Postaus sis. pr-näytteen sekä *mainoslinkkejä


Olen koko ikäni kamppaillut ulkonäköön liittyvien itsetunto-ongelmien kanssa. Lapsena en koskaan kuullut vanhemmiltani olevani kaunis tai mitään muitakaan positiivisia kommentteja ulkonäöstäni. Sen sijaan teini-ikäisenä muistan äitini vertailleen vartaloitamme peilin edessä ja todenneen, kuinka minulla on erilainen vartalotyyppi kuin hänellä, kuten leveämpi lantio. Äitini huomautteli joskus myös vatsamakkaroistani, ja kun aikoinaan ensimmäisen eroni jälkeen laihduin 23-vuotiaana aika radikaalisti, sekään ei ollut hyvä. Silloin kauhisteltiin liian laihoja jalkoja ja olematonta takapuolta. Myös koulukiusaaminen vaikutti hyvin vahvasti siihen, että teini-ikäisenä ajattelin olevani ruma ja ulkonäössäni olevan paljon vikaa. Viimeistään narsistisuuteen taipuvainen ex-mieheni sinetöi sen, että tajuntaani iskostui ajatus: En ole hyvä tällaisena.

Parikymppisenä pyörittelin vielä mielessäni ajatusta rintaleikkauksesta. Silikonit tuntuivat silloin voittopolulta siihen elämään, jossa voisin hyväksyä itseni. Tänä päivänä olen hyvin onnellinen siitä, etten koskaan lähtenyt toteuttamaan tuota "unelmaa". Nyt kolmekymppisenä katuisin leikkausta varmasti. Vaikka edelleen painiskelen ajoittain aika pahastikin itsetuntoni kanssa, voin ilolla sanoa, etten kaipaa kohennusta rintavarustukseeni. Isot rinnat eivät ole naiseuden mitta tai vaatimus, eikä se myöskään minulla määritä naiseuttani. 





Vaikka hylkäsin kahden- ja kolmenkympin välillä ajatuksen silikonirinnoista, jossain vaiheessa huulien täytön ollessa todella suosittua, mietin, pitäisikö minunkin. Muhkeita huulia ihannoitiin niin paljon, että se tuntui olevan melkein sääntö kuin poikkeus. Onneksi jossain vaiheessa iltapäivälehdet tajusivat nostaa esille myös niitä naispuolisia Hollywood-tähtiä, joilla on ohuemmat huulet. Se oli hyvä muistutus siitä, että naiseus ei myöskään vaadi muhkeita huulia, vaan kapeammatkin huulet voivat olla kauniit. 

Jokaisella meistä on erilaiset kasvot, ja jos minulta kysytään, muhkeat pusuhuulet eivät välttämättä edes sovi jokaisen kasvoihin. Aivan kuten koko kansan tuntema pitkän linjan kauneusalan ammattilainen, meikkitaiteilija Raili Hulkkonen hiljattain minulle tokaisi: Vaikka paksut kulmat olisivatkin muotia, miksi kaikilla pitäisi olla paksut kulmat? Esimerkiksi sirot kasvoni eivät Railin mielestä vaadi järjettömän paksuja kulmia. Samalla lailla voisi ajatella huulten suhteen: ei niidenkään kanssa tarvitse sortua ylilyönteihin, vaikka se kuinka olisi "muotia" ja tuntuisi enemmän säännöltä kuin poikkeukselta. 






Siispä peilailtuani aikani, olen myös hylännyt ajatuksen huulten täytöstä. Pistosten sijaan koen täyteläistävät huulituotteet loistavina huulten luonnolliseen korostamiseen ilman klinikalle hakeutumista ja pelkoa epäonnistuneesta lopputuloksesta. Myös rajauksella saa helposti huulet näyttämään täyteläisemmiltä, joten suosittelen ehdottomasti huultenrajauskynän käyttöä pullistavien kiiltojen ja huulipunien kanssa. Niillä yhdessä saa huuliin muhkeutta, jos sitä kaipaa. En kuitenkaan edelleenkään tuomitse ketään, joka turvautuu pistoksiin tai muihin toimenpiteisiin. Jokainen meistä tekee päätökset oman elämänsä ja oman vartalonsa suhteen. Siihen jokaisella meistä on oikeus.


Novexpert Lip'Up - täyteläistävä ja väritön huulivoide 


Jos täyteläistävät tuotteet kiinnostavat, on *Novexpertin väritön ja kosteuttava huulivoide Lip'Up erinomainen valinta kaikille meille, jotka kaipaavat huuliin täyteläisyyttä luonnollisin keinoin. Toisin kuin jotkut vastaavanlaiset tuotteet, tämä ei aiheuta huulille kihelmöintiä tai minkäänlaisia ikäviä tuntemuksia. Tuotteen täyteläistävä vaikutus näkyy välittömästi, mutta säännöllisellä käytöllä voi saada huuliin pysyvämpää muhkeutta. Se kuitenkin vaatii vähintään kahden viikon käytön noin 1-5 kertaa päivässä. 

Pelkästään täyteläistävästä kiillosta ei ole kyse, sillä *Novexpertin Lip'Up myös pehmentää huulia, vähentää halkeilua, selkeyttää huulten rajoja ja vähentää juonteita huultenympäryksillä. Tuote on täysin vegaaninen ja luonnollinen, sisältäen muun muassa hyaluronihappoa, E-vitamiinia, vihreää leväuutetta, sheavoita ja rauhoittavaa bisabololia. Täyteläistävä vaikutus on suurimmaksi osaksi Amazonin sademetsissä kasvavan Muira Puama -puulajin ansiota, joka tunnetaan myös "luonnon Viagrana". Tässä on siis täysin luonnollinen tuote, joka tarjoaa kevyen kiillon, hoitavuutta ja täyteläisyyttä samassa paketissa!


Lip'Up -huulivoide on Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, ja tuote löytyy esimerkiksi *Jolien verkkokaupasta täältä sekä Stockmannin ja Sokoksien valikoimasta. Hyvinvoinnin Tavaratalossa tuotteella näyttää olevan edullisin hinta (*tuote täällä).

Kurkkaa myös aiempi postaus aiheeseen liittyen: 





Oletteko te koskaan miettineet huulten täyttöä, pistoksia tai muita kauneusoperaatioita? Entä käytättekö huulia turvottavia tuotteita?











22 kommenttia:

  1. Mulla on ollut kasvaessa myös todella kovat ulkonäköpaineet, mutta ne olen mielestäni asettanut ihan itse itselleni kompensoimaan muuta riittämättömyyden tuntoa. Esim olen pitänyt aina pienistä rinnoista, on ollut vaikea hyväksyä että itselläni ei sellaisia ole ja kurvia on muutenkin kropassa. Sen sijaan koetan nauttia asioista mihin kehoni pystyy: liikkumaan, voimaan, ei tunne kroonista kipua jne. Silmäluomeni saattaa roikkua vuosien päästä ja luomiväri näkyä nytkin huonosti, mutta näköni on "täydellinen". Huulista en ole koskaan tuntenut painetta tai ajatellut sen kummemmin asiaa, mutta olen huomannut että monen bloggaajan tai vloggaajan laitettua täyteaineita en enää katso heitä silmiin vaan suuta ja onko ko. luonnollinen.

    Olipa kryptinen vastaus, mutta hyvä postaus!

    xx Laura / Laura Loukola Beauty Blog

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tosi hyvä ajatusmalli, mihin yritän itsekin pyrkiä: nauttimaan siitä, että keho pystyy liikkumaan, näkö on tallella jne. Ne ei tosiaan ole mitään päivänselviä juttuja, vaikka usein arjessa tuppaa muuttumaankin sellaisiksi, kun alkaa miettiä muita paljon vähäpätöisempiä juttuja ulkonäköön liittyen. Tavallaan sitä tietää mielessään, että on turhaa tuhlata aikaansa ulkoisiin seikkoihin, koska ne ei ole niitä merkityksellisimpiä elämässä, mutta silti niitä miettii tahtomattaankin. Ehkä sekin on vaan inhimillistä tällä tiellä itsensä täydelliseen hyväksymiseen.

      Tosi kiva kuulla, että pidit postauksesta! Kiitos kun kommentoit :)

      Poista
  2. Viimeviikolla laitatin hieman täytettä huuliin, koska vasemman puoleinen ylähuuli on kapeampi kuin oikean puoleinen. Viimeksi sitä tasapainoitettiin toukokuun alussa. Yksi milli riitti häivyttämään supielen juonteet, joita on aikaisemminkin täytetty. Juonteet olivat täyttökohde ykkönen ja huulet vasta sillä mitä jää jäljelle. Ja jäihän sitä, niin että tulos on liki huomaamaton.Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että toimenpide oli onnistunut ja olet tyytyväinen lopputulokseen! Tuon kaltaisissa tapauksissa on hyväkin, että on mahdollisuus tehdä asialle jotain, jos se itseä arjessa vaivaa :)

      Kiitos kun kommentoit ja mukavaa viikkoa!

      Poista
  3. En ole koskaan miettinyt, että jotain muuttaisin itsessäni, vaikka en minäkään ole omannut kovin hyvää itsetuntoa. Ystävän kanssa kyllä mietittiin, että mitä tehtäsiin jos olisi pakko jotain tehdä. Silloin ottaisin botoxia otsaan :)
    Kiva tuote ja hyvä kun hoitaa myös samalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, ettet ole koskaan miettinyt haluavasi muuttaa mitään omassa ulkonäössä. Musta se on tosi hieno juttu! <3 Voisinpa itse sanoa samaa. No, kyllä sekin hetki vielä koittaa, uskon niin :)

      Poista
  4. Olipas hurja kuulla, millaiseen prässiin olet joutunut ulkonäköjuttujen takia :( Mutta tämä tuote on ihana, tykkään kovasti sen maltillisesta lopputuloksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä sitä on saanut joka suunnalta kuulla yhtä sun toista, mikä on iskostunut mieleen aika vahvasti. Mutta onneksi tilanne on jo parempi, vaikka en aivan täysin sinut itseni kanssa vielä olekaan. Mutta sillä tiellä menossa kuitenkin :)

      Poista
  5. Yleensä olen ihan sujut omien huulieni kanssa, mutta välillä ajatus pulleammista pusuhuulista houkuttelee. Pistoksia en kuitenkaan halua, joten tätä tuotetta voisin hyvinkin kokeilla! Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta :)

    Ja hei, sinä olet UPEA <3 Mun mielestä sussa on sellaista kauneutta, jota ei ihan joka päivä näekään. Ihan suututtaa tuo tapa, miten vanhempasi ja muutkin ovat sinua kohdelleet. Kenenkään ei pitäisi kasvaa ajatellen, ettei kelpaa sellaisena kuin on. Ja kuten kirjoitit tuosta itsensä muokkaamisesta, niin ei tosiaan kannata aina lähteä valtavirran mukana. Siinä on vaarana kadottaa oma itsensä ja se juttu, joka tekee itsestä upean :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten ihana kommentti ja kauniisti sanottu <3 Ihan tekee mieli halata sua! Kiitos kovasti sun sanoista <3

      Tuo on niin totta, että itseään muokkaamalla "valtavirtaan sopivaksi" saattaa kadottaa just ne personaalliset piirteensä, jotka tekee itsestä uniikin kappaleen. Siksi mäkin kannustaisin kaikkia miettimään ja harkitsemaan hyvin tarkkaan ennen operaatioihin menoa. Ettei vaan tule katumapäälle jälkeenpäin.

      Poista
  6. Mä katselin eilen jotain television-ohjelmaa, jossa kolme naista matkusti Thaimaahan kauneuskirurgisiin toimenpiteisiin. Mulle tuli vähän paha mieli, kun he ihailivat lopputulosta ja totesivat itsetunnon parantuneen uusien rintojen tai rasvaimun myötä. Yhden mies jopa sanoi vaimolleen, että noita rintoja ei enää pilata tekemällä lapsia.

    Itsekin itsetunto-ongelmien kanssa kamppailleena tajusin ohjelmaa katsellessani, että omalla kohdallani aika on ajanut ohitse ajattelumallista, että minun tulisi muuttua ulkoisesti, jotta voisin hyväksyä itseni.

    -Tuutikki

    p.s. Ei ne isotkaan rinnat kivat ole. Valitettavan iso osa ihmisistä kokee, että koska niillä on kokoa, voi niitä myös kommentoida vapaasti ja usein hyvin härskillä tavalla ja ihmetellään, kun ei osata ottaa kehuja vastaan. Ja sitten nuo kaikki pukeutumiseen liittyvät sekä terveyteen vaikuttavat ongelmat, joita raskas rintavarustus tuo tullessaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi apua. Kyllä noita ohjelmia ja lehtijuttuja katselee välillä suu auki itsekin...

      Uskon itsekin, että jos on ongelmia itsetunnon kanssa, se ei ulkoisia seikkoja muuttamalla parane. Ei ainakaan pelkästään, jotain on tapahduttava sisimmässäkin. Siksi asioita on hyvä työstää itsensä kanssa ja miettiä syitä, ennenkuin ryntää klinikoille. Jokainen tekee vartalolleen mitä tahtoo, mutta onhan se surullista, jos operaatioiden jälkeen ongelmat palaa ja se "tunne" on edelleen läsnä. Ettei ole hyvä sellaisena kuin on. Koska eihän se pelkästään leikkauksilla katoa.

      Mitä tulee isoihin rintoihin, myönnän, että olen itse asiassa miettinyt tuota aivan samaa joskus. En ole koskaan ollut rintavarustuksen esittelijätyyppiä, ehkä myös siksi, kun en ole isorintainen koskaan ollut. Mutta kyllä ne kommentit mitä naiset osakseen saa on välillä tosi härskejä! Vain siksi, että päällä on avoimempi paita ja on isommat rinnat. Toisaalta persekommenttejakin kuulee samalla lailla...

      Tosi kiva, kun otit kantaa tähän aiheeseen! Kiitos kommentista ja mukavaa viikkoa sinne :)

      Poista
  7. Miia, olet kaunis ja viehättävä. Eniten se tulee esille luonnossa, kuvat eivät tuo esille persoonaa ja hyväntahtoista luonnetta, joka pursuaa sinusta . Todella aika unohtaa vanhat itsetunto-ongelmat.
    Huuliani haukuttiin lapsena, että ovat liian suuret. Nuorena rajasin niitä kapeammiksi. Maailma muuttui ja sain olla onnellinen, että on jotain luonnostaan :)
    En ole varsinaisesti harkinnut kauneusoperaatioita ja olen onnellinen, että en ole niihin sortunut. Nykyään varmasti ottaisi päähän. En ole ottanut edes tatuointia, koska varmasti kyllästyisin kuvaan. Mutta ehkä jonakin päivänä teen sen... paitsi kulmiin otin vuosituhannen alussa pigmentoinnin, eikä se ole hävinnyt vieläkään ja on ärsyttävää, kun niitä voi joutua peittämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, nyt on myönnettävä, että ihan häkellyin sun kommentista. En odottanut tällaista! Niin ihanasti sanottu, etten kestä. Kiitos!!! <3 Oon tosi iloinen ja onnellinen, jos musta oikeasti pursuaa sellainen hyväntahtoisuus, mitä kuvailet.

      Todellakin saat olla tyytyväinen huulistasi! Ja niin myös ne, joille on kapeammat huulet. Kaikissa meissä on jotain kaunista ja uniikkia, uskon niin, vaikka omien itsetunto-ongelmien kanssa takkuilenkin. Tatuointia olen muuten mäkin miettinyt, mutta koska en ole vuosien aikana saanut päätetyksi mitään kuvaa, en ole sitäkään rynnännyt ottamaan. Haluan olla siitäkin varma, ettei sitten kaduta jälkikäteen :D Jotain ideoita on kyllä ollut hautumassa, mutta katsotaan.

      Kiitos Hanna kommentista! :)

      Poista
  8. Mä myös kärsin itsetunto-ongelmista ( varsinkin nyt kun olen tämän kokoinen enkä enää se xs-s ) ja tiedän miltä se tuntuu. Nyt kun tätä ikää on tullut niin pakko myöntää, että monta kertaa on päässä pyörinyt botoxit, mesolangat yms. Mutta tiedä sitten menenkö koskaan mutta en voi kuitenkaan sanoa ei koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Musta on ihan luvallista ja "normaalia" miettiä tällaisiakin asioita. Ei näitäkään asioita tarvitse tässä päättää tai luvata ettei ikinä. Elää päivän kerrallaan ja katsoo, mihin elämä vie ja miltä alkaa tuntua. Vaikka muuten kannustankin tarttumaan hetkeen, näiden juttujen suhteen on kuitenkin hyvä, että antaa asian hautua tarpeeksi kauan ja kokee olevansa 110% varma, jos joskus päättää edes johonkin pieneen operaatioon mennä. Ei sitten tarvitse elää sen järjettömän katumuksen kanssa, mihin välillä törmää lehdissä tai televisio-ohjelmissa.

      Poista
  9. Mua kiusattiin paljon koulussa ulkonäön vuoksi. Olin muiden mielestä liian lihava, liian tumma. Huuletkin oli liian suuret (mikä on koomista liittyen tähän sun postaukseen :D)

    Myöhemmin olin liian laiha ja liian sitä ja liian tätä. Koskaan ei ollut hyvä. Yritin aika pitkään muuttaa itteäni joksikin, en tiedä miksi. Varmaan sellaiseksi, että on muiden mielestä hyvä. Jossain vaiheessa siihen väsyi ja tajusi, että eihän siinä järkeä ole. Silti sitä vielä vähän tekee, vähän kuin tiedostamatta. En tiedä mistä se tulee. Noh, huono itsetunto on aika hyvä boosteri siihen hommaan.

    Pistoshommia en tuomitse. Jokainen tehköön mitä haluaa, mutta kunhan on järki siinä hommassa. Itse oon ottanut pari vuotta sitten hyaluronihappoa sibeliusryppyyn. Sitä juttua harkitsin vaatimattomasti vuosi tolkulla. En halunnut olla "paremman näköinen" mutta en tykännyt kun näytin aina niin huolestuneelta, minkä kyseinen ryppy usein tekee.

    Mun mielestä sä Miia olet tosi upean näköinen daami, ja oon aina kadehtinut varsinkin sun upean värisiä silmiä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kurja kuulla, että suakin on kiusattu koulussa ulkonäön vuoksi. Surullista on, ettei kiusaaminen pelkästään kouluihinkaan rajoitu, vaan sitä on ikävä kyllä työpaikoillakin ja ihan aikuisten ihmisten keskuudessa. Ihmiset osaa oikeasti olla julmia!

      Tavallaan ihailen niitä, jotka pystyy pitämään muiden huomauttelujen ja mielipiteiden suhteen sellaisen hälläväliä-asenteen. Että "ihan sama mitä muut sanoo tai ajattelee, mä olen mä". Tuota mäkin olen monesti yrittänyt ja päällisin puolin ehkä välillä siinä onnistunutkin, mutta kukaan ei huomaa, että sisimmässäni kuitenkin jään miettimään ja pyörittelemään asioita... Mietin, miksi toinen sanoi sitä tai tätä. Ja onko siinä perää. Ei pitäisi! Sillä tekee vaan itselleen hallaa.

      Kiitos tosi paljon sun ihanasta, ilahduttavasta ja rohkaisevasta kommentista! <3 Toivottavasti sulla on itsetunnon parannusprosessi jo paremmalla mallilla :)

      Poista
  10. Olen aina ihmetellyt, miten joku voi pitää luonnottoman turpeita huulia kauniina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, en kyllä itse henkilökohtaisesti sellaisista luonnottoman turpeista huulista pidä. Kyllä se vaan niin on, että kokonaisuus ratkaisee. Monista palasista sekin rakentuu, ja huulet on aika pieni osa sitä, oli ne sitten turpeat, kapeat tai jotain siltä väliltä :)

      Kiitos kun kommentoit!

      Poista
  11. Minä sain muutama vuosi sitten mystisiä iho-oireita. Se levisi lopulta suuhun aftoiksi ja huulet turposivat. Minä koin asian niin, etten kehdannut edes kauppaan mennä kun ajattelin että ihmiset tuijottaa. Tuijottaisivat siksi, että tuo on ottanut täytettä tai että tuo on saanut mieheltään kovia otteita. Otin itsestäni ihan valokuvan että voisin vilkaista sitä jos tulisi joskus halu mennä piikille. Ei ole tullut! Olen hiton paljon kauniimpi ilman turbohuulia. Ne tekee jotenkin kauhuelokuvatunnelman ja kiinnittää liikaa huomiota. Ja tarkoitan siis monen julkkiksen övereitä en tällaisia kosmeettisia tasapainotuksia jonka aiempi nimimerkki mainitsi. Sinä olet Mia upea, ja etenkin hiuksiasi olen ihaillut aina. Olen ohuthapsinen ja omalla kohdallani hyvä hiuspäivä parantaa huonon meikkipäivänkin. Voi kun olisi paksut hiukset... mutta en silti ole harkinnut lisäkkeitäkään. Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin on tullut joskus vastaavanlaisia oireita, jotka helpotti parissa päivässä. Kuvaa en silloin ottanut (hyvä olisi muuten ollutkin), mutta aina kun olen peilaillut itseäni nostamalla ylähuulta ja kokeilemalla, miltä sitä näyttäisi edes pienen täytön kanssa, niin ei... Liian iso riski, että se lopputulos olisi sellainen kamalan epäluonnollinen "ankkahuuli", mitä todellakaan en haluaisi!

      Ja voi että, kiitos tuhannesti kommentistasi... Se todella ilahdutti ja piristi. Kiitos <3

      Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!