KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - PANDHY'S


Ei liene yhtään liioilteltua sanoa, että ainakin hyaluronihappo, kollageeni ja retinoli ovat kauneudenhoidossa ansainneet kruununkantajien aseman. Lukuisten tutkimusten, testien ja loputtomien palauteryöppyjen myötä ne ovat vuosien varrella vakiinnuttaneet paikkansa tehokkaina aineosina, jotka takaavat tuloksia - sitä, mitä varmasti jokainen ihonhoidossa haluaa. 

Olen kuitenkin viimeisen kahden vuoden aikana löytänyt tuotekokeilujen myötä muutaman aineosan, jotka ovat olleet vähemmän tunnetumpia, mutta saaneet minut täysin ymmälleen tehokkuudellaan. Yksi niistä on mikrolevästä peräisin oleva astaksantiini, jota kutsutaan luonnolliseksi dopingiksi iholle. Se on jopa 500 kertaa voimakkaampi kuin E-vitamiini ja 800 kertaa tehokkaampi kuin monien tuntema Q10.

Toinen vastaanvanlainen yllättäjä on ollut fursellaraani, Itämeren punalevästä tuotettu vahva antioksidantti, jolla on poikkeuksellisen tehokkaat ikääntymisen vastaiset ja syväkosteuttavat ominaisuudet. Mutta nyt puhutaan jostain muusta. Haluan nimittäin lisätä listaan vielä yhden lähes mykistävän aineosan: omenaviinietikka.
Omenaviinietikan vaikutukset ihonhoidossa 


On olemassa monia aineosia, jotka eivät ole mitään uusinta tiedettä. Suurin osa meistä tietää esimerkiksi arganöljyn, jota on käytetty Marokossa jo aikojen alusta lääkkeenä. Sen potentiaali ihonhoidossa ymmärrettiin vasta vuosikausia myöhemmin, jolloin se ilmaantui rytinällä kosmetiikkamarkkinoille osaksi ihon- ja hiustenhoitoa. 

Omenaviinietikan juuret juontavat niinkin kauas kuin 300-luvulle eKr., jolloin jo Hippokrates hyödynsi sitä potilaidensa hoidossa sen puhdistavien ja parantavien ominaisuuksiensa vuoksi. Nykyään omenaviinietikan maine kantaa terveyspommina, jota kulutetaan pelkästään USA:ssa vuosittain yli 65 miljoona litraa. Sen tiedetään toimivan laihduttajan apuna, kehon luonnollisena puhdistajana, ruuansulatuksen parantajana, vastustuskyvyn vahvistajana - ja kyllä, se on äärimmäisen tehokas myös ihonhoidossa!


Omenaviinietikka hoitaa aknea, atooppista ihoa, arpia ja haavoja


En ehkä koskaan olisi tullut ymmärtäneeksi omenaviinietikan piilossa ollutta potentiaalia ilman hormomaalista aknea. Omenaviinietikka on toki loistava myös anti-age-raaka-aineena, mutta parhaiten sen vaikutukset huomaa ongelmaiholla: atooppisella tai akneiholla, ihottumien hoidossa tai vaikka jo auringon polttamien tai itikan puremien hoidossa. Niissä omenaviinietikka tekee taikansa nopeasti. Sen sain itsekin huomata jo yhdessä yössä.
Hormonaalisen aknen myötä olen nimittäin hetkittäin tullut aiheuttaneeksi iholleni pari todella pahaakin haavaa liian rajun puristelun myötä. Ne ovat olleet niin syviä, että ihossa oleva reikä on näkynyt selkeästi ja iho ympäriltä turvonnut. Sellaisen tulehtuneen haavan paranemiseen voi odottaa kuluvan useita päiviä, jopa viikkoja. Arven haalenemiseen kuluva aika on vielä asia erikseen.

Omenaviinietikan tiedetään kuitenkin edistävän syvienkin avohaavojen paranemista. Vaikka en sitä tiennytkään illalla, kun levitin omenaviinietikkaa sisältävää voidetta kasvoilleni, aamulla sen tiesin. Olin nimittäin täysin sanaton siitä, mitä yön aikana oli tapahtunut. Iho oli kuin korjannut itse itseään ja reikä lähes umpeutunut. Tämä siis vain yhdessä yössä. Jatkuva käyttö vasta tehokasta onkin!
Pandhy's - omenaviinietikkaa hyödyntävä luonnonkosmetiikkasarja


Omenaviinietikan uskomattomat vaikutukset huomioiden voisi luulla, että sitä hyödynnettäisiin ihonhoitotuotteissa enemmänkin. Vastaan tulee kuitenkin yksi seikka: sen kitkerä tuoksu (tai haju), joka kauneudenhoidossa saa harvoin aikaan tuoksuelämystä. Unkarilaisen luonnonkosmetiikkasarjan perustaja kuitenkin viis veisaa tästä ja on sisällyttänyt omenaviinietikkaa tuotteisiinsa siksi, että se vain yksinkertaisesti on niin tehokas ja ainutlaatuinen raaka-aineena. Tämä tekee myös Pandhy's -sarjasta erottuvan luonnonkosmetiikkamarkkinoilla.


Miksi omenaviinietikka on ihonhoidossa niin tehokas?


Omenaviinietikan taika lienee sen sisältämässä etikkahapossa, mutta myös maito- ja propionihapossa. Ne yhdessä antavat omenaviinietikalle täysin luonnollisen ja vaarattoman, mutta todella vahvan antiseptisen (bakteereja tuhoavan) ja antibioottisen (niiden kasvua estävän) tehon. Voisi sanoa, että kyseessä on todella tujua tavaraa, mitä omenaviinietikka onkin. Kuitenkaan Pandhy'sin yksi suosituimmista tuotteista eli 7% omenaviinietikkaa sisältävä ACV-voide, ei tunnu iholta juuri miltään. Se ei kirvele, ei nipistele, ei mitään. Ainoastaan jättää ihon täysin mattapintaiseksi ja sulautuu kuin unelma. Lisäksi se toimii meikin allakin paremmin kuin täysi kymppi.

Voide on tavattoman tehokas ihovaurioiden hoidossa, sillä se vähentää tulehdusta, aknea ja punaisuutta, parantaen ihovaurioita omenaviinietikan ansiosta. Lisäksi se supistaa ihohuokosia ja tekee niistä lähes huomaamattomat! Iho jää voiteen ansiosta lähes blurratuksi, ja mitä enemmän voidetta käyttää, sitä paremmin näkee sen ihonsävyä ja arpia tasoittavan ominaisuuden. Voin yksinkertaisesti sanoa, että rakastan tätä voidetta.
Omenaviinietikkaa sisältävästä ACV-voiteesta löytyy myös tujumpi versio, ACV Forte, joka sisältää jopa 20% omenaviinietikkaa. Itselläni ei Fortesta ole kokemusta, mutta uskoisin siinä erottuvan omenaviinietikan kitkeryyden selkeämmin. Omaan makuuni ACV-voide ei rehellisesti sanottuna  edes tuoksu pahalta, sillä omenaviinietikka sekoittuu muihin raaka-aineisiin (kuten auringonkukkaöljyyn, rypälesiemenöljyyn, sitruunaan ja mentoliin) niin täydellisesti, että melkein voisin sanoa jopa pitäväni jännästä tuoksuyhdistelmästä, joka muistuttaa hieman taikinaa. ACV-voiteen pumppupullo on vieläpä 3 kertaa Forten kokoinen eli 150ml! Eikä 29,90 euron hintakaan päätä huimaa.

ACV Toner (siis omenaviinietikkaa hyödyntävä kasvovesi) tuoksuu sen sijaan selkeästi omenaviinietikalta, vaikka se sisältää myös laventeli- ja ruusuvettä sekä rosmariini-, salvia- ja timjamiuutetta. Koska kasvovesi on todella tehokas ihon sävyn tasoittaja ja toimii myös pigmenttiläiskien hoitoon, olen käyttänyt tätä paikallisesti kasvoille niihin kohtiin, joissa on ollut puristeluarpia ja epätasaisuutta. Kasvovesi hillitsee talintuotantoa, vähentää punaisuutta ja rauhoittaa ärtynyttä ja kutiavaa ihoa.
Mitä tulee muihin tuotteisiin, Pandhy'silta löytyy myös todella laaja valikoima kukkaisvesiä, joista etenkin Piparminttuvettä olen suihkinut kasvoilleni innokkaasti aamuin illoin. Ihanasti polka-karkeilta tuoksuva kukkaisvesi sopii erityisesti iholle, joka kaipaa rauhoitusta tai elinvoimaa. Se nimittäin raikastaa tuntuvasti väsynyttä ihoa ja antibakteeristen ominaisuuksien vuoksi myös puhdistaa. Ikääntyvällä iholla se palauttaa ihon luontaisen hehkun, ja punakkaa, ärtynyttä ihoa se puolestaan rauhoittaa.

Pandhy'sin kukkaisvedet ovat todella laadukkaita jo pelkästään siksi, että jokainen pullo on "ehtaa tavaraa", joita ei ole laimennettu vedellä. Esimerkiksi Piparminttuveden INCI-listan sisältö on 100% mentha piperita flower water. Piparminttu on myös hyvä helpottamaan kasvojen turvotusta ja koenkin sen erinomaisena etenkin aamuisin, kun kasvot kaipaavat nopeaa virkistystä ja elinvoimaa.
Yli 15 vuotta sitten markkinoille tullut Pandhy's -luonnonkosmetiikkasarja on tätä nykyä saatavilla yli 40 maassa ja jopa neljässä eri maanosassa. Sarja on voittanut useita kansainvälisiä palkintoja ja tunnustuksia. Pandhy's uskoo, että ainoa tapa kehittää jotain uniikkia ja menestyä on poiketa valtavirrasta, ottaa riskejä ja kyseenalaistaa tutut tavat.

Kaikki tuotteet koostuvat puhtaista, luonnollisista ja kasviperäisistä raaka-aineista (vegaanisia). Koostumukset on viilattu älykkäiksi, mutta yksinkertaisiksi ja tuotteet ovat turvallisia ja tehokkaita. Luonnonkosmetiikkasarjana ne eivät myöskään sisällä keinotekoisia väriaineita tai tuoksuja. Lisäksi Pandhy'sin filosofiaan kuuluu, että kehoa hoidetaan samalla rakkaudella ja kunnioituksella, mitä kasvojakin. Siksi brändi onkin suunnitellut jokaisen tuotteensa niin, että sitä voi käyttää sekä kasvoilla että vartalolla. Näin tuotteet ovat mahdollisimman käytännöllisiä ja myös ekologisia.

Omien tuotetestailujeni myötä on sanottava, että tässä on todellakin sarja, jossa on jotain uniikkia. Omenaviinietikan löytyä ällikällä, tulette vielä kuulemaan myös muista sarjan tuotteista lisää blogissa!


Pandhy's -luonnonkosmetiikkasarjasta voit lukea lisää brändin omilta sivuilta
Lähimmän Pandhy's-hoitolan voit tarkistaa täältä

Postauksessa esitellyt tuotteet löytyvät myös Kauneuttaluonnosta -verkkokaupasta:
Onko teillä kokemuksia omenaviinietikasta ihonhoidossa tai oletteko hyödyntäneet sitä muuten?
Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!