KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - HOUSE OF ORGANIC


Postaus sis. *mainoslinkkejä

Kelit lämpenevät päivä päivältä ja se tarkoittaa sitä, että kesä lähestyy ja on tullut taas aika kaivaa aurinkovoiteet esille! Jos joskus olen ollut aurinkovoiteiden suhteen "hällä väliä" -tyyppi, tätä nykyä olen "totta hitossa" -tyyppi. En nimittäin voisi kuvitellakaan oleskelevani pitkiä aikoja auringossa ilman suojaa, varsinkaan sen jälkeen, kun viime kesänä poltin itseni aika pahasti. Toista kertaa en nimittäin sitä kipua ja tuskaa enää halua kokea. Siksi pidänkin nykyään huolen siitä, että aurinkovoiteet on hankittu hyvissä ajoin ja pari päivää sitten noudinkin tilaukseni postista, jonka tein *House of Organicilta.
Paketista paljastuivat tutut ja turvalliset Algamaris-tuotteet, jotka saivat minut aikoinaan keväällä 2018 käsittämään sen, mikä todellisuudessa on fysikaalisen ja kemiallisen aurinkosuojan ero. Viime vuonna avauduin myös tarkemmin siitä, miksi valintani kohdistuu aurinkosuojavoiteissa nimenomaan luonnonkosmetiikan aurinkosuojavoiteisiin, jotka sisältävät fysikaalisen aurinkosuojan (eli ns. kilven, joka heijastaa aurinkosäteet pois kuin peili) eivätkä imeydy ihoon. Viime keväänä julkaisemani postauksen voit lukea täältä.

Nykyään en voisikaan enää kuvitella tarttuvani kemialliseen aurinkosuojaan, ja aiheesta pystyn helposti pitämään miniluennon kenelle tahansa ystävällenikin, jos puheeksi tulevat aurinkosuojavoiteet. Fysikaalinen aurinkosuoja on nimittäin paljon turvallisempi valinta niin ihon kuin ympäristönkin kannalta. Turvallisuuden lisäksi siinä on vielä sekin hyvä puoli, että fysikaalisen aurinkosuojan vaikutus alkaa heti. Kemiallinen aurinkosuoja taas vaatii iholla pidemmän odotusajan toimiakseen ja lisäksi useamman levityskerran, jotta suoja iholla säilyy.


Algamaris - luotettava ja miellyttävä luonnonkosmetiikan aurinkosuoja


Itselläni on kaksi vaatimusta aurinkosuojan suhteen: sen lisäksi, että tuotteen tulee tottakai olla turvallinen, tulee sen myös olla luotettava ja miellyttävä käytössä. Vuosia sitten jälkimmäistä adjektiivia oli vaikea yhdistää luonnonkosmetiikkaan, koska jos totta puhutaan, monikaan luonnollinen aurinkosuojavoide ei ollut kovinkaan miellyttävä käyttää. Ne olivat tahmaavia, tönkköjä koostumukseltaan ja paksuja! Useampi - minä mukaanlukien - välttelin niiden käyttöä siksi, etten halunnut alkukesästä kuorruttaa sääriäni entistä valkeammiksi kuin ne jo olivat. Siksi ikävä kyllä minäkin käytin kemiallisia aurinkosuojavoiteita ja siinä samalla tulin sivumennen osallistuneeksi vesistöjen saastuttamiseen niiden nanopartikkelien voimin, mitä kemialliset aurinkosuojat sisältävät.

Vuonna 2018 löysin *Algamarikset, jotka osoittautuivat turvallisuuden ja luotettavuuden lisäksi myös miellyttäviksi käytössä. Yhtäkkiä aurinkovoiteen käyttö ei ollutkaan "pakollinen paha", vaan siitä tuli ihonhoidon rutiini siinä missä vartalovoiteen levityskin. Tykästyin Algamariksen valikoimasta etenkin miedon kookoksiselta tuoksuviin tuotteisiin, vaikka hajusteettomia vaihtoehtojakin sarjasta löytyy, kuten *SPF50 suojalla varustettu koko kehon spray.

Viime kesänä vaihdoin perinteisen *Algamariksen SPF30 aurinkosuojavoiteen suositumpaan  *spray-muotoon, koska se osoittautui kuumina kesäpäivinä vieläkin kevyemmäksi koostumukseltaan kuin tuo voidemainen aiempi suosikkini. Lisäksi kaipasin enemmän tuoksua ja tuo SK30 spray on tuotteista eniten tuoksultaan raikkaan kookosmainen.

Myös *After Sun tuoksuu kevyesti kookoksiselta, mutta siinä häivähdys on todella hentoinen. Ei siis kannata vältellä, vaikka ei kookoksen tuoksusta pitäisikään, koska emulsiomainen voide on aivan täydellinen koostumukseltaan: ihanan kevyt, sopivasti viilentävä ja nopsaa vauhtia imeytyvä! Itselläni on tulossa jo kolmas kesä, kun fanitan tuota After Sunia oikein urakalla, sillä käytän sitä muutenkin vartalovoiteena. Edelleen toivoisin, että Algamaris voisi kehittää tuotteesta isomman pumppupullon - minulle kelpaisi!Täydellinen aurinkosuojavoide kasvoille - toimii myös meikkipohjana! 


After Sunin ja SK30 Sprayn lisäksi fanitan myös *Algamariksen sävyttävää aurinkosuojavoidetta, joka on tarkoitettu kasvoille. Se on nimittäin tuote, jota yksinkertaisesti rakastan! Kerroin rakkauden roihahtamisesta jo vuonna 2018 julkaisemassani postauksessa, jossa ihmettelin sitä, miten hyvältä iho voikaan näyttää sen jälkeen, kun on maannut tunnin pää painautuneena hierojan penkkiä vasten. Se oli nimittäin se ensimmäinen kerta, kun tätä vaatimattomalta näyttävää purkkia tulin kokeilleeksi. En odottanut mitään, mutta sain lottovoiton (kunpa tuo tapahtuisi tosielämässä muutenkin, haha). 

Algamariksen sävyttävät aurinkovoiteet ovat joka tapauksessa täyttä kultaa vaniljaisella tuoksulla höystettynä, sillä ne toimivat myös meikkipohjana kiiltelyyn taipuvaisella sekaihollakin. Lopputulos on sellainen hyvin pehmeästi blurrattu ja puuterimainen. Näillä ei siis saa glowta ja hehkua, mutta photoshopatun oloisen täydellisen ihon kyllä. Ja kenellepä se ei kelpaisi! 
Jos tuote on sinulle tuttu ja olet harmitellut sitä, että kahdesta sävystä ei ole aiemmin löytynyt tarpeeksi vaaleaa vaihtoehtoa, nyt sekin on korjattu! Algamaris on nimittäin täydentänyt valikoimaansa sävyllä Ivory, joka on alla olevassa kuvassa kaikkein vaalein värisävy. Se sulautuu hyvin myös vaalealle suomalaisiholle. Itse käytän sävyä 2 Beige, sillä sekin on yllättävän vaalea luonnossa ja sulautuu ihoon hyvin.

Tummin sävy eli Golden voi näyttää kuvassa aikamoisen suklaanruskealta, mutta kannattaa huomioida se, että kuvassa en ole hieronut sävyjä ihoon. Ne nimittäin levittyvät ja sulautuvat iholle todella kauniisti. Siksi myös sävy Golden on sellainen, jota voisin kuvitella käyttäväni loppukesästä, jos en yksinään, niin ainakin pari tippaa sekoitettuna Beigeen. Kaikki sävyvaihtoehdot löydät *House of Organicin valikoimasta täältä.
Täytyy vielä nostaa esille tuotteen edullinen hinta (21,90€), joka voiteen riittoisuuteen ja hoitavuuteen nähden on hyvinkin edullinen, kun ottaa huomioon, että kyseessä on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Suojakerroin voiteessa on 30. Raaka-aineista löytyy Algamarikselle patentoitu Alga-gorria -yhdiste, jonka antioksidanttisia ominaisuuksia on verrattu jopa viisi kertaa tehokkaammiksi kuin C-vitamiinilla. Kosteutusta tuovat luomuglyseriini ja kamomilla, joka samalla rauhoittaa ihoa. 


Algamariksen uutuus: Itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle!


Kaikkien ylläolevien perinteiseen valikoimaan kuuluvien tuotteiden lisäksi on Algamaris yllättänyt myös uutuudella, joka omien ensitestailujen perusteella on osoittautunut kelpo lisäykseksi kokoelmaan. Kyseessä on nimittäin *itseruskettava voide kasvoille ja vartalolle, joka tuo iholle huomattavasti sävyä jo yhdellä levityskerralla. Tuoksu on ihanan kermaisen kookoksinen ja koostumus tarpeeksi ohutta "hulahtaakseen" ihoon kertaheitolla. Tämän kanssa ei siis tarvitse sietää lähmäisyyttä, koska sitä ei ohut koostumus iholle anna - ja hyvä niin. 


Vaikka kyseessä onkin ekologinen ja ympäristön huomioiva tuote, kuten sarja kokonaisuudessaan, totuuden nimissä on sanottava, että vaikka tuote ihanasti ihoa sheavoilla hemmotteleekin ja tuoksuu varsin ihanalta, itselläni ensimmäinen levityskerta toi hieman oranssiin vivahtavan sävyn. Saattaakin olla, että tuote pääsisi enemmän oikeuksiinsa hieman tummemmalla tai jo vähän ruskettuneella iholla. Itseruskettavien osalta Algamaris ei siis päässyt pudottamaan aiempaa ykköstä eli Zuiita pois valtaistuimeltaan. Mutta aurinkovoiteiden osalta Algamaris on edelleen vahva ykkönen!

Siispä aurinko, senkun paistat, sillä olen valmis! 


Postauksessa esitellyt tuotteet:
PSST! Algamarikselta nyt uutuutena saatavana myös *Sävyttävä aurinkovoidepuikko SK50, joka näkyy postauksen alussa kuvituksessa. Puikko on hajusteeton ja sertifioitu, kuten postauksen muutkin tuotteet. Aurinkovoidepuikot ovat Algamariksella ainoita, jotka eivät ole vegaanisia, sillä ne sisältävät mehiläisvahaa hoitavassa koostumuksessaan. Muut tuotteet ovat vegaanisia - ja mikä parasta, turvallisia iholle ja ympäristölle!


Lisää fysikaalisen ja kemiallisen aurinkosuojan eroista voit lukea aiemmasta postauksestani:Kuka muu on valmiina kesään? Onko muita Algamaris-faneja tai fysikaalisen aurinkosuojan suosijoita?Ei kommentteja

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!