KAUPALLINEN YHTEISTYÖ - BACK ON TRACK


Moni on korona-aikojen myötä päätynyt pakon edessä tekemään töitä kotoa käsin. Sosiaalisessa mediassa onkin levinnyt jos jonkilaista hassunhauskaa kuvaa mitä ihmeellisimmistä työasennoista, joihin kroppa taipuu joko sohvalla, lattialla tai nojatuolissa. Toisilla työpiste on kyhätty keittiön pöydän yhteyteen, joka ei välttämättä myöskään ole se ergonomisin valinta. Nämä ratkaisut menevät toki väliaikaisina, mutta jos etätyö venyy pidemmälle ajanjaksolle, väitän, että huono työasento alkaa jossain vaiheessa tuntua niska-hartiaseudun tai selän kipuiluna. 

Itse olen siinä mielessä onnellisessa asemassa, että kotoa löytyy oma työhuone. Olen tehnyt jo useita vuosia töitä päätoimisena yrittäjänä ja siksi työhuone on tarpeellinen. Se on minun työpaikkani. Yritin kyllä alussa tehdä työni aiemmin mainittuja tapoja kokeillen, mutta pidemmän päälle huomasin, että selkä alkoi kipuilla entistä enemmän. Niska-hartiaseudun jumien myötä myös migreenikohtaukset tihentyivät. Niinpä panostin omaan hyvinvointiini hieman jopa pakon edessä ja loin työpisteen, jossa minun on hyvä työskennellä ilman, että selkä joutuisi ylimääräiselle koetukselle - mihin se toki joutuu muutenkin istumatyötä tehdessä.

Uuden työtuolin tulin hankkineeksi viime vuonna, vaikka parin sadan ostona se ei mikään luksusluokan valinta ollutkaan. Aiempi työtuolini oli kuitenkin sen verran heikkoa laatua ja ei tukenut selkää lainkaan, joten se joutikin jo menemään. Työtuolilla on niin iso merkitys hyvän työergonomian kannalta, joten suosittelen ehdottomasti kiinnittämään sen valintaan huomiota, vaikka budjetti ei järjettömän suuri olisikaan. 


Lannerangan tyyny parantaa istuma-asentoa ja tukee selän luonnollista kaarta


On myös helppoja ja edullisia lisävarusteita, joilla voi "stailata" tuolista vähän paremman ergonomiaa ajatellen. Tällöin istuminen on mukavampaa, eivätkä lihakset väsy niin nopeasti. Yksi erittäin käytännöllinen ja toimiva vaihtoehto löytyy pidempiaikaiselta yhteistyökumppaniltani, Back on Trackilta. Koronakauden alkaessa otin nimittäin käyttööni heiltä hiljattain uutuutena ilmestyneen lannerangan tyynyn.

Back on Track on ollut aiemmin useasti esillä blogissani muiden hyvinvointituotteidensa osalta, joita se valmistaa niin ihmisille, hevosille kuin koirillekin. Brändi toimii ympäri maailmaa ja tunnetaan ainutlaatuisista mineraalitekstiileistään, jotka osana vaatetusta vilkastuttavat verenkiertoa lihaksissa ja näin ollen lieventävät lihaskipuja ja laukaisevat jännittyneitä lihaksia. Viime kuussa kirjoitinkin brändin lihassärkyä lievittävästä poolopaidasta, joka on ollut paljon käytössäni (postaus täällä). 
Lannerangan tyyny on valmistettu samaa, Back on Trackille ainutlaatuista Iontex -mineraalikangasta hyödyntäen. Se on kehitetty pitämään selkäranka hyvässä linjassa ja antamaan tukea selän luonnolliselle kaarelle. Iontexin ansiosta tämä ei kuitenkaan ole mikään tavanomainen tukityyny, vaan sen lisäksi, että tyyny on anatomisesti muotoutuva, auttaa kangas myös lisäämään verenkiertoa. Sen käyttö saattaa siis helpottaa lihasjäykkyyksiä sen infrapunaa heijastavien ominaisuuksien ansiosta. 

Tyyny on antibakteerinen ja sen takana on säädettävä hihna, jolla sen voi kiinnittää mihin tahansa työtuoliin kiinni. Jos haluaa tyynyn näyttävän tuolia vasten esteettisesti kauniimmalta, voi tyynyä pitää työtuoliin nojaamassa ihan sellaisenaan ilman hihnaa. Itse en ole juurikaan hihnaa käyttänyt, sillä kun löytää selän takaa oikean kohdan, tyyny kyllä muotoutuu niille sijoilleen ja pysyy paikoillaan. Tyyny on napakka, mutta juuri sopivasti periksiantava. 

Lannerangan tyyny on yllättävän edullinen laatuunsa nähden ja löytyy Back on Trackin verkkokaupasta kahdessa eri sävyssä, harmaana ja ruskeana. Minun työhuoneeni sävytykseen harmaa sopi paremmin. Vielä kun muistaisi, että tauot ja venyttely säännöllisin väliajoin ovat silti ehdottoman tärkeitä, vaikka istuisi kuinka tuetusti ja mukavasti!


Mitenkäs teidän työolosuhteet? Oletteko kotona tai työpaikalla kiinnittäneet huomiota työergonomiaan? 2 kommenttia:

 1. Kotona on nyt selkä ollut kovilla kun olen pitänyt pojalle kotikoulua. Ihana tuo tyyny ja olisi täälläkin kyllä nyt tarpeellinen. Mukavaa iltaa sinulle Mia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti on selkä joutunut koville - uskon! Tämä tyyny on kyllä kieltämättä hyvä lisävaruste selän tueksi - ja onneksi hintakaan ei päätä huimaa :)

   Aurinkoista Äitienpävää sinne!

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!