KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - JANE IREDALE


Kun viime viikolla jaoin Instagram Storiesin puolella kuvamateriaalia meikittömästä, hormonaalisen aknen vallanneesta ihostani, monet reagoivat tarinaan "apua" -tyylisin kauhisteluin. Suurimmalle osalle tuli yllätyksenä se, miten paha tilanne onkaan pahimpina hetkinä ollut. Leukaperät ja poskien alaosa ovat olleet täynnä isoja ihonalaisia patteja ja tulehtuneita finnejä. Ja kyllä, ne ovat olleet kipeitä! 

Tilanne on siinä mielessä ollut itsellenikin hurja, etten ole koskaan aiemmin aknesta kärsinyt, en edes murrosiässä. Silloinkin ihollani oli vain muutamia satunnaisia näppylöitä. Syksyllä 2016 kärsin todella pahasta stressin ja suolisto-ongelmien aiheuttamasta epäpuhtausryöpystä, mutta hormonaaliseen akneen verrattuna se tuntuu nyt lähes lastenleikiltä. Olkapääni ja selkä näyttävät nimittäin siltä kuin kärsisin vesirokosta.




Jane Iredale PurePressed Base - peittävä ja hoitava mineraalimeikkipohja 


Syy, miksi monelle tulee yllätyksenä hormonaalisen aknen todellinen tila ihollani, on se, että suosin mineraalimeikkiä. Se on ollut todellinen pelastajani tässä tilanteessa. Ennen en välittänyt, vaikka poikkesin lähikaupassa ilman meikkiä. Nykyään se hävettää. Oma ihoni hävettää. Olen pahimmillaan tuntenut oloni todella rumaksi ja vastenmieliseksi - mihin toki vaikuttaa kyllä sekin, että kärsin muutenkin itsetunto-ongelmista ja teen edelleen töitä oikoakseni vääristynyttä minäkuvaani. Aiheesta olen kirjoittanut blogissa aiemmin mm. tässä postauksessa, täällä sekä täällä, joissa sivuan esimerkiksi kauneusleikkauksia ja muuta aiheeseen liittyvää. 

Ilman tarpeeksi peittävää mineraalimeikkiä epätoivoni tässä tilanteessa olisi varmasti sata kertaa pahempi. Mineraalimeikillä saan patit, arvet ja punoituksen piiloon, vaikka toki ihon epätasaisuus kuultaa läpi kirkkaassa valossa, jos oikein läheltä katsoo. Kuitenkin mineraalimeikin ansiosta tunnen oloni ajoittain jopa ihan hyväksi. Ja sitä toiveikkuutta haluan ylläpitää, sillä haluan uskoa, että e-pillerien lopetus 15 vuoden käytön jälkeen kääntyy vielä jossain kohtaa voitoksi myös ihon kannalta. Siihen saakka aion ihon sijaan kiinnittää huomion silmiin tai huuliin, käyttämällä esimerkiksi kirkasta huulipunaa, kuten kuvassa näkyvä Jane Iredalen uusi raikas korallinen sävy Ellen




Moni teistä pidempään blogiani seuranneista tietää, että olen kirjoittanut Iredalen tuotteista blogissa lukuisia kertoja. Ensimmäiset postaukset löytyvät jo vuodelta 2014, jolloin sarja vei minut totaalisesti mukanaan. Nykyään käytössäni on päivittäin jokin Jane Iredalen tuotteista, koska sarjasta löytyy niin monia luottotuotteitani. Vuoden 2019 parhaat meikkituotteet -postauksestakin bongaat useamman Iredalen tuotteen, koska ne ovat yksinkertaisesti niin toimivia ja kategoriansa parhaimmistoa. 

Mitä tulee mineraalimeikkipohjaan, löytyy alansa pioneerinä tunnetulta Jane Iredalelta sekä tiivistetyssä muodossa oleva mineraalimeikkipohja että irtopohja. PurePressed Base Puristepohja on oma suosikkini. Se peittää täydellisesti iholta kaikki ihon virheet; punoituksen, näppylät ja muut sävyerot. Silti lopputulos on niin kevyen tuntuinen ja luonnollinen, että iho näyttää omalta iholta - mutta paremmalta! Pohjassa on myös aurinkosuojakerroin jopa 15-20 (sävystä riippuen), joten se on todella kätevä myös näin kesäaikaan. Parasta mineraalimeikissä on kuitenkin se, että se myös hoitaa ihoa. Ei siis tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa siitä, että ihoa tukkisi päivittäin meikillä, sillä mineraalimeikki ei aiheuta lisää tukkeumia iholle, vaan hoitaa myös akneihoa. Pohja on myös vegaaninen.





Käytän itse talvisin sävyä Warm Silk ja näin kesäisin sävyä Golden Glow. Molemmat ovat keltapohjaisia ja häivyttyvät ihoon täydellisesti. Yllä oleva sävykartta on lainattu Jane Iredalen sivuilta. Sitä on helppo käyttää apuna omaa sävyä valitessa. Suosituimmista sävyistä löytyy myös edullinen ja kätevä matkakoko!

Huulipunien ja mineraalimeikkipohjan lisäksi rakastan sarjan Mystikol -rajauskyniä. Ne olen listannut blogissa jo vuonna 2017 parhaiksi silmänrajauskyniksi. Edelleen suosin Mystikol -rajausväriä, kun haluan pysyvän ja luonnollisen smudge-tyyppisen rajauksen. Tummanruskea Dark Topaz on kaikkien aikojen luottosävyni, mutta esimerkiksi tämän linkin takaa löytyvän postauksen silmämeikissä olen käyttänyt vihertävää sävyä Emerald. Kaunis sinertävä Sapphire taas löytyy tämän postauksen silmämeikistä. Rajausväri on hinta-laatusuhteeltaan loistava ja pysyy, vaikka silmät vuotaisivat auringon häikäistessä! 




Jane Iredale Enlighten Plus - paras peitevoide tummille silmänalusille


Silmänalusien tummuus on ikuisuusongelma, johon joku etsii aina ratkaisua - myös minä. Ihoni on nimittäin niin ohut, että vihertävän sinertävät verisuonet kuultavat silmänalusilla läpi ja siksi ongelma on aina läsnä, vaikka olisin nukkunut yöni kuinka hyvin. Toimiva peitevoide on siis meikkipussini kuningatartuote, enkä sen suhteen tyydy mihin tahansa. 

Jane Iredalen Enlighten Plus on uutuustuote, jonka sain käsiini vasta muutama viikko sitten. Mutta voi pojat (jos tuota kliseistä ilmaisua nyt voi käyttää), se on niin huippu, etten enää voisi kuvitellakaan luopuvani siitä! Jos aloitetaan sillä, että koostumus on juuri sopivasti vahamainen ja voidemainen: se siis tarrautuu ihoon niin, että se oikeasti pysyy ja vain pieni määrä tuotetta riittää juuri siihen kohtaan, jossa tummuutta on. Tätä ei siis tarvitse levittää koko silmänalusille paksua kerrosta, vaan taika piilee siinä, että sitä levitetään ohuelti juuri oikeaan kohtaan.




Seuraava jee-huuto viilentävälle levityspäälle! Se nimittäin tuntuu aivan ihanalta ihoa vasten - varsinkin silloin, kun silmänaluset hieman pussittavat, sillä se vähentää turvotusta. Levityspää on muutenkin tosi kätevä, joten pisteytys sille on täysi kymppi - aivan kuten koostumuksellekin, joka sisältää muun muassa Persian silkkipuun uutetta, joka parantaa silmänympärysihon kuntoa ja tasoittaa juonteita.

Sävy on 1 on neutraali persikkainen sävy, joka pigmenttisenä ja helposti kerrostettavana sävynä todella tekee tehtävänsä ja vie tummuuden mennessään. Minulla onkin vahva epäilys, että Vuoden 2020 parhaat meikkituotteet -postaukseen tulee päätymään yksi Jane Iredalen tuote lisää (arvaatko mikä).

Tuotteessa on myös huikean korkea aurinkosuoja, nimittäin SPF30 (UVA/UVB PA+++). Tuotteen PA+++ luokitus kertoo UVA-suojauksen vahvuudesta eli harvinaisen korkeasta aurinkosuojasta. Siispä kun käytän tätä silmienalusilla ja mineraalimeikkiä koko kasvoilla, huolehdin samalla myös siitä, että iho on suojattu auringolta. Kätevää, vai mitä?




Voisin jatkaa Jane Iredalen tuotteista loputtomiin, sillä suosikkeja sarjasta minulta löytyy tosiaan monia. Retractable Brow Pencil -kulmakynällä saa täydellisyyttä hipovat kulmakarvat, sillä sen ohuella päällä on helppo piirtää lisäkarvoja kulmiin ja täyttää kolot. TripleLuxe -huulipunissa taas yhdistyy laatu ja kauneus, kuten vuoden 2018 postauksessa kirjoitin. Jane Iredalen poskipuniakin omistan useampia. 

Ehdoton TOP-kolmikkoni sarjalta on kuitenkin meikkipohjan lisäksi Mystikol-rajausväri, uusi Enlighten Plus -peitevoide sekä Smooth Affair -luomivärinpohjustaja, jota olen hehkuttanut blogissa useampaan otteeseen. Ne ovat tuotteita, joita jaksan aina vain suositella!



Kaikki meikissä käytetyt tuotteet :




Linkit johtavat suoraan Jane Iredalen verkkokauppaan. Toimitus on ilmainen yli 40 euron tilauksille. 

Nettisivuilta löydät myös Suomen virallisen Jane Iredale -maahantuojan valtuuttamat muut nettikaupat sekä kauneushoitolat ja kampaamot, joissa on saatavilla Jane Iredale -tuotteita. Jälleenmyyjät täällä.


Käytättekö te mineraalimeikkejä? Kuinka monelle teistä Jane Iredale on tuttu sarja? 











2 kommenttia:

  1. Golden glow voisi olla minullekin nyt hyvä sävy kun iho on jo vähän päivettynyt.
    Kaunis meikki sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Outi! Tuo Golden Glow on kyllä tosi hyvä sävy kesäiholle, tilasin siitä itsekin juuri täyttöpakkauksen loppukesäksi! On niin ihana, kun peittää kaikki nuo hormonaaliset aknenäppylätkin täydellisesti, mutta ei silti tuki ihoa tai aiheuta lisää epäpuhtauksia :)

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!