Yhteistyössä House of Organic / sis. *mainoslinkkejä

Naurakoon ken haluaa, mutta jos joidenkin asioiden suhteen voi tulla jälkijunassa, minä olen kipitellyt kuin kilpikonna aurinkovoiteiden suhteen. Olen nimittäin vasta ihan lähivuosina tajunnut, että aurinkovoiteet eivät olekaan pelkästään lomamatkojen juttu. Jos vanhempiaan saa syyttää jostain, tästä asiasta heilauttaisin kättäni äidin suuntaan. Hän on nimittäin ollut aktiivinen auringonpalvoja jo vuosia eikä ole koskaan käyttänyt aurinkosuojavoidetta. Häneltä päähäni iskostui aikoinaan myös ajatus, että jos käyttää aurinkovoidetta, ei voi ruskettua. Siksi äiti ei aurinkovoiteita kai halunnut käyttääkään. Ja joka kesä hän keräsi ihastelua rusketuksestaan... 

Sen sijaan mitä minuun tulee, en ole oikein koskaan sen erityisemmin viihtynyt auringossa, vaan koin sen enemmänkin tukalana. Olisin halunnut nuorempana ruskettua nopeammin, mutta tuntui, että väri ei meinannut tarttua minuun millään. Niinpä kävin parikymppisenä jonkun verran solariumissa, jotta saisin edes jonkinlaisen "pohjan" kesään. Itseruskettavia käytin irvistellen, koska en sietänyt niistä hulmahtavia jälkileimahduksia. Mutta jos kauneuden eteen pitää sanonnan mukaan kärsiä, tässä suhteessa tein sen. Pienen pohjavärin tähden.
Nykypäivänä nautin auringosta ja lämmöstä. Arvelen, etten ole tuntemusteni kanssa yksin, sillä kun sitä elelee täällä syrjäisessä Suomessa, on jokainen pienikin auringonsäde iloinen asia. Niitä yritetään keräillä talteen, jotta jaksaa taas pitkän syksyn ja talven yli. Nautitaan siis nyt, kun valoa ja lämpöä vihdoin on - mutta mitenkäs ne aurinkovoiteet?

Niin ihana kuin aurinko onkaan, tosiasia on, etteivät ne aurinkosuojavoiteet ole Suomessakaan turhia. Ilmatieteen laitoksen mukaan UV-indeksi eli UV-säteilyn voimakkuus vaihtelee maapallolla  0-20:n välillä. Tropiikissa UV-indeksi pysyttelee suunnilleen samana ympäri vuoden eli noin reilun kymmenen paikkeilla. Suojautumistarve alkaa jo UV-indeksin ylittäessä 3, ja meillä täällä Suomessa ollaan toukokuusta elokuuhun yli kolmosessa. Suomen etelärannikolla hivuttaudutaan keskikesällä keskipäivän aikaan jopa lukemiin 5-6. (Lähde: Ilmatieteenlaitos & Stuk)

Auringolta suojautumista ei täällä koti-Suomessakaan kannata unohtaa, sillä jokainen palamiskerta lisää ihosyöpäriskiä. Etenkin lasten ihon suojaamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä lasten iho on herkempi UV-säteilyn haittavaikutuksille ja iho ei unohda palamista, vaan se tavallaan kerää jokaisen kerran sisäiseen muistiinsa. 

Olen tässä oikeastaan jo pari viimeisintä kesää yrittänyt löytää itselleni miellyttäviä aurinkosuojavoiteita. Siis sellaisia, jotka eivät jätä iholle kamalan lähmäistä pintaa ja korosta säärien kalpeutta entisestään. Kuten blogistani huomaa, suosin ihonhoidossa aika pitkälti luonnonkosmetiikkaa, vaikka meikkituotteissa olen edelleen sekakäyttäjä. Aurinkovoiteita olen kokeillut molemmista kategorioista ja myöskin useampia luonnonkosmetiikan tarjokkaita. *Algamariksen aurinkotuotteisiin tutustuttuani huomasin aurinkovoiteiden käytön kuitenkin alkavan sujua mukavalla rutiinilla. Miksikö? Koska yhtäkkiä se muistuttikin tavallisten vartalovoiteiden käyttöä. Kosteusvoidetta pintaan ennen ulos aurinkoon menoa ja elelen loppupäivän normaaliin malliin - sääret sileänä, ilman nahkeaa tunnetta iholla ja ilman sitä valkoista huntua, jota en juuri nyt tarvitse.


Katsaus Algamariksen aurinkosuojatuotteisiin 


Algamariksen aurinkosuojat ovat täysin luonnollisia, erittäin suojaavia, toimivia ja laadukkaita. Sertifioidusta aurinkosuojasarjasta löytyy tuotteet koko perheelle, myös allergia- ja tuoksuyliherkille. Kätevässä spray-muodossa voi valita joko *Algamariksen Aurinkovoidesprayn SK30 tai *korkeamman suojan SK50+. Kolmekymppisessä on kookoksen tuoksu ja koostumus on vesimäinen eli yllättävän kevyt. *Aurinkosuojaspray SK50+ on sen sijaan täysin hajusteeton, hypoallergeeninen ja koostumukseltaan kuivaöljymäinen. Molempia tuotteita on todella helppo käyttää ja ne levittyvät kaikin puolin sujuvasti. 
Sitten mennäänkin suosikkituotteisiini eli kolmen koplaan, jonka kuljettaisin mukanani myös matkoille. Valitsisin pumppupullossa olevan *Algamaris Aurinkosuojavoiteen SK30, kasvoille *Sävyttävän aurinkosuojavoiteen SK30 sekä *After Sun Emulsion, joka on Algamariksella aivan loistava! Pumppupullossa oleva aurinkosuojavoide tuoksuu miedommin kookokselta kuin *spray-pullossa oleva SK30 ja tuoksu on raikkaampi eikä jää leijailemaan iholle, vaan haihtuu lähes samantien. Valintaani eniten vaikuttaa kuitenkin käyttömukavuus. Tiedän, että moni rakastaa spray-tuotteita ja kokee ne helpoiksi käytössä, mutta minä jostain syystä onnistun aina suihkuttamaan puolet suihkeesta lattialle ja siksi pidän enemmän noista pumppupulloista, joilla pystyn annostelemaan voiteen helpommin käsille ja siitä iholle. 

Mitä taas tulee *Algamariksen After Suniin, tykkään todella paljon tämän koostumuksesta. Käytin tätä viime kesänäkin yhden tuubillisen, ja levitin sitä iholle myös niinä iltoina, vaikka en ollut auringossa oleillutkaan. Tämä toimii minusta myös loistavana kevyempänä vartalovoiteena kesällä, sillä se imeytyy nopeasti, viilentää ja raikastaa sopivasti sekä samalla kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa tuntuvasti. Vaikka koostumus on tosiaankin kevyt, voiteessa on paljon hoitavia raaka-aineita, kuten Aloe veraa, ruskean levän uutetta, sheavoita sekä Alga-gorria -yhdistettä, joka uudistaa ja suojaa ihoa auringonoton jälkeen. Patentoitua Alga-gorria -yhdistettä Algamaris hyödyntää myös muissa aurinkotuotteissaan, sillä sen antioksidanttiset ominaisuudet ovat jopa viisi kertaa tehokkaammat kuin C-vitamiinilla. Se estää auringonsäteiden aiheuttamia ihovaurioita neutralisoimalla vapaita radikaaleja.  

Yllä mainitun kolmikon kultakimpale on ollut *tämä Sävyttävä Aurinkovoide kasvoille, joka yllätti niin positiivisesti ettei tosikaan. Tämä nimittäin toimii vakuuttavasti myös meikkipohjana! Kun kokeilin tätä ensi kertaa, olin kiireessä lähdössä hierojalle istuttuani koko päivän koneen äärellä. En tuona päivänä meikannut muuten, mutta koska olin menossa paikkaan kävellen, halusin äkkiä hutaista edes aurinkosuojan kasvoille, joka samalla vähän tasoittaisi ihoa. Hieronnan jälkeen minulla on usein kasvot painaumilla, mutta sillä kertaa en voinut uskoa, miten freesiltä ihoni näytti! Vielä illallakin ilman mitään puuterointia iho näytti oikeasti hyvältä. Sen jälkeen olen käyttänyt tätä ilomielin myös meikkipohjana, ja tämä toimiikin mainiosti myös kiiltelyyn taipuvaisella iholla. Kuten kaikki muutkin Algamariksen tuotteet, *Sävyttävä Aurinkovoide on Ecocert -sertifioitu ja myös vedenkestävä. Kaikki aurinkovoiteet ovat myös vegaanisia, lukuunottamatta *Aurinkovoidepuikkoa


Fysikaalinen vai kemiallinen aurinkosuoja?


Jos haluaa olla varma aurinkosuojavoiteen turvallisuudesta niin ympäristölle kuin itselle, kannattaa ehdottomasti valita luonnollinen aurinkosuojavoide, jossa aurinkosuoja on aina fysikaalinen. Jotta voi olla varma, että aurinkosuojavoide on aidosti luonnollinen, kannattaa varmistaa, että tuotteella on sertifikaatti. Tänäkin päivänä nimittäin löytyy vielä brändejä, jotka mainostavat itseään luonnollisina, mutta joiden tuotteet sisältävät kuitenkin aineosia, jotka sertifioidussa luonnonkosmetiikassa eivät ole sallittuja. Siksi sertifikaatti on varmin tae siitä, että tuote on varmasti aitoa luonnonkosmetiikkaa. Algamariksen tuotteet ovat kaikki Ecocert -sertifioituja.

Usein fysikaalisena aurinkosuojana toimii titaanidioksidi ja sinkkioksidi, jotka heijastavat UV-säteet pois ihon pinnalta ja toimivat ikään kuin peilinä. Fysikaaliset aurinkosuojat eivät siis imeydy ihoon, toisin kuin kemialliset aurinkosuojat, jotka saattavat aiheuttaa elimistöön imeytyessään esimerkiksi hormonihäiriöitä tai allergisia reaktioita. Monelle herkkäihoiselle fysikaaliset aurinkosuojatuotteet ovat siis paljon parempi valinta. Lisäksi kannattaa miettiä valintaa myös ympäristön kannalta: Kemiallisten aurinkosuojatuotteiden sisältämät nanopartikkelit saastuttavat myös vesistöjä. Algamariksen tuotteet eivät sisällä nanopartikkeleita eivätkä siis ole vesistöille vaaraksi. Nopean imeytyvyyden ja tasaisen levittyvyyden lisäksi ne vieläpä hoitavat ihoa muillakin luonnollisilla raaka-aineilla. Fysikaalisessa aurinkosuojassa on myös se hyvä puoli, että suoja vaikuttaa heti, toisin kuin kemiallisissa aurinkosuojissa, jotka pitää levittää iholle hyvissä ajoin ennen aurinkoon menoa. Miksi siis valita kemiallinen aurinkosuoja, kun nykyään on tarjolla loistavia luonnollisempiakin vaihtoehtoja? 


Suojaudutaan siis auringolta ja nautitaan kesästä!


Algamariksen tuotteet löydät House of Organicin verkkokaupasta, jossa on muuten tällä hetkellä kaikki Algamariksen aurinkosuojatuotteet -15%! Algamariksen löytää *täältä.


PS. Jos et vielä seuraa minua Instagramissa, hyppääpä mukaan sielläkin! Tänään illalla tulossa arvonta *Algamariksen koko kehon aurinkosuojapaketista, jonka yksi onnekas seuraaja voittaa itselleen. Instagram-profiilini löydät täältä

Oletteko te tarkkoja aurinkosuojan suhteen? Onko kokemuksia luonnollisista aurinkosuojista, entä Algamariksesta?

2 kommenttia:

 1. Kyllä se vaan on suojauduttava. Tänä keväänä olen ajoissa aloittanut suojautumisen, ensin kasvoista ja nyt jo käsivarret ja jalatkin. Olen todella paljon työpäivän aikana ulkona ja siinä kyllä iho palaisi, jos ei ihoa suojaisi.
  Aurinkoisia päiviä sinulle Mia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, itsekin kantapään kautta oppinut, että ei sitä vaan tällä Suomessakaan näköjään pärjää ilman aurinkosuojaa! Ainakin olkapäät ja dekoltee palaa yllättävän helposti. Aurinkoisia kesäpäiviä sinnekin, Outi! <3

   Poista

Kysymyksiä, mietteitä, ajatuksia? Jätä kommentti!