykyisyytensä lisäksi se ei hiosta eikä hierrä kovatempoisemmassakaan liikuntalajissa. Cotton-linjan pikkuhousunsuoja on myös selkeästi Bio-pikkuhousunsuojaa jämäkämpi, joten sen voi luottaa pysyvän paikoillaan myös urheillessa. 

Vuokkoset-tuotteita käyttävä voi olla varma paitsi tuotteen turvallisuudesta ja kotimaisuudesta, myös siitä, että Vuokkoset on ympäristövastuullinen valinta. Todisteena tästä toimii tuotteille myönnetty Pohjoismainen ympäristömerkki ja EU-ympäristömerkki. Vuokkoset on siis aidosti hyvä valinta, niin käyttäjänsä kuin ympäristönkin kannalta! 

Vuokkoset-valikoimaan voi tutustua paremmin Vuokkosten nettisivuilla


Oletko sinä löytänyt liikkumisessa oman lajisi, josta nautit? Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!